PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : universal kumanda ayarı



odunuzz
09.09.2016, 23:42
beyler vestel yv kullanıyorum kumandaya tanımlatamadım konrol kodunu biliyorum manuel olarak nasıl tanımlatırım

f12
09.09.2016, 23:46
Kullanacağınız TV’nin uzaktan kumanda kod sisteminizin öğretilmesi gerekmektedir.

Mavi şerit içinde belirtilen "VOL+" ve "VOL-" tuşlarına aynı anda 3 saniye süre ile basınız, böylece uzaktan kumanda TV kod arama moduna girecektir.

3 saniye sonunda "VOL-" tuşunu bırakınız ve kumandanın sadece "VOL+"tuşuna basınız, kumanda 3 grup kod değeri gönderimine başlayacaktır ve arama "VOL+" tuşu basılı tutularak devam ettirilecek. Bu işlem sırasında TV alıcısı ekranında VOLUME (ses ayar çubuğu) göstergesi veya sembolü göründüğü anda "VOL+" tuşuna basmayı durdurun ve bu defa "VOL-" tuşuna basınız. Ekranda VOLUME (ses ayar çubuğu) görüntülenir.

Source ve Açma/Kapama tuşları için bu işlemin devamına gerek duymayacaksınız. Uzaktan kumanda bu tuşların komutlarını da yerine getirecektir.

http://i.hizliresim.com/6n4kll.png

odunuzz
09.09.2016, 23:51
[QUOTE=alialan;75329]Kullanacağınız TV’nin uzaktan kumanda kod sisteminizin öğretilmesi gerekmektedir.

Mavi şerit içinde belirtilen "VOL+" ve "VOL-" tuşlarına aynı anda 3 saniye süre ile basınız, böylece uzaktan kumanda TV kod arama moduna girecektir.

3 saniye sonunda "VOL-" tuşunu bırakınız ve kumandanın sadece "VOL+"tuşuna basınız, kumanda 3 grup kod değeri gönderimine başlayacaktır ve arama "VOL+" tuşu basılı tutularak devam ettirilecek. Bu işlem sırasında TV alıcısı ekranında VOLUME (ses ayar çubuğu) göstergesi veya sembolü göründüğü anda "VOL+" tuşuna basmayı durdurun ve bu defa "VOL-" tuşuna basınız. Ekranda VOLUME (ses ayar çubuğu) görüntülenir.

Source ve Açma/Kapama tuşları için bu işlemin devamına gerek duymayacaksınız. Uzaktan kumanda bu tuşların komutlarını da yerine getirecektir.


usta 5 dakka boyunca basılı tuttum hiçbişey çıkmadı 10 defada denedim belki manuel kod gireme gibi bişey gördüm varsa öyle birşey onu deniyeyim diyorum

f12
10.09.2016, 00:02
usta 5 dakka boyunca basılı tuttum hiçbişey çıkmadı 10 defada denedim belki manuel kod gireme gibi bişey gördüm varsa öyle birşey onu deniyeyim diyorum[/QUOTE]

Bu yöntem kesinlikle işe yarıyor bazı tv'ler de uyumlu çalışmayabilir fakat siz okuyup tekrar yapın hata yapmadığınızdan emin olun.

odunuzz
10.09.2016, 00:07
usta 5 dakka boyunca basılı tuttum hiçbişey çıkmadı 10 defada denedim belki manuel kod gireme gibi bişey gördüm varsa öyle birşey onu deniyeyim diyorum

Bu yöntem kesinlikle işe yarıyor bazı tv'ler de uyumlu çalışmayabilir fakat siz okuyup tekrar yapın hata yapmadığınızdan emin olun.[/QUOTE]

3. saniyenin sonunda sadece vol+ ya basılı tuttum hiç tepki vermedi tvnin 3 haneli kodu 109 normalde 4 haneli kod 1110 4 hanelide çalışır diye umudum varda nasıl girecem o konuda bi fikrim yok

f12
10.09.2016, 00:19
3. saniyenin sonunda sadece vol+ ya basılı tuttum hiç tepki vermedi tvnin 3 haneli kodu 109 normalde 4 haneli kod 1110 4 hanelide çalışır diye umudum varda nasıl girecem o konuda bi fikrim yok

Bu işlemin diğer kodlarla alakası yok işlemin özeti kısaca bu işlemi tekrarlayın aksi taktirde tv'nizle uyumlu çalışmıyordur ya da siz bazı şeyleri eksik yapıyorsunuz.

VOL+ ve VOL- tuşlarına aynı anda 3 saniye süre ile basın.3 saniye sonunda "VOL-" tuşunu bırakın ve kumandanın sadece "VOL+"tuşuna basın TV alıcısı ekranında VOLUME (ses ayar çubuğu) göstergesi veya sembolü göründüğü anda "VOL+" tuşuna basmayı durdurun ve bu defa "VOL-" tuşuna basın.Ekranda VOLUME (ses ayar çubuğu) görüntülendiği zaman işlem tamamdır.

Ayrıca cihazın bazı sorunları için konu açmıştım yazılım ekibine talep gönderirseniz ne kadar çok istek olursa o kadar sorunların hızlı çözüleceğine inanıyorum.http://www.next.web.tr/showthread.php/11196-Next-Minix-HD-Cool-Cool-Inview-Kullanıcıları.html