PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Internet uygulamalarindaki genel sorunu olan arkadaşlar



DOST_6080
06.08.2016, 15:38
UYDU CİHAZIMIZDA KULLANILABİLECEK DNS ADRESLERİ




Arkadaşlar ülkemizde belirli zamanlarda belirli adreslere erişim kısıtlaması konuluyor bu yüzden bizler belirli sure maduriyet yaşıyoruz .önleme içinde pc mizde ya dns degiştiriyor yada dns degiştiren program kullanıyoruz malumunuz.

Uydu cihazlarımızdada aynı sorunla karşılaşıyor sorunu düzeltmek için çareyi yazılımda arıyoruz gereksiz yere ugraşıyoruz.

Yapacagımız işlem basit :

önce

Şampiyon arkadaşımızın resimli anlatımını okuyunuz Lütfen. (http://www.next.web.tr/showthread.php/2427-Machina-3D-de-Ethernet-Ayarlar%C4%B1-Nas%C4%B1l-Yap%C4%B1l%C4%B1r.html)

sonra örnek verilen alttaki resimde görüldüğü gibi cihazımızın internet ayarlar bölümüne giriş yaparak alttaki iki satıra uygun ip adresini yazarak dns degiştiriyoruz.(1.DNS SERVER ve 2.DNS SERVER bölümüne) .


http://img253.imagevenue.com/aAfkjfp01fo1i-7581/loc237/054851287_SL375127_122_237lo.JPG

Sonuçda Cihazımızdaki internet uygulamalarını rahatlıkla kullanıyoruz.(Tavşancıklar-youtube-vod -çalışıp açılmayan ıptvler -kopma yapan cccam serverlar vs..... vs)

İYİ SEYİRLER DİLERİM.

Sevgi Saygıyla





UYDU CİHAZIMIZDA KULLANILABİLECEK DNS ADRESLERİ

77.88.8.8
77.88.8.1 (standart)

8.8.8.8
8.8.4.4

209.244.0.3
209.244.0.4

208.67.222.222
208.67.220.220

8.26.56.26
8.20.247.20

198.153.192.1
198.153.194.1

62.248.80.161
62.248.80.162

156.154.70.1
156.154.71.1

67.138.54.100
207.225.209.66

4.2.2.1
4.2.2.2

4.2.2.3
4.2.2.4

4.2.2.5
4.2.2.6




NOT: DNS DEGİŞTİRMEDE STANDART DNS SEÇİNİZ. (aile koruma şifreniz varsa veya güvenlik öncelikli dns kullanıyorsanız bazı uygulamalara erişim olmaz bazı yotube kanalını açar örnek vk.com dan alınan tavşan 1 açmaz macar rudan alınan tavşan4 açar )
örnek


Standart
77.88.8.8
77.88.8.1
Hızlı ve güvenli DNS
Güvenli
77.88.8.88
77.88.8.2
Sahte ve zararlı site olmadan


Aile
77.88.8.7
77.88.8.3
Yetişkinler için siteler olmadan

Karbon
06.08.2016, 15:55
Yurtdışı DNS çıkışları Türk Telekom tarafından bloke edildiğinden maalesef sorunlar yaşanabiliyor, bunlar cihaz yazılımları ile alakalı olmayan konular olduğundan yurtiçi kullanıcıları maalesef mağdur olmaktadır, Yurt dışı kullanıcılarında bu gibi sorunlar olmamaktadır..

ece2000
18.11.2016, 23:25
Hocam wifi ile sorun yaşıyorum ralink 3070 çip set li wifi cihazım var güçlü bir alıcı .wifi takıldı diyor ama kablosuz bölüme geçmiyor ne yapabilirim teşekkür ederim.

haydar1966
19.11.2016, 00:01
Hocam wifi ile sorun yaşıyorum ralink 3070 çip set li wifi cihazım var güçlü bir alıcı .wifi takıldı diyor ama kablosuz bölüme geçmiyor ne yapabilirim teşekkür ederim.

Aşağıdaki LİNKTE desteklenen wifiler ile ilgili gerekli açıklamalar vardır.Özellikle 23 mesaja dikkat.! Wifi bağlantısı arkadan yapılmış. Ayrıca dikkatimi çekti yazmış olduğunuz modelde bir WİFİ göremedim ama 5370 olarak var.!

ece2000
23.11.2016, 07:40
Aşağıdaki LİNKTE desteklenen wifiler ile ilgili gerekli açıklamalar vardır.Özellikle 23 mesaja dikkat.! Wifi bağlantısı arkadan yapılmış. Ayrıca dikkatimi çekti yazmış olduğunuz modelde bir WİFİ göremedim ama 5370 olarak var.!
Gorememen normal machina nin yeni ciktigi zamanmlardaki bir modele eski model yani
Machina haric her cihazda aktif calisiyor
Bu fiyata boyle bir cihaza. Cip setler neden eklenmez
Milleti ucuz modellere yoneltiyorlar

haydar1966
23.11.2016, 11:42
Gorememen normal machina nin yeni ciktigi zamanmlardaki bir modele eski model yani
Machina haric her cihazda aktif calisiyor
Bu fiyata boyle bir cihaza. Cip setler neden eklenmez
Milleti ucuz modellere yoneltiyorlar

Arkadaşım kusura bakmayın ama siz ne yapmak istiyorsunuz her yere yazıp duruyorsunuz.Size yardım için yazıyoruz link veriyoruz işte bu çeşit wifiler uyumlu diyoruz.Siz gidip uyumlu olmayan bir wifi almışsınız gelip garip garip yazıyorsunuz orada bir sürü wifi çeşidi varken ne diye uygun olmayan cihazlarla deneme yapıp duruyorsunuz.Sonra çalışmayınca hesap sormaya kalkışıyorsunuz yok efendim başka wifiler başka cihazlarda çalışıyormuş.Şimdi ne yapalım arkadaşım yani ya bu cihaza uygun bir wifi alacaksınız yada satıp elinizdeki wifiye uygun bir cihaz alacaksınız.!!!