Merhaba Next.web.tr Misafiri! Forum Sitemize Hoşgeldin.

Sitemize üye olarak ayrıcalıklarımızdan yararlanabilirsiniz.

or Kayıt ol

iOS 11.2 için ilk beta sürümü yayınlandı!

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
ios-beta.jpg


19 Eylül günü kullanıcılar ile buluşturduğu iOS 11 sürümünde yaşanan sorunlar sonrasında elini çabuk tutan Apple, iOS 11.1 için test sürecine başladı.
iOS 11.1 sürümünün bu hafta kullanıcılar ile buluşturulması beklenirken, Apple’dan bu kez geliştiricileri şaşırtan bir hamle geldi.


iOS 11.1 sürümü henüz yayınlanmamış olmasına rağmen, iOS 11.2 için ilk beta sürümü geliştiricilerin kullanımına sunuldu.Gelin, şimdi birkaç gün içerisinde
Public Beta sürümü yayınlanacak olan iOS 11.2 ile birlikte sunulan yeniliklere yakından göz atalım.


Apple, gelecekteki iOS 11 güncellemesi olacak olan iOS 11.2’nin ilk beta sürümünü geliştiriciler için yayınladı. iOS 11.2 beta 1, iOS 11.0.3‘ün yayınlanmasından iki hafta sonra ve iOS 11.1’in beta testlerinin devam ettiği süreç içerisinde yayınlanmış oldu.Kayıtlı geliştiriciler, Apple Geliştirici Merkezi’nden uygun konfigürasyon profilini iOS cihazlarına yüklendikten sonra iOS 11.2 beta’yı Ayarlar > Genel > Yazılım Güncellememenüsü üzerinden şimdi indirebilirler.iOS 11.2 beta 1’de ne gibi değişikliklerin ve yeniliklerin yeraldığı bilinmiyor ancak iOS 11’de sunulmayan özelliklerin sunulması söz konusu olabilir.Apple, iMessages için hem Apple Pay ödemeleri hem de iCloud desteğini daha sonraki iOS 11 güncellemelerinde sunacağını söylemiş ve bunu iOS 11.1 beta sürecinde henüz gerçekleştirmemişti. Muhtemelen iOS 11.2 bu ve bunun gibi özellikler için hazırlanacak.iOS 11, sistem genelinde tasarım değişikliklerini, yeni bir Kilit ekranı deneyimini, yenilenen Denetim Merkezi’ni ve iPad için Dock’ı, Sürükle ve Bırak desteğini, yeniden tasarlanmış bir Uygulama Değiştirici’yi ve daha fazlasını sunan büyük bir güncelleme olmuştu. iOS 11’in herkese açık olarak yayınlanmasından sonraki süreçte Apple, verdiği iOS 11 ara güncellemeleri ile daha fazla özelliği kullanıma sunmak ve tespiti yapılan sorunları gidermek için çalışma yapıyor.

iOS 11.2 Beta 1 yayınlandı!

Yeni iOS sürümü ile birlikte ilk dikkat çeken yenilik, iPhone 8 / 8 Plus ve X modellerinde yer alan hareketsiz duvar kağıtlarının, eski iPhone modelleri ile buluşturulması oluyor.Bunun yanı sıra iOS 11.2 ile birlikte AirPlay 2’yi kullanıma sunmaya hazırlanan Apple, hesap makinesi uygulamasında yaşanan animasyon sorununu ortadan kaldırıyor.iMessage ve Apple Pay için iCloud desteğinin bu sürüm ile birlikte kullanıcılara sunulması bekleniyor.Bazı emojiler için değişikliklere ev sahipliği yapan test sürümünde, sorunların Apple’a aktarılması için bir geri bildirim uygulaması yer alıyor.


Apple’ın son attığı adımları anlamak bir hayli zorlaştı. Firmanın en çok kafaları karıştıran adımı ise işletim sistemi konusunda oldu. iOS 11 yayınlanırken Apple’ın çok iddiaları açıklamaları kafaları karıştırmıştı. Teknoloji devi tarafından beklenen işletim sisteminin kararlı sürümü yayınlandıktan sonra ise beklentiler tamamen değişti.Öyle ki yeni sürümde çok fazla hata kullanıcıların dikkatini çekti. Apple ise bu sorunu çözmek için elini çabuk tuttu ve hemen iOS 11.0.1 sürümü güncellemesi geldi. Son olarak iOS 11.0.3 sürümü kararlı sürüm olarak yayınlanmıştı. Bunun yanı sıra Apple bir güncelleme daha başlatmış ve iOS 11.1 beta sürümünü yayınlamıştı. Bunu değişikliklerin uygulanacağı ilk büyük güncelleme olarak gördük. Hatta birkaç gün içerisinde yeni güncellemenin final sürümünün yayınlanmasını bekliyorduk. Beklentilerde bu yönde oluşmuş ve Apple’ın iPhone X ile ilk büyük güncellemeyi sunması beklenmişti. Fakat bugün Apple iOS 11.2 Beta 1 sürümünü yayınladı.

iOS 11.2 Beta 1 Neleri Değiştiriyor?

Beklentileri tamamen değiştiren iOS 11.2 Beta 1 sürümü geliştiriciler için kullanılabilir olarak yayınlandı. 3 koldan farklı bir şekilde güncellemeleri sürdüren Apple ise bu kez epey bir şaşırttı. Öyle ki firma ilk defa böyle bir adım atıyor. Güncellemeler 3 kola ayrılmış oldu ve oldukça ilginç sonuçlar elde ediliyor. Bunun dışında iOS 11.2 Beta 1 sürümüyle gelen yeni özelliklere bakalım. İlk olarak iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X modelinde yer alan duvar kağıtlarının eski iPhone modellerine geldiği görülüyor. iOS 11.2 Beta 1 sürümü bunu sağlıyor.

iOS-11.2-Beta-1-1-640x411.jpg


Ek olarak bir süredir hesap makinesinde yaşanan sorunların giderildiği açıklandı. iOS 11.2 Beta 1 sürümü tamamen hesap makinesi sorunlarını ortadan kaldırdı. Emoji yenilikleri ve Apple Pay yeniliklerinin dışında iOS 11.2 Beta 1sürümüyle beraber gelen en önemli yenilik geri bildirim özelliği oldu. Apple kullanıcıların sistem hakkında görüşlerini almak ve hataları öğrenmek için geri bildirim uygulamasını da yayınladı.

Son olarak AirPlay 2 kullanımını açan iOS 11.2 Beta 1 sürümünün, herkese açık sürümünün birkaç gün içerisinde yayınlanması bekleniyor. Açıkçası Apple’ın bu kadar farklı bir adım atmasının sonuçlarının neler olacağı ise merak konusu. Apple’ın neden böyle bir adım attığını zaman içerisinde görmek mümkün olacak.


Yeni iOS sürümüne güncellenecek modeller

Yeni iOS sürümü;

iPhone 5s,
iPhone SE,
iPhone 6,
iPhone 6 Plus,
iPhone 6s,
iPhone 6s Plus,
iPhone 7,
iPhone 7 Plus,
iPhone 8,
iPhone 8 Plus,
iPhone X,

12.9 inç iPad Pro,
2. nesil 12.9 inç iPad Pro,
1. nesil 10.5 inç iPad Pro,
9.7 inç iPad Pro,
iPad Air 2,
iPad Air,
iPad 5. nesil,
iPad mini 4,
iPad mini 3,
iPad mini 2 ve iPod Touch 6. nesil
modellerini destekliyor.
 
Üst