PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : lnb sinyal hatası



guvenay1966
23.05.2016, 01:02
arkadaşlar bügün merkezi uyduya gittim evde trt1 flaş a haber gibi bazı kanallarda sinyal yok ama diyer önemli kanallarda sorun yok atv star sohw fox gibi ama cagıran ilaki flaştv diyor sinyale baktım 65 gösteriyor catıya cıkıp LNB h h taktım ama sinyal alamadım catı sahibi kızınca bıraltım LNB sorun var dedim daire sahibine birde kenerındaki yazılar silinmiş kagıtta yanında h h yazıyordu ama sinyal yok birde pazar günü kimsenin haberi yok usta cagırdıklarından o yüzden diyer ucları kontrol edemedim sitres yaptım daha sonra yöneticiye söyleyip cagıracak ne önerir siniz not catıdaki evde flaştv bende sorun yok diyor tamam sinyal 65 cok düşük ama onda neden kanallarında sorun yok diyor sonucta aynı santrali kullanıyorlar cagıran kişinin evine cift hat geliyor 2 side ayrı hat 2 sindede flaştv cekmiyor kafalarını takmışlar teşekkür ederim

guvenay1966
23.05.2016, 16:45
Konuyu sildim cevap yazan olmadı

haydar1966
23.05.2016, 19:57
Bu konuda benzer bir sorun yaşamıştınız ve ben size gerekli bilgileri vermiştim. Yapacağınız iş basit madem diğer dairelerde sorun yok o halde yapmanız gereken sorun olan dairenin kablolarını santralde bulacaksınız. Sonra o santral portlarını direkt takıp bakacaksınız bakalım olmayan kanallar varmı. Eğer varsa o zaman sistemde bir kayıp söz konusu demektir. Haa eğer yayın yolsa ohalde portlar arızalı demektir... Yalnız Flash tv frekansını uydu bulucu ile kontrol edin.! Birde bu lnb den bahsederken eski olabileceği fikri oluştu bende. Bu gibi durumlarda lnb nin lokal osilatör frekans aralığı kaymış olabilir. Yani frekansı önce 1 sonra 2 yine olmazsa 3 üst yada alt değerlerini girerek değiştirin....

guvenay1966
23.05.2016, 23:56
haydar bey teşekkür ederim evet LNB banada eski geldi yöneticilerden izin almaları lazımmiş binadakiler bayagı sorun cıkarıyorlar o yüzden uzun bakamadım izin cıkarsa dediginiz gibi aynen bakarım sonucu yazarım terkrar teşekkür ederim sizden sonra bayagı santral arızaları yaptım bazen böyle sorunlar cıkıyor birde binalarda herkesten farklı ses cıkıyor bende sorun yok diyorlar o yüzden cekinerek bakmaya calışıyorum sisteme cevap icin ellerinize saglık sonucu yazarım saygılarımla