PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Next 2000 HD Minix Internet Machina 14.02.2017 Tarihli TEST Yazılımı



Karbon
15.02.2017, 15:03
Next 2000 HD Minix Internet Machina 14.02.2017 Tarihli TEST Yazılımı



Yazılım Notları:

- Birden fazla Xpanel hesabı ekleme/listeleme eklendi.(IPTV listesinde paneller arasında sat tuşu ile xpanel 1-2-3 yazan kısımlardan geçiş yapılabilir.)
- Kanal liste ekranında iken 10'ar 10'ar atlama yerine sayısal tuşlar yardımı ile istenilen kanalın olduğu listeye kanal değiştirmeden hızlı erişim eklendi,aynı işlem IPTV de de yapılmaktadır.
- M+ Express bölümünden Türksat OTA kanal güncelleme kaldırıldı. (Yanlışlıkla basıldığında eski kanal listeleri siliniyordu, menü içindeki diğer bölümlerden güncellemeler yapılabilir.)
- Diseqc 1.1 LNB (8input) sorunu düzeltildi.
- Türkçe, Almanca, Fransızca, Farsça, Rusça, Arapça tercümeler yapıldı.
- @doktor'a teşekkürler.

DOST_6080
15.02.2017, 15:09
yeni yazılımda emegi geçen Başta Doktor hocamıza ve ekibine bizlere ulaştıran Karbon üstadımıza teşekkürler .

8li lnbde ilk 2 saattir sorun çıkmadı
önceki yazılımdan önemli sat tuşu geçişini ilk anda bulamadım server kaydedildi diyordu fakat mavi tuşla güncelleyince önceki yazılımda güncellenene geçiş yapıyordu bunda sat tuşu ile geçişi üstatdan ögrendik naparsın ihtiyarlık :D

haydar1966
15.02.2017, 15:55
Yazılımda emeği geçen başta DOKTOR civanıma KORELİ yazılımcı kardeşlerimize ve bizlere ulaştıran sevgili @KARBON kardeşime çookkk TEŞEKKÜRLER.


NOTLAR:
1.Arkadaşlar cihazımızda devamlı olarak sık sık kanal güncellemelerini yapmayı unutmayalım.! Bunuda UYDU KANAL TARAMA menüsünden TARAMA KAPSAMI ok leyerek AD-KORUMA bölümünü EVET olarak seçili bırakalım.(Böylece kanal listeniz mümkün olduğunca GÜNCEL kalacaktır.)

2.Cihazımızda bu işlemi yaptıktan sonra USB ye her ihtimale karşı YEDEK almayı UNUTMAYINIZ.!

3.Her yazılım yükledikten sonra FABRİKA AYARLARI menüsünden 1 nolu seçeneği seçerek RESET atmanızı TAVSİYE ederim.! (Merak etmeyiniz Cccam ve Ip-server listeleriniz silinmez.Bu seçenekte sadece kullanıcının cihaz üzerinde yaptığı ayarlar değişir nedir bu ayarlar RESİM AYARLARI+FAVORİ İSİMLENDİRMELERİ+MENÜLERDE YAPILAN DEĞİŞİLİKLER vs. Bu ayarları bir yere not alın ben şahsen tüm ayarlarımı aklımda tutuyorum her yazılım sonrası 1 nolu seçenek ile cihaza RESET atarım.Ardından kişisel ayarlarımı yüklemem 5 dakikayı bile almamaktadır sizede nacizane bu yazdıklarımı yapmanızı tavsiye ederim.Dediğim gibi bu sadece cihazın çok daha STABİL çalışması için bir TAVSİYEDİR...)

A.kadir
15.02.2017, 16:47
emeği geçenlere çok teşekkürler

zyab1903
15.02.2017, 17:32
Yazılımda emeği geçen başta DOKTOR civanıma KORELİ yazılımcı kardeşlerimize ve bizlere ulaştıran sevgili @KARBON kardeşime çookkk TEŞEKKÜRLER.


NOTLAR:
1.Arkadaşlar cihazımızda devamlı olarak sık sık kanal güncellemelerini yapmayı unutmayalım.! Bunuda UYDU KANAL TARAMA menüsünden TARAMA KAPSAMI ok leyerek AD-KORUMA bölümünü EVET olarak seçili bırakalım.(Böylece kanal listeniz mümkün olduğunca GÜNCEL kalacaktır.)

2.Cihazımızda bu işlemi yaptıktan sonra USB ye her ihtimale karşı YEDEK almayı UNUTMAYINIZ.!

3.Her yazılım yükledikten sonra FABRİKA AYARLARI menüsünden 1 nolu seçeneği seçerek RESET atmanızı TAVSİYE ederim.! (Merak etmeyiniz Cccam ve Ip-server listeleriniz silinmez.Bu seçenekte sadece kullanıcının cihaz üzerinde yaptığı ayarlar değişir nedir bu ayarlar RESİM AYARLARI+FAVORİ İSİMLENDİRMELERİ+MENÜLERDE YAPILAN DEĞİŞİLİKLER vs. Bu ayarları bir yere not alın ben şahsen tüm ayarlarımı aklımda tutuyorum her yazılım sonrası 1 nolu seçenek ile cihaza RESET atarım.Ardından kişisel ayarlarımı yüklemem 5 dakikayı bile almamaktadır sizede nacizane bu yazdıklarımı yapmanızı tavsiye ederim.Dediğim gibi bu sadece cihazın çok daha STABİL çalışması için bir TAVSİYEDİR...)
Bilgi için teşekkürler

Avea inTouch 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ihtiyar16
15.02.2017, 17:34
Yeni yazılımda emeği geçenlerin ellerine sağlık teşekkürlerimizle iyi çalışmalar

nevzatkeles
15.02.2017, 19:24
Önceki yazılımdada aynıydı şimdiki yazılımdada aynı birden fazla kanal silimlerinde cihaz donup kalıyor yine.yeni yazılımı yükledim fabrika ayarlarına döndüm yine aynı donuyor cihazı fişten çekip takıyoruz ustalara duyurulur tşk

redline
15.02.2017, 19:42
Yeni Yazılım için emeği geçen tüm Ustalara teşekkürler....

haydar1966
15.02.2017, 20:37
Önceki yazılımdada aynıydı şimdiki yazılımdada aynı birden fazla kanal silimlerinde cihaz donup kalıyor yine.yeni yazılımı yükledim fabrika ayarlarına döndüm yine aynı donuyor cihazı fişten çekip takıyoruz ustalara duyurulur tşk

Sevgili kardeşim merak etmeyin bu durumu DOKTOR üstada bildirim yaptık.! Bu durumun sizle bir alakası yok yazılımsal bir hatadan dolayı kaynaklanmaktadır. Kendisi bizden video istedi çekip yollayacağım bu yazılıma yetişmedi ama inşaallah önümüzdeki yazılıma yetişir...

fayat
15.02.2017, 20:38
yazlımda emegı geçenlere çok teşekkürler!!!

mamur
15.02.2017, 20:49
Kanallari silerken uzerinde bulundugun kanalida silersen kitleniyor bende ama normalde hic sorun yok yani bindigin dali kesmemek lazim :)



Ayrica yazilim icin cok tesekkur ederim.

tv17
15.02.2017, 21:01
Yazılımda emeği geçen başta DOKTOR civanıma KORELİ yazılımcı kardeşlerimize ve bizlere ulaştıran sevgili @KARBON kardeşime çookkk TEŞEKKÜRLER.


NOTLAR:
1.Arkadaşlar cihazımızda devamlı olarak sık sık kanal güncellemelerini yapmayı unutmayalım.! Bunuda UYDU KANAL TARAMA menüsünden TARAMA KAPSAMI ok leyerek AD-KORUMA bölümünü EVET olarak seçili bırakalım.(Böylece kanal listeniz mümkün olduğunca GÜNCEL kalacaktır.)

2.Cihazımızda bu işlemi yaptıktan sonra USB ye her ihtimale karşı YEDEK almayı UNUTMAYINIZ.!

3.Her yazılım yükledikten sonra FABRİKA AYARLARI menüsünden 1 nolu seçeneği seçerek RESET atmanızı TAVSİYE ederim.! (Merak etmeyiniz Cccam ve Ip-server listeleriniz silinmez.Bu seçenekte sadece kullanıcının cihaz üzerinde yaptığı ayarlar değişir nedir bu ayarlar RESİM AYARLARI+FAVORİ İSİMLENDİRMELERİ+MENÜLERDE YAPILAN DEĞİŞİLİKLER vs. Bu ayarları bir yere not alın ben şahsen tüm ayarlarımı aklımda tutuyorum her yazılım sonrası 1 nolu seçenek ile cihaza RESET atarım.Ardından kişisel ayarlarımı yüklemem 5 dakikayı bile almamaktadır sizede nacizane bu yazdıklarımı yapmanızı tavsiye ederim.Dediğim gibi bu sadece cihazın çok daha STABİL çalışması için bir TAVSİYEDİR...)

Yazılım için doktor üstada teşekkürler.Haydar üstadımızın da dediklerini dikkate alıyorum almayanların ise tavsiyelere uymaları kendileri için iyi olur.Hayırlı Akşamlar.

nutica
16.02.2017, 00:01
aynı yazılımdan machina 3d içinde bekliyoruz

DOST_6080
16.02.2017, 00:07
aynı yazılımdan machina 3d içinde bekliyoruz
Biraz sabır doktor üstad müjdeyi vermişti ,internet machina tamam sırada Amiral gemisi .Emeklerine saglık.

hümayracan
16.02.2017, 03:11
Yazılım Gercekten Süper Olmuş .....! Yapanların ve Tüm Emeği Geçenlerden ''ALLAH CC'' Razı Olsun.....! ---Cenab-ıı Hak--- Hepsinin Gönlüne Göre Versin .......! Herkese İyi Çalışmalar, Yolunuz Açık Olsun...........! Saygılar , Sevgiler , Selamlar.....!

ilhandan
16.02.2017, 09:23
emeğinize sağlık

yilmaz43
16.02.2017, 11:57
Birden fazla kanal silme işleminde donmanın önlenmesi için:Silinecek kanalları seç,işaretle daha sonra silmek istemediğin bir kanal üzerine gel,İNFO tuşuna bas,kanal görüntüsü gelsin.Daha sonra MAVİ tuşla kanalları sil,EXIT tuşuyla kaydet.
Ben bu şekilde yapıyorum. NOCH uyarısı gelmiyor.

nevzatkeles
16.02.2017, 12:04
Bizde aynısını yapıyoruz heralde ama yine aynı

taner48
16.02.2017, 12:28
Önceki yazılımda da kanal listesi değiştirirken cihazda donma oluyor.Fişi prizden çekerek düzeliyor. Kanal değiştirirken bazen kanal üzerine gelince kanal açılmıyor. Bir ileri geri yapınca açılıyor. Sorun bu....teşekkürler.

ixir44
16.02.2017, 12:45
Önceki yazılımdada aynıydı şimdiki yazılımdada aynı birden fazla kanal silimlerinde cihaz donup kalıyor yine.yeni yazılımı yükledim fabrika ayarlarına döndüm yine aynı donuyor cihazı fişten çekip takıyoruz ustalara duyurulur tşk

İzlediğin kanalı da siliyorsundur kanalları silmeden önce silmeyeceğin bir kanalın üzerine gel sonra diğer kanalları sil o zaman cihaz donmaz
ama yinede ustalar bu soruna çözüm bulsa iyi olur

nevzatkeles
16.02.2017, 13:04
Yok hayır ya izlediğim kanalı silermiyim silme işini toplu halde yap veya iki kanal üstü nooc yazıyor tek kanal sil bunu hiç yapmıyor tşk

A.kadir
16.02.2017, 13:10
Yok hayır ya izlediğim kanalı silermiyim silme işini toplu halde yap veya iki kanal üstü nooc yazıyor tek kanal sil bunu hiç yapmıyor tşk

şimdi deneme yaptım türksatı komple seçtim uydu silden izlediğim kanaldayken mavi tuşla sildim sıkıntı olmadı ondan öncede 10 tane kanal seçip sildim gene durum aynı sıkıntı yoktu cihazdan cihaza değişiyormu bu durum anlamadım

gene 30 kanal seçtim izlediğim serverdeki kanalıda seçtim üstündeyken toplu olarak sildim durum gene aynı herhangi bir sıkıntı olmadı kasma falan donma gibi stabil bende

A.kadir
16.02.2017, 13:40
video çektim birazdan eklerim

DOST_6080
16.02.2017, 13:40
Kadir konu doktora iletildi cihaz ara ara yapıyor dogru seyrettiğin kanalı silmez isen sorun yok fakat tüm uydularda arama yapıp kanal düzenlemesi yapıp anlık infoya basmadan bir sonraki kanala geçmeden maviye basarsan işlem tamamlanıyor NOCHNL ibaresi ve kanal listesi ekranda gri halde kalıyor bu durum için Video bekliyor Doktor üstad korelilere izletmek için.

A.kadir
16.02.2017, 13:47
Kadir konu doktora iletildi cihaz ara ara yapıyor dogru seyrettiğin kanalı silmez isen sorun yok fakat tüm uydularda arama yapıp kanal düzenlemesi yapıp anlık infoya basmadan bir sonraki kanala geçmeden maviye basarsan işlem tamamlanıyor NOCHNL ibaresi ve kanal listesi ekranda gri halde kalıyor bu durum için Video bekliyor Doktor üstad korelilere izletmek için.

tam anlamadım anlık infoya basmadan...
kanal taraması yapıyoruz zaten kendi tarattığım sıraladığım türksat ve hotbirti dün güncelledim yeni resetten sonra yedek aldım şimdiye kadar 13 yedeğim var her seferinde yaparım bunu haydar ustamın tavsiyesi

DOST_6080
16.02.2017, 14:15
Abim Tüm kanallarda gereksiz gördüklerini sildin sildin infoya bastın kanal seyrederken Maviye bastın.(bizim hatamız yüzünden ) Yani bilgisayarda kararsız kalma dosya açık uyarısı verir ya aynı kullanımdaki kanalı sil dediğinde kararsız kalıyor.




http://www.dailymotion.com/video/x5c1rov

A.kadir
16.02.2017, 14:24
Abim Tüm kanallarda gereksiz gördüklerini sildin sildin infoya bastın kanal seyrederken Maviye bastın.(bizim hatamız yüzünden ) Yani bilgisayarda kararsız kalma dosya açık uyarısı verir ya aynı kullanımdaki kanalı sil dediğinde kararsız kalıyor.

sildin sildin seçmeden infoya basıp kanalı izlerken (seçimsiz) mavi sil tuşuna bastık öylemi öyleyse bu durum başka yerlerdede var geri tuşu olayı örnek menü+şifreli yayın ayarlarına girdin orada geri tuşuna bastın olduya kırmızıya basayım derken üstündeki geri tuşuna bastın ne oluyor kanal ileri geri gidiyor bar çıkıyor exıtla çıkamıyorsun menü tuşuyla çıkıyorsun ama ekran kapkara görüntü yok tekrar aynı yere girince bu sefer mavi ekran bomboş ve donuyor mümkünü yok çıkamıyorsun anca fişi çekmen lazım
bu durum diğer menülerdede var tek fark menü tuşuna basınca normale dönüyor sıkıntı çıkarmıyor
bu neden oluyor kısayol tuşları haricindeki tuşlar her durumda açık işlev yapıyor kapatmamışlar ilgili tuşların haricindeki tuşlar çalışmaması lazım mesela dediğin yerde seçim yapmadan mavi tuşa basınca silmek istiyor ama işaretli kanal yok o yüzden bocalıyor
ben bu geri tuşunu doktor ustada yazdım biraz azar işittim ama tekrar yazdım baktırıcam dedi umarım düzelir

haydar1966
16.02.2017, 14:26
şimdi deneme yaptım türksatı komple seçtim uydu silden izlediğim kanaldayken mavi tuşla sildim sıkıntı olmadı ondan öncede 10 tane kanal seçip sildim gene durum aynı sıkıntı yoktu cihazdan cihaza değişiyormu bu durum anlamadım

gene 30 kanal seçtim izlediğim serverdeki kanalıda seçtim üstündeyken toplu olarak sildim durum gene aynı herhangi bir sıkıntı olmadı kasma falan donma gibi stabil bende


video çektim birazdan eklerim

Kadir'im bu durum maalesef çoktan beridir mevcut bende bu durumu anlatmak için video çektim.! Her şey alenen görünüyor ayrıca DOKTOR üstada SKYPE üzerinden yolladım...


Kadir konu doktora iletildi cihaz ara ara yapıyor dogru seyrettiğin kanalı silmez isen sorun yok fakat tüm uydularda arama yapıp kanal düzenlemesi yapıp anlık infoya basmadan bir sonraki kanala geçmeden maviye basarsan işlem tamamlanıyor NOCHNL ibaresi ve kanal listesi ekranda gri halde kalıyor bu durum için Video bekliyor Doktor üstad korelilere izletmek için.

Sevgili DOST olay aynen tamam kayıt altına alındı DOKTOR üstada gönderim yapıldı...


AÇIKLAMA.Diyelim cihaza yeniden tarama yaptırıldı ve eklenen kanallar sona geliyor.Ve biz o kanal yada kanalların birinin üzerindeyiz,benim çektiğim videoda olay ise son eklenen kanal üzerinde iken oluyor.Ben o kanal üzerinde iken silme işini yapıyorum.

9 cu saniyeye DİKKAT.!!!


http://www.dailymotion.com/video/x5c1rov

DOST_6080
16.02.2017, 14:51
Kadir'im bu durum maalesef çoktan beridir mevcut bende bu durumu anlatmak için video çektim.! Her şey alenen görünüyor ayrıca DOKTOR üstada SKYPE üzerinden yolladım...



Sevgili DOST olay aynen tamam kayıt altına alındı DOKTOR üstada gönderim yapıldı...





http://www.dailymotion.com/video/x5c1rov

sagol ustam

A.kadir
16.02.2017, 15:12
Haydar ustam dediğini denedim taramadan sonra gelen son kanal izlerken o kanalı silme işlemi yaptım tek kanal cihaz kilitlendi fişi çektim açılınca tüm liste gitti :D

centaur3535
16.02.2017, 15:17
Yeni yazılımı yükledim ama kanal donmaları (tv8hd-showtvhd) yine devam ediyor bilginize.

haydar1966
16.02.2017, 19:10
Haydar ustam dediğini denedim taramadan sonra gelen son kanal izlerken o kanalı silme işlemi yaptım tek kanal cihaz kilitlendi fişi çektim açılınca tüm liste gitti :D

O zaman demekki sıkıntı gerçektende var en azından şimdi sende tanık oldun,neyse DOKTOR üstad videodan sonra zaten durumu görür gerekeni yapar...

çelik43
18.02.2017, 18:42
Yazılımda emeği geçenlerin ellerine sağlık teşekkürler...

fayat
19.02.2017, 18:17
yazlimda menu-ruscada sorun var tercumede

haydar1966
19.02.2017, 18:46
yazlimda menu-ruscada sorun var tercumede

Arkadaşım ne demek istediğinizi RESİMLER koyarak anlatırsanız sorunun çözülmesinde çok daha yardımcı olursunuz.!

Karbon
20.02.2017, 20:07
http://www.next.web.tr/showthread.php/14324-Next-2000-HD-Minix-Internet-Machina-17-02-2017-Tarihli-TEST-Yazılımı.html?p=94184#post94184