PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Next 2000 HD Minix Internet Machina SANAL KUMANDA Kullanımı (Uzaktan Erişim)



Karbon
10.10.2016, 16:08
Next 2000 HD Minix Internet Machina SANAL KUMANDA Kullanımı


Android VE OİS Cihazlarla yada PC üzerinden 2000HD Cihazınıza erişim sağlayabilir ve FULL Kumanda fonksiyonunu kullanabilirsiniz.
2000 HD İOS VE ANDROİD uyumlu sanal kumanda özelliğine sahiptir..

AYNI AĞ İÇİNDE Cep telefununzu yada tabletinizi Full fonksiyon kumanda olarak kullanmak için tarayıcınıza cihazın aldığı IP numarasını (KIRMIZI İLE İŞARETLEDİĞİM ALAN) yazmanız yeterlidir.

Cihazınızın aldığı IP nosunu öğrenmek için MENÜ - KURULUM - İNTERNET BAĞLANTISI alanına gelin.

http://i.hizliresim.com/mEbNd0.jpg

Bu bölümde Cihazın almış olduğu IP numarasını ALINAN IP ADRESİ KISMINDAN NOT ALIN. ( Resimde örnek olarak almış olduğumuz IP 192.168.1.113

http://i.hizliresim.com/D315Ev.jpg

Daha sonra Erişim sağlamak istediğimiz Tablet, Telefon, yada PC tarayıcısana aaşğıdaki link yazın 2000HD cihazın almış olduğu IP adresinin sonuna xxx.xxx.x.xxx:1988/rcumain. yazarak giriş yapın.


http://192.168.1.113:1988/rcumain.


Karşınıza tarayıcınızdan FULL kumanda belirecek ve 2000HD cihazınızı buradan kontrol edebileceksiniz.

http://i.hizliresim.com/88OLk7.jpg

Önemli Not : Sanal Kumanda ile 2000HD cihazınıza erişebilmek için AYNI YEREL AĞ İÇİNDE OLMANIZ GEREKMEKTEDİR.

Teknodem
02.11.2016, 00:49
Çok güzel bir çalışma olmuş. İleriki zamanlar da android ve İOS için uygulama yapılırsa kullanımı daha kolay olur.
Emeği geçenlerin, emeğine sağlık.

ünalertürk
11.11.2016, 22:44
Çok güzel bir çalışma olmuş. İleriki zamanlar da android ve İOS için uygulama yapılırsa kullanımı daha kolay olur.
Emeği geçenlerin, emeğine sağlık.

tüm bilgileri yazıyorum ip adresini.xxx.xxx.xxx.xxx:1988/rcumain. aratıyorum link çalışmıyor uyarısı veriyor.nerde yanlışlık var..

ünalertürk
11.11.2016, 22:46
tüm bilgileri yazıyorum ip adresini.xxx.xxx.xxx.xxx:1988/rcumain. aratıyorum link çalışmıyor uyarısı veriyor.nerde yanlışlık var.. play store den indiriyorum cepten sonuç bulunamadı yazıyor.

marble
11.11.2016, 23:21
tüm bilgileri yazıyorum ip adresini.xxx.xxx.xxx.xxx:1988/rcumain. aratıyorum link çalışmıyor uyarısı veriyor.nerde yanlışlık var..

kardeş uydu alıcının ip adresini statik yap...

Teknodem
11.11.2016, 23:46
tüm bilgileri yazıyorum ip adresini.xxx.xxx.xxx.xxx:1988/rcumain. aratıyorum link çalışmıyor uyarısı veriyor.nerde yanlışlık var..
Next 2000 HD minix ile telefonun aynı ağ üzerinden bağlı ise ve cihazın aldığı ip adresini yazdıysan kumanda ekranı gelmesi lazım.
Benim ip adresi; 192.168.2.100:1988/rcumain

ünalertürk
12.11.2016, 12:10
ayni ağ üzerinden bağlanıyorum ip türünü statik yaptım ipadresini yazıyorum yine olmuyor ne cepten iniyor nede pc den anlamadım gitti.
bu sanal kumandayı gerçekten kullanabilen varmı merak ediyorum? 3 arkadaşta daha var onlarada baktık denedik malesef olumsuz..

ünalertürk
07.12.2016, 00:09
bu sanal kumandayı kullanabilen arkadaşlar varmı merak ediyorum?

A.kadir
07.12.2016, 00:13
ben defalarca denedim gayet güzel çalışıyor
ve şunuda ilave edeyim mini 2000 standbayda iken bile ağda bağlı gözüküyor ve telden kumandaya bağlanıp cihazı power tuşuna basmak suretiyle açabiliyorsunuz

ünalertürk
08.12.2016, 22:58
ben defalarca denedim gayet güzel çalışıyor
ve şunuda ilave edeyim mini 2000 standbayda iken bile ağda bağlı gözüküyor ve telden kumandaya bağlanıp cihazı power tuşuna basmak suretiyle açabiliyorsunuz


http://192.168.001.033:1988/rcumain.ayni ağdan bağlanıyorum siteye ulaşılamıyor uyarısı alıyorum ip türünü DHCP yapıyorum olmuyor bir arkadaş foruma yazmış statik yap diye onuda yazdım sonuç yok ayni.yarın next yetkili servise götüreceğim orada deneteceğim sonucu buradan paylaşacağım olumlu veya olumsuz..

ünalertürk
09.12.2016, 19:48
bugün yetkili serviste denendi benim cihaz sanal kumanda çalışmıyor. ve bir başkasıda ayni sorun için servise geldi oda ayni sorunlu.cihazın seri nosunu ve en son yazılımı olan 25 11 2016 tarihli bilgileri istanbul ana sevise durumu buradaki servis rapor etti bakalım oradan ne gibi cevap verecekler . demek oluyorki bazı cihazlarda sanal kumanda çalışmıyor A.kadir arkadaşımız kendisinde olan cihazda sanal kumandanın çalıştığını defalarca denediğini yazıyor doğrudur.

A.kadir
09.12.2016, 20:10
bugün yetkili serviste denendi benim cihaz sanal kumanda çalışmıyor. ve bir başkasıda ayni sorun için servise geldi oda ayni sorunlu.cihazın seri nosunu ve en son yazılımı olan 25 11 2016 tarihli bilgileri istanbul ana sevise durumu buradaki servis rapor etti bakalım oradan ne gibi cevap verecekler . demek oluyorki bazı cihazlarda sanal kumanda çalışmıyor A.kadir arkadaşımız kendisinde olan cihazda sanal kumandanın çalıştığını defalarca denediğini yazıyor doğrudur.

Ben size video hazırlamıştım indirip bakmadınız anladığım kadarıyla edge,intexplorer ve firefox ile bağlantı yaptığını göstermiştim telefonlada aynı şekilde durum
Bu vesile ile tekrar yazayım başkasında nasıl bilemem cihaz kapalı stndby da iken bile tel ile bağlanıp açabiliyorum cihazı ağda gözüküyor kapalı olsada bu bugmudur iyimidir bilemem netten yermi yemezmi kontrolda etmedim

marble
10.12.2016, 20:08
Ben size video hazırlamıştım indirip bakmadınız anladığım kadarıyla edge,intexplorer ve firefox ile bağlantı yaptığını göstermiştim telefonlada aynı şekilde durum
Bu vesile ile tekrar yazayım başkasında nasıl bilemem cihaz kapalı stndby da iken bile tel ile bağlanıp açabiliyorum cihazı ağda gözüküyor kapalı olsada bu bugmudur iyimidir bilemem netten yermi yemezmi kontrolda etmedim

A.kadir kardeşim sözettiğiniz videoyu benimde izleyebilmem mümkün mü acaba çok şükür
ben sorunsuz kullanabiliyorum sadece merak ettim, şimdiden teşekkür ederim...

arcan
11.12.2016, 22:03
malesef, sanal kumanda benim cihazda da calışmadı. cok ugraştım ama sunucu hatası veriyor. telefondan , tabletten falan denedim olmuyor.

ünalertürk
11.12.2016, 23:01
bazı cihazlarda acaba üretim hatasımı var bende çok uğraştım hatta ayni cihazdan 3 arkadaşımda var onlarda çalışmıyor.enson çare olarak ana servise cihazı göndereceğim sorunu gidersinler..

marble
12.12.2016, 03:40
bazı cihazlarda acaba üretim hatasımı var bende çok uğraştım hatta ayni cihazdan 3 arkadaşımda var onlarda çalışmıyor.enson çare olarak ana servise cihazı göndereceğim sorunu gidersinler..

Sayın ünalertürk,
DHCP nedir? ne işe yarar?

DHCP İngilizce’de “Dynamic Host Configuration Protocol” isminin kısaltılmışıdır. İnternet ağı üzerinde önemli bir rolü vardır.

Peki ne işe yarar?

Kısacası DHCP, internet ağınıza bağlanan cihazların IP adreslerini otomatik olarak belirleyerek ya da sizin ayarladığınız ayarlara göre ayarlayarak ağdaki IP çakışma ihtimalini engeller, her cihaza otomatik olarak bir IP adresi verir.

Örnek: yeğenim Samsung Android tabletiyle bağlanmış cihaz 1 = için 192.168.1.102 IP adresi vermiş. Ben Android telefon cihazımla bağlıyım bana 192.168.1.103 IP adresi vermiş, eniştem iPhone cihazıyla bağlanmış ona 192.168.109 vermiş.. Eğer DHCP bu işi yapamasaydı veya ben statik olarak telefonumun bağlantı IP adresini o cihazlardan biriyle aynı yapsaydım o zaman o iki cihaz da IP çakışma sorunu yaşayıp internete erişemezdi.

DHCP ne zaman bizim cihazlar için IP adresleri belirler?

Öncelikle modem ayarlarınızda DHCP ayarı aktif olmalıdır. Daha sonra, kendi veya başka bir modemin wireless’ına bağlanırken “IP adresi alınıyor…” yazısını muhakkak görmüşsünüzdür, işte bu durumda cihazınız tarafından o ağın DHCP sunucusuna bir istek gönderilir ve DHCP de o cihazınız için kullanılmaya müsait olan bir IP adresi belirler ve cihazınız otomatik olarak internete erişime açılır. Eğer DHCP kapalıysa, size herhangi bir IP adresi belirleyemez ancak böyle durumda, modemin ağ geçidi ağını doğru bilirseniz kendiniz tarafından manuel olarak IP belirleyebilir ve cihaza bağlanabilirsiniz. Mesela modemin sahibi değilsiniz ama bağlanmaya niyetlisiniz, şifresi yok veya şifresini biliyorsunuz ama DHCP kapalı. O halde bağlanacağınız modemin wireless adı ne ise onun ayarlarına girip, IP adresi: 192.168.1.90, Ağ geçidi: 192.168.1.1 (sonu 2.1 de olabilir olmayabilir de, genel olarak 1.1 ile biter eğer modem sahibi modemin ağ geçidi adresini değiştirmemişse büyük ihtimal 192.168.1.1 isabetli olur) ve ayarları kaydedip bağlanmayı deneyebilirsiniz.

Yukarıdaki anlatım Wireless teknolojisine uygun anlatılmıştır ancak, DHCP sadece Wireless için geçerli değildir, LAN yoluyla da bağlanırken aynı mantıkta iş görür.

Biliyorsunuz, internete bağlanan ve data işi gören her cihazın bir IP adresi vardır. Mesela modeminizin bile IP adresi vardır, Modeminiz bir cihaz, interneti sunarken kendisinin de ağın içinde olması gerekir dolayısıyla 192.168.1.1 ya da 192.168.2.1 gibi (modemden modeme değişir) bir IP adresleri olur. Dolayısıyla DHCP’den yararlanmak için sadece telefon,tablet veya laptop gerekmiyor, mesela IP kamera, kamera serverları, diğer serverlar falan bunlar da internete bağlandıkları için bunlar da kendilerine ait bir IP adresine sahip olmak zorundalar, IP adresleri yoksa internet erişimi de yoktur demektir.

DHCP IP aralığı nedir kaç tane cihaz modemime bağlanabilir?

Türkiye’de genelde 255.255.255.0 olarak sınıflandırılmış ağ maskesine sahip modemler kullanılıyor, bu modelmer 1’den 254’e kadar desteklemektedir. yani modem IP adresiniz 192.168.1.1 ise, maksimum 192.168.1.254’e kadar ağınıza cihaz bağlayabilir, cihazlarınızdan faydalanabilirsiniz. 1 modem, 1 bilgisayar,1 laptop,3 telefon olarak toplam 6 cihazın modeminize bağlanmış olduklarını var sayarsak geriye 248 kalıyor , yine gayet iyi yani 240 kadar misafiriniz ağınıza bağlanıp yine yararlanabilirler.

DHCP bahsettiğim gibi modem türüne göre değişen (254 adet) cihaz için IP sıralamalarını yapabilen, IP çakışmalarını engelleyebilen bir sistemdir ancak şu yanlış anlaşılmasın; internete bağlanacak bir cihazın, internete erişebilmesi için DHCP açık olmak zorundadır diye bir şey yoktur. İnternete bağlanabilen akıllı cihazlarda kendilerine ait IP adresleri ve hatta DNS adresleri bile belirleyebilirsiniz dolayısıyla DHCP açık da olsa kapalı da olsa cihazınıza belirttiğiniz aynı IP adresi ile o ağda cihazınıza yer ayırabilir, internet erişimine açabilirsiniz. Eğer cihazınızda manuel IP ayarlama özelliği yok ise, otomatik IP al özelliği ile ancak DHCP’ye ihtiyaç duyulur. DHCP kapalıysa otomatik IP alamaz. DHCP hiçbir zaman bir cihazı, ağda dolu olan yerini almış bir IP adresi ile eşleştirmez, yerine boş bir IP adresi belirler.

STATİK NEDİR

1.belirli bir süre hep aynı kalan, devinimi olmayan, durağan, duruk.
2.değişme, gelişme, ilerleme göstermeyen, değişmeyen.

Bu durumda en problemsiz bağlantı şekli statik ip oluyor çünkü bağlandığımız ip adresi biz değiştirmediğimiz sürece aynı kalıyor, siz önceki mesajınızda ip,nizi http://192.168.001.033:1988/rcumain. şeklinde yazdığınızı
ve bağlanamadığınızı yazmıştınız benim tavsiyem olurmu olmazmı bilmem ama birde dhcp kapalı yani statik ip olacak http://192.168.01.123:1988/rcumain. şeklinde bir deneyin yani daha uzak bir ip verin ha unutmadan
aklıma gelen son ihtimal modeminizin firewall ayarlarıyla ilgili bir problemde olabilir kanısındayım
Eğer Firewall ne diyecek olursanız,
Firewall (Internet Güvenlik Sistemi), Internet üzerinden bağlanan kişilerin, bir sisteme girişini kısıtlayan/yasaklayan ve genellikle bir Internet gateway servisi (ana Internet bağlantısını sağlayan servis) olarak çalışan bir bilgisayar ve üzerindeki yazılıma verilen genel addır.

bunları sizin cihazınızın normal şekilde ip aldığını varsayarak yazdım, ayrıca bu işin ttnet,le falanda hiç bir ilgisi yok ben kablolu bağlanıyorum modemim tp-link

özel mesajınıza buradan cevap yazdım ki belki başka arkadaşlarada bir faydası dokunur, kolay gelsin...

ünalertürk
13.12.2016, 00:12
Sayın ünalertürk,
DHCP nedir? ne işe yarar?

DHCP İngilizce’de “Dynamic Host Configuration Protocol” isminin kısaltılmışıdır. İnternet ağı üzerinde önemli bir rolü vardır.

Peki ne işe yarar?

Kısacası DHCP, internet ağınıza bağlanan cihazların IP adreslerini otomatik olarak belirleyerek ya da sizin ayarladığınız ayarlara göre ayarlayarak ağdaki IP çakışma ihtimalini engeller, her cihaza otomatik olarak bir IP adresi verir.

Örnek: yeğenim Samsung Android tabletiyle bağlanmış cihaz 1 = için 192.168.1.102 IP adresi vermiş. Ben Android telefon cihazımla bağlıyım bana 192.168.1.103 IP adresi vermiş, eniştem iPhone cihazıyla bağlanmış ona 192.168.109 vermiş.. Eğer DHCP bu işi yapamasaydı veya ben statik olarak telefonumun bağlantı IP adresini o cihazlardan biriyle aynı yapsaydım o zaman o iki cihaz da IP çakışma sorunu yaşayıp internete erişemezdi.

DHCP ne zaman bizim cihazlar için IP adresleri belirler?

Öncelikle modem ayarlarınızda DHCP ayarı aktif olmalıdır. Daha sonra, kendi veya başka bir modemin wireless’ına bağlanırken “IP adresi alınıyor…” yazısını muhakkak görmüşsünüzdür, işte bu durumda cihazınız tarafından o ağın DHCP sunucusuna bir istek gönderilir ve DHCP de o cihazınız için kullanılmaya müsait olan bir IP adresi belirler ve cihazınız otomatik olarak internete erişime açılır. Eğer DHCP kapalıysa, size herhangi bir IP adresi belirleyemez ancak böyle durumda, modemin ağ geçidi ağını doğru bilirseniz kendiniz tarafından manuel olarak IP belirleyebilir ve cihaza bağlanabilirsiniz. Mesela modemin sahibi değilsiniz ama bağlanmaya niyetlisiniz, şifresi yok veya şifresini biliyorsunuz ama DHCP kapalı. O halde bağlanacağınız modemin wireless adı ne ise onun ayarlarına girip, IP adresi: 192.168.1.90, Ağ geçidi: 192.168.1.1 (sonu 2.1 de olabilir olmayabilir de, genel olarak 1.1 ile biter eğer modem sahibi modemin ağ geçidi adresini değiştirmemişse büyük ihtimal 192.168.1.1 isabetli olur) ve ayarları kaydedip bağlanmayı deneyebilirsiniz.

Yukarıdaki anlatım Wireless teknolojisine uygun anlatılmıştır ancak, DHCP sadece Wireless için geçerli değildir, LAN yoluyla da bağlanırken aynı mantıkta iş görür.

Biliyorsunuz, internete bağlanan ve data işi gören her cihazın bir IP adresi vardır. Mesela modeminizin bile IP adresi vardır, Modeminiz bir cihaz, interneti sunarken kendisinin de ağın içinde olması gerekir dolayısıyla 192.168.1.1 ya da 192.168.2.1 gibi (modemden modeme değişir) bir IP adresleri olur. Dolayısıyla DHCP’den yararlanmak için sadece telefon,tablet veya laptop gerekmiyor, mesela IP kamera, kamera serverları, diğer serverlar falan bunlar da internete bağlandıkları için bunlar da kendilerine ait bir IP adresine sahip olmak zorundalar, IP adresleri yoksa internet erişimi de yoktur demektir.

DHCP IP aralığı nedir kaç tane cihaz modemime bağlanabilir?

Türkiye’de genelde 255.255.255.0 olarak sınıflandırılmış ağ maskesine sahip modemler kullanılıyor, bu modelmer 1’den 254’e kadar desteklemektedir. yani modem IP adresiniz 192.168.1.1 ise, maksimum 192.168.1.254’e kadar ağınıza cihaz bağlayabilir, cihazlarınızdan faydalanabilirsiniz. 1 modem, 1 bilgisayar,1 laptop,3 telefon olarak toplam 6 cihazın modeminize bağlanmış olduklarını var sayarsak geriye 248 kalıyor , yine gayet iyi yani 240 kadar misafiriniz ağınıza bağlanıp yine yararlanabilirler.

DHCP bahsettiğim gibi modem türüne göre değişen (254 adet) cihaz için IP sıralamalarını yapabilen, IP çakışmalarını engelleyebilen bir sistemdir ancak şu yanlış anlaşılmasın; internete bağlanacak bir cihazın, internete erişebilmesi için DHCP açık olmak zorundadır diye bir şey yoktur. İnternete bağlanabilen akıllı cihazlarda kendilerine ait IP adresleri ve hatta DNS adresleri bile belirleyebilirsiniz dolayısıyla DHCP açık da olsa kapalı da olsa cihazınıza belirttiğiniz aynı IP adresi ile o ağda cihazınıza yer ayırabilir, internet erişimine açabilirsiniz. Eğer cihazınızda manuel IP ayarlama özelliği yok ise, otomatik IP al özelliği ile ancak DHCP’ye ihtiyaç duyulur. DHCP kapalıysa otomatik IP alamaz. DHCP hiçbir zaman bir cihazı, ağda dolu olan yerini almış bir IP adresi ile eşleştirmez, yerine boş bir IP adresi belirler.

STATİK NEDİR

1.belirli bir süre hep aynı kalan, devinimi olmayan, durağan, duruk.
2.değişme, gelişme, ilerleme göstermeyen, değişmeyen.

Bu durumda en problemsiz bağlantı şekli statik ip oluyor çünkü bağlandığımız ip adresi biz değiştirmediğimiz sürece aynı kalıyor, siz önceki mesajınızda ip,nizi http://192.168.001.033:1988/rcumain. şeklinde yazdığınızı
ve bağlanamadığınızı yazmıştınız benim tavsiyem olurmu olmazmı bilmem ama birde dhcp kapalı yani statik ip olacak http://192.168.01.123:1988/rcumain. şeklinde bir deneyin yani daha uzak bir ip verin ha unutmadan
aklıma gelen son ihtimal modeminizin firewall ayarlarıyla ilgili bir problemde olabilir kanısındayım
Eğer Firewall ne diyecek olursanız,
Firewall (Internet Güvenlik Sistemi), Internet üzerinden bağlanan kişilerin, bir sisteme girişini kısıtlayan/yasaklayan ve genellikle bir Internet gateway servisi (ana Internet bağlantısını sağlayan servis) olarak çalışan bir bilgisayar ve üzerindeki yazılıma verilen genel addır.

bunları sizin cihazınızın normal şekilde ip aldığını varsayarak yazdım, ayrıca bu işin ttnet,le falanda hiç bir ilgisi yok ben kablolu bağlanıyorum modemim tp-link

özel mesajınıza buradan cevap yazdım ki belki başka arkadaşlarada bir faydası dokunur, kolay gelsin...

size çok teşekkür ederim gayet açıklamalı yazmışsınız.modemim otomatik ip alıyor DHCP kapalı yaptım.statik ip verdim yazdığıniz gibi yine bu siteye ulaşılamıyor uyarısı alıyorum. ben bu next 2000 hd miniyi yetkili servise götürüp orada denedik yine site ulaşılamıyor diye uyarı veriyor pc. telefonun internetiylede denedim wifi ile bağlandım sonuç yok herşeyi denedim cihazı ana servise göndereceğim formdaki sizin gibi değerli arkadaşların tüm tavsiyelerini uyguladım yapacağım birşey kalmadı ama pes etmek yok selamlar saygılar..

ünalertürk
13.12.2016, 01:34
nihayet allahaşükürler olsun marble arkadaşımızın tavsiyelerinden sonra ip numasarasını statik yaptım ve enson rakamını deneyerek 150. yaptım ve kumanda ekrana geldi ve bu sorunu böylece çözülmüş oldu ve birde A.kadir arkadaşımın dediği gibi http:s yi kaldırınca bağlandı https:olunca ip nosununun sonunu 150 yapınca bağlanmamıştı her iki işlemide yapmak gerekiyor.
tekrar bu arkadaşlarımızın tavsiyereriyle sorunu gidermiş olduk teşekkürler arkadaşlar.

A.kadir
13.12.2016, 01:59
nihayet allahaşükürler olsun marble arkadaşımızın tavsiyelerinden sonra ip numasarasını statik yaptım ve enson rakamını deneyerek 150. yaptım ve kumanda ekrana geldi ve bu sorunu böylece çözülmüş oldu ve birde A.kadir arkadaşımın dediği gibi http:s yi kaldırınca bağlandı https:olunca ip nosununun sonunu 150 yapınca bağlanmamıştı her iki işlemide yapmak gerekiyor.
tekrar bu arkadaşlarımızın tavsiyereriyle sorunu gidermiş olduk teşekkürler arkadaşlar.

hadi bakalım nihayet kumandana kavuştun artık normal kumandayıda çekmeceye koyarsın :D
bence dhcp yide dene demekki gözden kaçan birşey var ondada olmalı kaçarı yok


site çok ağırlaştı çok fena tespih çekiyorum sıkıntı nedir anlamadım

marble
13.12.2016, 06:17
hadi bakalım nihayet kumandana kavuştun artık normal kumandayıda çekmeceye koyarsın :D
bence dhcp yide dene demekki gözden kaçan birşey var ondada olmalı kaçarı yok


site çok ağırlaştı çok fena tespih çekiyorum sıkıntı nedir anlamadım

Hocam, acaba diyorum dükkanı kapatsanız mı:haha2:

marble
13.12.2016, 07:01
bazı cihazlarda acaba üretim hatasımı var bende çok uğraştım hatta ayni cihazdan 3 arkadaşımda var onlarda çalışmıyor.enson çare olarak ana servise cihazı göndereceğim sorunu gidersinler..

kardeş artık sözünü ettiğiniz o 3 arkadaşınıza yardımcı olun ki, onlarda sanal kumanda nimetinden yararlansınlar:tamam:

ünalertürk
20.12.2016, 00:18
sanal kumandanın çalışmadığını defalarca yazmıştım. çalışmamasının gerçek nedenini yeni öğrenmiş bulunuyorum. kullandığım modem zyxel vmg3312-b10b bu marka modemlere saldırı olmuş. ve tam işlevlerini yapamıyor. başka bir modem taktığımda sanal kumanda gayet güzel çalışıyor.zyxel teknik servisi aradığımda bu marka modemlere saldırı olduğunu doğruladı.ve modemin kendilerine gönderilmesini ve yeni yazılım ve güncelleneğini söylediler.daha önce kullandığım airtes 6271 so süperonlay modemi kullanıyorum ve sanal kumanda sorunsuz şekilde çalışıyor ve ceptende çalışıyor next 2000 kapalı olsa dahi çepten veya pc den cihazı açabiliyorsunuz.

ihtiyar16
25.01.2017, 18:22
Evet arkadaşlar Türktelekom mobil internet üzerinden sanal kumanda ile bilgisayardan ve cep telefonundan next 2000 hd minix uydu alıcıma tüm fonksiyonları ile kumanda ettim.
Sanal kumandaya ulaşmak için;
1- IP bağlant türünü STATIK yapacaksınız. Tekrar denememde IP türü hangisi olursa fark etmiyor
2- İnternet tarayıcınıza uydu alıcınızın IP numarasını başında http olmadan 192.168.42.145:1988/rcumain. şeklinde yazacaksınız.
3- IP numarısının üçüncü hanesi bende 042 yazıyordu o şekilde yazınca sanal kumanda gelmedi başında sıfır olmadan 42 yazınca sanal kumanda geldi.:okok:

Bilgilerinize İyi çalışmalar

vitamin
20.03.2017, 00:04
çok iyi çalışıyor yan odadan pcdan bağlanıp hanıma şaka yaptım kanal değişince kim bastı diye söylendi :)))

Bysavas
28.03.2017, 20:43
bu kumanda olayı müthiş :)

ixir44
27.06.2017, 01:08
selam ustalar 22.06.2017 Tarihli TEST Yazılımı nı yükledikten sonra sanal kumandayı hen laptop ta hemde andoidli telefonumda çalışmamaya başladı lütfen yardım

marble
27.06.2017, 09:15
selam ustalar 22.06.2017 Tarihli TEST Yazılımı nı yükledikten sonra sanal kumandayı hen laptop ta hemde andoidli telefonumda çalışmamaya başladı lütfen yardım

Artık sanal kumanda şu şekilde çalışıyor...
http://***.***.*.***/mnt/rda1/sw/rcu.html
Yıldızlı yerleri kendi sanal kumanda satırlarına göre değiştir,
Örneğin benimki aşağıdaki şekilde sorunsuzca bağlanıyor, kolay gelsin...
http://192.168.1.123/mnt/rda1/sw/rcu.html

ixir44
28.06.2017, 01:20
teşekkür ederim

dt6767
29.06.2017, 14:03
sanal kumanda işini çözemeyenlerden biri de benim.önerilen tüm çözümleri denememe rağmen maalesef kumandaya ulaşamadım.ip adresini telefonumda google ve chorome yazıp arayınca bu siteye bağlanmayı reddetti uyarısı geliyor.kullanabilenlere hayırlı olsun.

marble
29.06.2017, 17:02
sanal kumanda işini çözemeyenlerden biri de benim.önerilen tüm çözümleri denememe rağmen maalesef kumandaya ulaşamadım.ip adresini telefonumda google ve chorome yazıp arayınca bu siteye bağlanmayı reddetti uyarısı geliyor.kullanabilenlere hayırlı olsun.

Değerli kardeşim, bir zahmet ne veya neler yaptın da olmadı hele tam olarak bir yaz, yardımcı olalım...
Mesela daha önce oluyormuydu..

Karbon
29.06.2017, 17:12
Son yazılımdan sonra sanal kumandayı aşağıdaki anlatımdaki gibi kullanabilirsiniz.
http://www.next.web.tr/showthread.php/15356-Next-2000-HD-Minix-%C4%B0nternet-Machina-DVB-to-Mobil-%C3%96zelli%C4%9Finin-Kullan%C4%B1lmas%C4%B1.html

dt6767
29.06.2017, 17:40
Değerli kardeşim, bir zahmet ne veya neler yaptın da olmadı hele tam olarak bir yaz, yardımcı olalım...
Mesela daha önce oluyormuydu..

ilginize teşekkür ederek başlayayım.menü ayarlar internet deyip kablolu bağlantı, ip türü statik.192 168.002.238 bi kenera yazıp cep tel.chorome açıp ip numarasını192.168.2.238:1988/rcumain. yazıp aratıyorum.bağlanmayı redetti uyarısı geliyor.bu arada cihazın yazılımı 12 haziran.20 haziran yazılımından sonra x panelde kilitlenme sorunu yaşadığım için bir önceki yazılıma dönmüştüm.tekrar teşekkürler.daha önce denemedim. son iki gündür uğraşıyorum.sanal kumandam hiç olmadı.

marble
29.06.2017, 18:38
ilginize teşekkür ederek başlayayım.menü ayarlar internet deyip kablolu bağlantı, ip türü statik.192 168.002.238 bi kenera yazıp cep tel.chorome açıp ip numarasını192.168.2.238:1988/rcumain. yazıp aratıyorum.bağlanmayı redetti uyarısı geliyor.bu arada cihazın yazılımı 12 haziran.20 haziran yazılımından sonra x panelde kilitlenme sorunu yaşadığım için bir önceki yazılıma dönmüştüm.tekrar teşekkürler.daha önce denemedim. son iki gündür uğraşıyorum.sanal kumandam hiç olmadı.

Kardeş sen ilk olarak 27.nci mesajı oku, bence bir yerlerde hata etmişsin yoksa şimdiki sanal kumanda bir harika...

--------------------

Birde şu var, benim söylediğim sanal kumanda 22.06.2017 Tarihli TEST Yazılımı ile çalışıyor...

dt6767
29.06.2017, 18:51
Kardeş sen ilk olarak 27.nci mesajı oku, bence bir yerlerde hata etmişsin yoksa şimdiki sanal kumanda bir harika...

--------------------

Birde şu var, benim söylediğim sanal kumanda 22.06.2017 Tarihli TEST Yazılımı ile çalışıyor...

Çok teşekkür ediyorum. 22.06 yazılıma döndüm. 27.mesaj daki gibi denedim işlem tamam. Fakat bu kumanda cep tlf.mda bir yerde sabit nasıl kalacak.her seferde ben bu ip adresini tele girecem mi.yardiminiz için çok çok teşekkür ediyorum. Mutlu olun mutlu kalın.

marble
29.06.2017, 18:58
Çok teşekkür ediyorum. 22.06 yazılıma döndüm. 27.mesaj daki gibi denedim işlem tamam. Fakat bu kumanda cep tlf.mda bir yerde sabit nasıl kalacak.her seferde ben bu ip adresini tele girecem mi.yardiminiz için çok çok teşekkür ediyorum. Mutlu olun mutlu kalın.

Kardeşim o çok daha kolay, bir kere bağlan, bağlandıktan sonra tarayıcıdan masa üstüne ekle de tamam, istersen sık kullanılanlara ekle
kolay gelsin...
Ben üç kısayol oluşturdum, biri kumanda için, biri tv izlemek için, biri de usb için...

dt6767
29.06.2017, 19:10
Kardeşim o çok daha kolay, bir kere bağlan, bağlandıktan sonra tarayıcıdan masa üstüne ekle de tamam, istersen sık kullanılanlara ekle
kolay gelsin...
Ben üç kısayol oluşturdum, biri kumanda için, biri tv izlemek için, biri de usb için...

Kardeşim harikasın. Sende hep iyilerle ve iyilikle karşılaş. Herşey gönlünden geçen gibi olsun.cok sağol

marble
29.06.2017, 19:13
Kardeşim harikasın. Sende hep iyilerle ve iyilikle karşılaş. Herşey gönlünden geçen gibi olsun.cok sağol

Paylaşmak ne güzel, sende çok sağol...

isam
20.10.2017, 12:48
arkadaşlar barkod okuyucusu ile aktif edebilirsiniz.
menüden cihaz bilgileri kısmına gelin yanlış hatırlamıyorsam dvb to mobil di
onu telefonunuz barkod oyucusu ile taratın
gelen url adresini yönlendirin yapın açılacaktır.
kumadan çalışması durumunda;
devamlı tarayıcıya girmemek için kumanda açıkken sayfanın sağ tarafında bulunan 3 alt alta noktayı
seçin buradan ana ekrana ekleyin seçin.
telefonunuz ana ekranında yer yoksa bir arka sayfasında bulacaksınız
oradan anında kullanabilirsiniz.
wifinin çektiği her yerden cihaza müdahale edebiliyorsunuz.
iyi seyirler

yesil
30.10.2017, 01:45
Bu sanal kumanda olayı nasil oluyo arkadaslar.bende beceremedim bir turlu.

marble
30.10.2017, 01:56
Bu sanal kumanda olayı nasil oluyo arkadaslar.bende beceremedim bir turlu.
Kardeş aşağıdaki konuyu incele...
http://www.next.web.tr/showthread.php/15356-Next-2000-HD-Minix-%C4%B0nternet-Machina-DVB-to-Mobil-%C3%96zelli%C4%9Finin-Kullan%C4%B1lmas%C4%B1.html

yesil
30.10.2017, 11:00
Yalniz ben telefonumu kumanda olarak kullanmak istiyorum.bu farkli bisey galiba?

marble
30.10.2017, 13:40
Yalniz ben telefonumu kumanda olarak kullanmak istiyorum.bu farkli bisey galiba?

yeşil kardeş, farklı falan değil aksine tam senin istediğin gibi uydu cihazını ister telefondan, ister bilgisayardan, istersen tabletinden kumanda edebilirsin,
tek olmasını gereken bütün cihazların aynı ağda olmalı....

yasemin3406
30.10.2017, 13:44
Teşekkürler.

yesil
30.10.2017, 18:43
link verilmişti.linkte anlatılanlar farklı bişeydi...ben adresi yazıyorum telefondan tarayıcıma ama kumanda gelmıyor telefonun ekranına...

A.kadir
30.10.2017, 18:52
link verilmişti.linkte anlatılanlar farklı bişeydi...ben adresi yazıyorum telefondan tarayıcıma ama kumanda gelmıyor telefonun ekranına...
telefonun tarayıcısına adres cubuğuna verdiğim satırı gir xxx olan yere mini 2000 aldığı ip adresini gir
açılacak bu verdiğim kanal listesini çıkartır üst tarafta 3 tane sekme var oradan Remocon tıklarsan kumandaya ulaşırsın kardeşim dene yaz buraya
açmazsa satırın başına http:// ekle
xxx.xxx.xxx.xxx/mnt/rda1/db/ch-list

yesil
30.10.2017, 19:02
tşkler hallettım...

fayat
12.11.2017, 14:28
Salam olsun arkadaşlara, yurt dışınnan yazıyorum, samsung A310 telefonla sanal kumanda çalışıyormu yurt dışında , ben yapamadım

fayat
12.11.2017, 16:06
Aynenen A.Kadir kardeş yazdığı gibi denedim hallodu