PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Next Amigo Sinyal / Frekans Sorunları Hk.(Başka Konu Açmayınız.)



beykozlu
10.02.2015, 17:09
ekipmanlari kontrol etmeme rağmen arasira sinyal yok yazıyor takip ettiğim kadariyla sadece türksatta bilgilendirirseniz memnun olurum

cafi
10.02.2015, 23:25
bu sorun amigoda genel zaman zaman bir iki saniye sinyal yok yazıyor sonra normale dönüyor

beykozlu
11.02.2015, 11:53
bu sorun amigoda genel zaman zaman bir iki saniye sinyal yok yazıyor sonra normale dönüyor

demek boşuna ugrasmisim sadece türksatta olunca konu açma ihtiyaci duymuştum bilgi için teşekkür ederim

kupfer
17.02.2015, 03:40
slm ustalar bir sorunum var yardimci olursaniz cok sevinirim
hd amigo var bende ve sinyal yok yaziyor hersey yaptim birtürlü görüntü gelmiyor
kablolarda ve canakta sorun yok simdiden tsk edetim
saygilar

A.kadir
17.02.2015, 11:46
slm ustalar bir sorunum var yardimci olursaniz cok sevinirim
hd amigo var bende ve sinyal yok yaziyor hersey yaptim birtürlü görüntü gelmiyor
kablolarda ve canakta sorun yok simdiden tsk edetim
saygilar

dieseq ayarlarını yaptınmı

collo1
17.02.2015, 18:28
slm ustalar bir sorunum var yardimci olursaniz cok sevinirim
hd amigo var bende ve sinyal yok yaziyor hersey yaptim birtürlü görüntü gelmiyor
kablolarda ve canakta sorun yok simdiden tsk edetim
saygilar

Kullanmis oldugun sistem hakin da bilgileri de yazarsan daha faydali Bilgi alirsin.

onurum88
17.02.2015, 20:21
tv kumandasından giriş kaynağı seçmelisiniz.dıseqc swech kullanıyorsanız değiştirin.ben yeni diseqc baff aldım çok başarılı..

kupfer
18.02.2015, 11:47
yardimlariniz icin tesekkür ederim

collo1
18.02.2015, 13:43
yardimlariniz icin tesekkür ederim

sorununu nasil cozdugunu de yazarsan ayni sorunu yasayan arkadaslar da faydali olursun.

kupfer
19.02.2015, 02:27
Onur88 dedigni yaptim oldu

tibas
12.03.2015, 05:56
cözümü kaliteli ekipman fanlı soutucu saygılar hürmetler

buyukbalkan
13.03.2015, 18:03
cözümü kaliteli ekipman fanlı soutucu saygılar hürmetler

Diğer uydu alıcımda olmayan sorunlar için ekipmanı neden değiştirmem gereksin ki, ayrıca fanlı soğutucu kullanacaksam neden mini uydu alıcı alayım.
Bence bu cihaz kalitesiz ve sorunlu, dolayısıyla ekipman seçiyor ve kolay ısınıyor...

beykozlu
13.03.2015, 18:28
cözümü kaliteli ekipman fanlı soutucu saygılar hürmetler

arkadasimiz biryerde doğru söylemiş sorun benim 8 li lnb deymis yatay frekanslarda sinyal yok diyordu simdi minimuma indi lnb değiştirince soğutucuya bisey diyemiyecegim

yeldegirmeni
14.03.2015, 01:00
Bu sorun bende de var, öyle 1-2 saniye değil 5-10 saniye sürüyor veya ileri-geri kanal değişikliğinde ancak düzeliyor. Yetkililer acaba bu sorundan haberdar iseler yazılımlarla gidermeye çalışamazlar mı?

nnextli
05.04.2015, 15:24
Merhaba
bu sorunun biraz daha fazlası bendede var. Açıldıktan 3-5 dk. sonra TÜRKSAT tamamen, Astra da ise üst bant kayboluyor. 15-20 dakika sonra tekrar geliyor. Ayni ekipmanla
Next 18500hd + , Next 2000 cx süper sorunsuz çalışıyor. Sinyal ve kalite oranları 80- 90 arası ( 90 cm Doppelfokus+ invacom lnb.) Yardımlar için teşekkürler.

cunuyil
08.04.2015, 22:59
Cihazın USB portlarında Flashdisk ve/veya Wifi Aparat takılıyken zaman zaman bende aynı sorunu yaşadım.Ancak USB boş iken sıkıntı olmuyor.

USB'yi lazım oldukça kullanmanızı tavsiye ederim.

halit74
27.04.2015, 21:30
Arkadaşlar bütün HD kanallar düşük sinyalli gözüküyor kırılmalar oluyor bu sorunun nedeni nedir bi de cihazımda son olan 19 aralık 2014 yazılımı yüklü lütfen yardım

cafi
27.04.2015, 22:35
çanak ayarı tam değilse veya kablo yıpranmış ise sinyal kaybı yapabilr sinyal değerlerini yazarsanız çözümü daha kolay olur

halit74
28.04.2015, 00:48
sd kanallarda % 80 lerde , hd kanallar ise % 68-72 arasında.. aslında hd kanalı ilk açtığımda % 76-78 ama bi süre sonra %68-72 arasına düşüyo ve kırılmalar yaşanıyo.. bu sorun bana yazılımsal gibi geliyo, çünkü arkadaşımın next tango vardı en son yazılımı attı kırılmalar gitmişti.. bizim next amigo da ise son yazılım aralık 2014ten buyana yok

cafi
28.04.2015, 01:34
sinyal seviyen oldukça iyi bu şartlar altında kırılma yapmaması lazım kablo uzun ise rüzgarda salantıdan anlık düşüşler olur dayzek kulanıyorsanız dayzeği devre dışı bırakıp direk olarak lnb ye bağlamayı deneyin

DOST_6080
28.04.2015, 01:44
sd kanallarda % 80 lerde , hd kanallar ise % 68-72 arasında.. aslında hd kanalı ilk açtığımda % 76-78 ama bi süre sonra %68-72 arasına düşüyo ve kırılmalar yaşanıyo.. bu sorun bana yazılımsal gibi geliyo, çünkü arkadaşımın next tango vardı en son yazılımı attı kırılmalar gitmişti.. bizim next amigo da ise son yazılım aralık 2014ten buyana yok

halit kardeşim sinyal seviyesi BİZİM CİHAZLARDA Hd için en az % 80 üstü olması gerek ki yagmurlu rüzgarlı havalarda %60 larda olsun. sd yayında ayar yaptırmayın Next minixlerde genel sorun entegre tuner sinyal kaybı çok ne yazıkki.

halit74
28.04.2015, 01:57
sinyal seviyen oldukça iyi bu şartlar altında kırılma yapmaması lazım kablo uzun ise rüzgarda salantıdan anlık düşüşler olur dayzek kulanıyorsanız dayzeği devre dışı bırakıp direk olarak lnb ye bağlamayı deneyin

bi Türksat var bi de Azerspace , 2 uydu kullanıyom Azeri kanallarda sıkıntı yok maçlar için İdman tv ve Aztv ye bakıyom onlarda sd yayın zaten

halit74
28.04.2015, 01:59
halit kardeşim sinyal seviyesi BİZİM CİHAZLARDA Hd için en az % 80 üstü olması gerek ki yagmurlu rüzgarlı havalarda %60 larda olsun. sd yayında ayar yaptırmayın Next minixlerde genel sorun entegre tuner sinyal kaybı çok ne yazıkki.

ne ümitle almıştım next amigoyu hevesim kırıldı şimdi.. bunun için başka bi çözüm yok mu hocam

DOST_6080
28.04.2015, 02:18
ümidini kırmak istemedim halit bendede pembe mavi ve blue av var. o kırılmalar allahdan trt kanallarında bende dahası benim merkezi anten birde sen şanslısın.
mümkünse Hat güçlendirici al 15 tl gibi ben kullanıyorum memnunum. (bilinen markayı kullanamadım 2 adet aldım 2 farklı modelde düz ve ayar potlu).
alttaki resimde olanı istanbuldan internet aracılığıyla aldım.

http://s30.postimg.org/p7ssc68xd/pr_01_2955_min.jpg (http://postimage.org/)

konnektörleride elle sıkmalı degiştirdim (http://www.antenci.net/modules/catalog/products/pr_01_1793_min.gif?rev=1418912126)http://www.antenci.net/modules/catalog/products/pr_01_1793_min.gif?rev=1418912126

halit74
28.04.2015, 21:40
ümidini kırmak istemedim halit bendede pembe mavi ve blue av var. o kırılmalar allahdan trt kanallarında bende dahası benim merkezi anten birde sen şanslısın.
mümkünse Hat güçlendirici al 15 tl gibi ben kullanıyorum memnunum. (bilinen markayı kullanamadım 2 adet aldım 2 farklı modelde düz ve ayar potlu).
alttaki resimde olanı istanbuldan internet aracılığıyla aldım.

http://s30.postimg.org/p7ssc68xd/pr_01_2955_min.jpg (http://postimage.org/)

konnektörleride elle sıkmalı degiştirdim (http://www.antenci.net/modules/catalog/products/pr_01_1793_min.gif?rev=1418912126)http://www.antenci.net/modules/catalog/products/pr_01_1793_min.gif?rev=1418912126

benim de Türksat merkezi sistem o yüzden Azeri uydusunu kendi evimin bi pencere kenarına kurdum böylece La liga,premier lig,şampiyonlar ligi maçlarını izlemek için. Haftasonu karaköy yüksek kaldırıma gidip alacam hat güçlendirici alınca sinyal gücü artar mı hocam eper bi faydasını görür müyüm

DOST_6080
28.04.2015, 21:55
halit kardeşim next minix kullandığımı yazdım.hat güçlendirici +elle sıkmalı konnektör istedim degiştirdim.
hat güçlendirici verimini kendim denedim merkezi antenden daire girişine gelen sinyal emektar k a on da % 86 nextminix normalde % 66-68. hat güçlendirici takınca (LNB ÇIKIŞINA DENİYORDA MALESEF ODA PRİZİNDE TAKILI) %80-86 sonuçta batı karadeniz bölgesindeyim aşırı yagışlarda sadece TRT HD ler gidiyor diğer özel hd kanallar duruyor.

halit74
28.04.2015, 22:07
halit kardeşim next minix kullandığımı yazdım.hat güçlendirici +elle sıkmalı konnektör istedim degiştirdim.
hat güçlendirici verimini kendim denedim merkezi antenden daire girişine gelen sinyal emektar k a on da % 86 nextminix normalde % 66-68. hat güçlendirici takınca (LNB ÇIKIŞINA DENİYORDA MALESEF ODA PRİZİNDE TAKILI) %80-86 sonuçta batı karadeniz bölgesindeyim aşırı yagışlarda sadece TRT HD ler gidiyor diğer özel hd kanallar duruyor.

çok teşekkür ederim bilginiz için,haftasonu karaköyden alıp deneyecem kırılmalar yüzünden tv izlenmez olmaya başladı

halit74
03.05.2015, 00:22
halit kardeşim next minix kullandığımı yazdım.hat güçlendirici +elle sıkmalı konnektör istedim degiştirdim.
hat güçlendirici verimini kendim denedim merkezi antenden daire girişine gelen sinyal emektar k a on da % 86 nextminix normalde % 66-68. hat güçlendirici takınca (LNB ÇIKIŞINA DENİYORDA MALESEF ODA PRİZİNDE TAKILI) %80-86 sonuçta batı karadeniz bölgesindeyim aşırı yagışlarda sadece TRT HD ler gidiyor diğer özel hd kanallar duruyor.

hocam bugün karaköyden bi tane hat güçlendirici aldım uydu cihazına 2 metre mesafeye taktım HD kanalların sinyali %90 ama kalitesi %55 oldu bi anlam veremedim neden olmuş olabilir

DOST_6080
03.05.2015, 01:49
giriş çıkış (in :lnb gelen out cihaza giriş) doğrumu.

Anten Kablosu alırken bakır iletken olmasına (Orta uç 1mm gibi) bakır görünümlü (Bakır renginde kaplama yapılıyor)olmamasına ve az bir parça kes orta iletkenin üzerini kazı altından sarı renk devam eder beyaz çıkarsa ,ayrıca bakır olmayan kablolar büktüğünde eski halini alır bakır kablo büktüğün şekli alır.merkezi sistemde sıkıntı fazla olduğu için bir kez al ve degiştir.

emirtalha
03.05.2015, 02:15
Benim kendi sahsi gorusum kablon sorunudur genelde merkezi sistem kurulurken pek kaliteli kablo kullanmiyorlar benim yan komsu dada ayni sorun vardi onun cihazi baska marka cd gibi ciziliyorlardi gitti guzel kalin bakirli kablo aldi ne cizilme ne baska sorun hatta zayif sinyalden dolayi izleyemedigi kannallar bile geldi

halit74
03.05.2015, 03:54
giriş çıkış (in :lnb gelen out cihaza giriş) doğrumu

özel mesajın var ))

in - lbn , out cihaza giden abi dediğin gibi

halit74
03.05.2015, 03:55
Benim kendi sahsi gorusum kablon sorunudur genelde merkezi sistem kurulurken pek kaliteli kablo kullanmiyorlar benim yan komsu dada ayni sorun vardi onun cihazi baska marka cd gibi ciziliyorlardi gitti guzel kalin bakirli kablo aldi ne cizilme ne baska sorun hatta zayif sinyalden dolayi izleyemedigi kannallar bile geldi

bana da öyle geliyo

halit74
10.05.2015, 12:19
yüksek kaldırımdan 30dB next hat yükseltici aldım 25 liraya , sinyal 72 kalite 62 olan bi kanal sinyal 92 kalite 62 oldu.. %30 sinyal arttırdı kalite sabit kaldı ama %90larda sinyal demek kalite %50 ye düşşe bile kırılma yapmaz.. next amigo kullanıp kanallarda kırılma yaşayanlar bu hat yükselticiyi alırsa sorununuz çözülür bilginize..

http://s14.postimg.org/jytcmkhi5/next_hat_y_kseltici.jpg (http://postimg.org/image/jytcmkhi5/)

baliex
10.05.2015, 12:37
merhaba ben yurt dısında yasıyorum suudı arabıstan
dun next amıgo uydu alıcıma yenı tarıhlı guncellemeyı yukledım ve eutelsat w3 uydusundakı kanalları artık ızleyemıyorum
eskıden sıfreler kendılıgınde cozuluyordu
simdi cok ugrasmama ragmen acılmadı...

buraq274
23.06.2015, 19:38
Merhaba,

Bende de sadece Hotbird uydusundaki Italian Fishing kanalında kırılmalar oluyor. Diğer uydu ve kanallarda yok. Diğer cihazım minix hd black plus tkgs de sorun yok, amigo kırılma yapıyor sadece bu kanalda. Bir fikri olan var mı?

DOST_6080
23.06.2015, 20:37
Merhaba,

Bende de sadece Hotbird uydusundaki Italian Fishing kanalında kırılmalar oluyor. Diğer uydu ve kanallarda yok. Diğer cihazım minix hd black plus tkgs de sorun yok, amigo kırılma yapıyor sadece bu kanalda. Bir fikri olan var mı?
info tuşuna bas kanal frekansını biyere kaydet ..fishing üzerindeyken manuel kanal arama gel düzenleye bas frekansı + 3 - örnek Italian Fishing TV 10775 i 10772 73 74 veya 76 77 yap kaydet sinyal kalitesine bak uygun olanda işlemi tamamla.

cafi
23.06.2015, 21:34
merhaba ben yurt dısında yasıyorum suudı arabıstan
dun next amıgo uydu alıcıma yenı tarıhlı guncellemeyı yukledım ve eutelsat w3 uydusundakı kanalları artık ızleyemıyorum
eskıden sıfreler kendılıgınde cozuluyordu
simdi cok ugrasmama ragmen acılmadı...
burdaki yazılımı yükleryin en stabil yazılım bu
not: bu yazılımda yutube yok
http://www.next.web.tr/konular/4481-Next-Minix-HD-Amigo-19122014-Tarihli-Yazilimi.html

buraq274
24.06.2015, 00:01
info tuşuna bas kanal frekansını biyere kaydet ..fishing üzerindeyken manuel kanal arama gel düzenleye bas frekansı + 3 - örnek Italian Fishing TV 10775 i 10772 73 74 veya 76 77 yap kaydet sinyal kalitesine bak uygun olanda işlemi tamamla.

Merhaba sevgili DOST_6080. Tavsiyenizi denedim ama sonuç olumsuz maalesef. Bu kanalda var sadece sıkıntı. Bana çok ilginç geldi.

http://s21.postimg.org/vw6paasg7/20150623_223642.jpg (http://postimage.org/)

buraq274
24.06.2015, 00:03
Ayrıca sinyal 90% ve kalite 81% de.

DOST_6080
24.06.2015, 00:24
Ayrıca sinyal 90% ve kalite 81% de.

burdaki yazılımı yükleryin en stabil yazılım bu
not: bu yazılımda yutube yok
http://www.next.web.tr/konular/4481-Next-Minix-HD-Amigo-19122014-Tarihli-Yazilimi.html

o sinyallerle kırılma olağan degil.Cafi ustamızın tecrübesi bize yol gösterebilir aynı cihazdan var.

cafi
24.06.2015, 00:28
resimde kırılma yok buzlanma var kırılma sinyal seviyesi düşük olunca olur sinyal kaliteniz oldukça iyi buna benzer buzlanma bende a9 kanalında olmuştu sonra düzeldi

beykozlu
24.06.2015, 14:37
Merhaba sevgili DOST_6080. Tavsiyenizi denedim ama sonuç olumsuz maalesef. Bu kanalda var sadece sıkıntı. Bana çok ilginç geldi.

http://s21.postimg.org/vw6paasg7/20150623_223642.jpg (http://postimage.org/)

uydu alicinin yaninda telsiz tlf varmi varsa elektriğini kesip deneyin düzeliyorsa telfonu uzaklastirin

buraq274
30.06.2015, 17:21
uydu alicinin yaninda telsiz tlf varmi varsa elektriğini kesip deneyin düzeliyorsa telfonu uzaklastirin

Akşam deneyip bilgi vereceğim. Teşekkürler @beykozlu

excalibur1905
14.10.2015, 16:08
ustalar tüm baglantılarım saglam olmasına karşilık cıhazımı açtığım da sinyal yok ibaresi alıyorum. ancak cıhazımı 3-4 kere acıp kapattığımda sorun çözülüyor. ayrıca ilk açolışta görüntü de üç dört saniye geç geliyor .son yazılım yüklü .sorunu nasıl çöze bilirim.

fatih furkan
15.10.2015, 00:08
aynı sorun en son güncellemeden sonra bende de oldu bir kere acıp kapatınca düzeliyor ????? birde saat problemli yardımlarınızı bekliyoruz

raptorx
15.10.2015, 18:46
Merhaba arkadaşlar Amigo cihazımda birçok kanalı seyredemiyorum tv8 hd show hd vs ve hd olmayanlarını açıyorum onlarda da çogu zaman sinyal yok deyip duruyor. Diger next cihazımı takıyorum tüm kanallar açık hiçbir sorun yok neden amigo böyle yapıyor?

eray
15.10.2015, 20:12
bende de ayni durum oldu bir türlü çözemedim servise verdim boardı değiştirdiler düzeldi.yalnızca saat ayarları tutmuyor

mustafa-38
28.10.2015, 23:49
Next Minix HD Amigo selam arkadaslar amigo aldim bir türlü astra 19 daki skay lari bulamadim türk sat42 deki kanallar ok 7 deki 13 deki kanlallar ok sade astra 19 skaylari bulmuyo ne yapmam gerekir yardim edin bir ay önce yeni almistim o sorun yoktu bu cihazda sorun var..

cafi
29.10.2015, 00:20
nerede ikamet ediyorsunuz bölgölere göre sinyal sevivesi değişir örnek olarak izmirden skysport 1
12037 hor 27500 sinyal seviyesi %86
12382 hor 27500 %86 sky action

escobar
29.10.2015, 00:22
ne varki sky larda mustafa:+GCA0=:

mustafa-38
29.10.2015, 00:27
selam osnbruck de kaliyom skaylarda spor ve filmler var..

mustafa-38
29.10.2015, 00:31
sorunu buldum LNB Besleme 18V yaptim sorun kalkti ilginize tskler...

agalık
29.10.2015, 00:43
Çözümü paylaşman güzel...sağol...

A.kadir
29.10.2015, 01:30
sorunu buldum LNB Besleme 18V yaptim sorun kalkti ilginize tskler...

aynen sorununun çözümünü paylaşman güzel bazı arkadaşların sorunları çözülünce paylaşım yapmadan ortadan kayboluyorlar :okok:

mustafa-38
29.10.2015, 02:04
aynen sorununun çözümünü paylaşman güzel bazı arkadaşların sorunları çözülünce paylaşım yapmadan ortadan kayboluyorlar :okok:
paylasmak iyidir ben burdan faydalaniyorum kadir gardas ufakda olsa büyükde olsa paylasmak iyidir buraya yeni uye oldum cok iyi burasi iyiki varsiniz...

beykozlu
31.10.2015, 21:57
bugun bende ayni dertten servise biraktim bakalim sonuc ne olur

DOST_6080
01.11.2015, 01:26
bende de ayni durum oldu bir türlü çözemedim servise verdim boardı değiştirdiler düzeldi.yalnızca saat ayarları tutmuyor

SAAT PROBLEMİ VE ÇÖZÜMÜ 1kasım seçimleri sebebiyle dahiyane buluşla 8 Kasıma ERTELENEN YAZ SAATİ UYGULAMASINA Son verildiğinde otomatik düzelecektir.

nasufgermizaj
06.11.2015, 02:03
acaba neden sinyal yok sık sık cikiyor astra proglamlarda nasil onara bilirim Bana yardım edin lütfen....

cafi
06.11.2015, 02:32
malesef bu next amigonun en büyük sorunu bende 18.05.2015 yazılımı var eskisi kadar sorun yaşamıyorum bunu next istek bölümünede yazdım fakat olumlu bir yanıt alamadım tüner sorunu değilse yazılım ile çözmeleri gerekir

mustafa-38
06.11.2015, 02:43
ayni sorun bendede var astra 19 hotbirt 13 de sinyal gidiyor geri geliyor

escobar
06.11.2015, 02:58
benim amigoda sorun yok...

alikim
11.11.2015, 18:48
23.10.2015 yazılımını yükledikten sonra başladı. 02.07.2015 yazılımında da aynı sorun vardı fakat bu kadar sık değildi. onun için 18.05.2015 yazılımını kullanıyordum. hevesle yükledim fakat kapatıp açınca sinyal yok uyarısı geliyor ve hiç açılmıyor. Defalarca kapatıp açınca birinde açılıyor. onun için tekrar 18.05.2015 yazılımı yükledim. sorun yok sadece film izleme bölümü çalışmıyor. yeni yazılımda bunu bir türlü düzeltmediler. Son iki yazılım berbat.

billyrozino
13.11.2015, 11:30
Slm arkadaşlar,birçok test sonrası cihazi saldıımızda sinyal yok uyarısı neden oluyor,internet kablosu çıkarın ve sorun kayboluyor,bu sonuca erdim,hayırlı işler herkeze.

kaptan_pilot16
22.12.2015, 18:28
Arkadaşlar Next Amigo kullanıyorum bendede aynı sorun var sinyal yok yazıyor ekranda en son 23.10.2015 yazılımı attım aynı sıkıntı devam ediyor.Hotbirdtede ASTRA 4A da bazı kanallarda sinyal yok uyarısı çıkıyor ekrana. Tarama yapacam şu anda hotbirdte kanalturk frekansını manuel girip taratıyorum bir türlü kalite gelmiyor next minix pembede sorun yok. Sayın yetkililer lütfen bu soruna çare bulursanız seviniriz.Amigodan hiç memnun değilim.Sinyal yok sorunu çıldırtıyor adamı.

selçuk1988
22.12.2015, 20:52
Selam iyi kandiller ilk önce dayzek ayarlarını kontrol edin eğer doğru ise cihazı fabrika ayarlarına dönün büyük bir ihtimalle düzelecektir amigo güzel bir cihazdır

backup52
12.12.2016, 22:19
Cihaza 09.12.2016 - Next Minix HD Amigo Dec 6 2016 YAZILIMI yükledim. Bundan sonra sapıttı sinyal yok diyor. En baştan kurulum falan yapmaya çalıştım kanal yedeklerini yükledim bağlantılar tamam ama düzelmedi. Bu konuda yapmam gereken nedir?

sinyal kalitesi %32 üstüne çıkmıyor