PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2000 HD MiNİX MACHİNADAN MAXİMUM VERİM ALMAK İÇİN TAVSİYELER:



haydar1966
02.03.2017, 15:11
CİHAZINIZDAN MAKSIMUM VERİM ALMAK İSTEYENLER İÇİN TAVSİYELER:

1:Cihazınızda meydana gelebilecek istenmeyen SIFIRLAMAYA karşı muhakkak suretle USB ye YEDEK alınız.( Böylece cihazınızdaki kanal listeniz ve kullanıcı ayarlarınız her daim yedek olarak elinizin altında olur.)

2:Her yazılım attıktan sonra FABRİKA AYARLARI menüsündeki 1.nolu seçenek ile reset atınız.(Bu şekilde cihaz yeni gelen özellikler ile daha kolay çalışma imkanı bulmaktadır.Bu işlem sonrasında eğer kullanıcı ayarlarında değişiklik yaptıysanız ayarlarınızı kendinize uygun hale tekrar getiriniz.! Bu uygulamada cihazda sonradan girilen Ccam+IP tv M3U lar ve X-panel bilgileri SİLİNMEZ.!)

3:Cihazınıza haftada en az iki kez OTOMATİK arama seçeneğinden tarama yaptırınız.(Yalnız bunu yaparken KURULUM menüsündeki UYDU KANAL TARAMA bölümündeki TARAMA TİPİ uygulamasındaki CH AD GÜNCELLE kısmının EVET olmasına DİKKAT ediniz.)

4:Cihazınızı haftada en az 2 kez ADAPTÖRÜN fişini çekerek kapatıp açarak yeniden başlatınız.(Bu uygulama cihazınıza ilaç gibi gelecektir unutulmamalıdırki özellikle elektronik cihazlarda bu uygulama stabil çalışma açısından çok faydalı olmaktadır.)

5:Cihazdaki saat konumunu ülkemizdeki saat uygulamalarına göre mümkün olduğunca uygun ayarlamaya bakalım.(Yaz saati olsun gerek kış saati olsun.)

6:Cihazımıza sonradan her hangi bir DNS kesinlikle girmeyelim, internet ayarlarındaki DHCP devamlı AÇIK konumda olsun.(Böylece cihazımızdaki uygulamalardaki VOD , TAVŞAN vede YOUTUBE da IP çakışmasının önüne geçerek ilgili bölümlerin STABİL çalışmasına yardımcı oluruz.)

7:Cihazımızda mümkün mertebe KENDİ KANAL LİSTELERİMİZİ kullanmaya gayret edelim.( Böylece cihazda oluşabilecek DATA çakışmalarının önüne geçebiliriz.)

8.Altı ayda birkez cihazı KOMPLE RESET yaparak SIFIRDAN kanal listemizi yeniden oluşturalım.( Bu durumda cihaz adeta SIFIRDAN alınmış gibi olacaktır.)

9:Ülkemizin içinde bulunduğu hassas dönem itibarı ile zaman zaman özellikle internette bölücü unsurlar tarafından yayınlanan bazı sakıncalı videolara HÜKÜMET tarafından erişim yasakları uygulanmak suretiye İNTERNETE SANSÜR uygulanmaktadır.(DNS ler engellenmek suretiyle bu durum yapıldığı için cihaz uygulamaları zaman zaman bazen sıkıntılara neden olmaktadır.)

10:Cihazımızda aynı anda FREE SERVER ve ÖZEL SERVER kullanıyor isek FREE-SERVERİ kesinlikle KAPATALIM.( Böylece ortaya çıkabilecek ÇAKIŞMA nın önüne geçerek cihazdaki AĞIRLAŞMA nın önüne geçebilirsiniz.)

11.Cihazda ayrıca FREE-SHARE haricinde açmadığı kanallar için EXTRA dan forumda verilen ÜCRETSİZ olarak paylaşılan FREE-SERVER yükleyenler bu UYARIMDA sizedir.! Eğer bunlardan yüklendiyse bunların ömrü kısa süreli olduğundan kısa sürede kapanır.! Buda cihazda şifreli kanal üzerine gelince server öldüğü için KESİNLİKLE kasmaya neden olmaktadır.!!! En kısa sürede bunları cihazdan SİLMENİZ gerekmektedir.

ÖNEMLİ NOT:Yazdıklarım TAVSİYE niteliğinde olup uygulayıp uygulamamak tamamen sizlere kalmıştır.Her şey 2000 İnternet MACHİNA için daima daha ileriye...

vitamin
02.03.2017, 21:25
elinize sağlık güzel bilgilendirme çıktı alıp uydumun yanında bulunduracağım

--------------------

haydar1966 bende sadece turksat hotbird ve azarsat uyduları var hergun softcam key internetten güncellemeliyiz ne sıklıkla bunu yapmalıyız

Mehmetkarahanlı
02.03.2017, 21:26
genel bilgilendirme için teşekkür ederiz güzel çalışma olmuş

denizci56
02.03.2017, 21:27
Emek ve paylaşımınız için teşekkürler.

haydar1966
02.03.2017, 21:49
elinize sağlık güzel bilgilendirme çıktı alıp uydumun yanında bulunduracağım

--------------------

haydar1966 bende sadece turksat hotbird ve azarsat uyduları var hergun softcam key internetten güncellemeliyiz ne sıklıkla bunu yapmalıyız

Sevgili kardeşim yazmış olduğunuz uydular için hergün key güncellemesine gerek yoktur.! Ama eğer ani bir gelişme olurda bir kanalın keyi güncellemek gerekirse işte o zaman bir seferlik güncelleme yaparsınız olur biter...

ercanbero
02.03.2017, 23:28
Bulsatcom paketinde Filmboox isimli kanalda, altyazı tuşuna basınca siyah teletext ekranı çıkıyor. Kanalı altyazılı olarak izleyemiyorum.
Next Minix CX ve başka marka bir alıcım var onlarda normal altyazı dili çıkıyor ve izleyebiliyorum.
Bunu nasıl düzeltebilirim? Full reset etsem düzelir mi acaba?

tv17
02.03.2017, 23:41
teşekkürler üstadım

haydar1966
02.03.2017, 23:51
Bulsatcom paketinde Filmboox isimli kanalda, altyazı tuşuna basınca siyah teletext ekranı çıkıyor. Kanalı altyazılı olarak izleyemiyorum.
Next Minix CX ve başka marka bir alıcım var onlarda normal altyazı dili çıkıyor ve izleyebiliyorum.
Bunu nasıl düzeltebilirim? Full reset etsem düzelir mi acaba?

Sevgili kardeşim ben bu bölümü başlığındanda anlaşılacağı üzere açtım.! İlgili bölümlere yazarsanız çok daha iyi olur...

redline
02.03.2017, 23:55
Güzel tavsiyeler için teşekkürler.......

DOST_6080
03.03.2017, 00:20
On işlem ile

internet makinanız emrimizde

(-Sanki başka bi arzunuz dercesine)


Teşekkürler Haydar Ustam.


http://www.animatedimages.org/data/media/280/animated-star-image-0061.gif

ercanbero
03.03.2017, 01:08
Sevgili kardeşim ben bu bölümü başlığındanda anlaşılacağı üzere açtım.! İlgili bölümlere yazarsanız çok daha iyi olur....
Siz resetten bahsettiğiniz için yazmıştım. Teşekkür ederim!

mehmetpasa
03.03.2017, 10:47
bilgilendirme için teşekkürler bu güzel bir bilgi güzel insan

ihtiyar16
03.04.2017, 20:13
Ellerine sağlık Haydar üsdat, teşekkürler

vitamin
09.04.2017, 20:39
çok özür dilerim 2:Her yazılım attıktan sonra FABRİKA AYARLARI menüsündeki 1.nolu seçenek ile reset atınız.(Bu şekilde cihaz yeni gelen özellikler ile daha kolay çalışma imkanı bulmaktadır.Bu işlem sonrasında eğer kullanıcı ayarlarında değişiklik yaptıysanız ayarlarınızı kendinize uygun hale tekrar getiriniz.! Bu uygulamada cihazda sonradan girilen Ccam+IP tv M3U lar ve X-panel bilgileri SİLİNMEZ.!)


1 nolu seçenek derken kullancı ayarlarını okeylip sildim budur deme yeni yazılım attığımda bu işlemi yapacağım

--------------------

TARAMA TİPİ uygulamasındaki CH AD GÜNCELLE kısmının EVET olmasına DİKKAT ediniz.)

ad korumasımı evet olmalı

haydar1966
09.04.2017, 21:51
çok özür dilerim 2:Her yazılım attıktan sonra FABRİKA AYARLARI menüsündeki 1.nolu seçenek ile reset atınız.(Bu şekilde cihaz yeni gelen özellikler ile daha kolay çalışma imkanı bulmaktadır.Bu işlem sonrasında eğer kullanıcı ayarlarında değişiklik yaptıysanız ayarlarınızı kendinize uygun hale tekrar getiriniz.! Bu uygulamada cihazda sonradan girilen Ccam+IP tv M3U lar ve X-panel bilgileri SİLİNMEZ.!)


1 nolu seçenek derken kullancı ayarlarını okeylip sildim budur deme yeni yazılım attığımda bu işlemi yapacağım

--------------------

TARAMA TİPİ uygulamasındaki CH AD GÜNCELLE kısmının EVET olmasına DİKKAT ediniz.)

ad korumasımı evet olmalı

Evet doğrudur her yazılım yükleme sonrasında 1 nolu seçenek ve ad koruma evet olmalıdır.Bu işlemleri yaparsanız cihazınız daha stabil çalışacaktır...

vitamin
09.04.2017, 23:35
Evet doğrudur her yazılım yükleme sonrasında 1 nolu seçenek ve ad koruma evet olmalıdır.Bu işlemleri yaparsanız cihazınız daha stabil çalışacaktır...

ad koruma ne işe yarıyor ben cihazı aldığımda hayır seçi idi şimdi evete getirdim

haydar1966
10.04.2017, 00:28
ad koruma ne işe yarıyor ben cihazı aldığımda hayır seçi idi şimdi evete getirdim

Ad koruma seçeneği evet olarak seçildiğinde ismi değişen kanal var ise tarama esnasında yeni aldığı ismi ile çıkmasını sağlar...

tomyblack
12.09.2017, 03:22
Zahmetleriniz icin bilgi paylasiminiz icin cok tesekkurler. Ogrenmenin yasi yok ogrenecegiz.

Kenanovic
30.09.2017, 00:39
Zahmetleriniz icin bilgi paylasiminiz icin cok tesekkurler. Ogrenmenin yasi yok ogrenecegiz.

Ecris mwa en pv stp

--------------------


Ecris mwa en pv stp

Cihazı idtanbulfa karakoyden mi aldın , fransada fiber mi var sende

tomyblack
30.09.2017, 01:54
Ecris mwa en pv stp

--------------------



Cihazı idtanbulfa karakoyden mi aldın , fransada fiber mi var sende Evet Istanbuldan satin aldim ama Karakoyden degil, modem TV ye 2.5 m. civarinda dolayisiyla uydu cihazi modeme kablolu ag ile bagli

DOST_6080
30.09.2017, 02:01
Evet Istanbuldan satin aldim ama Karakoyden degil, modem TV ye 2.5 m. civarinda dolayisiyla uydu cihazi modeme kablolu ag ile bagli
@tomyblack ücretli serverla ilgili kanal düzenlemesi yapabilirsin bi oku ...gerekenler pc - vlc programı-ofis yazılımlarından notped

http://www.next.web.tr/showthread.php/16102-Bilgisayarda-MOZ%DDLLA-amp-VLC-amp-IPTV-%F6gelerini-birle%FEtirmek.html?p=106497#post106497

yapamazsan özel pm at (sizinki kapalı)

tomyblack
01.10.2017, 01:07
Ilginiz ve yardimlariniz icin ayrica tesekkur ederim.

tibas
27.03.2018, 17:45
bilgiler icin teşekür ederim şu varki ısınmayan işlemci yoktur aleminyum sogutucularda bazen işe yaramaz ve işlemcinin yanındaki parcalara etki eder ani kapanmalar usb de takılı cıhazların tanımaması sorunlara neden olur biz bazen bunları yazılıma baglarız yazılım isteriz . pc işlemcisi de ısınır üzerinde yumurta pişirirdik bir zamanlar kısaca soguk bir cıhazın ömrü uzun olacaktır bunu saglayacak örjinal yapılmış ince fan girişimci bunu üretse iyi para kazanır cünki cogu kişi bu bilgiye sahip degildir ama hazırı olunca alır macinalarda delikli ızgara yoktur bu yüzden cıhazı kalerifer petegi güneş alan cam kenarından uzak tutmakta yarar vardır macina iyi bir tasarım kaliteli bir cihazdır bu işten anlayan cıhazı söker pilastik kısımlarına ince makap ucuyla delikler acar sonra cıhazı toplayıp fanı yerleştirirler sonrası buz gibi cıhaz . saglıcakla kalın

zadaca
27.03.2018, 19:06
teşekkürler emeginiza sağlık

tibas
10.04.2018, 16:41
sayın a kadir beyin dedigi gibi wifi cıhazın icine endegre edilebilir 300mps olursa kesilme olmaz on paralık cep tel icinde brosver özeligini entegre edip wifi de antensiz calışıyorsa günümüzde teknolojinin ilerledigi bu zamanlarda neden olmasın bir ilk olur next zaten hep ilkleri yapmaya kendini adamış piyasayı alak bulak eder kimse yarışamaz böyle bir forum hangi uydu alıcılarında var burdaki degerli insanlar hic bir madi cıkarları olmadan insanlara yardımcı oluyorlar bazen bunu anlamayan insanlar cıkıyor istekler bitmiyor biraz sabır gerek . biz isteklerimizi nazik ve seviyeli olarak sunalım muhakak care bulunur mesala ben wifi li uydu alıcı istiyorum benim gibi 100 kişi yazsa talep üzerine firma harekete gecer saygılar vede hürmetler. bu arada 2 usb de yararlanbilir olur

denizci56
10.04.2018, 22:03
Bu cihaza wifi entegre edilmeli.Yazdıklarınıza katılıyor ve destekliyorum.

tibas
11.04.2018, 15:38
yeni bir cıhazı cıkarmadan önce en az üc ay testlerden gecirmek yazılım yapmak ana yazılım sonrası hafif güncelemeler cep tel yazılımı yaparlar destek tamdır tel gündemden düştügü zaman bi bakarsınız artık yazılım cıkmaz son inparator olur buda iki üc sene sürer . asında diyinecegim konu cok basit masrafsız ve garantili üretici next cıhazı cıkarmadan evel üc ay degerli ustalarımıza verseler onlarda inini cinini cıkarıp test etseler ortaya bir sanat esreri cıkar oysa cıhaz cıktıktan sonra elerine ulaşıyor tabiki tes etme süreleri az oluyor .daha evel cıhazı alsalar yazılım eksikler tamamlanmış olarak cıkar birde inadı bırakıp biraz üsten kalın bir cıhaz yapıp cıkıp takılabilen fan koyulması yani hemen üste parca halınde iceri giren bozuldugu zaman degiştirilbilen kücük bir mühedislik olayı saglıcakla kalın sevgiler saygılar

tibas
11.04.2018, 21:38
nex macina icin client modunda türkce istemci diye geciyor modem kısmına takıyorsunuz kablosuz aldıgı yayını kabloluya ceviriyor ısınma sorunu yok 300mps fiyatıda ucuz 60 tl cıvarında marka yazmak yasakmı o yüzden yazamıyorum kablosuz router 802.11n denedim oldukca başarılı cok düşük internet baglantılarında bile iyi zaten menüleri türkce istemciye tıklıyorsun girecegin agı tıklıyorsun wifi şifresinin modemdekinin aynısını yazıyorsun kayıt ediyorsun pcden cıkarıp uydu alıcıya modem kısmına takıyorsun bu kadar ....saygılar hürmetler

haydar1966
11.04.2018, 21:49
nex macina icin client modunda türkce istemci diye geciyor modem kısmına takıyorsunuz kablosuz aldıgı yayını kabloluya ceviriyor ısınma sorunu yok 300mps fiyatıda ucuz 60 tl cıvarında marka yazmak yasakmı o yüzden yazamıyorum kablosuz router 802.11n denedim oldukca başarılı cok düşük internet baglantılarında bile iyi zaten menüleri türkce istemciye tıklıyorsun girecegin agı tıklıyorsun wifi şifresinin modemdekinin aynısını yazıyorsun kayıt ediyorsun pcden cıkarıp uydu alıcıya modem kısmına takıyorsun bu kadar ....saygılar hürmetler

Arkadaşım o bahsettiğiniz parça için gerekli açıklamayı yapabilirsiniz her hangi bir sıkıntı olmaz merak etmeyiniz...

tibas
11.04.2018, 23:13
dark rangemax wi-fi router dk-nt wrt302 saygılar

tibas
24.04.2018, 02:37
bunun yanına rangemark dk-nt wrt 350 saygılar