PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Next 2000 HD Minix Internet Machina ile uyumlu wi-fi adaptörler



ixir44
10.11.2016, 13:28
selam arkadaşlar denenmiş ve çalışan, uyumlu adaptörleri bu konu başlığında toplayalım

Next 2000 HD Minix Internet Machina ile uyumlu wi-fi adaptörler

-next mini wi-fi 7601 chip
-platoon PL-9333 antenli wi-fi
-platoon PL-9331 mini wi-fi
-tp link tl-wn727n
-MAGBOX MT-7601
-Hiremco HR06
-ROSE (WA-100) ANTENLİ MT-7601
-RAYNOX MT-7601 1.2 Mini Kablosuz Wifi

efe38
11.11.2016, 18:30
tp link tl-wn727n de olur denenmiştir

social
15.11.2016, 20:16
tl-wn727n takıyorum ama gormuyor cıhaz son yazılımıda usb den attım

fayat
02.12.2016, 23:29
Machina 3D de kullandigim WIFI adaptor Machina minixte çalışmıyor

haydar1966
03.12.2016, 00:09
Machina 3D de kullandigim WIFI adaptor Machina minixte çalışmıyor

Sevgili kardeşim çalışmayabilir çünkü 2000 HD de çalışan wifideki çip farklıdır.! Konunun ilk mesajında belirtildiği gibi bu cihazla uyumlu olan adaptörler şimdilik ancak bunlardır...

fayat
05.12.2016, 16:19
selam arkadaşlar denenmiş ve çalışan, uyumlu adaptörleri bu konu başlığında toplayalım

Next 2000 HD Minix Internet Machina ile uyumlu wi-fi adaptörler

-next mini wi-fi 7601 chip
-platoon PL-9333 antenli wi-fi
-platoon PL-9331 mini wi-fi
-tp link tl-wn727n

Arkadaşlar Next MACHINA 3D Serileri için bu WIFI uyumlumu?

haydar1966
05.12.2016, 16:51
Arkadaşlar Next MACHINA 3D Serileri için bu WIFI uyumlumu?

Maalesef kardeşim bu seriler sadece 2000 HD ile uygun olanlardır...

irfan09
05.12.2016, 19:04
Arkadaşlar Next MACHINA 3D Serileri için bu WIFI uyumlumu?

53 70 wifi aparatini dene

CANCER
19.02.2017, 00:19
PureLiNK USB Wifi Ralink 5370 Usb Kablosuz Adaptör ( Antenli ) Bu adaptörü aldım nextburada sitesinden Next 2000hd internet machina için ama sonuç alamadım.

A.kadir
19.02.2017, 00:42
PureLiNK USB Wifi Ralink 5370 Usb Kablosuz Adaptör ( Antenli ) Bu adaptörü aldım nextburada sitesinden Next 2000hd internet machina için ama sonuç alamadım.

7601 modelini almalisin sadece bu modeli destekliyor nextburadaya mesajla bildirseydiniz yardimci olurlardi size degisim yapabilirseniz yapin

CANCER
19.02.2017, 15:37
Değişim yapmaya gerek yok Kargo parası daha fazla tutar,yenisini almak daha mantıklı.

imam007
21.02.2017, 10:03
Next YE-2.4 USB WiFi Adaptör next 2000 hd mancinada çalışmıyor böyle bir mantık olabilir mi.

babbak
21.02.2017, 11:20
Bende Next-YE 11-G wifi var stabil çalışıyor sorun yok

4hece10harf
21.03.2017, 23:47
selam arkadaşlar denenmiş ve çalışan, uyumlu adaptörleri bu konu başlığında toplayalım

Next 2000 HD Minix Internet Machina ile uyumlu wi-fi adaptörler

-next mini wi-fi 7601 chip
-platoon PL-9333 antenli wi-fi
-platoon PL-9331 mini wi-fi
-tp link tl-wn727n

hocam wifi alacam bende,bu 4lüden en verimlisi hangisi sizce ?

A.kadir
22.03.2017, 00:42
hocam wifi alacam bende,bu 4lüden en verimlisi hangisi sizce ?
7601 al sıkıntı yok ben beraber aldım unuttum cihazda gayette iyi

Leed
03.09.2017, 02:00
Arkadaşlar iptv satın aldım. Satın aldığım iptv'de telefon ve bilgisayarımdan girdiğimde donma problemi yok. Uydu alıcısından girdiğimde ise donma problemi var. Onun nedenlerinden birisi de odamda modemin olmaması bir de uydu alıcımın wi-fi'si kötü çekiyor sanırım. Tp link tl-wn727n alayım diyorum. TP link iyi diyorlar. Sizce onu mu almalıyım yoksa daha iyisini önerir misiniz? Modemim 2 yan odada. Cevaplarsanız çok memnun olurum.

erdi07
03.09.2017, 03:49
7601 bendede var yanında hediye geldi modem aynı odada olmasına ragmen dogru düzgün çekmiyor sürekli kopuyor .aslında yazılımla başka wifi modelleride eklense 300 mbt 600 mbt olan wifiler süper olur .

snooker fan
03.09.2017, 06:23
Arkadaşlar iptv satın aldım. Satın aldığım iptv'de telefon ve bilgisayarımdan girdiğimde donma problemi yok. Uydu alıcısından girdiğimde ise donma problemi var. Onun nedenlerinden birisi de odamda modemin olmaması bir de uydu alıcımın wi-fi'si kötü çekiyor sanırım. Tp link tl-wn727n alayım diyorum. TP link iyi diyorlar. Sizce onu mu almalıyım yoksa daha iyisini önerir misiniz? Modemim 2 yan odada. Cevaplarsanız çok memnun olurum.

Madem modemin var neden kablolu bağlantıyı tercih etmiyorsun. Konu iptv olunca kablolu internet elzem gibi. Wifi adaptörle %80 altındaki çekim gücü cccam de bile sorun çıkarıyor.

Leed
03.09.2017, 18:01
Madem modemin var neden kablolu bağlantıyı tercih etmiyorsun. Konu iptv olunca kablolu internet elzem gibi. Wifi adaptörle %80 altındaki çekim gücü cccam de bile sorun çıkarıyor.

Açıkcası Kablolu bağlantı nasıl yapılıyor bilmiyorum. Dns, ip adres vs. girmem gerektiği yazıyor o yüzden wi-fi adaptör değiştirerek sorunu çözeceğimi düşünüyorum.

snooker fan
05.09.2017, 00:23
Açıkcası Kablolu bağlantı nasıl yapılıyor bilmiyorum. Dns, ip adres vs. girmem gerektiği yazıyor o yüzden wi-fi adaptör değiştirerek sorunu çözeceğimi düşünüyorum.

Kablolu bağlantıyı seçtikten sonra DHCP açık okeylemen yeterli. Şifre girme ve diğer ekstra ayarları yapma derdinden kurtulursun. Ağ kablosu çakma işinden anlamıyorsan yakınındaki bir bilgisayarcıya yaptırabilir ya da teknoloji marketlerin birinden satın alabilirsiniz.

erdi07
05.09.2017, 01:12
next 2000 hd mini ile desteklenen wifi adaptörleri hep dogru düzügün çekmeyen wifiler nedense .aslında yazılımla şöyle canavar gibi çeken bir wifi eklense iyi olur .

Leed
08.09.2017, 22:49
Kablolu bağlantıyı seçtikten sonra DHCP açık okeylemen yeterli. Şifre girme ve diğer ekstra ayarları yapma derdinden kurtulursun. Ağ kablosu çakma işinden anlamıyorsan yakınındaki bir bilgisayarcıya yaptırabilir ya da teknoloji marketlerin birinden satın alabilirsiniz.

Hocam açıkcası dediklerini tam anlayamadım. Biraz daha detaylı anlatabilir misin? Dediklerinden şunları çıkarttım ve uyguladım : Kablolu bağlantıyı seçtim, DHCP'yi değiştirip Statik yaptım ve kırmızı tuşa basarak bağlan dedim bağlandı ancak IPTV kısmına geldiğimde bağlantı yoktu. Tekrardan aynı yere geldim, ''Alınan IP adresi'' yerine IP adresimi internetten araştırarak girdim, bağlan dedim bağlandı fakat yine internet yok görüntüsü almaktayım. Alınan IP adresi altında Alt Ağ Maskesi, Varsayılan Ağ Geçidi 1.DNS Sunucusu ve 2.DNS Sunucusu mevcut fakat bunlardan dns'ler hariç diğerlerini internette araştırıp bilgisayarımdan cmd - ipconfig yazıp girerek bu kodları buldum ve girdim sonuç yine aynı, bağlantı yok diyor. Bu konuda bana biraz daha yardımcı olabilir misin?

haydar1966
08.09.2017, 23:04
Hocam açıkcası dediklerini tam anlayamadım. Biraz daha detaylı anlatabilir misin? Dediklerinden şunları çıkarttım ve uyguladım : Kablolu bağlantıyı seçtim, DHCP'yi değiştirip Statik yaptım ve kırmızı tuşa basarak bağlan dedim bağlandı ancak IPTV kısmına geldiğimde bağlantı yoktu. Tekrardan aynı yere geldim, ''Alınan IP adresi'' yerine IP adresimi internetten araştırarak girdim, bağlan dedim bağlandı fakat yine internet yok görüntüsü almaktayım. Alınan IP adresi altında Alt Ağ Maskesi, Varsayılan Ağ Geçidi 1.DNS Sunucusu ve 2.DNS Sunucusu mevcut fakat bunları girmedim ve bu detayları nereden gireceğimi bilmiyorum. Biraz daha detaylı yardımcı olabilirsen çok memnun olurum.

Sevgili kardeşim herşeyi birbirine karıştırmışsınız.!!! Yapmanız gereken sadece ve sadece İNTERNET BAĞLANTISI menüsünde ne ile bağlanmak istiyorsanız o yöntemi seçeceksiniz.IP-TÜRÜ seçeneğini DHCP yapın ve EXIT ile çıkın ve akabinde herhangi normal bir kanal üzerinde iken cihazın adaptör fişini çekin ve 3 saniye sonra tekrar takın.Sonrada ıp tv ye giriyormu girmiyormu tekrar bakın cihaz internet uygulamalarına yani VOD + YOUTUBE giriyorsa ama IP tv çalışmıyorsa bu durumda ya bilgilerinizi yanlış yazmışınızdır,yada servis sağlayıcınız çalışmıyordur bu durumda uğraşmanızın bir anlamı zaten yoktur...

TurKhan
08.09.2017, 23:11
Next 2000 HD Minix Internet Machina uydu alıcımı Next 7601 Usb Wifi aparatı ile kullanıyorum. Nisan 2017'den beri kullanıyorum. 1 kez bile sıkıntı yaşamadım. Uydu alıcımı tatilde yanımda götürdüm orada da hiçbir sıkıntı yaşamadım. Kesinlikle Next 7601 Usb Wifi aparatını tavsiye ederim.

Leed
08.09.2017, 23:31
Sevgili kardeşim herşeyi birbirine karıştırmışsınız.!!! Yapmanız gereken sadece ve sadece İNTERNET BAĞLANTISI menüsünde ne ile bağlanmak istiyorsanız o yöntemi seçeceksiniz.IP-TÜRÜ seçeneğini DHCP yapın ve EXIT ile çıkın ve akabinde herhangi normal bir kanal üzerinde iken cihazın adaptör fişini çekin ve 3 saniye sonra tekrar takın.Sonrada ıp tv ye giriyormu girmiyormu tekrar bakın cihaz internet uygulamalarına yani VOD + YOUTUBE giriyorsa ama IP tv çalışmıyorsa bu durumda ya bilgilerinizi yanlış yazmışınızdır,yada servis sağlayıcınız çalışmıyordur bu durumda uğraşmanızın bir anlamı zaten yoktur...

İnternet Bağlantısı Ayarları'na geldim. Bağlantı Yöntemi'ni Kablolu Bağlantı yaptım. IP Türü'nü DHCP yaptım ve kırmızı tuşa basarak Bağlan dedim ancak Bağlantı Kurulamadı dedi. Yine de menüden çıkıp, Vod tuşuna bastım belki internet vardır diye ancak İnternet Bağlantısı Yok! yazısı ile karşılaştım. Bu işlemi adaptörü çıkartıp tekrar takarak da yaptım ancak durum aynı.

Leed
08.09.2017, 23:50
İnternet Bağlantısı Ayarları'na geldim. Bağlantı Yöntemi'ni Kablolu Bağlantı yaptım. IP Türü'nü DHCP yaptım ve kırmızı tuşa basarak Bağlan dedim ancak Bağlantı Kurulamadı dedi. Yine de menüden çıkıp, Vod tuşuna bastım belki internet vardır diye ancak İnternet Bağlantısı Yok! yazısı ile karşılaştım. Bu işlemi adaptörü çıkartıp tekrar takarak da yaptım ancak durum aynı.

Maalesef cihazınızla internet bağlantısı yok durumda belki modemde bir sıkıntı vardır port kısıtlaması + Port çıkış arızası vs...

Alıntı

haydar1966
08.09.2017, 23:50
İnternet Bağlantısı Ayarları'na geldim. Bağlantı Yöntemi'ni Kablolu Bağlantı yaptım. IP Türü'nü DHCP yaptım ve kırmızı tuşa basarak Bağlan dedim ancak Bağlantı Kurulamadı dedi. Yine de menüden çıkıp, Vod tuşuna bastım belki internet vardır diye ancak İnternet Bağlantısı Yok! yazısı ile karşılaştım. Bu işlemi adaptörü çıkartıp tekrar takarak da yaptım ancak durum aynı.

Maalesef cihazınızla internet bağlantısı yok durumda belki modemde bir sıkıntı vardır port kısıtlaması + Port çıkış arızası vs...

Leed
08.09.2017, 23:51
Maalesef cihazınızla internet bağlantısı yok durumda belki modemde bir sıkıntı vardır port kısıtlaması + Port çıkış arızası vs...

Evdeki modemimi kastediyorsanız eğer, 1 ay öncesinde Kablonet'e geçiş yapmıştım ve yanında 0 akıllı modem vermişlerdi. Yani modem yeni ve aldığımız günden beri her şeyi sorunsuz çalışmakta. Açıkcası zannetmiyorum modem ile ilgili bir problem olsun... Eğer yanlış anladıysam, uydu alıcısından bahsediyorsanız onu da zannetmiyorum onu da alalı daha 1 ay olmadı ve cihaz 0 geldi. Şu zamana kadar sorunsuz çalışmakta yani herhangi bir problem ile karşılaşmamıştım.

haydar1966
08.09.2017, 23:52
Evdeki modemimi kastediyorsanız eğer, 1 ay öncesinde Kablonet'e geçiş yapmıştım ve yanında 0 akıllı modem vermişlerdi. Yani modem yeni ve aldığımız günden beri her şeyi sorunsuz çalışmakta. Açıkcası zannetmiyorum modem ile ilgili bir problem olsun... Eğer yanlış anladıysam, uydu alıcısından bahsediyorsanız onu da zannetmiyorum onu da alalı daha 1 ay olmadı ve cihaz 0 geldi. Şu zamana kadar sorunsuz çalışmakta yani herhangi bir problem ile karşılaşmamıştım.

Sevgili kardeşim o kadar emin konuşmamanızda bence fayda vardır,en iyisi cihazı başka bir yerde kablolu bağlantılı olarak deneyiniz.Duruma daha sonra bakalım isterseniz...

Leed
08.09.2017, 23:54
Sevgili kardeşim o kadar emin konuşmamanızda bence fayda vardır,en iyisi cihazı başka bir yerde kablolu bağlantılı olarak deneyiniz.Duruma daha sonra bakalım isterseniz...

O zaman yarım saat içerisinde size geri dönüş yapayım. Yan apartmanda kuzenim oturuyor. Onda deneyeyim. Olup olmadığına dair buraya görüşlerimi yazarım.

Leed
09.09.2017, 00:49
Sevgili kardeşim o kadar emin konuşmamanızda bence fayda vardır,en iyisi cihazı başka bir yerde kablolu bağlantılı olarak deneyiniz.Duruma daha sonra bakalım isterseniz...

Denedim ve maalesef aynı problemi yaşadım. Bu da sanırım uydu alıcımda problem olmadığını gösteriyor.

haydar1966
09.09.2017, 00:53
Denedim ve maalesef aynı problemi yaşadım. Bu da sanırım uydu alıcımda problem olmadığını gösteriyor.

Hayır tam tersi bu durumda cihazın eternet bölümümde sıkıntı olduğu görünüyor.! Cihaz iki yerdede çalışmadığına göre size tavsiyem cihazı aldığınız yere götürün orada baktırın,eğer ordada çalışmaz ise yenisi ile değiştirin yada yetkili servislerden birine götürün...

Leed
09.09.2017, 00:55
Hayır tam tersi bu durumda cihazın eternet bölümümde sıkıntı olduğu görünüyor.! Cihaz iki yerdede çalışmadığına göre size tavsiyem cihazı aldığınız yere götürün orada baktırın,eğer ordada çalışmaz ise yenisi ile değiştirin yada yetkili servislerden birine götürün...

n11'den satın almıştım. O zaman servise vericem gibi görünüyor..

haydar1966
09.09.2017, 01:05
n11'den satın almıştım. O zaman servise vericem gibi görünüyor..

Madem cihazı internet üzerinden aldınız o halde 15 gün içinde hiç bir neden belirtmeden iade etme hakkınız bulunmaktadır.! ( Tabii bu süre dolmadı ise.) Kaldıki zaten cihazda büyük ihtimalle net konusunda sıkıntı var görünüyor. Yok eğer bu süre geçmiş ise o zaman geriye cihazı servise göndermekten başka bir çare kalmıyor...

Leed
09.09.2017, 01:08
Madem cihazı internet üzerinden aldınız o halde 15 gün içinde hiç bir neden belirtmeden iade etme hakkınız bulunmaktadır.! ( Tabii bu süre dolmadı ise.) Kaldıki zaten cihazda büyük ihtimalle net konusunda sıkıntı var görünüyor...

Maalesef 15 günü geçti ama yine de satıcıya mesaj attım cevap bekliyorum. Olumsuz mesaj gelmesi durumunda alternatif bir seçenek sunabilir misiniz? Yani başka bir şekilde internete bağlama veya daha önceden bahsettiğim gibi wi-fi adaptör gibi...

haydar1966
09.09.2017, 01:22
Maalesef 15 günü geçti ama yine de satıcıya mesaj attım cevap bekliyorum. Olumsuz mesaj gelmesi durumunda alternatif bir seçenek sunabilir misiniz? Yani başka bir şekilde internete bağlama veya daha önceden bahsettiğim gibi wi-fi adaptör gibi...

İsterseniz WİFİ olayınıda deneyebilirsiniz ancak KABLOLU-BAĞLANTI nın yerini hiç bir şey tutmaz maalesef...

Leed
09.09.2017, 01:47
İsterseniz WİFİ olayınıda deneyebilirsiniz ancak KABLOLU-BAĞLANTI nın yerini hiç bir şey tutmaz maalesef...

Onu zaten uydu alıcısının içinde gelen adaptör ile denemekteyim ancak çok az çekiyor %30 falan. Ondan dolayı yeni bir adaptör önerir misiniz demiştim

Leed
09.09.2017, 03:24
Next 2000 HD Minix Internet Machina uydu alıcımı Next 7601 Usb Wifi aparatı ile kullanıyorum. Nisan 2017'den beri kullanıyorum. 1 kez bile sıkıntı yaşamadım. Uydu alıcımı tatilde yanımda götürdüm orada da hiçbir sıkıntı yaşamadım. Kesinlikle Next 7601 Usb Wifi aparatını tavsiye ederim.

Hocam ben de cihazı aldığımda içinden 7601 çıkmıştı. Şu an onu kullanmaktayım. Modem 2 yan odada ve %30 civarı internet çekmekte... Konuda önceden de bahsetmiştim ama modemi TV'nin yanına koyma gibi bir şansım yok o yüzden başka bir model önerileri var mı diye yazmıştım. Ama verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

DOST_6080
09.09.2017, 12:05
Onu zaten uydu alıcısının içinde gelen adaptör ile denemekteyim ancak çok az çekiyor %30 falan. Ondan dolayı yeni bir adaptör önerir misiniz demiştim

Sevgili kardeşim Leed ;
Konuları genelde okurum bu yazınız dikkatimi çekti tüm yazılarınız içinde .Kablo net kullanmadım modeminide bilmiyorum öncelikle belirteyim %30 çekiyor diyorsunuz ve yaptıgınız tüm işlemlerde baglantı yapamıyorsunuz şimdi efendim modem ayarlarında kablo net ikinci bir internet baglantısı oluşturup kendi cihazına yol veriyor olabilir modem ayarlarında kapalı bir sekme olabilir veya yapılandırma ayarlarında ikinci üçüncü baglantı şekli oluşturulup ıptv adı altında sizin cihaz mac ayarlarıyla tanıtılabilir bu tür kısıtlamalar bazı operatörlerin modemlerinde oluyor maalesef operatorunuzğn müşteri hizmetlerine bi danışın.

Not; pcden internet baglantı ayarlarında Dns ayarlarına farklı dns girdinizmi (hızlı dns adı altında) iptal edip otomatik ıp adresi al seçip modemi kapatıp aynı zamanda uydu cihazınıda birlikte tekrar açın yeniden kontrol edin son kez.

Leed
09.09.2017, 15:27
Sevgili kardeşim Leed ;
Konuları genelde okurum bu yazınız dikkatimi çekti tüm yazılarınız içinde .Kablo net kullanmadım modeminide bilmiyorum öncelikle belirteyim %30 çekiyor diyorsunuz ve yaptıgınız tüm işlemlerde baglantı yapamıyorsunuz şimdi efendim modem ayarlarında kablo net ikinci bir internet baglantısı oluşturup kendi cihazına yol veriyor olabilir modem ayarlarında kapalı bir sekme olabilir veya yapılandırma ayarlarında ikinci üçüncü baglantı şekli oluşturulup ıptv adı altında sizin cihaz mac ayarlarıyla tanıtılabilir bu tür kısıtlamalar bazı operatörlerin modemlerinde oluyor maalesef operatorunuzğn müşteri hizmetlerine bi danışın.

Not; pcden internet baglantı ayarlarında Dns ayarlarına farklı dns girdinizmi (hızlı dns adı altında) iptal edip otomatik ıp adresi al seçip modemi kapatıp aynı zamanda uydu cihazınıda birlikte tekrar açın yeniden kontrol edin son kez.

Dost, öncelikle mesajın için teşekkür ederim ancak az evvel ürünü satın aldığım satıcı ile iletişime geçtim (telefon numarasını verdi) Buradan bana birkaç yol gösterdi ve bu yolları işleyerek oldu. Artık İnternet Bağlantısı Ayarlarına geldiğimde oradan Bağlantı Yöntemini Kablolu Bağlantı yapıp Ip Türünü'de DHCP yapınca çalışıyor. Altta soluk şekilde ip adreslerim belli oluyor. haydar sana da çok teşekkür ederim yardımcı oldun. Herkese teşekkür ederim. Wifi adaptörü almama gerek kalmadı. Herkese iyi günler :)

DonQuichotte
25.11.2017, 01:50
selam arkadaşlar denenmiş ve çalışan, uyumlu adaptörleri bu konu başlığında toplayalım

Next 2000 HD Minix Internet Machina ile uyumlu wi-fi adaptörler
-tp link tl-wn727n

Ralink 5370 chipli wifi alıcıların hiç biri çalışmıyor.

tp-link tl-wn727n'in V2 ve V3 versiyonları Ralink 5370. Sadece V4 versiyonu 7601

Kısaca, USB\VID_148F&PID_5370 olanlar çalışmıyor. USB\VID_148F&PID_7601 olmalı.

vitamin
26.11.2017, 15:41
merhaba ya ben takamıyorum yada bir sorun var next mini wi-fi 7601 chip kullnıyorum beyaz girişli usb kolay takılıyor siyah olan girişli usb takamadım zorlamak istemedım ikiside usb girişi neden olmuyor

zavot
26.11.2017, 16:08
slm mahcine 3d kulanıyorum süper max wifi kulanndımm 2 gun sonnra cıhaz wifiyii artıkk görmüyorr ve cıhazz kasılıpp kılıttlenıyoo yardım lüttfenn acil

--------------------

nex machine ye 2000 3d cıft tüner le ılgılı ıyıleşştırrme yazılımı cıkarrtmanızz gereklıı bence cıhaz süperr ama wifi sorunu cokk buyukk bırr sorunn oldu saygılarr sorummlu arkadaşlar

emirdag38
01.02.2018, 01:31
Herkese selamlar..

Konunun açildigi tarihden itibaren.. next hd 2000 makinesi bir kac guncelleme yaptigi icin.. bu yazilan wifi adaptorleri hala calisiyor mu ? Veya en son model hangisidir ? Tesekkurler

Bu adaptorlerden takarsam.. cep telefondaki 4,5g interneti paylasarak izleyebilirmiyim ? Sonucta o da wifi gibi gorunecekdir..

Tesekkurler

haydar1966
01.02.2018, 01:50
Herkese selamlar..

Konunun açildigi tarihden itibaren.. next hd 2000 makinesi bir kac guncelleme yaptigi icin.. bu yazilan wifi adaptorleri hala calisiyor mu ? Veya en son model hangisidir ? Tesekkurler

Bu adaptorlerden takarsam.. cep telefondaki 4,5g interneti paylasarak izleyebilirmiyim ? Sonucta o da wifi gibi gorunecekdir..

Tesekkurler

Evet next mini wi-fi 7601 chip hala çalışmaktadır + evet cep telefonunuzdaki interneti paylaştırabilirsiniz. Ama IP tv için düşünüyorsanız kota falan yetmez yok sadece freeshare için derseniz işinizi görürsünüz...

emirdag38
01.02.2018, 01:56
Evet next mini wi-fi 7601 chip hala çalışmaktadır + evet cep telefonunuzdaki interneti paylaştırabilirsiniz. Ama IP tv için düşünüyorsanız kota falan yetmez yok sadece freeshare için derseniz işinizi görürsünüz...

Tesekkurler.. buyuk bir ihtimal tp link tl adaptorunu alirim.. cunku next mini wifi.. sadece turkiye de var.. ben yurtdisi da yasadigim icin.. tp link tl versiyonu mevcut burada.. 😊
tp link tl-wn727n bi ust modellerini alsam calisir mi ? Yoksa sadece tp link tl-wn727n ile mi calisiyor ?

kara10
07.02.2018, 13:24
Üstadlar bir sorum olacak next 2000 machina icin 7601 wifi aldim simdilik netim olmadigi icin telefondan net paylasimi yapiyorum cihazi kapattiktan belirli bi sure actiktan sonra otomatik baglanti yapmiyor wifi aparati tekrar söküp takiyorum oyle aygiti taniyo surekli sök cikar rak yapmak istemiyorum niye otomatik baglanmiyor yardimci olursaniz sevinirim

DOST_6080
07.02.2018, 14:39
Baglantı penceresinin sol altında kırmızı tuş baglan ibaresi vardır . wifi bulundu dedikten sonra kumandanın alttaki kırmızı tuşuna basıp kaydet demeniz gerekir.

Next-Newby
24.04.2018, 19:09
selamlar,
Next 2000-HD'yi yeni aldim. Ardindan bir de "tp link tl-wn727n" aldim wifi-adaptör oalrak.
Windows sistem bilgilerinde USB\VID_148F&PID_7601 diyor, yani buradaki bilgilere göre dogru version. Windows ile sorunsuz calisiyor ve hemen baglaniyor.
Ancak Next ile sorun yapiyor.
Next 2000'i yeni actigimda benim ve cevredeki bütün aglari buluoyr. Hatta benimkini %94 gibi cok iyi bir deger ile.
Ancak baglan dedigimde bir süre debelendikten sonra baglanmiyor ve o ondan sonra tekrar deneyince ne benim agi ne de cevredki aglari (yani hic bir agi) bulamiyor, göstermiyor.
Ag ara secince de hic bir agi bulamadigini söylüyor.
Bir müddet sonra menüden yeniden aratinca veya next'i acip kapadiktan sonra gene ayni durum, yani önce var diyor, sonra baglanamiyor ve sonunda da hic bir agi göstermyior.
Bu arada wifi-adaptörün lambasi deli gibi hic durmadan yanip sönüyor.
Yardimlariniz icin simdiden tesekkürler.
(Not. Kablo ile internete baglaninca sorun yok, ancak kabloyu gecici olarak odanin ortasindan geciriyorum ve uygun döseme imkanin yok, wifi baglantisi sart maalesef.)

halil.3737
24.04.2018, 22:05
Slm cihazi acinca guncelleme cikiyor.surekli ne yapmam lazim.v1702 17.04 2018 diye guncelleyorum yine cikiyor...

halil.3737
24.04.2018, 22:24
Acill lazim kimse yokmu.....

haydar1966
24.04.2018, 22:42
Slm cihazi acinca guncelleme cikiyor.surekli ne yapmam lazim.v1702 17.04 2018 diye guncelleyorum yine cikiyor...

Siz yazılımı yüklediğinize eminmisiniz acaba bende yükledim bir daha uyarı falanda çıkmadı üstelik.! Ayrıca şimdi yazılım kontrolü yaptım cihazın güncel başka versiyonu yok uyarısı aldım.Bir zahmet cihaz bilgisi kısmına bakın bakalım hangi versiyonu gösteriyor...

halil.3737
24.04.2018, 22:52
23.03 2018 gosteriyor hatta resmini cektim ama yollayamadim foruma

haydar1966
24.04.2018, 23:51
23.03 2018 gosteriyor hatta resmini cektim ama yollayamadim foruma

Sevgili kardeşim ALLAH aşkına bir sakin ol heryere yazıp durma.! Her yere yazıyorsun bari yazdığını takip et AŞAĞIDAKİ LİNKTE herşeyin AÇIKÇA anlatıldığı bir yer var bakın ve bu işi bitirin....


http://www.next.web.tr/showthread.php/11930-Next-2000-HD-Minix-%C4%B0nternet-Machina-Yaz%C4%B1l%C4%B1m-Y%C3%BCkleme-%C4%B0%C5%9Flemleri.html

daimy2017
27.04.2018, 00:37
normalde hepsi uyumlu olmuyor mu? Şok marketten alınmış Freeman marka bir alıcı var, ona USB wifi takmak istiyorum, nasıl birşey takmalıyım?

seam
16.05.2018, 10:58
selamlar,
Next 2000-HD'yi yeni aldim. Ardindan bir de "tp link tl-wn727n" aldim wifi-adaptör oalrak.
Windows sistem bilgilerinde USB\VID_148F&PID_7601 diyor, yani buradaki bilgilere göre dogru version. Windows ile sorunsuz calisiyor ve hemen baglaniyor.
Ancak Next ile sorun yapiyor.
Next 2000'i yeni actigimda benim ve cevredeki bütün aglari buluoyr. Hatta benimkini %94 gibi cok iyi bir deger ile.
Ancak baglan dedigimde bir süre debelendikten sonra baglanmiyor ve o ondan sonra tekrar deneyince ne benim agi ne de cevredki aglari (yani hic bir agi) bulamiyor, göstermiyor.
Ag ara secince de hic bir agi bulamadigini söylüyor.
Bir müddet sonra menüden yeniden aratinca veya next'i acip kapadiktan sonra gene ayni durum, yani önce var diyor, sonra baglanamiyor ve sonunda da hic bir agi göstermyior.
Bu arada wifi-adaptörün lambasi deli gibi hic durmadan yanip sönüyor.
Yardimlariniz icin simdiden tesekkürler.
(Not. Kablo ile internete baglaninca sorun yok, ancak kabloyu gecici olarak odanin ortasindan geciriyorum ve uygun döseme imkanin yok, wifi baglantisi sart maalesef.)

Bende 7601 chipli platoon PL-9333 antenli wi-fi aldim. Yukarda bahsedilen sorunu yaşıyorum. Bende butun ağları 100% gosteriyor sifre yazip baglan dedigimde aglar listeden kayboluyor. Wifi ile baglanti imkansiz oluyor ancak kablo ile.baglanabiliyorum. Nisan tarihli son güncellemeyi cihaz üzerinden online yapmistim. Sorun yazilim olabilir mi?

NGX
06.07.2018, 13:34
tp link tl-wn727n Next tanımıyor bile

yoksa bunun başka chipli versiyonları damı var ?

durakb
06.07.2018, 18:25
-Next mini wi-fi 7601 chip
-Hiremco HR06 ANTENLİ MT-7601
Hangisini tavsiye edersiniz.
Next mini biraz zarif görünüyor.