Merhaba Next.web.tr Misafiri! Forum Sitemize Hoşgeldin.

Sitemize üye olarak ayrıcalıklarımızdan yararlanabilirsiniz.

or Kayıt ol

İOS Apple Hakkında son gelişen haberler

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Apple, bir süredir iOS 10.3.2’nin testlerini geliştiriciler ve halka açık beta yazılım programı kullanıcıları ile birlikte sürdürüyordu ancak testler 27 Nisan’da yayınlanan iOS 10.3.2 beta 5/public beta 5 ile son bulmuş durumda. Bu hafta, Pazartesi günü iOS 10.3.2’nin GM yani final sürümünün herkese açık olarak yayınlanması bekleniyordu ki beklenen gerçekleşmedi ve pek çok platform bu gelişme karşısında şaşkına döndüler. Çünkü tahminler ve beklentiler güncellemenin kesin olarak bu hafta yayınlanacağı yönündeydi.
Tüm bunlara karşın, Apple’ın iOS 10.3.2 için bu hafta herhangi bir yeni beta sürümünü yayınlamamış olması da zaten resmi olarak güncelleme için test sürecinin sona erdiğinin bir göstergesi durumunda. Bizde Apple’ın iOS 10.3.2’yi yayınlamamasının temel nedenini bu yazımızla sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Her ne kadar bu yeni iOS 10 sürümü, iOS 10.x.x olması sebebiyle herhangi bir yenilik(ler) veya değişiklikler sunmuyor olsa da, performans ve hata düzeltmeleri noktasında önemli bir yere sahip desek abartmış olmayız. Bu yönü ile kimi kullanıcı için iOS 10.3.2’nin oldukça önemli bir yanı var. Ancak Apple’ın erteleme nedeni noktasında daha önemli sebepler yatıyor diyebiliriz.
Öncelikle, Apple hiçbir zaman güncelleme programına dair herhangi bir yol haritasını kamuoyu ile paylaşmaz ancak yaşanan gelişmelerden çıkarımlar yapmak ve buna göre öngörülerde bulunmak mümkündür. Bu noktada, akla gelen ilk ve tek muhtemel erteleme nedeni olarak Pangu tarafından yayınlanması beklenen iOS 10.3.1/iOS 10.3 Jailbreak aracını söylememiz mümkün.
Pangu’nun bir etkinlikte demosunu paylaştığı iOS 10.3.1/iOS 10.3 Jailbreak aracına dair tekniki herhangi bir detay yok ama Pangu’nun oldukça etkin bir iOS yazılım açıklığından faydalandığını tahmin ediyoruz. Bu noktada, Apple’ın Pangu ekibi ile iletişime geçtiği ve Jailbreak’i satın almak yani yayınlanmasının önüne geçmek için temas kurduğu yönünde bazı haberler mevcut. Ancak, Apple’ın Jailbreak aracının yayınlanmasını önlemekten öte, iOS 10.3.1/iOS 10.3’deki Jailbreak aracının önünü açan mevcut yazılım açıklığını iOS 10.3.2 için gidermeyi planladığı tahmin ediliyor.
Bu yönü ile şirketin kapalı kapılar ardında nihai geliştirme ve sorunları ele alan çalışmalar yaptığını ve hatta bu çalışmaların tamamlandığını tahmin edecek olursak, muhtemelen iOS 10.3.2 güncellemesi önümüzdeki hafta başında yayınlanacak. Yine de şu an için hiçbir şeyin kesin olmadığını belirtmek isteriz.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Apple, bazı küçük hata düzeltmeleri ve performans iyileştirmeleri getiren macOS Sierra 10.12.5 güncelleştirmesinin yayımlanmasının yanı sıra, iTunes 12.6.1 güncellemesini de yayınladı.
Apple’ın yayın notlarına göre, iTunes 12.6.1 küçük uygulama ve performans iyileştirmelerini içeriyor. Bu gelişmelere ilişkin daha ayrıntılı bilgiler en azından şimdilik mevcut değil.
İLGİİ HABER: Dijital Müzik için MP3 Formatı Tarih Oluyor!

iTunes 12.6.1, Mac App Store’daki Yazılım Güncelleme menüsü kullanılarak ücretsiz olarak indirilebilir.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Microsoft, sevilen klavye uygulaması Word Flow'u sona erdirdi ve yerine, arkasında Windows Mobile bulunan SwiftKey'i getirmek istiyor.
Geçtiğimiz hafta Paint'in sona erdiğinin açıklanması, Microsoft'un Windows 10'un özelliklerinin kullanımdan kaldırılması ya da uygulamaların silinmesi hakkındaki sessizliğini ilk kez bozuşu olduğu için biraz fazla abartılmış olabilir.
Ancak söz konusu Redmond'un iOS klavyesi ise böyle bir şeyin açıklaması olamaz. 'Microsoft Garage' projesi olan Word Flow'u artık App Store'dan indiremiyorsunuz.



2acb416db7af485824a3258b49ffb7fe064bf80e.jpeg



iPhone'unuzun varsayılan klavyesinden memnun değilseniz ve Microsoft'un Word Flow'unu seviyorsanız, size SwiftKey'i kullanmayı tavsiye edebiliriz. Üstelik SwiftKey hem Android hem de iOS'larda kullanılabilir.
Geçtiğimiz yıl Windows Phone ve Mobile tarafından 250 milyon dolara alınan SwiftKey, çoğu kişiye göre Word Flow'dan daha hızlı, akıcı ve güvenilir.
Uygulamanın tek eksik noktası ise Word Flow'da gördüğümüz ve tek elle en iyi klavye kullanma deneyimini sunan Ark modunun olmayışı. Yani henüz.

f7d19cef4431e2d2b66563e7b7303fae1b78d2c9.png



Uygulamanın tasarımı oldukça kolay bir kullanım sağlıyor, ayrıca geliştirici ekibi geri bildirimleri sürekli izleyerek gelecek güncellemeleri buna göre şekillendiriyor.
Her ne kadar iyi bir alternatifi olsa da Word Flow'un gitmesi üzücü.


Linke tıklayarak SwiftKey'i indirebilirsiniz. (Android - iOS)
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
iOS-10.3.2.png


Son seri iPad modeller, iPhone 5s modeli ve üstü serileri kullanan kullanıcılar şimdilerde iOS 11 heyecanı yaşamakta. Eylül ayına sayılı günler kalması ve Apple’ın da sürekli olarak yeni mobil işletim sistemi hakkında detaylar paylaşmaya devam etmesi, aynı zamanda beta sürümlerinin de ardı ardına gelmesi tüm ilginin iOS 11 üzerinde yoğunlaşmasına neden oldu. Fakat Apple bu süreçte iOS 10 içinde önemli adımlar attı.Bu adımlardan birisi de işletim sisteminin iOS 10.3.3güncellemesi, yani son güncellenmesinin yayınlanması oldu. iOS 10 için en kararlı sürüm olarak gösterilen son sürümünde yayınlanmasının ardından bu sayfada tamamlanmış oldu. Tüm bunlarla beraber iOS 10.3.3’ün neler getirdiği epey bir merak edilmişti. Öyle ki çok uzun bir beta sürecinden sonra yeni güncelleme geldi.

iOS 10.3.2 Geri Dönüşleri Kapandı

Merakla beklenen yenilikler içinde hüsran açıklaması geldi. Çünkü bu sürümle beraber gelen hiçbir yeni özellik olmadı. Yeni bir özellik olmamasına karşın çok ciddi güvenlik açıkları kapatıldı. Çok değil 1 hafta kadar önce eski sürümde yer alan güvenli açıkları sayesinde bir geliştirici iOS 10.3.2 için Jailbreak çıkaracağını açıklamış ve kullanıcıları umutlandıran bir de video paylaşmıştı.

iOS-10.3.2.jpg


Apple ise ihtimalleri tamamen ortadan kaldırmak için elini çabuk tuttu. iOS 10.3.2 geri dönüşleri kapatıldı. İmzaları kapattığını belirten Apple’ın kullanıcıların iOS 10.3.2 sürümüne dönmesini engellediğini gördük. Apple’ın iOS 10.3.2 sürüme geri dönüşleri kapatmasının ardından iOS 10.3.2 Jailbreak ihtimalleri de biraz daha zayıflamış oldu. Öyle ki kullanıcıların artık bu sürümle ilgili bir Jailbreak paylaşımına ilgi göstermeyeceği düşünülebilir.
Apple’ın bundan sonraki yeni adımları ise tabii ki iOS 11 için olacak. Artık yeni mobil işletim sisteminin de yeni iPhone modellerinin de tanıtımına sayılı günler kaldı. Haliyle Apple’ın iOS 10 defterine tam olarak son verdiğini söylemek yanlış bir ifade olmayacaktır.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
iPhone-ve-iPad-te-Touch-ID-Ayari-Nasil-Yapilir.jpg


iPhone 8 çıkmadan Apple’ın değişiklikleri gelmeye devam ediyor. Son paylaşılan iOS 11 özelliği de sadece iPhone 8 modelleri için değil mevcut iPhone modelleri içinde geçerli olacak bir değişikliği işaret ediyor. Söz konusu düzenleme parmak izi sensörleriyle ilgili olacak. iPhone 8 içerisinde hala parmak izi sensörleri bulunacak mı bulunmayacak mı tartışması devam ederken yayınlanan bu özellik, Touch ID kavramını değiştiriyor. Peki, yeni teknoloji nasıl bir değişiklik sunacak? iOS 11 içerisinde yer alan değişiklikler neleri ortaya çıkardı?

iOS 11 Touch ID Güvenlik Değişikliği

Bu yeni sistemle beraber bir yandan güvenliğin artırıldığı düşünülebilir bir yandan da acil durum sisteminin daha kararlı bir hale geldiği düşünülebilir. Hemen yeni değişiklikten bahsedelim. Söz konusu değişiklikle beraber, iPhone serisine özel olan kullanıcılar Touch ID sistemini devre dışı bırakabilecek. iOS 11 sonrasında gelen bu yeni özelliği kullanabilmek için sadece 5 kez kilit tuşuna basılması yeterli olacak.Kilit tuşuna ardı ardına 5 kez bastıktan sonra acil durum menüsünün açıldığını göreceksiniz. Bu ekranda artık parmak izi sensörlerinin devre dışı kaldığını göreceğiz. Parmak izi sensörlerinin devre dışı kalmasının yanı sıra yardım ekranı karşınıza gelecek. Yardım ekranından acil durumlarda anında çağrı gönderimi yapabileceksiniz

.
iOS-11-Touch-ID-640x376.jpg


Ayrıca bu ekran üzerinde bulunduğunuz konumun gönderilmesini de sağlayan bir sistem kullanılacak. Bu ekrandan ise sadece kod ile açılış imkanına sahip olacaksınız. Yani tekrar eski ekrana dönem ve kilit menüsünü açmak için parmak izi sensörleri işe yaramayacak. Bunun yerine doğrudan belirlediğiniz güvenlik kodunu girmek gerekiyor.
iOS 11 kullanan tüm iPhone modelleri için geçerli olacak olan bu sistem iPhone 8 modeline nasıl uyarlanacak? Sistem değişikliği söz konusu olacak mı? En önemlisi de iPhone 8içerisinde Touch ID bulunacak mı? Bilmek şimdilik mümkün değil. Fakat tanıtımdan sonra bu konuya da doğrudan Apple’ın açıklık getirdiğini göreceğiz
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
jailbreaksiz-uygulama-yukleme.jpg



iPhone ve iPad kullanıcıları ihtiyaçları dahilindeki uygulamaları App Store‘dan indirip kullanabiliyorlar. Ancak bazı uygulamaların yüksek ücretlere satılıyor olması, çoğu Apple kullanıcısının bu uygulamalara sahip olmasını engelliyor. Bu durumda olan kullanıcılar, birçok uygulamayı ücretsiz indirebilecekleri alternatif App Store’lara yöneliyor. Ancak alternatif App Store’lardan bazıları uygulama indirebilmek için cihazın jailbreak yapılmış olmasını gerektiriyor. Bazı App Store’lar ise jailbreaksiz cihazlar için de uygulama indirme desteği sunuyor.

Makalemizde, Jailbreaksiz cihazlar için ücretsiz uygulama indirebileceğiniz alternatif App Store’lara yer verdik.


Vshare


Vshare, iOS cihazları için bir üçüncü taraf uygulama mağazasıdır. Ancak, yerleşik uygulama mağazalarından birçok açıdan farklıdır. Vshare, ücretli mobil uygulamaların binlercesini iOS cihazları için tamamen ücretsiz olarak sunuyor. Ayrıca, resmi App Store’da bulunmayan birçok ücretsiz uygulamayı da içeriyor. Çoklu platformlar ve inanılmaz geliştirici desteği ile uyumlu olan Vshare birçok kişi tarafından birincil uygulama mağazası olarak yaygın şekilde kullanılmaktadır.iOS 7, 8, 9 veya 10 yüklü bir iPHone, iPad veya iPod touch sahibiyseniz, Vshare’i cihazınıza jailbreak yapmadan kullanabilirsiniz. Ancak Vshare’e alternatif olan diğer uygulama mağazalarını kullanmanız için geçerli bazı nedenler olabilir.Vshare uygulama mağazasını henüz denemediyseniz, diğer alternatiflere geçmeden önce aşağıdaki linki tıklayarak deneyebilirsiniz:

Vshare’den daha iyi alternatifleri kullanmak için üç ana nedeni şöyle sıralayabiliriz;

  1. Vshare’i jailbreak olmadan kuramadıysanız,
  2. Zamanla çökme veya yavaşlama yaşamaya başladıysanız,
  3. Vshare’in telefonunuza kuracak kadar güvenilir olmadığını düşünüyorsanız.



Jailbreaksiz iOS Cihazlar İçin En İyi Alternatif App Storelar

#1. HipStore

HipStore, birçok ücretsiz uygulama içeren ve önde gelen üçüncü taraf uygulama mağazalardan biridir. Daha iyi arayüzü ve uyumluluğu ile en iyi alternatiflerden bir tanesidir. iOS 7, 8 ve 9 için kullanılabilir olan HipStore’da, neredeyse tüm kısıtlı ve ücretli uygulamaları ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Artık iTunes Store’da yer almayan HipStore, Jailbreaksiz cihazlarda harika bir şekilde çalışıyor. Aşağıdaki linke tıklayarak HipStore’u cihazınıza nasıl kuracağınızı öğrenebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.

#2. AppCake

AppCake, Vshare gibi mükemmel bir uygulamadır. Apple hayranlarının, iTunes app store tarafından kısıtlanmış uygulamaları denemelerine olanak tanır. iOS dünyasında oldukça popüler olan AppCake, uygulamaları anında indirmek ve kurmak için “.IPA” dosya bağlantıları sunmaktadır. Geliştirici desteği, günlük ve saatlik uygulama listesi güncellemeleri ile de mükemmel bir alternatif App Store’dur.

#3. AppAddict

AppAddict iOS 8, 9 ve hatta iOS 10’a kadar değişen tüm iOS sürümlerinde çalışır. Ayrıca, jailbreaksiz iPhone 7 ve iPhone 7 Plus üzerinde çalışacak şekilde test edilmiştir. Çok çeşitli ücretsiz iOS oyunları ve uygulamaları sunuyor ancak ciddi bir sorun var. AppAddict’i herahangi bir jailbreakli iOS cihazına kolayca yükleyebilirsiniz ancak jailbreaksiz cihazlar için tek seçenek premium üyelik almaktır. Binlece ücretli uygulamayı ücretsiz kullanabileceğinizi düşünürsek, AppAddict’e harcayacağınız paranın önemli olmadığını düşünüyoruz. (6.99 Euro, 11.99 Euro ve 21.99 Euro olmak üzere üç üyelik tipi bulunmaktadır.)


#4. KuaiYong

Kuaiyong, neredeyse tüm iOS sürümlerinde çalışan bir Çin uygulama mağazasıdır. Mağazada, iTunes app store’da bulamayacağınız binlerce ücretli ve kısıtlı iOS uygulaması yer almaktadır. En yeni iOS temalarını, oyunları, uygulamaları ve tweaks’leri ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Kuaiyong, doğrudan web’den kurulabilen bağımsız bir mağaza uygulamasıdır. iOS 9 ve iOS 10’a uyumludur.

#5. iFUNBOX

iFunBox, MacOS veya Windows için bir iOS dosya yönetim yazılımıdır. iTunes gibi çalışır, ancak sınırlamaları yoktur. Değişiklikler yapmak veya hatta IPA dosyalarını kolayca yüklemek için iOS dosya sistemine erişebilirsiniz. Bu, Google’da gerekli “.ipa” dosyalarını bulmanız ve bu uygulamaları iFunBox’u kullanarak jailbreak olmadan iOS cihazınıza yükleyebilmeniz anlamına gelir.iFunBox ücretsizdir ve MacOS ve Windows tabanlı bilgisayarlar için kullanılabilir.


 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
ios-11-ekran-kaydetme-sorunu.jpg



Apple’ın yeni mobil işlerim sistemi olan iOS 11 ile birlikte gelen en önemli yeniliklerden birisi olan “Ekran Kaydı” özelliği pek çok kullanıcı tarafından kullanılıyordu. Her ne kadar her iOS 11 cihazında Ekran Kaydı stabil bir şekilde çalışsa da bazı iPhone ya da iPad kullanıcıları ekran kaydedicilerinin çalışmadığını ifade ediyor. Ekran kaydediciniz eğer ki çalışmıyorsa aşağıdaki adımları izleyerek ekran kaydedicinizin çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Çözüm Yolu 1. Ekran Kaydediciyi Kontrol Merkezi’nden Kaldırma Ve iOS Cihazını Sıfırlama


Adım 1.
iOS 11 yüklü olan cihazınızdan Ayarlar – Kontrol Merkezi adımlarını izleyin.

Adım 2.
Kontrolleri Özelleştir seçeneğine dokunun.

Adım 3.
Açılan menüden Kontrol merkezine dahil olan seçenekler arasından Ekran Kaydını bulun ve solda yer alan kırmızı butona basın.

Adım 4.
Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra iPhone’unuzu yeniden başlatın.
Adım 1. Ekranınızda Apple logosunu görene kadar Açma / Kapatma butonuna ve Ana Ekran tuşuna Apple logosunu görene kadar basılı tutun.. Bu adım iPhone 5s, iPhone SE, iPhone 6, iPhone 6s, iPhone 6 Plus, iPhone 6s Plus, iPad Modelleri, iPod touch 6. Nesil’de çalışır. Yeni bir iPhone modeli olan iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X modellerinde ise farklı bir yol izlemek gerekir.. iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerinde bu adımı gerçekleştirmek için Açma / Kapama tuşuyla birlikte Ses Kısma butonuna basın. Apple logosunu gördükten sonra parmaklarınızı çekebilirsiniz.. iPhone X, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus modellerinde ise bu işlemi gerçekleştirmek için Açma / Kapatma tuşuyla birlikte Ses Seviyesini alma tuşuna basın.
Eğer ki bunu parmağınızla yapmak istemiyorsanız Ayarlardan iPhone’unuzu yeniden başlatabilirsiniz.

Adım 5.
Cihazınızı yukarıdaki adımları izleyerek yeniden başlattıktan sonra yeniden

Ayarlar – Kontrol Merkezi – Kontrolleri Özelleştir adımlarını izleyerek açılan pencerenin altına doğru ilerleyerek Ekran Kaydı seçeceğinin yanında bulunan yeşil renkteki artı’ya dokunun.
Bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra iOS 11’de ekran kaydı özelliğini yeniden deneyin.

Çözüm Yolu 2. Ebeveyn Kontrolüyle Ekran Kaydı Engellenmiş Olabilir
Eğer ki iPhone, iPad ve iPod touch’ınız üzerinde Ebeveyn Kontrolü’nü etkinleştirdiyseniz engellediğiniz uygulamalar arasında Ekran Kaydı’da yer alabilir. Bunu öğrenmek ve değiştirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

Adım 1. iOS cihazınızdan Ayarlar – Genel adımlarını izleyin.
Adım 2.
Kısıtlamalar seçeneğine tıklayıp sınırlamalar şifrenizi girin.

Adım 3.
En alta ilerleyip Ekran Kaydı’nın yerinde yer alan anahtarı kapatın.
Tüm Ayarları Sıfırlamak
Bu adımdan önceki adımlar zorluk oluşturmatacak adımlardı ancak bu ve bundan sonraki adımları gerçekleştirirken cihazınızın sıfırlanacağı için verilerinizin ve ayarlarınızın silineceğini hatırlatmakta fayda var. Eğer ki verilerinizi kaybetmek istemiyorsanız cihazınızı yedeklemenizde fayda var.

Gelelim bütün ayarlarınızı sıfırlamaya;
iOS cihazınızın ayarlarını sıfırlamak pek çok sorunu çözebilir. Ancak bu işlem sonrasında tüm ayarlarınız sıfırlanacağı için Wi-Fi parolalarınızla birlikte kişisel ayarlarınız da silinecektir.

Adım 1.
Ayarlar uygulamasını açtıktan sonra Genel seçeceğinin üzerine dokunun.

Adım 2.
Sayfayı aşağıya kaydırdıktan sonra Sıfırla seçeneğine dokunun. Sonrasında gelen seçeneklerden Tüm Ayarları Sıfırla seçeneğine dokunun. iPhone, iPad ve iPod touch cihazınızın şifresini girin ve işlemi tamamlayın.

Son Yol iOS 11’i Yeniden Kurma

Eğer ki yukarıda aktardığımız yollar size yardımcı olmadıysa bu son yolu izlemekte yarar var. Cihazınızı iTunes ile birlikte bilgisayarınıza bağlayıp cihazınıza yeniden iOS 11’i kurabilirsiniz. Bu adımı gerçekleştirdikten sonra tüm verilerinizi kaybedeceğinizi hatırlatmakta fayda var. iOS 11 cihazınızda yaşadığınız Mesajlar uygulasınının dönme ve çöme sorununu bu şekilde çözebilirsiniz.Ayrıca iOS 11 yüklü olan cihazınızı iTunes olmadan da sıfırlayabilirsiniz. Ayarlar > Genel > Sıfırla adımlarını izleyerek iOS cihazınızı iTunes kullanmadan sıfırlayabilirsiniz. bu işlemi yapmadan önce iCloud yedeği almanızda yarar var.

--------------------

iOS-11-Wi-Fi-ve-Bluetooth-kapatma.jpg



iOS 11 ile birlikte Wi-Fi ve Bluetooth’u artık Kontrol Merkezi’nden kapatamıyoruz. Peki iOS 11 yüklü iPhone ve iPad’te

Bluetooth ve Wi-Fi tamamen nasıl kapatılır?


Yeniden tasarlanan Kontrol Merkezi daha işlevsel ve sezgisel hale getirildi. Wi-Fi ve Bluetooth’u anında kapatmak gibi bir dizi görevi gerçekleştirebileceğiniz bir platforma benziyor. Bununla birlikte, en yeni iOS ekosisteminin piyasaya sürülmesiyle, Apple bu iki geçişin işleyiş biçimini biraz değiştirdi.
Artık, iOS 11 cihazınızdaki Kablosuz ve Bluetooth’u Kontrol Merkezi’nden devre dışı bıraktığınızda, tamamen kapalı hale gelmiyorlar.
Daha açık bir şekilde ifade etmek gerekirse, Kontrol Merkezi’nde yer alan Wi-Fi ve Bluetooth butonları bu özellikleri devre dışı bırakmak yerine, yalnızca bağlı aksesuarlarla cihazınızın bağlantısını kesmenize izin veriyorlar. Arka planda AirDrop, Apple Pencil, AirPlay, Apple Watch, Konum Hizmetleri, Hızlı Erişim Noktası ve Handoff’u kullanmanıza izin vermek için çalışmaya devam ediyorlar. Kullanıcı deneyiminizi geliştirmek için iyi düşünülmüş bir değişiklik olsa da, bu butonları kablosuz ve bluetooth’u tamamen devre dışı bırakıp arka planda çalışmasına izin vermemek için kullanmaya ihtiyaç duyacağınız anlar da olacaktır.

iOS 11 yüklü iPhone ve iPad’te Wi-Fi ve Bluetooth’u Tamamen Kapatma

Wi-Fi’ı Kapatma

  1. iOS cihazınızda Ayarlar‘ı açın.
  2. Wi-Fi‘a dokunun.
  3. Yeşil olan geçiş anahtarını “kapalı (beyaz)” konuma getirin.



Bluetooth’u Kapatma

  1. iOS cihazınızda Ayarlar‘ı açın.
  2. Bluetooth‘a dokunun.
  3. Yeşil olan geçiş anahtarını “kapalı (beyaz)” konuma getirin.



Hepsi bu kadar!


--------------------

ios-11-wifi-bluetooth-kapatmak.jpg


Apple’ın yeni iOS sürümü iOS 11 her ne kadar gelişmiş özelliklerle geliyor olsa da sistemin olmazsa olmazı olan

Kontrol Merkezi
’nde artık kullanıcılar Bluetooth ve Wi-Fi’yi tamamen kapatmıyor.

Kullanıcıların Kontrol Merkezinden tamamen kapatmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.
Apple’un iOS 11 sürümüyle birlikte yeniden yenilenen ve tamamen değişen Kontrol Merkezi artık daha işlevsel ve daha sezgisel hale geldi. Daha önceden Wi-Fi ve Bluetooth ile birlikte sadece belli başlı işlemleri gerçekleştirebileceğimiz Kontrol Merkezi’nde şimdi pek çok işlemi gerçekleştirebiliyoruz.Kullanıcıların artık kablosuz cihazlara yönelmesiyle birlikte iOS 11’in kontrol merkezi de bu anlamda değişmiş oldu. Kullanıcıların telefonlarını uçak moduna aldıklarında Wi-Fi ve Bluetooth bağlantılarını kapatmayan iOS 11 sistemi ayrıca arka planda AirDrop, Apple Pencil, Apple Watch, Kom Hizmetleri gibi çeşitli kritik servislerin çalışması sağlıyor. Ancak bu gibi servisler arka planda çalıştığı için güç tüketmeye devam ederken Kontrol Merkezi üzerinden kapatılamayan bu ayarları aşağıdaki adımları izleyerek kapatabilirsiniz.

Wi-Fi Özelliğini Kapatmak

Adım 1. iOS 11 yüklü olan iPhone ve iPad cihazınızdan Ayarlar seçeneğine tıklayın.
Adım 2. Açılan ekrandan Wi-Fi seçeneğine dokunun.
Adım 3. Wi-Fi menüsündeyken yeşil renkte olan anahtarı kapatın.

Bluetooth’u Kapatmak

Adım 1.
iOS cihazınızdan Ayarlar seçeneğine dokunun.

Adım 2.
Açılan menüden Bluetooth’a dokunun.
Adım 3. Tamamen kapatmak için yeşil renkte olan anahtarı kaydırın.iOS 11 cihazınızda Kontrol Merkezi üzerinden şimdilik kapatamadığımız
Bluetooth ve Wi-Fi özelliğini yukarıda ki adımları izleyerek kapatabilirlisiniz.
Apple’ın ilerleyen günlerde yeni bir güncelleme ile Kontrol Merkezi üzerinden Wi-Fi ve Bluetooth kapatmaya izin verip vermeyeceği ise bilinmiyor.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
iTunes-12.6.3.png


Apple, WWDC 2017 etkinliğinden sonra birçok konuda önemli değişikliklere imza atmıştı. Teknoloji devinin bu noktada aldığı en radikal karar, App Store mağazasını yenilemesi ve bundan sonrası için yeni işleyişlere adım atması olmuştu. App Store uygulamasının bu değişiminden iTunes de nasibini almış ve yayınlanan iTunes 12.7 sürümüyle beraber, iTunes dahili App Store özelliğini kaybetmişti. Apple’ın kararı kimi kullanıcılar tarafından beğenilirken, birçok iş ortağının hala içerik indirme konusunda eski sürümlerde kaldığı ve farklı yöntemlere başvurduğu ortaya çıktı. Hala yazılım yüklemek için kullanılan sisteme Apple tarafından da bir müdahale geldi.iTunes 12.6.3 Sürümü Geri Geldi

Teknoloji devi iTunes 12.6.3 sürümünü yeniden yayınladığını açıkladı. Apple’ın iTunes 12.6.3 sürümünü yeniden yayınlanmasının ardından tekrar iTunes App Store bağlantısı sağlanmış oldu. iTunes 12.6.3 sürümünün tekrar kullanıma açılmış olmasıyla beraber resmi olarak iTunes üzerinden App Store kullanıma açılmış oldu. Yazılım indirme, uygulama yükleme gibi imkanların yeniden açılması sonrasında iTunes 12.7 sürümünün nasıl devam edeceği konusu da merak edilmeye başlandı.
iTunes-12.6.3-640x360.jpg
Şu an eski sürüm olmasına rağmen iTunes 12.6.3 serisine geri dönen kullanıcıların, uyarı mesajları ya da yükselme bildirimleri almayacakları açıklandı. Yani hala güncel sürüm olarak iTunes 12.7 karşımıza çıkacak olsa da bir süre iTunes 12.6.3 tercihen sorunsuz kullanılabilecek gibi duruyor.Öyle ki bu sürüm iOS 11 ve tüm yeni iPhone modelleriyle de uyumlu olarak yayınlandı. Yani akıllı telefonlarda da bir sorun oluşmayacağı düşünülüyor.


--------------------

iOS-11.1-beta-2.jpg


Apple’ın, iOS 11 işletim sisteminin ilk büyük güncellemesinin yeni beta sürümünü yayınladı. Son olarak yayınlanan iOS 11.1 beta 1 serisinden sonra gelen yeni beta sürümü, işletim sisteminde önemli değişiklikleri de geri getirmiş durumda. iOS 11.1 beta 2 olarak yayınlanan yeni sürümle beraber gelen yeniliklerin başında ise emoji değişiklikleri geliyor.Apple’ın iOS 11.1 beta 2 sürümüyle beraber birçok yeni emojiyi kullanıma açtığı ortaya çıktı. Emoji desteğinin geliştirilmesini sağlayan yeni beta sürümünden sonra ise özellikle sosyal medya uygulamalarında bazı sıkıntılar yaşanmaya başladı. İlk sorun ise Twitter uygulamasında.iOS 11.1 beta 2 Emojileri Twitter Görüntülemelerinde Sorun

Tam olarak sorun demek doğru mu bilinmez ama iOS 11.1 beta 2 emojilerinin Twitter üzerinde görüntülemelerinde eksiklikler yaşanıyor. Şöyle ki iOS 11.1 beta 2 yüklü olan cihazlarla beraber yeni emojiler paylaşılabiliyor ve görüntülenebiliyor fakat başak bir cihazla giriş yapıldığı zaman emojiler anlamsız ifadeler olarak gözüküyor.
iOS-11.1-beta-2-640x347.jpeg
İşin kısası paylaşılan emojileri doğru bir şekilde görüntülemek için iOS 11.1 beta 2 yüklü cihazlara sahip olmanız gerekiyor. Benzeri durumlarda sosyal medya uygulamalarının farklı sürümler için benzer ifadeler gösteriliyordu. Fakat yeni emojilerde böyle bir durum söz konusu değil.Doğrudan anlamsız ifadeler kullanılıyor. Twitter bu sorunu çözmek adına bir güncellemeye gidecek mi? Açıklama yapılmadı. Benzeri sorunların diğer sosyal medya uygulamalarında da yaşanabileceği belirtiliyor. Bunun için kapsamlı bir düzenleme gelmesi gerekebilir. Apple’ın iOS 11.1 kararlı sürümünü yayınlamasının ardından kesin karar elde edilecek gibi duruyor. Şimdilik bu çalışmanın nasıl yapılacağı konusunda bir bilgimiz yok. Yeni emojiler ile ilgili bir bilgi paylaşıldığında haberimizi güncelleyeceğiz.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Google-Asistan-iOS.jpg



Sanal asistan teknolojilerinde hızlı bir gelişim söz konusu. Bu alanda en başarılı iki firma arasındaki yarışta bir hayli kızışmaya başladı. Apple’ın Siri sanal asistanı ve Google’ın kendi adıyla kullanıma sunduğu sanal asistanı, bu alanda en çok konuşulan teknolojiler arasında. Her ne kadar akıllı telefon teknolojilerinde Siri ile Apple daha uzun bir geçmişe sahip olsa da çok kısa bir süre önce iOS sürümü de yayınlanan Google Asistan sanal asistanının özelliklerini de azımsamamak gerekiyor.
Öyle ki Google Asistan bir yandan Android akıllı telefonlarında öne çıkarken, bir diğer yandan ise iOS platform desteği genişletiliyor. Tabii ki iOS işletim sisteminde Siri kadar detaya inemiyor olsa da son olarak Google Asistan Apple Music artısı açıklandı.
Google Asistan İle Apple Music Kontrolü

iPhone akıllı telefonlarında kullanılan Google Asistan serisinin son güncelleme sonrasında bazı yetenekleri daha da geliştirildi. Özellikle Apple Music konusunda önemli bir adım atıldı. Artık kullanıcıların sadece Google Asistan komutlarını kullanarak Apple Music üzerinden tüm oynatımları kontrol etmeleri mümkün. Bunun için sesli komutların kullanımı yeterli olacak.
Google-Asistan.png

Siri sanal asistanına karşı çok büyük bir adım olarak gösterilen güncellemenin şu an için kullanıma alındığını da belirtelim. Sadece Apple Music deneyimi değil, bunun dışında güncellemenin önemli düzenlemeleri de kullanıma almaya başladığını gördük. Önemli düzenlemelerle, çökme ve ses algılama sorunlarının da önüne geçilmiş durumda.

Şaşırtıcı bir şekilde iOS işletim sistemlerinde kullanım oranları sürekli olarak artmaya devam eden Google Asistan desteğinin bundan sonraki süreçte de geliştirilmeye devam ettiğini göreceğiz. Fakat şunu da hatırlatmak gerekiyor ki iOS işletim sisteminde Siri kadar kapsamlı bir erişim hiçbir zaman elde edilemeyecek. Bu durum Google Asistan desteğinin belli bir noktada takılacağını gösteriyor. Bu duruma Apple’ın izin vermeyeceğini söyleyebiliriz. İki firma arasında sanal asistan teknolojisi konusunda ortaklığa gidilebileceğini de görmek mümkün olabilir.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Haftanın en iyi ve en yeni iOS uygulamaları

ShiftDelete.Net ekibi olarak, her hafta sizler için 5 başarılı iOSuygulamasını bir araya getiriyoruz.
Not: Haftanın iOS Uygulamaları, hem ücretli hem de ücretsizuygulamalardan derlenmektedir.

AdGuard Pro

Apple’ın cihazlardaki reklamların engellenmesi ile ilgili politikasının uygulanması nedeniyle AdGuard Pro uygulaması, sistem genelinde reklam engelleme işleminden vazgeçmek zorunda kalıyor. Safari içerik engelleyici olarak hizmet veren uygulama bu Pro sürümünde özel DNS ayarları da sunarak daha fazla gizlilik sağlıyor.

580x343xadguard-pro.jpg.pagespeed.ic.yEW9AH9rNe.webp


Photo Lab Pro HD

iPhone ve iPad cihazınız için çok özellikli bir eğlenceli fotoğraf oluşturucu olan Photo Lab Pro HD, 500’den fazla efektle birlikte geliyor. Uygulama ile çok keyifli sonuçlar elde edeceğinizi garanti ediyoruz.

:: Photo Lab Pro HD uygulamasını indirmek için tıklayın

Step Out!

Fütüristik bir akıllı alarm saati olarak lanse edilen Step Out! adlı uygulama, sizi uyandırmak için elinden geleni yapıyor. Alarmı durdurmak için yataktan çıkıp yüz tanımlama ve adım takibi teknolojilerine bunu kanıtlamanız gerekiyor. Sabahları işe veya okula geç kalıyorsanız bu uygulamaya bir göz atmanızda fayda var.

:: Step Out! uygulamasını indirmek için tıklayın



580x343xstep-out.jpg.pagespeed.ic.zr2Vvci6PM.webp


Color Accent

Fotoğraflarınızda belirli bölgeleri saniyeler içinde renklendirmek için bir uygulama arıyorsanız Color Accent de başarılı bir seçenek. İstediğiniz renkleri seçmek ve siyah beyaz fotoğrafınızın belirli yerlerini renklendirmek oldukça kolay.

:: Color Accent uygulamasını indirmek için tıklayın

580x343xphoto-lab-pro-hd.jpg.pagespeed.ic.rWovn-V1jI.webp


Typic

Fotoğraflarınıza kolayca metin eklemek için kullanabileceğiniz Typic 165 yazı tipi sunuyor. Ayrıca 500’den fazla tasarım bileşeni ve çok daha fazlası uygulamanın artıları arasında.

:: Typic uygulamasını indirmek için tıklayın

580x343xtypic.jpg.pagespeed.ic.J3F9eDa0BL.webp
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
iWork-Uygulamalar%C4%B1.png



Apple’ın en işlevsel uygulamaları olan iWork uygulamaları, özellikle iş dünyasında kullanıcıların en büyük yardımcılarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Hem iOS hem de MacOS işletim sisteminde kullanılan uygulamaların, WWDC 2018 sonrasında ise daha da zenginleştirilmesini ve daha da işlevsel hale gelmesini bekliyorduk.
Şimdi ise tüm bu beklentileri karşılayacak bir adım geldi. iWork uygulamaları önemli değişikliklerle beraber güncelleme aldı.
[h=2]iWork Güncelleme Yenilikleri Neler?[/h]Güncellemeler tek bir başlık altında toplanmadı. Keynote için güncellemeler, Pages için güncellemeler ve Tablolar için güncellemeler gördük. Hemen güncellemeler konusunda detaylara geçelim.
[h=3]Keynote 4.1 Sürümü Özellikleri[/h]Sürüm numarası olarak tüm uygulamaların 4.1 serisine taşındığını gördük. Değişikliklere geçelim.

  • Slayt üzerinde ses kaydı yapma imkanı ve ses düzenleme imkanı geldi. Ayrıca sesler konusunda çalma ayarlarına kadar düzenleyebiliyorsunuz.
  • Slaytlar içerisinde yer alan çubuklar ve sütunlar için yeni görüntü özellikleri ve yeni grafikler.
  • Matematik denklemlerini eklemek ve LaTex kullanabilmek.
  • Arapça ve İbranice dilleri için destek.
  • Slaytlar için yeni düzenleme seçenekleri.
Keynote-4.1.png

[h=3]Pages 4.1 Nasıl Yenilikler Aldı?[/h]
  • Ses konusunda yapılan düzenlemeler ve getirilen yeni özellikler bu uygulamaya da eklendi.
  • iPad modları için hızlı geçiş özellikleri sunuldu.
  • Kategorilere göre şablonlar sınıflandırıldı.
  • Belgelerde düzenleme seçenekleri ve formatlara yeni değişiklikler sunuldu.
  • Sayfa düzeninde yeni seçenekler ve renk düzenleri geldi.
  • Akıllı açıklama işaretleri getirildi.
  • Araçpa ve İbranice dil destekleri getirildi.
  • Her belge için otomatik kaydırma süreleri belirleme özelliği.
Pages-4.1.jpg

[h=3]Numbers 4.1 Neler Sunuyor?[/h]
  • Yine ses düzenlemelerinin ve ses kaydetme gibi artıların bu seriye de eklendiğini belirterek başlayalım.
  • Apple Pencil desteği için yeni bir seçenek eklendi.
  • Şablonlar ve kategoriler arasında daha kolay gezinti için yenilikler.
  • Belgeler için yeni düzenler.
  • Sütunlar ve çubuklar için yeni grafikler.
Numbers.jpg

iWork uygulamaları için sunulan yenilikler genel hatlarıyla bu şekilde. Bilgilerin sürüm notlarından alındığını da ekleyelim.
 
Üst