Merhaba Next.web.tr Misafiri! Forum Sitemize Hoşgeldin.

Sitemize üye olarak ayrıcalıklarımızdan yararlanabilirsiniz.

or Kayıt ol

[İOS] iOS 12 Hakkındaki önemli detaylar

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
iOS-12-Beta-1-ile-iOS-11.4.jpg



iOS 12 işletim sistemi sonunda tanıtıldı. Apple’ın sorun çözecek mobil işletim sistemi olarak gösterdiği iOS 12 serisinin tanıtılmasının hemen ardından beta 1 sürümünün yayınlandığını da gördük. Asıl merak edilen ise Apple’ın söylediklerini ne kadar uygulayabildiği oldu. Yani iOS 12 Beta 1 sonrasında beklendiği gibi bir hız artışı ortaya çıktı mı? iOS 12 Beta 1 ile iOS 11.4 arasında bir fark oluştu mu? Merak edilen bu kısım. Dilerseniz hemen iOS 12 Beta 1 ile iOS 11.4 karşılaştırmasına geçelim.

iOS 12 Beta 1 ile iOS 11.4 Karşılaştırması iPhone 5s

Tabii ki ilk konuk iPhone 5s serisi olacak. Güncelleme desteği devam eden en eski iPhone modeli olması ve pil konusunda düzenlemelerin merak edildiği bir seri olması, iOS 12 Beta 1 ile iOS 11.4 karşılaştırmasında iPhone 5s akıllı telefonlarını başrol oyuncusu haline getiriyor.
Teste geçtiğimiz zaman ise iOS 12 Beta 1 yüklü olan telefonun daha hızlı açıldığını görüyoruz. Bunun dışında uygulama açılış hızlarının ve kamera hızının gözle görülür bir şekilde artması da dikkat çeken detaylar arasında. Özellikle haritalar uygulamalarında yeni işletim sisteminin çok daha hızlı olduğu görülüyor. App Store kısmında ise farklı bir durum söz konusu. iOS 12 Beta 1 uygulama mağazasının açılış hızında biraz geri kalıyor.

Antutu Puanları

iOS 12 Beta 1: 11817,
iOS 11.4:10956

iOS 12 Beta 1 ile iOS 11.4 iPhone 6

Gelelim bir sonraki model olan iPhone 6 serisine. iOS 12 Beta 1 ile iOS 11.4karşılaştırmasında iPhone 6 modelinde de iOS 12 Beta 1 işletim sisteminin önde açıldığını görüyoruz. Bu kez fark çok net anlaşılıyor. Yeni işletim sistemi en az 2 saniye önde açılıyor. Yine klavye açılış hızı ve uygulama açılış hızlarında da yeni işletim sisteminin önde olduğunu söylemek yanlış olmaz. Kamera hızında ise başa baş giden bir değerlendirme söz konusu olsa da yeni beta sürümü bu kısımda da bir tık daha önde.


Antutu Puanları
iOS 12 Beta 1: 13604
iOS 11.4: 13626

iOS 12 Beta 1 ile iOS 11.4 iPhone 6s

Biraz daha iyi bir model olan iPhone 6s serisine geçelim. iOS 12 Beta 1 ile iOS 11.4karşılaştırmasında iPhone 6s telefonlarının yeni işletim sisteminde biraz daha geç açıldığı görülüyor. Uygulamalar kısmında açılış hızları hemen hemen aynı fakat yeni serinin biraz daha önde gözüktüğü söyleyebiliriz. Kamera bölümü içinde böyle bir durum olduğunu söylemek yanlış olmaz. Genel performans konusunda ise yeni işletim sistemi çok daha iyi.

Antutu Puanları
iOS 12 Beta 1: 27146
iOS 11.4: 21609

iOS 12 Beta 1 ile iOS 11.4 iPhone 7

Geldik bir nesil öncesinin amiral gemisine. iPhone 7 akıllı telefonlarında da iOS 12 ilk beta sürümü biraz daha geç açılıyor. Bu karşın uygulama açılış hızları ve kamera hızları da yeni sürümle beraber gözle görülür bir şekilde artmış durumda.


Antutu Puanları
iOS 12 Beta 1: 22087
iOS 11.4: 20373

iOS 12 Beta 1 ile iOS 11.4 iPhone 8

Son amiral gemisi modele geldik. iPhone 8 akıllı telefonlarında iOS 12 Beta 1 gözle görülür bir şekilde daha geç açılış hızına sahip. Fakat açılış hızı diğer iki modelde olduğu gibi geç olsa da uygulama açılışları ve genel performans değerlerinde yeni işletim sistemi daha başarılı gibi gözüküyor. Yine kamera kısmında da gözle görülür bir artış söz konusu.


Antutu Puanları
iOS 12 Beta 1: 28854
iOS 11.4: 28303

iOS 12 Beta 1 ile iOS 11.4 karşılaştırması için şimdilik sunduğumuz modeller bu şekilde. iPhone X akıllı telefonları içinde kısa süre sonra karşılaştırma ekleyeceğiz. Fakat yazımızı bitirmeden bir de hatırlatma yapalım. Yeni işletim sistemi şu an için beta 1 yayınında ve testlerde beta ile yapılıyor. Yani kararlı sürüm yayınlandığında çok daha ciddi bir fark görebiliriz. En azından birkaç beta sürümü daha beklemek gerekiyor.


--------------------



ABD’li teknoloji devi Apple tarafından geliştirilen iOS işletim sisteminin en yeni versiyonu iOS 11.4 kullanıma sunuldu. Birçok hata düzeltmesi ve sistem performansı iyileştirmesi içeren iOS 11.4 ile birlikte gelen yenilikleri sizler için derledik. Önümüzdeki günlerde düzenlenecek WWDC etkinliğinde tanıtılacak iOS 12 işletim sisteminden once iOS 11’e gelen son güncelleme olarak ön plana çıkan iOS 11.4 aslında bir bakıma iOS 12hazırlığı diyebiliriz. Güncellemeyi yükleyebilen iPhone ve iPad modellerinde bu akşam itibariyle kullanılmaya başlayan iOS 11.4güncellemesiyle birlikte gelen yenilikleri sizler için derledik.


ios-11.4-ile-birlikte-gelen-yenilikler-1.jpg

iOS 11 Güncellemesi ile Birlikte Gelen Yenilikler

AirPlay 2






ios-11.4-ile-birlikte-gelen-yenilikler-2.jpg

HomePod stereo çifti



  • Bu güncelleme iPhone’unuzu veya iPad’inizi kullanarak HomePod stereo çiftini ayarlamayı destekler.
  • HomePod çifti, odadaki konumunu otomatik olarak tespit eder ve hoparlörün ses seviyesini, alana göre dizayn eder.
  • Stereo çiftine göre ses akustiğini daha geniş seviyede yayar.
  • HomePod, Ev uygulamasında otomatik güncellemeler kapatılmadığı sürece stereo çifti otomatik olarak güncellenir.




iOS-11.4-ile-birlikte-gelen-yenilikler-3.jpg

iCloud’daki Mesajlar



  • Kişisel mesajlarınızı ve diğer ilişikleri iCloud’da saklayın ve aygıtlarınızda yer açın
  • Var olan iMessage hesabını başka bir cihazda açtığınızda otomatik senkronizasyon sağlanır.
  • Kullanmakta olduğunuz cihazdan mesajlar silindiğinde, hesabınızın kayıtlı olduğu diğer cihazlardan da silinir.
  • iCloud’da mesajlara yer açılabiliyor.
  • Tüm yazışmalar uçtan uca şifrelenerek gönderilecektir.




iOS-11.4-ile-birlikte-gelen-yenilikler-4.jpg

Diğer iyileştirmeler ve sorun gidermeler



  • iBooks üzerinden, kontaklara okuma aktiviteleri verilebiliyor.
  • Türkçe karakter kullanımı sonucu ortaya çıkan hatalar sebebiyle göçen mesajlaruygulamasındaki sorun giderilmiş.
  • Mesaj zaman sırası sorunu giderilmiş.
  • Safari üzerinden Google Drive’a, Google Docs’a ve Gmail’e giriş yapmayı veya Google Drive’daki, Google Docs’taki ve Gmail’deki dosyalara erişimi engelleyen sorun giderilmiş.
  • Sağlık uygulamasında, verilerin eşzamanlanması daha stabil hale getirilmiş.
  • Uygulamaların Ana ekranda yanlış bir konumda görünmesine neden olan sorun çözülmüş.
  • Bazı araçlarda Bluetooth üzerinden müzik çalarken ya da USB’ye bağlandığında iPhone’da oluşan müzik seçimi yapamama sorunu giderilmiş.


  • [*]Ev ses sisteminizi ve AirPlay 2 özellikli hoparlörleri, evinizin her yerinden kontrol edin
    [*]Evinizdeki birden fazla AirPlay 2 özellikli hoparlörde, aynı anda ve hepsi eşzamanlı olarak müzik çalın
    [*]AirPlay 2 özellikli hoparlörleri Denetim Merkezi’nden, kilitli ekrandan ya da iPhone’unuzda veya iPad’inizde uygulamalar içerisindeki AirPlay denetimlerinden denetleyin
    [*]iPhone’unuzdaki, iPad’inizdeki, HomePod’unuzdaki veya Apple TV’nizdeki Siri ile AirPlay 2 özelliği etkinleştirilmiş hoparlörleri, sesinizle kontrol edin
    [*]AirPlay 2 özellikli hoparlörlerinizde çalan parçayı yarıda kesmeden, iPhone’unuzda veya iPad’inizde gelen sesli aramaları yanıtlayın ya da cihazlarınızda oyun oynamaya devam edin
    [*]


--------------------

iOS 12 bilgisayarsız nasıl yüklenir?
iOS-12-Beta-1-1.jpg



iOS 12’nin lansmanı yapıldı ama henüz genel kullanıcıya sunulmadı. Genel kullanıcıya sunulması için Eylül 2018 tarihini beklemek gerekiyor. Geçtiğimiz hafta Apple developer (geliştiricileri) için bir iOS 12 sürümü yayınlandı: iOS 12 Beta 1.
iOS 12 Beta 1’i yükleyebilmeniz için Apple developer hesabına sahip olmanız gerekmekte. Bu yazımızda size Apple developer hesabına sahip olmadan da nasıl iOS 12 Beta 1 güncellemesini yükleyebileceğinizi göstereceğiz. Üstelik bu işlemi iOS cihazınızdan da yapmanız mümkün. Herhangi bir şekilde bilgisayar kullanmanıza gerek yok. İstediğiniz iPhone, iPad veya iPod Touch’a bu konudaki yöntemi kullanarak iOS 12 yükleyebilirsiniz.
Önemli hatırlatma: Bu yöntem Apple tarafından onaylanmış resmi bir yöntem değildir. Cihazınıza ve içindeki verilere zarar verebilir. AppleUzmani.net olarak bu hatırlatmayı yapıyor ve tercihi size bırakıyoruz. Bu yöntem; Ünlü bir Apple youtuber’i tarafından gösterilmiştir. Video’daki yorumlara baktığımızda sorun olmadığını görüyoruz. Siz de uygulamadan önce konunun altına eklediğimiz video’yu izleyebilirsiniz.
Şimdi gelelim esas konumuza;
Bilgisayarsız iOS 12 Beta 1 nasıl yüklenir?

iOS 12 Beta 1 yüklemek için, profil yüklemeniz yeterli. Öncelikle güvenilir bir iOS 12 Beta 1 developer profiline ihtiyacımız var.
1- Aşağıdaki linki tıklayarak safari ile açın:
iOS 12 Beta 1 developer profili
2- Gelen ekranda “Slow download (free)” kısmına tıklayın.

ios-12-yukle.png

3- Gelen uyarıyı kabul edin. (Allow)
ios-12-yukle-2.png


4- Gelen ekranda sağ üst taraftaki “kur- install” sekmesine tıklayın.
ios-12-yukle-3.png


5- Parolanız sorulduğunda, parolanızı girin.
6- Size kullanım koşulları gönderilecek. Bu ekranda da sağ üst köşede bulunan “kur- install” sekmesine tıklayın.
ios-12-yukle-4.png


7- Kur seçeneğine tıklayınca ekrana yeniden başlatma isteği gelecektir. Sis burada yeniden başlat’a tıklamalısınız.
ios-12-yukle-5.png


8- Cihazınız yeniden başlayınca iOS 12 Beta profili cihazınıza yüklenmiş olacak. Bu adımda Ayarlar>genel>yazılım güncelleme kısmına gelin. Bu kısımda iOS 12’nin kurmaya hazır olduğunu göreceksiniz. “”Kur-install” butonuna bastığınızda iOS 12 cihazınıza kurulmaya başlanacaktır.
ios-12-yukle-6.png


İŞLEM TAMAM! Bu şekilde Apple developer hesabınızda olmadan ve bilgisayar kullanmaya gerek kalmadan iOS 12 Beta 1’i cihazınıza yüklemiş oldunuz.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
[h=3]
ios-12-inceleme-manset.jpg

iOS 12 Nedir?
[/h]iOS 12, Apple’ın iPhone, iPad ve iPoud touch ürünlerinde kullandığı mobil işletim sisteminin en son ana sürümüdür. Apple her yıl ana sürümleri mobil cihazlarına önemli güncellemeler getirmek için kullanıyor.
[h=3]iOS 12 Ne Zaman Yayınlanacak?[/h]iOS 12, Apple’ın WWDC açılış konuşmasının hemen ardından geliştiriciler için beta formda sunuldu ve şirket Temmuz ayında halka açık bir beta yayınladı. “Beta” sürüm genellikle cihazlarda bazı sorunlara yol açabileceğinden, sorumluluk tamamen kullanıcıya yüklenir. iOS 12’nin Beta sürümünü test etmek istiyorsanız, en ideali beta için ikincil bir cihaz kullanmaktır.

iOS 12’nin resmi sürümü bu yılın sonlarına doğru ücretsiz bir güncelleme olarak gelecek.
[h=3]iOS 12 Nasıl Yüklenir?[/h]iOS cihazınızı yeni sürüme yükseltmek oldukça kolaydır. Ancak nasıl yapacağınızdan emin değilseniz, aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

  1. Cihazınızı iCloud’a yedeklediğinizden emin olun.
  2. Ana ekrandan Ayarlar uygulamasını başlatın.
  3. Genel‘e dokunun.
  4. Yazılım Güncellemesi‘ne dokunun.
  5. İndir ve Yükle‘ye dokunun.
  6. İstenirse Şifrenizi girin.
  7. Şartlar ve Koşulları Kabul Et‘e dokunun.
  8. Onaylamak için tekrar Kabul Et‘e dokunun.
[h=3]iOS 12 Hangi Cihazlara Gelecek?[/h]iOS 12, çok sayıda iPhone ve iPad modeli için yüklenebilir olacak. Apple’ın yeni işletim sisteminin yüklenebileceği cihazlar şunlar:
iPhone:
iPhone XiPhone 7iPhone 6
iPhone 8 PlusiPhone 6s PlusiPhone SE
iPhone 8iPhone 6siPhone 5s
iPhone 7 PlusiPhone 6 Plus

iPad:
12.9 inç iPad Pro 2.NesiliPad Air 2iPad mini 4
12.9 inç iPad Pro 1.NesiliPad AiriPad mini 3
10.5 inç iPad ProiPad 6.NesiliPad mini 2
9.7 inç iPad ProiPad 5.Nesil

iPod touch:
iPod touch 6.Nesil
ios-12.jpg

[h=3]iOS 12 Yenilikler Nelerdir?[/h]iOS 12, cihazlarımızı kullanırken harcadığımız zamanı yönetmek için yeni denetimler ve ARKit güncellemelerinin yanı sıra, daha geniş kapsamlı artırılmış gerçeklik deneyimlerine olanak sağlayacak yenilikler içeriyor. Siri Kısayolları, Siri için daha kişiselleştirilmiş bir deneyim sunuyor ve Bildirimler artık hem uygulama hem de tür olarak gruplandırılabiliyor.
Performans
Apple, iOS 12’de özellikle eski cihazların performansını iyileştirmeye önem veriyor. Hedef, iPhone ve iPad’lerin performansını %40′ kadar arttırmak. iOS 12 bunu daha hızlı uygulamaların yanı sıra daha hızlı bir klavye gibi performans geliştirmeleri ile sağlayacak.
Artırılmış Gerçeklik ve ARKit 2.0
Apple, artırılmış gerçeklik nesneleri, USDZ‘yi paylaşmak için yeni bir dosya formatı sunuyor. Şirket, USDZ’yi Adobe dahil olmak üzere AR nesnesi paylaşımı için standart format haline getirmek için birkaç şirket ile birlikte çalışıyor. USDZ Haberler’deki öykülere gömülebilir ve iPhone veya iPad’inizdeki AR’de web’de bulabileceğiniz nesneleri görüntüleyebilirsiniz.
Apple ayrıca, gerçek dünyada nesneleri ölçmek için ARKIT’i kullanabilen Measureuygulamasını da tanıttı.
ARKit 2.0, kullanıcıların aynı artırılmış gerçeklik oyun alanını birbirleriyle paylaşmalarını sağlayan çok oyunculu deneyimlere destek sağlıyor. Lego, oyuncuların sanal Lego setleri oluşturmasına, seçkin setlerle etkileşime girmesine ve birlikte eğlenceli maceralara yelken açmasına olanak veren bir ARKit 2.0 destekli oyun sunacak.
Mesajlar
iOS 12, Mesajlar uygulamasındaki mesajlara kamera efektleri getiriyor. Filtreler, çıkartmalar ve hatta Animoji’nizin diğer öğelerini Mesajlar uygulaması aracılığıyla gönderdiğiniz fotoğraflara ve videolara ekleyebiliyorsunuz.
Apple Books
iBooks uygulaması Apple Books adını alıyor ve yepyeni bir tasarıma kavuşuyor.
Bildirimler
Bildirimler uygulama veya konuya dayalı olarak gruplandırılabilecek. Birden çok bildirimi aynı anda hızlıca kaydırabilirsiniz. Kullanmadığınız uygulamaların bildirimlerini göstermeyi durdurabilirsiniz.
Rahatsız Etme
iOS 12, Rahatsız Etme deneyimini ince bir şekilde ayarlayarak, geceleri rahatsız edilmeyecek ve sizi sabahları nazikçe uyaracak olan, en az bildirim deneyimi sunan Gece Rahatsız Etme özelliği ile geliyor. Artık etkinlik ya da konuma dayalı Rahatsız Etme özelliğini otomatik hale getirebilirsiniz.
Animoji ve Memoji
iOS 12, iPhone X’lere özel Ghost, Koala, Tiger ve T-Rex dahil olmak üzere genişletilmiş bir Animoji karakter güncellemesi sunacak. Animoji artık dil tespiti yapabilecek. Yani dilinizi dışarıda tuttuğunuzda, Animoji’niz de aynısını yapacak.
Ayrıca, kendi kişiselleştirilmiş Animoji’nizi oluşturmanıza izin veren Memoji de iOS 12 ile birlikte gelecek bir başka yenilik olacak.
FaceTime
FaceTime, 32 farklı katılımcının katılabileceği konferans görüşme yapabilme özelliğine sahip olacak. Ayrıca Mesajlar’a entegre edilen FaceTime ile grup FaceTime çağrısı yapabilecek ve tüm katılımcılar FaceTime görüşmelerine eğlenceli efektler ekleyebilecek.
Siri
iOS 12, Siri’ye belirli bir uygulamaya karşılık gelen özel ifadeler eklemenize olanak tanımasının yanı sıra, kendi özel çok adımlı Siri işlemlerinizi oluşturmanıza olanak tanıyan bir Kısayollar uygulaması da içerecek.
Siri önerileri artık daha güvenilir, kilit ekranı ve arama ekranınızda öneriler sunarak daha yararlı olacak.
Kamera
iOS 12’de Kamera uygulamasıan bazı filtre, animoji ve Memoji entegrasyonları yer alacak.
Fotoğraflar
Fotoğraflar uygulamasında kişi, yer ve etkinlik isimleriyle arama yapılabilecek. Örneğin, albümünüzdeki yüzlerce fotoğraf arasından “Ahmet” adlı arkadaşınızla birlikte yer aldığınız bir fotoğrafı bulmak için, arama çubuğuna Ahmet yazmanız yeterli olacak. Uygulama sosyal medya hesaplarınızda paylaştığınız fotoğraflarda etiketlediğiniz kişileri hafızasına alacak ve oluşturduğu veritabanını daha sonra yapacağınız aramalarda kullanmanızı sağlayacak.
Yeni For You (Senin İçin) sekmesinde, Anılar‘ınızın yanı sıra çektiğiniz özellikli fotoğraflar da bulunacak. Paylaşılan albümlerde yer alan fotoğrafları paylaşmak istediğiniz kişiler için öneriler alacaksınız. Benzer şekilde albüm paylaştığınız kişilere de, sizinle paylaşabilecekleri benzer fotoğraflar için öneriler verilecek.
Haberler
Apple News, bölümlerin daha kolay erişilebilir olmasını sağlayarak iPad’de bir kenar çubuğu özelliğine sahip olacak.
Ekran Zamanı
Ekran Zamanı, cihazınızda zamanınızı nasıl harcadığınıza dair ayrıntılar sunuyor. Uygulamalarda ne kadar harcadığınızı, telefonunuzu ne sıklıkta elinize aldığınızı ve bildirimlere ne kadar zaman harcadığınızı görebiliyorsunuz. Belirli uygulamaları kullanımınızı sınırlandıracak Uygulama Sınırlamaları da ayarlayabiliyorsunuz. Sınırlamalarınızı cihazlarınız arasında senkronize edebilir, çocuklarınızın cihaz etkinliğini görebilir ve cihazlarını ellerinden bırakmalarını veya belirli zamanlarda belirli içeriğe erişmelerini ayarlayabiliyorsunuz.
CarPlay
CarPlay üçüncü taraf navigasyon uygulamalarını destekleme özelliği kazanıyor.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
[h=1]iOS 12 Beta 12 yayınlandı![/h]
ios-12-beta-12-yayinlandi.jpg


iOS[FONT=&quot] 12 sürümünü yayınlamasına [/FONT]bir aydan daha kısa bir süre[FONT=&quot] kalan Apple, beta sürümlerinin sayısı ile adeta rekora konuşuyor. Zira, iOS 12 Beta 11 sürümünün üzerinden sadece dört gün geçerken, bu kez [/FONT]iOS 12 Beta 12[FONT=&quot] sürümü yayınlandı.

[/FONT]
[h=2]iOS 12 Beta 12 çıktı![/h][FONT=&quot]Beta 12’nin bu kadar kısa sürede yayınlanma sebebi kullanıcıları çileden çıkartan güncelleme uyarısı. Beta 11’i yükleyenler cihazlarında sürekli ” Yeni güncelleme var ” uyarısı ile karşılaşmaya başladılar. Bu sorun iOS 12 Beta 12 ile çözüldü.[/FONT]
[FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]iPhone ve iPad için geliştiricilerin kullanımına sunulan Beta 12, yaklaşık 100 MBgibi oldukça düşük bir boyutta. Daha önce belirttiğimiz gibi güncelleme uyarısı sorunu çözülürken, standart hata düzeltmeleri ve iyileştirmeler sunuluyor.
[/FONT]

[FONT=&quot]iOS 12 Beta sürümlerini iPhone veya iPad’inize yüklemek istiyorsanız, yukarıda yer alan linke tıklayarak kurulum için gerekli adımları takip etmeniz yeterli.[/FONT]
[h=2]iOS 12 hangi cihazları destekliyor?[/h][FONT=&quot]Eylül ayında son kullanıcı ile buluşması planlanan iOS 12 sürümünü destekleyen cihazlar şu şekilde;[/FONT]
[FONT=&quot]– iPad Air
– iPad Air 2
– iPad Pro
– iPad 9.7
– iPad mini 2
– iPad mini 3
– iPad mini 4
– iPod touch 6th
– iPhone 5s
– iPhone SE
– iPhone 6/6 Plus
– iPhone 6s/6s Plus
– iPhone 7/7 Plus
– iPhone 8/8 Plus
– iPhone X[/FONT]
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
ios-12-ekran-suresi-ozelligi.jpg



iOS 12 nihai sürümü, 17 Eylül 2018 Pazartesi günü Apple tarafından halka açık şekilde yayınladı. Geçtiğimiz birkaç ay boyunca büyük güncelleme öncesi hataların tespit edilmesi ve giderilmesi için birçok beta sürüm yayınlandı. Bu beta sürümlerden herhangi birisini kullanmadıysanız, iOS 12’de sizi heyecanlandıracak çok şey olduğunu belirtelim.
Peki, iPhone veya iPad’inize iOS 12 yüklediğinizde ne gibi yenilikler beklemelisiniz? İşte iOS 12’ye geçmeniz için en iyi sebepler:
1. Şimdiye kadar yapılan en büyük performans iyileştirmesi
ios-12-hiz-artisi.jpg

Apple, iOS 12’yi duyurduğunda en çok dikkat çeken açıklama, hangi cihaza kurarsanız kurun cihazınızın daha hızlı hale geleceğiydi. Şirketin resmi sitesinde yer alan bilgiye göre, iOS 12 kameraya geçiş hızını %70’e kadar, klavyenin görüntülenmesi %50’ye kadar ve yoğun kullanımda uygulamaların açılması 2 kata kadar daha hızlı olacak. Bu bile tek başına iOS 12’ye geçmek için geçerli bir neden.

2. Siri Kestirmeleri
siri-kisayollari.jpg

iOS 12 ile birlikte iPhone evrenine giren Siri Kestirmeleri, günlük alışkanlıklarınızı üçüncü taraf uygulamalarla eşleştirerek daha akıllı hale gelen Kilit Ekranı’ndan kolay bir şekilde yönetmenize izin veriyor. Ayrıca iOS 12’nin yerleşik Kestirmeleruygulamasını kullanarak kendinize özel kestirmeler de oluşturabiliyorsunuz.
3. Bildirim Gruplandırma
iOS bildirim sistemi karışıklık nedeniyle kullanıcıların şikayet etmesine neden oluyordu. Bu durum iOS 12 ile birlikte değişti. Artık bir uygulamadan gelen tüm bildirimleri gruplandırabiliyor ve karışıklığın önüne geçebiliyorsunuz. Ayrıca bildirimler üzerinde daha etkin kontrol sağlayabileceğiniz yeni özellikler de mevcut.
4. Memoji
Animoji’nin havalı olduğunu düşünüyorsanız, Memoji’ye bayılacaksınız. Memoji, kullanıcının True Depht kamera ve yüz ifadelerini kullanarak 3D animojiler oluşturmasına izin veriyor. Ancak, Animoji ve Memoji özelliklerinin iPhone X ve üstü telefonlarda yer aldığını belirtmeden geçmeyelim.

5. Ekran Süresi ve Uygulama Limitleri
ios-12-ekran-suresi-ozelligi.jpg

Ekran Süresi ve Uygulama Limitleri, şu anda teknoloji şirketleri arasındaki en önemli odak noktası olan dijital refaha harika bir örnek teşkil ediyor. Kullanıcıların kendi cihazlarını nasıl kullandıkları da dahil olmak üzere, iPhone veya iPad’lerinki tüm uygulamaları ne kadar kullandıklarını görmelerine izin veriyor. Böylece hem kullanıcılar ve özellikle de çocuklar, daha bilinçli bir kullanım geliştirebiliyor. Ayrıca kullanıcıların uygulamalara zaman sınırlamaları koymalarına izin vererek, belirlenen süre sona erdiğinde uygulamayı kapatmaları için uyarı almalarına olanak tanıyor.
6. Çok Kullanıcılı Face ID
Birden fazla kişinin Face ID aracılığıyla bir iPhone’da oturum açmasına izin veren bir özellik olmasa da, Face ID kilidini açmak için birden fazla yüzün taranmasına izin veriyor.
7. Grup FaceTime
Apple, 32 kişi ile aynı anda sesli ve görüntülü görüşmeye imkan tanıyan yenilenmiş FaceTime’ın, iOS 12 ana güncellemesi yerine sonbaharda yayınlayacağı ek bir güncelleme ile sisteme ekleneceğini açıkladı. Konferans görüşme sırasında konuşan kişiye daha kolay odaklanma amacıyla, konuşan kişinin görüntüsü ekranda büyüyor.
8. Üçüncü Taraf Uygulamalar CarPlay’de
Arabası CarPlay desteği olan herkes için büyük bir güncelleme olan iOS 12, üçüncü taraf haritalarının araç kullanırken kullanılmasına izin veriyor. Bu, Google Haritalar, Waze, Sygic, TomTom ve daha fazlasının CarPlay tarafından destekleneceği anlamına geliyor.
9. iPhone X Dolaşma Hareketleri iPad’te
Bir iPad sahibiyseniz, iOs 12’yi yükledikten sonra dikkat etmeniz gereken şey, iPhone X benzeri hareketlerin size de sunulmasıdır. Bu, ilerleyen zamanlarda Home butonu olmayan iPad’lerin geleceği anlamına geliyor.
10. Üçüncü Parti Şifre Yöneticileri Entegrasyonu
Güvenlik, hepimizin bildiği ancak sağlamaya üşendiği özelliklerden birisi. iOS 12 ile birlikte uzun, güvenli ve benzersiz şifreler kullanmaya olanak tanıyan 1Password, Dashlane ve daha fazla üçüncü taraf uygulamayı iOS’a entegre edebiliyorsunuz. Böylece şifre yönetici uygulamasının kendisini açmak zorunda kalmadan şifrelerinize erişebiliyorsunuz.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
ios-12-sorunlari-ve-cozum-yollari.jpg



iOS 12 final sürümü performans iyileştirmeleri, yamalar ve yeni özellikler de dahil olmak üzere uzun bir yenilikler listesi ile halka açık şekilde yayınlandı. iOS 12 güncellemesi birçok beta sürümle test edildi. Ancak yine de, final sürümünü yükleyen bazı kullanıcılar bazı iOS 12 problemleriile karşılaştı. iOS 12 sorunlarıarasında bazı iPhone, iPad ve iPod touch kullanıcılarının karşılaştığı iOS 12 yükleme sorunu, pilin çabuk bitmesi, Wi-Fi ve Bluetooth sorunları, Touch ID ile ilgili sorunlar, ses sorunları ve daha fazlası yer alıyor.

Kolay ulaşım için aşağıdaki bağlantılara tıklayın.

iOS 12 İndirme-Yükleme Sorunu ve Çözüm Yolları

iOS 12 indirme veya yükleme sırasında cihazınız donuyorsa, telefonunuzu veya tabletinize hard reset atarak sorunu çözebilirsiniz.
Bunu yapmak için;


  • iPhone 6 ve daha eski cihazlarda, cihaz yeniden başlatılıncaya kadar Ana Ekran tuşunu ve Güç düğmesini aynı anda basılı tutun.
  • iPhone 7’de ses seviyesi düğmesi ve güç düğmesini basılı tutun.
  • iPhone 8’de sesi açma düğmesine basın ve bırakın, sesi kısma düğmesine basın ve bırakın, ardından cihazınızı sıfırlamak için güç düğmesini yaklaşık 5-10 saniye basılı tutun.
  • iPhone X’te sesi yükseltme düğmesine basın, sesi kısma düğmesine basın, ardından cihazın sağ kenarındaki düğmeyi basılı tutun.

iOS 12 Aşırı Pil Tüketimi Sorunu ve Çözüm Yolları

iOS 12 güncellemesi sonrası cihazınızda normalden daha hızlı pil tüketimi olduğunu fark ettiyseniz, cihazınıza biraz zaman tanımalısınız. Cihazınızın yeni sürüme uyum sağlaması biraz zaman alacaktır ve aşırı pil tüketimi sorunu birkaç gün içinde kendiliğinden düzelecektir.


Her şeyi denediğiniz halde pil tüketimi sorunu düzelmediyse, cihazınızın bataryası zayıflamış olabilir. Bu durumu tespit ettirmek için Apple yetkili servisi ile iletişime geçmeniz gerekebilir.

iOS 12 Bluetooth Sorunu ve Çözüm Yolları

Herhangi bir zamanda karşınıza çıkabilecek Bluetooth sorunlarını düzeltmek oldukça zor olabilir. iPhone veya iPad ile bir Bluetooth cihazına bağlanma sorunu yaşıyorsanız, aşağıda yer verdiğimiz çözüm yollarını deneyebilirsiniz.

  • Yapmanız gereken ilk şey, Bluetooth bağlantısını unutmaktır. Ayarlar > Bluetooth bölümüne gidin ve bağlantının yanındaki “݆simgesine dokunun. Bu cihazı unutseçeneğine dokunun ve yeniden bağlanmayı deneyin.
  • İkinci çözüm yolu ise ağ ayarlarını sıfırlamaktır. Ayarlar > Genel > Sıfırla > Ağ Ayarlarını Sıfırlaseçeneğine dokunun. İşlem birkaç saniye sürecek ve cihazınız bilinen tüm Bluetooth cihazlarını unutacak. Ayrıca bilinen tüm kablosuz ağları da unutacağından, işlemi yapmadan önce şifrelerinizi hatırladığınızdan emin olun. Daha sonra sorunun düzelip düzelmediğini görmek için Bluetooth cihazına yeniden bağlanmayı deneyin.
  • Son çözüm yolu ise cihazı fabrika ayarlarına sıfırlamaktır. Ayarlar > Genel > Sıfırla > Tüm Ayarları Sıfırla‘ya dokunun.

iOS 12 Wi-Fi Sorunu ve Çözüm Yolları

iOS 12’yi yükledikten sonra Wi-Fi bağlantıda yavaşlık veya kopma sorunları ile karşılaşıyorsanız, aşağıdaki çözüm yollarını deneyebilirsiniz.


  • Cihazınızdaki ayarları kontrol etmeden önce modeminizi kapatıp açmayı deneyin. Modemin fişini prizden çekin ve 1 dakika bekledikten sonra tekrar takın. Bağlantı sorunu düzelmediyse aşağıdaki adımları deneyin.
  • Öncelikle, sorun yaşadığınız Wi-Fi ağını unutmayı deneyin. Bunu yapmak için Ayarlar > Wi-Fi bölümüne gidin ve “i†simgesine dokunarak bağlantınızı seçin. Ardından, ekranın üst kısmındaki Bu Ağı Unut‘a dokunun.
  • Diğer bir çözüm yolu da ağ ayarlarını sıfırlamaktır. Ayarlar > Genel > Sıfırla > Ağ Ayarlarını Sıfırlaseçeneğine dokunun. İşlem birkaç saniye sürecek ve cihazınız bilinen tüm Wi-Fi ağlarını unutacak. Bu nedenle işlemi yapmadan önce Wi-Fi şifresini hatırladığınızdan emin olun.

iOS 12 Hücresel Veri Sorunu ve Çözüm Yolları

Cihazınız aniden “Servis Yok†hatası verdiyse, bağlantı ayarlarını gözden geçirerek sorunu çözebilirsiniz.

  • Öncelikle, bölgenizde hücresel bir kesinti olup olmadığından emin olun.
  • İkinci çözüm yolu olarak cihazınızı yeniden başlatın.
  • Uçak Modu‘nu etkinleştirin ve 30 saniye sonra kapatın.
  • Hücresel Veri’yi kapatıp açın. Ayarlar > Hücresel > Hücresel Veriseçeneğine giderek anahtarı Kapalı konuma getirin ve birkaç saniye bekledikten sonra tekrar Açık hale getirin.

iOS 12 Touch ID Sorunu ve Çözüm Yolları


  • Cihazınızdaki Touch ID çalışmıyorsa, öncelikle fiziksel sensörde herhangi bir kir olup olmadığını kontrol edin. Ayrıca ellerinizin kirli veya yağlı olmadığından emin olun. Touch ID sensörü ve parmağınız temizse, aşağıdaki çözüm yolunu deneyin.
  • Parmak izi sensörünü yeniden kalibre edin. Ayarlar > Touch ID & Parola seçeneğine dokunun ve varsa şifrenizi girin. Bir sonraki ekranda Parmak İzini Sil seçeneğine dokunun. Bunu yaptıktan sonra Touch ID’nizi yeniden oluşturmak için Parmak İzi Ekle seçeneğine dokunun.

iOS 12 Ses Sorunu ve Çözüm Yolları

iPhone ve iPad’inizde ses bozulması, cızırtılı ses veya hiç ses çıkmıyor sorunu yaşıyorsanız, aşağıdaki çözüm yollarını sırayla deneyebilirsiniz.

  • Cihazınızı yeniden başlatın. Kapatın, 30 saniye bekleyin ve sonra tekrar açın. Bu işlem benzer sorunların çoğunu çözmektedir.
  • Cihazın hoparlörünü fiziksel olarak kontrol edin. Herhangi bir kir veya yabancı madde varsa temizleyin ve sesin düzelip düzelmediğini kontrol edin.
  • Bluetooth’u kapatıp açmayı deneyin.
  • Belirli bir uygulamada ses sorunu yaşıyorsanız, uygulamayı kapatıp yeniden başlatmayı deneyin.

iOS 12 FaceTime Sorunu ve Çözüm Yolları

FaceTime çağrıları yapamıyor veya alamıyorsanız:

  • Öncelikle Apple kaynaklı bir sorun olup olmadığını kontrol edin. FaceTime’da yeşil bir sembol görüyorsanız, bu çözüm yolunu deneyin.
  • Cihazınızın Wi-Fi veya hücresel ağa doğru şekilde bağlandığından ve FaceTime’ın açık olduğundan emin olun. Bunu yapmak için Ayarlar > FaceTime‘a gidin. “Etkinleştirme Bekleniyor†yazan bir mesaj görüyorsanız, FaceTime’ı kapatın ve sonra tekrar açın.
  • FaceTime açıksa ve kablosuz ağa veya hücresel ağa bağlıysanız, telefonunuzu veya tabletinizi yeniden başlatmayı deneyin. Cihazı kapatın, birkaç saniye bekleyin ve tekrar açın.
  • FaceTime’a hücresel ağ üzerinden bağlanmakta sorun yaşıyorsanız, FaceTime için hücresel verinin açık olduğundan emin olun. Ayarlar > Hücresel > Hücresel Veri bölümüne gidin ve FaceTime’ı açın.
  • Son olarak Kamera ve FaceTime uygulamalarını kısıtlamadığınızdan emin olun. Kontrol etmek için Ayarlar > Genel > Kısıtlamalar‘a gidin.
 
Üst