Merhaba Next.web.tr Misafiri! Forum Sitemize Hoşgeldin.

Sitemize üye olarak ayrıcalıklarımızdan yararlanabilirsiniz.

or Kayıt ol

İOS Jailbreak İşletim Sistemindeki Yeni versionları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Jailbreak-Nedir-%C4%B0yi-ve-K%C3%B6t%C3%BC-Taraflar%C4%B1yla-Mercek-Alt%C4%B1nda.png


Jailbreak nedir? Jailbreak nasıl yapılır?


Son Jailbreak sürümü nedir?

Güncelleme: 09/12/2016 tarihinde Luca Todesco tarafından sertifika gerektirmeyen bir jailbreak aracı yayınlandı.
En son yayınlanan iOS versiyonu iOS 10-10.1.1 Yalu Jailbreak

Jailbreak nedir?

Jailbreak yapma Apple mobil işletim sistemleri ile ilgili bir işlem. Apple’ın normalde işlem yapmaya izin vermediği dosyalara erişim izni sağlamak için yapılan bir işlem.
Jailbreak iOS aygıtınız için resmi olmayan bir uygulama ekler. Örneğin, Cydia programıyla, 3. parti birçok aplikasyonu ve Apple storede bulamayacağınız bir çok uygulamayı indirebiliyorsunuz. Bu şeklide iOS cihazınızda, jailbreak yapılmayan telefonlara göre sınırsız imkanlarınız olabiliyor.

Jailbreak’ın faydaları nelerdir?

Jailbreak yapmanın esas faydası Apple tarafından onaylanmayan , izin verilmeyen 3. parti uygulamalarına erişim sağlamak. Bu şekilde binlerce uygulama var. Çeşitli sebeplerle Apple bu uygulamalara erişimi engelliyor.
Örneğin, Apple genel kullanıcı kitlesine, iPhone ikonlarını değiştirme izni vermiyor. Jailbreak topluluğu sayesinde, iPhone’nunuzun görünümünü tamamen değiştirebilirsiniz. Örneğin bu amaçla yapılmış WinterBoard uygulamasını kullanabilirsiniz.
Dahası jailbreak yapmak ile tweakler, modlar ve uzantılara erişim sağlayabiliyorsunuz. Bunlar basit uygulama değiller. Bunlar, iOS kullanan cihazınız için birçok ek özellik getiriyorlar. Örneğin, “Five Icon Switcher” normalde 4 ikon kullanabileceğiniz iPhonunuzda 5 ikon kullanabilmenize olanak sağlıyor.
Bir çok insan farklı amaçlarla iOS cihazlarına jailbreak yapıyorlar.
Jailbreak yapmak yasal mı?

Jailbreak yapmak tamamen yasal. Apple bunu kullanım ihlali olarak görüyor. Temmuz 2010’dan bu zamana kadar tüm dünya jailbreak yapıyor. Zaten satın alarak haklarına sahip olduğunuz cihazınıza ne kuracağınız kimseyi ilgilendirmez.

Jailbreak yapmak cihazı garanti kapsamından çıkarır mı?

Bu sorunun cevabı evet ve hayır. Servisten servise değişebiliyor. Apple jailbreak yapılmasını istemiyor doğal olarak. Bu yüzden jailbreak yapılmış telefonları garanti kapsamından çıkartabiliyor. Ama zaten telefonunuza kurduğunuz jailbreak uygulamalarını silerek, cihazınızı yepyeni iPhone haline getirebilirsiniz. Yani fabrika ayarlarına dönmeniz yeterli. Jailbreak yapıldığını anlamaları mümkün değil.

Jailbreak-Nedir-%C4%B0yi-ve-K%C3%B6t%C3%BC-Taraflar%C4%B1yla-Mercek-Alt%C4%B1nda.png


Jailbreak yapmak telefonumu bozar mı?


Birçok insan jailbreak yapmanın telefonunu bozabileceğinden korkar. Gerçekten de iPhone’un ilk çıktığı zamanlarda böyle şeyler olabiliyordu. Ama artık bu imkansız hale geldi.
Jailbreak yaparken başa gelebilecek en kötü şey cihazınızın takılıp kalması ve herhangi bir cevap vermemesi. Bu durumda bir çok insan otomatik olarak umutsuzluğa düşüyor. Aslında şunu unutmamak gerekir. Her zaman iOS cihazınızı ilk haline getirebilirsiniz.

Jailbreak ile unlocking aynı şey mi?

Hayır, Jailbreak ve unlocking birbirlerinden farklı şeyler. iPhone telefonunuzu unlock yapmak için önce jailbreak yapmak zorundasınız. Daha önceden de dediğimiz gibi, jailbreak iPhone cihazınızı 3. parti programlar, uzantıla, modlar kullanmak için yapılır. Fakat unlock işlemi telefonunuzu farklı bir firmanın sim kartıyla kullanmaya yarar. Örneğin vodafone’dan aldığınız kampanyalı cihazı farklı operatörde kullanmak için kullanabilirsiniz.
Jailbreak yaptıktan sonra hala iTunes ve App Store kullanabilecek miyim ?

İnsanlar sık sık bu soruyu soruyor. Evet, jailbreak yaptıktan sonra iTunes ve App Store kullanmaya devam edebileceksiniz. Aslında, hiçbir şey değişmeyecek. iOS cihazınız için değişen tek şey, jailbreak işleminden sonra cihazınıza Cydia adı verilen yeni bir uygulama yüklenmiş olacak.

Cydia nedir?

Kısaca, Cydia Jailbreak uygulamalarının App Store ‘si gibidir diyebiliriz. Aynı App Store ‘de olduğu gibi, Cydia içinde uygulamalar, tweakler ve modlar var. Bunları indirebilir ve kolayca kurabilirsiniz. Cydia içinde çoğu uygulama ve tweakler ücretsiz.

Pangu ve Taig nedir?

Her ikisi de jailbreak üzerine çalışan hacker gruplarıdır. Aralarında çok fark yoktur. Her ne kadar bazıları Taig’in uygulamalarının daha kolay kullanıldığını söylese de, hangisi jailbreak çıkarırsa kullanıcılar ona yönelmektedir.

Jailbreak işlemi iOS güncellemelerini engeller mi?

Eğer cihazınıza Jailbreak işlemi yaptıysanız ve iOS versiyonunuzu güncellemek isterseniz ne olacak?
Yeni iOS versiyonu jailbreak’in üstüne yazılacak. Cihazınız fabrika ayarlarıa dönmüş olacak. Bu durum jailbreak ile içli dışlı olmayan bir çok kişi için tatsız bir durum. Apple sıklıkla iOS güncellemesi yayınlıyor. Fakat, hacker grupları çok da gecikmeden yeni versiyon için jailbreak geliştiriyorlar. Yeni iOS versiyonu için jailbreak yayınlandığında, öncelikle telefonunuzu yedekleyin. iOS versiyonunu son sürüme güncelleyin ve güncel jailbreak araçlarını kullanarak yeniden jailbreak yapın.
Bazen iOS güncellemelerinden sonra, yeni jailbreak geliştirmek hackerlar için zaman alabilir. Bu yüzden, biz jailbreakçilere iOS güncellemesinde fazla acele etmemelerini tavsiye ediyoruz.

Jailbreak-Nedir-%C4%B0yi-ve-K%C3%B6t%C3%BC-Taraflar%C4%B1yla-Mercek-Alt%C4%B1nda.png


Jailbreak çeşitleri nelerdir?

3 farklı tipte jailbreak var. Bunlar: tethered, semi tethered, ve untethered
Bu jailbreak çeşitlerinin uygulama açısından bazı farkları var.

Tethered Jailbreak, cihazın bilgisayara bağlandıktan sonra custom bir rom ile cihazın boot edilmesidir. Cihaz açıldıktan sonra Code Signing mekanizması devre dışı kalır ancak cihaz bir şekilde kapanırsa (şarjı biterek, yeniden başlatılmak amacıyla) açıldığında Jailbreak devre dışı kalmış olur. Tethered Jailbreak’in en büyük problemi de budur.

Untethered Jailbreak, yeniden başlatma işlemlerine karşı dayanıklıdır. Cihaz kapansa bile yeniden açıldığında bilgisayara bağlanarak boot edilmeye ihtiyaç olmadan Jailbreak’li olarak kullanılabilmektedir.

Semi-Tethered Jailbreak ise cihazın bilgisayara bağlanmadan Jailbreak’li olarak açılmasına olanak sağlar fakat mail uygulaması gibi bazı kritik uygulamaları bilgisayara bağlayıp yeniden boot etmeden kullanamak mümkün değildir.

Semi Jailbreak nedir?

Semi – yarı anlamına geliyor. Semi jailbreak tamamen sahte bir şey. Resmi siteler dışında, bağış toplamak için yapılmış bir uygulama. Yapmayın. Telefonunuza sahte bir profil ekliyor.
Resmi jailbreak siteleri şunlar:
Pangu official website: http://en.pangu.io/
TaiG official website: http://www.taig.com/en/
Evad3rs official website: http://evasi0n.com/
Bu sitelerin dışındaki sitelerden uzak durmak gerekiyor.
Jailbreak, App Store’dan ücretsiz uygulama indirmemizi sağlar mı?

Evet, Fakat Jailbreak yapılmış cihazınızda korsan program kullanmanızı önermeyiz. Sadece illegal olduğu için değil, aynı zamanda çalışkan uygulama geliştiricilerin haklarını yediği için. Bizler appleuzmani.net sitesinde korsan uygulamalar için herhangi bir destek vermiyoruz.
Jailbreak yapmak kolay mı?

Bugünlerde Jailbreak yapmak çok kolay. Sadece birkaç yazılıma ihtiyacınız var. Bunun haricinde özel bir bilgi ve beceri gerektirmez.
Bu sayfanın altında nasıl jailbreak yapabileceğinize dair faydalı bilgiler bulacaksınız. Adım adım Jailbreak yapmayı anlatacağız. Bu yüzden rahat olun.
En iyi Jailbreak aracı nedir?

“En iyi” şeklinde ifade edilebilecek bir Jailbreak aracı yoktur. Önemli olan güncel ve işe yarar olmasıdır. Güncel jailbreak yapımı iOS cihazınıza ve yazılım versiyonuna bağlı olarak değişir. Hangi aracı kullanacağınız ise bilgisayarınızın Windows veya Mac olmasına göre değişir.
Jailbreak için para vermeye değer mi?

Hayır. Jailbreak için asla para vermeyin. Hackerlar Jailbreak yazılımlarını ücretsiz dağıtırlar. Sadece bazen bağış – donation isterler. Bazı insanlar Jailbreak için sizden para isteyecektir. Sokağa atacak paranız yoksa, Jailbreak işlemini kendiniz yapın.

Jailbreak-Nedir-%C4%B0yi-ve-K%C3%B6t%C3%BC-Taraflar%C4%B1yla-Mercek-Alt%C4%B1nda.png


Jailbreak sonrası Cydia hataları-yeni sorunlar çözümler eklendi


Jailbreak Yaptım, Tweak Kurdum, Telefon Apple Logosunda Kaldı Açılmıyor

Gelen bir soru üzerine bu çözümü de konuya ekleyelim dedik. Bu sorunun çözümü çok basit. Cihazınızı güvenli modda açarak, sorunlu tweak’i sileceksiniz.
Güvenli modda açmak için, elma logosu ekranda iken ses artırma düğmesine cihaz açılana kadar bir süre basılı tutacaksınız.
Güvenli modda cihaz açılınca, o tweak’i silerek, cihazınızı yeniden başlatın. Sonra Re-jailbreak (tekrar jailbreak) işlemi yapın.

cannot unzip CPP:331 HATASI

NwaStone_1.1.ipa dosyası yoğunluktan dolayı zor iniyor. Dosya boyutu 21698 KB olacak yani 22 MB a yakın. Buna dikkat edin. 4-5 MB oluyor bazen eksik inince. Bu durumda jailbreak yapmak istediğinizde cannot unzip CPP:331 HATASI alınıyor.

“failed in buffer_write(fd) (8, ret=-1)”

hatası alan kullanıcılarımız var. Bu hata Cydia’yı çalıştırırken geliyor.
Bu hatayı düzeltmek için yapmanız gerekenler şunlar:

Adım 1: Jailbreak yapılmış cihazınızda, Ana ekrandan Cydia uygulamasını çalıştırın. Sonra alttaki Sources kısmına tıklayın.
Adım 2: Edit’ tıklayın. Şu repository’i girin: https://coolstar.org/publicrepo
Adım 3: “Stashing for iOS 9.2 – 9.3.3” tweak’ini Search kısmından arayın ve kurun.(install)
Bu tweak aşağıdaki gibi:

cydia-hatasi.jpg


Bu tweak veya patch de diyebilirsiniz. Cihazınızın özel depolama alanının boyutunu tanıyarak, hatayı yok eden bir tweak.
Bu yöntem ile failed in buffer_write(fd) (8, ret=-1)” hatası düzelmezse yorum kısmından bildirin.

YÖNTEM 2:

Yukarıdaki yöntem çalışmazsa bunu deneyin arkadaşlar.

Adım 1: Cydia yı çalışıtırın ve “Apple File Conduit 2” yi cihazınıza kurun.
Adım 2: Şunu bilgisayarınıza indirin: iFunbox
Adım 3: Cihazınızı bilgisayara bağlayın( iPhone, iPad veya iPod Touch) ve iFunbox programını çalıştırın.
Adım 4: Sol taraftan ‘Raw File System’ i seçin.
Adım 5: Cihazınızın dosya ve klasörleri görüntülenecek. Sağdan, “/.cydia_no_stash” bunu bulup adını şu şekilde değiştirin: /.cydia_no_stash-
Adım 6: Cihazı bilgisayardan çıkartın, Cydia’yı çalıştırın. Dosya sistemini hazırlayarak çalışacak. Bundan sonra sıkıntı yaşamamanız gerekiyor.

Cydia açılmıyor/ Cydia hemen kapanıyor

Arkadaşlar bu jailbreak tethered. Yani cihaz kapandığında jailbreak de yeniden yapılmalı. Pangu simgesine tıklayarak, yeniden Cydia’nın kurulması gerekiyor.


Aşağıdaki cihazlardan birisine sahip değilseniz, iOS 9.2+ jailbreaki uygulayamazsınız:


  • iPhone 5s
  • iPhone 6
  • iPhone 6+
  • iPhone 6s
  • iPhone 6s+
  • iPhone SE
  • iPad Mini 2
  • iPad Mini 3
  • iPad Mini 4
  • iPad Air
  • iPad Air 2
  • iPad Pro (both sizes)
  • iPod Touch 6G

GPS çalışmıyor ne yapabilirim?

Cihazı yeniden başlat ve yeniden Pangu uygulaması ile jailbreak yap. Çalışmazsa bunu kur.

Voicemail ve MMS resim gönderimi çalışmıyor.

Ayarlar > Genel > Sıfırla > Ağ ayarlarını sıfırla seçeneğini uygulayın.

Jailbreak yaptım ama yanlışlıkla Cydia silindi. Ne yapmalıyım?

Uyarı: Elinizde yedek varsa bu işlemi yapın:
Ayarlar > Genel > Sıfırla kısmından tüm içerikleri ve ayarları Sil‘e tıklıyoruz.
İtunes ‘i açıyoruz. Güncelleme varsa güncelle diyebiliriz. (Jailbreakli versiyon için eski sürüme geri dönme işlemi yapmak zorunda kalabilirsiniz.)
Ama şu yedekten geri yükle de diyebiliriz. Tercih sizin. Bende iOS 9.3.3 vardı ben jailbreak yapmak için bu yedekten yükledim.
Ekranda Restore in Progress yazacak. Bir süre bekliyoruz.
Yöntem 2 : Ben bu yöntemi denemedim:

Biraz karışık bir yöntem:

“Burdan Cydia deb indirin

http://apt.saurik.com/debs/cydia_1.1...honeos-arm.deb

Ve ifile ile /var/root/Media/Cydia/Autoinstall dizinine Debi bırakıp resping yapın cydia yüklenir.”
diye internette bir arkadaş yazmış. Bunu yapmak isterseniz;

Öncelikle iFile programını buradan indirin.

Programı Winrar ile açın ve zipden çıkarın. Bu SSH ile iPhone dizinine girmeyi gerektiren bir yöntem. Ama yedeğiniz yoksa, bu yöntem daha uygun.




--------------------

iOS 10.2 Jailbreak İçin Son Durum Ne?


Apple’ın son işletim sistemi sürümü olan iOS 10 işletim sistemleri için uzun süredir beklenen Jailbreak sürümleri eski sürümlere göre daha geç yayınlanmaya başlayınca iPhone kullanıcıları bu konuda biraz umutsuzluğa düşmüştü. Fakat geç de olsa beklenen Jailbreak haberleri gelmeye başladı.
İlk olarak Luca Todesco tarafından iOS 10’un ilk sürümleri için yeni Jailbreak yayınları yapılırken Apple’ın yayınladığı son güncellemeler ile beraber bir kez daha Jailbreak beklenmeye başlanmıştı. Yeni seri işletim sistemi sürümlerinin yayınlanması ile beraber artık Jailbreak yayınlanmasının da daha zor olacağı düşünülüyordu. Nitekim ilk yapılan açıklamalarda da iOS 10.2 için beklenen açık sürümleri hiç göremeyeceğimiz bile iddia edilmişti. Fakat kısa süre önce Luca Todesco tarafından beklenen sürüm yayınlandı.

iOS 10.2 Jailbreak İçin Yeni Güncellemeler

Her ne kadar uzun süredir beklenen yeni Jailbreak sürümü yayınlanmış olsa da Luca Todesco yaptığı açıklamada yeni sürümün sadece beta olarak yayınlandığını belirtmişti. Yani henüz kararlı sürüm olarak çalışmayan iOS 10.2 Jailbreak için ise yeni gelişmeler yaşanmaya başlandı. Peki yaşanan yeni gelişmeler neler?



Öncelikle söz konusu Jailbreak sürümü için mini bir güncelleme yayınlandığını belirtelim. Yayınlanan yeni güncelleme ile beraber ilk dikkat çeken farklılık ise cihaz desteği oldu. İlk sürümde sadece 3-4 iPhone modeli için destek açıklanmıştı. Son güncelleme sonrasında ise;


iPhone 6
iPhone 5s
iPod Touch
iPad

serileri için destek geldi. Bunun dışında yeni güncelleme ile beraber değişen başka özelliklerde yok değil.

Daha Kararlı Hale Getirildi

Yayınlanan yeni mini güncelleme ile beraber cihaz desteği artırılırken bunun dışında hemen hemen her cihaz için yeni uyum modları da geldi. Yani artık iOS 10.2 Jailbreak sürümü daha kararlı ve daha az sorunlu. Fakat buna karşın Luca Todesco tarafından yapılan açıklamaya bakacak olursak söz konusu sürümün tamamen kararlı final sürümü olmadığı da belirtildi. Özellikle yükleme sırasında yaşanan takılma sorunlarının düzenlendiği ve yeni serilerle uyumlu hale getirilerek çözüldüğü belirtiliyor. Bundan sonra ise güncellemelerin devam edeceği de gelen haberler arasında.

--------------------

iOS 10.2 Jailbreak Cihaz Garantisini Bozar Mı?



İlk olarak beta sürümü yayınlanan iOS 10.2 Jailbreak için sürekli geliştirmeler de devam ediyor. Yayınlanan ilk sürümlerde sadece birkaç iPhone modeli için destek veren iOS 10.2 Jailbreak sürümünün bunun dışında henüz kararlı sürümünün de hazır olmadığı da açıklanmıştı. Uygulama uyumları konusunda da ilk sürüm içerisinde henüz sorunlar olduğu da belirtilen iOS 10.2 Jailbreak serisinin güncellemeleri de gelmeye başladı.
İlk etapta Todesco’nun kendisinin ilgilenmeyeceğinin açıklanmasını yapması ile beraber kullanıcıların birçoğu da iOS 10.2 Jailbreak yüklemeyi tercih etmemişti. Fakat güncelleme sürümünün yayınlanmaya başlaması ile beraber iOS 10.2 Jailbreak sürümün geçiş yapan kullanıcı sayısı da bir hayli artmaya başladı.
Bunlarla beraber iOS 10.2 Jailbreak hakkında merak edilen birçok soru da gündeme gelmeye başladı. Henüz yeni Jailbreak yapan kullanıcıların en çok merak ettikleri konu ise iOS 10.2 Jailbreak sürümünün telefonun garantisini bozup bozmadığı.

iPhone Garantisi Bozulur Mu?

Bu sorunun cevabını doğrudan Apple’ın yorumları ile açıklayalım. Öncelikle akıllı telefonunuza Jailbreak işlemi yapmanız durumunda cihazınız garanti dışında kalmıyor demek yanlış olur. Apple’ın kullanım koşullarında doğrudan böyle bir uyarı yer almıyor fakat bunun dışında Jailbreak Apple tarafından yapılması istenmeyen bir işlem. Bu nedenle zaten önerilen bir işlem değil.
Tüm bunlarla beraber telefonunuza iOS 10.2 Jailbreak yüklerseniz telefonunuzu sıfırladığınız telefonunuz ilk haline dönüyor. Yani böyle değerlendirdiğimiz zaman söz konusu işlemin garanti şartlarını bozmadığı belirtiliyor. Ama servise vermeniz durumunda iOS 10.2 Jailbreak işlemi anlaşılma durumu da var.
Yani Apple’ın Jailbreak işlemi sonrasında cihazların garanti dışında kalıp kalmayacağı konusu tartışmaya açık olan bir konu olarak dikkat çekmekte. Fakat kesin olan bir şey var ki Apple’ın bu işlemi önermemesi. Zaten hemen hemen her güncellemede de bu tip açıkları kapatmak için Apple sürekli yeni önlemlerde almakta.

--------------------

Bu Betayı Yüklemek İyi Mi Kötü Mü ?


Bu soruya aslında genel bir cevap vermek gerekiyor. Yani bu soruya verilecek cevap tüm betalar için geçerlidir. iOS betaları güvenlik konusunda stabil sürümlerden daha öndedir. Fakat uygulama uyumluluğu ,performans ve buna benzer konularda önde olduğu maalesef söylenemez. Beta sürümlerin eskiye göre artık biraz daha stabil olduğunu bilmekte de fayda var.
OTA Olarak Beta Güncellemeleri


Apple beta güncellemelerini OTA olarak vererekte bilgisayar gereksinimi duymadan bu sürümleri denememizi sağlıyor. OTA üzerinden atılan güncellemelerin bazen stabil bir şekilde yüklenmeme ihtimali hatta çökme ihtimali olduğunu bilmekte yarar var.

iTunes Üzerinden Kurulum

iTunes üzerinden yedek alıp , temiz kurulum yapmak ve ardından yedeğimizi geri cihazımıza yüklemek en sağlıklısı. Özellikle bu temiz kurulumu iOS 10.3’de yapmakta yarar var. Apple iOS 10.3’de dosya sistemiyle ilgili bir takım yeniliğe gitti.

iOS 10.3’ü IPSW Olarak İndirin



Aşağıdaki linkler üzerinden cihazınıza uygun olan IPSW’yi indirerek temiz bir kurulum yapabilirsiniz.

iPhone Serisi

iPhone 7

iPhone 7 PlusiPhone SE ve iPhone 5S

iPhone 6S ve iPhone 6

iPhone 6S Plus ve iPhone 6 Plus

iPhone 5 ve iPhone 5C

iPad Serisi

9.7-inch iPad Pro

12.9-inch iPad Pro

iPad Mini 4 ve iPad Air 2 ve iPad Mini 3

iPad Air ve iPad Mini 2

iPad 4. Gen

iPod Serisi

iPod touch 6. Gen
 
Son düzenleme:

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Geçtiğimiz günlerde İOS 10.2 Yalu Jailbreak yayınlandı. Doğal olarak da birçok Apple kullanıcısı hemen bu jailbreak sürümünü yükledi. Henüz iOS 10.2 Yalu Jailbreak’i yüklemediyseniz aşağıdaki yazılarımıza göz atmanızı tavsiye ederiz:

Tweak nedir?

Çoğu Apple kullanıcısı bilir. Bilmeyenler için de basit bir şekilde şöyle açıklayabiliriz. App Store’dan uygulama indiriyorsunuz, bunların bazıları ücretli oluyor. Bazıları da ücretsiz. Jailbreak yaptığınızda ise, App Store benzeri bir store olan Cydia’dan tweak indiriyorsunuz. Bunlar çoğunlukla ücretsiz ve iOS cihazınızın tam kontrolünü elinize veriyor. İster Mp3 indirin, ister film izleyin.
Uyumlu tweak bulmak çok önemli. Çünkü uyumsuz olanlar jailbreak’inizi bozabiliyor. Zaten çalıştıramıyorsunuz da.

iOS 10.2 Yalu Jailbreak uyumlu tweak listesi

Aşağıda yeşil renkli olan tweak’ler iOS 10.2 ile uyumlu. Kırmızı olanlardan uzak durun. Sarı renkte gösterilenler de ısmen uyumlu olanlar.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
iOS 10.2 Yalu Jailbreak çıkmasının ardından birçok iPhone kullanıcısı iOS 10.2’ye geri dönmek istiyor. Henüz iOS 10.2’nin imzaları kaldırmadan önce Downgrade yapmakta yani eski sürüme (iOS 10.2) geri dönmekte fayda var.

Jailbreak’in ne olduğunu bizi takip eden çoğu Apple kullanıcısı bilir. Bilmeyenler ise aşağıdaki yazıları okuyabilirler:

iOS 10.2.1 veya iOS 10.3 Beta yüklemiş olanlar ise iOS 10.2’ye aşağıdaki adımları uygulayarak geri dönebilirler:

Nelere ihtiyaç var?


iTunes yüklü bir bilgisayar.
iOS yüklü bir cihaz (iPhone, iPad)
Cihazınızın iOS 10.2 IPSW dosyası. (Bunu nasıl indireceğinizi anlatacağız.)

iOS 10.2’ye nasıl dönülür?

Adım 1-

https://ipsw.me/ sitesinden telefonunuz için uygun işletim sistemlerine bakın. Ülkemizdeki cihazlar için genellikle “Global” seçeneğini seçiyoruz. Amerika’dan gelen cihazlar için bu durum değişebiliyor.
iOS 10.2 yi seçip, Download butonuna basın.


Adım 2- Kurulum

Önemli Uyarı: iOS’da yeni versiyonlarda ki yedekler, eski versiyonda çalışmaz. Yani iOS 10 yedekleri varsa elinizde, iOS 9’a downgrade yaptığınızda, yedeklerinizi yükleyemezsiniz. Elinizde eski sürüme ait yedek varsa, eski sürüme dönün. Yoksa bilgilerinizi kalıcı olarak kaybedebilirsiniz.
.ipsw uzantılı dosyayı bilgisayarımıza indirdikten sonra kuruluma başlayabiliriz.
Cihazımızı DFU moduna alalım.



1- İtunes uygumalasını ve cep telefonunuzu kapatın.
2- USB kablosunu bilgisayarınıza bağlayın.
3- Güç düğmesi ile Ana menü düğmesine 10 sn. süre ile basılı tutun.




4- Ana menü düğmesine basılı tutmaya devam ederken, güç düğmesini bırakın.
5- Birkaç saniye bu halde bekleyin. Bilgisayarınız “yeni donanım bulundu” uyarısı verecek.
6- Bu uyarıdan sonra artık DFU moduna geçtiniz. Tebrik Ediyoruz.

Not: DFU modunda ekranda hiçbir şey görünmez. Kablo resmi varsa DFU modda değilsiniz demektir.


İTunes uygulamasını açalım. Yeni bir sürüm olduğu uyarısı çıkarsa “Yoksay” deyin ve ilerleyin.
Klavyeden shift tuşuna basarak- geri yükle(restore) butonuna basıyoruz. Mac kullanıcıları option key’e basacaklar.


Shift veya Option tuşuna basmadan doğrudan Güncelleme veya Restore etme butonuna basmayın. O zaman direkt iOS 10.2.1 yüklemeye başlar.




Bilgisayardan seçtiğimiz .ipsw dosyasını seçerek, yükleme işlemini tamamlıyoruz. iTunes sizden bu aşamada onay isteyecek. Onaylıyorsunuz.



İŞLEMLER TAMAMLANDI.

Birkaç dakika içinde eski sürüm yüklenmiş ve imzalanmış olacaktır. Bu aşamada cihazınız bilgisayara takılı kalmalı. Sorun çıkarsa ipsw dosyasının eksik olarak inmemiş olmasına dikkat edin.
iOS 10.2’ye geri döndüğünüzde artık YALU102 Jailbreak’i yükleyebilirsiniz.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Geçtiğimiz günlerde Apple’ın artık açık kapısı yok diye tabir ettiği yeni işletim sistemi güncellemesi iOS 10.2 için uzun süredir beklenen Jailbreak sürümü yayınlanmıştı. iOS 10.2 için yayınlanan Jailbreak beta sürüm olarak öne çıktığı için pek fazla beklendiği ilgiyi almamış olsa da kısa süre içerisinde Jailbreak sürümü güncellenmeye ve yeni işletim telefon destekleri de almaya başladı.
İlk önce asıl amaç iPhone 7 serisi haricinde olan tüm 64 bit cihazlara uyumlu Jailbreak olduğu açıklansa da bu derece de başarılı olunamadığını gördük. Özellikle Apple’ın geri dönüş imza desteğini kapatması ve iOS 10.2.1 sürümünden ger dönüşlere izin vermemesi ile beraber Jailbreak sürümlerinin de artık yavaşlayacağı düşüncesi ortay çıktı. Peki gerçekten durum bundan mı ibaret? Yeni sürüm için Jailbreak destekler gelmeyecek mi?
Apple Oldukça Kararlı

Hemen belirtelim Apple Jailbreak serilerini engelleyerek kullanıcıların iPhone akıllı telefonların sistemleri ile oynanmasını engellemekte oldukça kararlı.
Hatta bunun için markanın bundan sonraki sürümlerde de eski sürüm imza geçişlerini çok daha kısa süreler içerisinde kapatabileceği de belirtiliyor. Ayrıca yaşanan bu durumlar nedeniyle yani ardı ardına Jailbreak sürümlerinin yayınlanması nedeniyle Apple’ın güncellemelerinde değişikliklere gideceği bile konuşuluyor.

Tamamen açıkları kapatmaya çalışan Apple’ın artık telefon serilerine göre farklı sistemler kullanabileceği de konuşuluyor. Baktığımız her model iPhone için Jailbreak sürümlerinin kullanılamıyor olması aslında böyle bir durum olduğunu gösteriyor fakat artık Apple’ın bunu daha sistematik bir şekle getireceği de iddialar arasında.
iOS 10.3 İçin Jailbreak Gelir Mi?

iOS 10.2 için uzun sürse de Jailbreak sürümünün yayınlanmasının ardından iddialı bir çıkış yapalım ve iOS 10.2.1 sürümü için değil iOS 10.3 sürümü için Jailbreak gelir mi bunu tartışalım. Şu an için duruma bakacak olursak iOS 10.2 için yayınlanan sürümünde hiçbir sağlıklı yanı olmadığını ve oldukça kararsız çalıştığını düşünecek olursak ekstra olarak Apple’ın da yeni aldığı kararları göz önüne alırsak iOS 10.3 sürümü için Jailbreak zor ihtimal olarak gözüküyor.
Çıksa bile bu sürümün kararsız olarak çalışacağı ve tüm iPhone serileri içinde kullanılamayacağı da zaten düşünülen gelişmeler olarak öne çıkıyor. Belki konuşmak için çok erken ama Jailbreak sürümleri için artık Apple’ın çok daha fazla önlem alacağı ve artık eskisi gibi bu sürümlerin kolay yayınlanamayacağı da söylemek yanlış olmaz.
Ayrıca son olarak şunu ekleyelim tüm bunlara rağmen geçtiğimiz günlerde de yazılarımıza bahsettiğimiz gibi iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modelleri için de iOS 10.2 Jailbreak iddiaları var ama tabi ki bu sürümün çok daha uzun süreceği düşünülüyor.

--------------------

iOS 10’un pek çok farklı sürümü için Jailbreak kullanılabilir ama Cydia’da herhangi bir tweak satın almak mümkün değildi. Bu genellikle, Jailbreak’in yeni olması ile alakalı bir durum. Uyumsuz tweaklerin satın alınması durumunda sorunların yaşanabilir ve bu şekilde önlem alınıyor diyebiliriz.
Neyse ki, artık Cydia 1.1.28 sürümü kullanılabilir durumda ve bugün itibariyle tweak satın almak mümkün. Yani artık herhangi bir kısıtlama olmadan Cydia üzerinden favori tweaklerinizi satın alabilirsiniz.
Tüm bunlara ek olarak, Cydia bu sürümü ile tam olarak iOS 10 desteğini de almış durumda. Cydia’nızı güncellemek isterseniz Değişiklikler sekmesine giderek, yayınlanan bu güncellemeyi bulabilirsiniz. Eğer ki iOS 10 sürümüne geçiş yapmadıysanız sorunlarla karşılaşmamanız için satın alımların devre dışı olması muhtemel.
Biz, iOS 10 Jailbreak kullanıcılarının bu Cydia sürümüne güncelleme yapmalarını öneriyoruz.

--------------------

Bir zamanlar “Jailbreaking’in Babası” invanını elinde bulunduran ve Cydia’nın bakımından ve geliştirilmesinden sorumlu olan aynı kişi, Jay Freeman, çalışan cihazlarla daha iyi uyumluluk sağlamak için Cydia 1.1.28 beta’yı kullanıma sunduğunu açıkladı. İtalyan geliştirici Luca Todesco tarafından geçtiğimiz günlerde iOS 10 – 10.1.1 Jailbreak (Yalu + Mach_Portal) yayınlanmıştı.

Jailbreak ile ilgili herhangi bir çalışma bilgisi olan ve bu nedenle Luca Todesco’nun iOS 10.1.x için en yeni Yalu Jailbreak’ini kullanmak için adım atan herkes, bu Jailbreak’in çok dengesiz olduğunu anlamış durumdalar. Bu nedenle henüz iOS 10 için Jailbreak’i önermiyoruz.

Bu istikrarsızlığın büyük bir kısmı aslında Cydia ve Cydia Substrate gibi bazı önemli bileşenlerin, uyumluluk düzeyini sunacak herhangi bir güncelleştirme almadıkları gerçeğinden kaynaklanıyor.
Şu halde, bu iki bileşenden en az birisi olan Cydia, yeni bir sürüm 1.1.28 güncellemesi aldı ve şu anda bir beta sürümü olarak sunuluyor. Bu yeni sürüm ile Jay Freeman, iOS 10.1.x çalıştıran cihazlara tam gerekli olan uyumluluğu getirmeye çalışıyor. Daha da önemlisi ise 64 bit desteği de mevcut.

Elbette, Cydia’nın 1.1.28’nin yayınlanması ile çeşitli hata düzeltmeler ve geliştirmeleri söz konusu ama Freeman ve ekibinin halen mücadele etmek zorunda oldukları hatalar da yok değil.
Eğer ki kendinizi cesur hissediyorsanız ve iOS 10.1.x Jailbreak için Cydia’nın bu en yeni beta sürümünü denemek istiyorsanız aşağıdaki talimatları uygulamanız yeterlidir.

Cydia 1.1.28 Beta Nasıl Yüklenir?

Unutmayın bu Cydia sürümü sadece iOS 10 kullanıcıları içindir.

Adım 1: Önce, aşağıdaki kaynağı Cydia kaynakları listenize ekleyin: http://apt.saurik.com/beta/cydia-arm64/.

Adım 2: Bu kaynak eklendikten sonra Cydia’nın yenileneceğini ve mevcut yeni yükseltmeleri göstermesini bekleyin. Bir süre sonra Cydia size bu yeni sürümü, yani Cydia Installer, Debian Packager ve Teyp Arşivi ile ilgili üç yeni yükseltme mevcut olduğunu gösterecektir.

Adım 3: Şimdi, Cydia’da bulunan bu üç yeni güncellemeyi yükleyin.
Ve bir Jailbreakli iOS 10.1.x cihazında, Cydia’nın 64 bit sürümüyle (sürüm 1.1.28) başlamak ve çalıştırmak için yapmanız gereken her şey bu kadar. Cydia’nın bu sürümünün, Jailbreak gibi kendi beta formunda olduğunu ve bünyesinde sorunların yer aldığını unutmayın.

Zaten iOS 10.x’te Jailbreak kullanan ama cesur değilim diyenlerdenseniz, tavsiyemiz Cydia 1.1.28’in beta sürümüne terfi etmemeniz ve şu anda kullanılabilir olan Cydia 1.1.27’de kalmanızdır.

--------------------

Geçtiğimiz hafta iOS 10.2 Jailbreak kullanılabilir olarak yayınlandı ve bir anda Jailbreak dünyası uyku modundan çıkmış oldu. Her ne kadar Yalu Jailbreak kararlı olmasa da bir yığın hevesli kullanıcının olması onları her türlü riske karşı bu Jailbreak sürümünü kullanmaya itmiş durumda.
Elbetteki sadece Jailbreak yeterli değil. İşe renk katacak tweakler de olmalı. Bu yazımızla, iOS 10.2 Jailbreak yüklü iOS cihazınızda kullanabileceğiniz en iyi iOS 10.2 Jailbreak tweaklerini bir araya getirdik.
Şu anda pek çok tweak geliştiricisinin kulağından tutup çekmesini bekliyor. Yani pek çok tweak iOS 10.2 JB ile uyumlu değil. Bu durumda elbetteki kullanıcıların dikkatli olması şart. Çünkü uyumsuz bir tweak tüm işleri bozabilir.
Tam da bu noktada, YouTuber “iCrackUriDevice” iOS 10.2 Jailbreak ile uyumlu en iyi Jailbreak tweaklerini bir araya getirmiş. Biz de bu YouTuber’ın videosundan önce sizin için videodan derlediğimiz tweakleri sıralayalım istedik. Sonrasında yine videoyu izleyebilirsiniz.
iOS 10.2 için En İyi Tweakler

NoSlowAnimations: Varsayılan iOS animasyonlarını hızlandırır.
SwipeForMore: Cydia’ya tweak yüklerken daha fazla seçenek görebilirsiniz.
CCLowPower: Kontrol Merkezi’ne Düşük Güç Modu ikonu ekler.
CCRecord: Kontrol Merkezi’ne ekran kaydı geçişi ekler.
Touchr: iOS 10 için ana ekran düğmesini sanallaştırır.
Docker: Dock’ınıza ikinci bir satır ekleyin ve Dock’ı kaydırarak daha fazlasını erişin.
Platters: Kontrol Merkezi’ne Sık Kullanılanlar ve App Switcher yani uygulama değiştirici sekmelerini ekler.
Pm, Really?: Alarmları öğleden sonrası için ayarlarken uyarı mesajı verir.
PowerDown: Güç düğmesine basılı tuttuğunuzda gelen ekrana daha fazla kapatma seçeneğini ekler.
SwipeSelection: Klavyenizle hızlıca imlecin konumunu kontrol edin.
App Admin: Uygulamaları yüklerken daha fazla seçeneği görüntülersiniz.
Phantom (Lite): Snapchat’e daha fazla işlevsellik ve özellik ekler.
iCleaner Pro: Eskimiş önbellek dosyalarını temizler, ileti eklerini siler ve cihaz hızınızı geliştirir.

Listenin tamamı oldukça sağlam tweaklerden oluşuyor ki seçmediklerimizde yok değil.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
KillBackground10 ile iOS 10’da Çoklu Görev’deki Aktif Uygulamaları Tek Dokunuşla Kapatın [Jailbreak Tweak]




iPhone‘daki Çoklu Görev özelliği, tüm açık uygulamaları görmemizi ve kullanmadıklarımızı kapatabildiğimiz bir yerdir. Ancak bu özellikteki can sıkıcı olan şey açık olan her uygulamayı tek tek kapatmamız. KillBackground10 bu noktada bize zaman kazandıran bir tweak konumunda.
Adından da anlaşılacağı üzere tweak, iOS 10‘daki tüm açık uygulamaları tek bir dokunuşla kapatmamıza olanak tanıyor. Çoklu Görev ekranına yerleştirilen bir düğmeye dokunarak tüm açık uygulamalarınızı kapatabilir ve uygulamaları tek tek kapatmakla uğraşmazsınız.
KillBackground10‘u yükledikten sonra, Çoklu Görev’i açmak için ana ekran düğmesine iki kez basın. Sağ alt köşede küçük bir düğme olduğunu göreceksiniz. Bu düğmeye dokunduğunuzda açık olan tüm uygulamalar anında kapanacaktır.

Bunun dışında KillBackground10, Ayarlar uygulamasına pek çok işlevlerini özelleştirebileceğiniz bir yapılandırma bölmesi ile birlikte geliyor. Sunulan işlevsellik ayarları şu şekilde:

Düğmeye bastıktan sonra, Çoklu Görev’i otomatik olarak kapatın.
Düğmenin boyutunu büyütün.
Düğmeyi, sağ taraf yerine Çoklu Görev’in sol tarafına yerleştirin.
Müzik uygulamasının kapatıp kapatılmayacağını seçin. Bu, arka planda müzik çalarken Müzik uygulamasının kapatılmasını istemiyorsanız yararlı bir özelliktir.
Bu tweak tarafından kapatılamayacak uygulamaları seçin.
Ve daha fazlası…

Gördüğünüz gibi tweak, işlevlerini yapılandırmanıza izin veren bir grup seçenek sunuyor. Bu tweakte en çok sevilen şey, kapatılmaması gereken uygulamaları seçebilme.
Böyle bir tweak arıyorsanız KillBackground10 iyi bir seçim olacaktır. Özellikle iOS 10 için yapılmış ve 0,99 dolar olan bu tweaki Cydia’nın BigBoss reposundan satın alabilirsiniz.

--------------------

BioProtect ile Uygulamalarınızı Touch ID veya Parola ile Koruma Altına Alın [Jailbreak Tweak]




Artık iOS 10.2 Jailbreak kullanılabilir durumda ve birçok Cydia geliştiricisi, en yeni Jailbreak sürümüne uyumluluk için yavaş yavaş tweaklerini güncellemeye başladılar. Birçok popüler tweak –Eclipse 4 gibi- güncelleme alarak sahneye geri dönmüş durumdalar.
Şimdi iOS 10 için başka bir popüler tweak güncellendi; BioProtect. Bu tweak, Touch ID veya parola ile uygulamalarınızı koruma altına almanıza olanak tanıyor.
BioProtect ile uygulamalara, klasörlere, Kontrol Merkezi öğelerine, çeşitli ayarlara ve çok daha fazlasına Touch ID veya parola koruması getirebilirsiniz. Jailbreak’li iOS 10 cihazınızı yetkisiz erişime karşı korumak için en iyi tweak diyebiliriz.
BioProtect’in son güncellemesi, şu anda Cydia’nın BigBoss reposunda mevcut. Bu tweakin daha eski bir sürümünü satın aldıysanız, bu güncellemeyi ücretsiz edineceksiniz. Bununla birlikte yeni kullanıcılar tweaki 2,99 dolar karşılığında BioProtect satın alabilirler.
Bu tweakin en iyi yanı, kimlik doğrulaması için Touch ID’yi kullanırken ekrana yansıttığı parmak izi animasyonuna sahip olması. Ayrıca tweak Touch ID yerine bir parola kullanmanıza da izin veriyor. Yani tweaki iPhone 5 gibi Touch ID’ye sahip olmayan cihazlarda da kullanabilirsiniz.
Jailbreakli cihazınızı yetkisiz erişime karşı korumanın güçlü bir yolunu arıyorsanız, BioProtect sizin için en doğru tercih olacaktır.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Jailbreak nedir?

“Jailbreak nedir?” cevabını uzun uzun aşağıdaki konuda anlatmıştık. Ayrıca jailbreak yapmak yasal mıdır? Jailbreak yapınca iphone garanti kapsamından çıkar mı? gibi akla takılabilecek tüm soruların da cevabını bu sayfamızdan bulabilirsiniz:
iOS iOS 10 – 10.2 arası tüm sürümlerde jailbreak yapabilir miyim?

Son çıkan Yalu jailbreak sürümü iOS 10.0.1 ile iOS 10.2 arası tüm sürümleri destekliyor. Bu sürümleri kullanan, iPhone , iPAd ve iPod cihazlarda Yalu jailbreak yapabilirsiniz. (iOS 10.0.1, iOS 10.0.2, iOS 10.0.3, iOS 10.1, iOS 10.1.1 ve iOS 10.2)
Jailbreak sadece 64-bit olan şu cihazları destekliyor:

iPhone 7 & iPhone 7 Plus (sadece iOS 10.1 – iOS 10.1.1 yüklü olanlar)
iPhone 6s Plus, iPhone 6s, iPhone 6 Plus, iPhone 6, iPhone 5s, iPhone SE
iPad Air 2, iPad Air, iPad mini 4, iPad mini 3, iPad mini 2, iPad Pro
iPod Touch 6.4



Hangi cihazlar Jailbreak destekliyor?

iOS 10 Yalu jailbreak şu 64-bit cihazlarda yapılabiliyor:
iPhone 7 & iPhone 7 Plus (sadece iOS 10.1 – iOS 10.1.1)
iPhone 6s Plus, iPhone 6s, iPhone 6 Plus, iPhone 6, iPhone 5s, iPhone SE
iPad Air 2, iPad Air, iPad mini 4, iPad mini 3, iPad mini 2, iPad Pro
iPod Touch 6G

Yalu jailbreakaşağıdaki gibi 32-bitcihazları desteklemiyor:

iPhone 5c, iPhone 5ve daha eski modeller
iPod touch 5G ve daha eski modeller
iPad mini, iPad 2, iPad 3, iPad 4



iOS 10.2 Yalu Jailbreak iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’da çalışıyor mu?

Daha öncede dediğimiz gibi iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’da iOS 10.2 jailbreak çalışmamakta ama diğer 64 bit cihazlarda çalımaktadır.

Yalu jailbreak’i nereden indirebilirim?

Yalu jailbreak doğrudan Yalu resmi sitesinden indirilmelidir.Başka herhangi bir yerden indirmeyiniz. Sahte veya şüpheli dosya olabilir.

Yalu jailbreak semi-tethered mi? Bu ne demek?

Yalu jailbreak semi-tethered , daha önce iOS 9 Pangu’da olduğu gibi. Yani cihazınız kapandığında veya yeniden başladığında tekrar jalbreak yapmanız gerekecek. Ama Cydia’da kurduğunuz tweakler kalmaya devam edecek. Yeniden jailbreak yapmanız için, cihazınızda ki Yalu Jailbreak aracını tekrar çalıştırmanız gerekecek.

iOS 10.2.1 yükledim. Jailbreak yapabilir miyim?

Maalesef. Bu Yalu Jailbreak’i yükleyemezsiniz. Muhtemelen ileride iOS 10.2.1 jailbreak de çıkabilir. Bu yüzden güncelleme yaparken acele etmemekte yarar var.

iOS 10.2’ye geçiş mümkün mü?

Apple iOS 10.2 için imzaları kapattı. Bu yüzden artık normal yollarla iTunes üzerinden sürük yükseltme veya sürüm indirme yapmak mümkün değil. Ama iOS 10.2 ‘nin SHSH blob’larını aldıysanız, Prometheeus üzerinden sürüm indirme yapabilirsiniz. iPhone, iPad ve iPod Touch üzerinde iOS 10 – iOS 10.2 Jailbreak nasıl yapılır?




Yalu jailbreak’i restore etmeden nasıl silebilirim?

iOS 10 jailbreak’i restore etmeden silmek için iCloud üzerinden silme işlemi yapabilirsiniz. Aşağıdaki konudan bu işlemi kolayca yapabilirsiniz.
https://www.appleuzmani.net/ios-10-yalu-jailbreak-restore-etmeden-guvenle-nasil-kaldirilir/

Jailbreak yapmak için neden Apple ID isteniyor?

The Yalu jailbreak Cydia Impactor kullanıyor. Bu uygulamayı cihazınıza kurmak için de Apple geliştirici sertifikasına ihtiyaç var. Geçerli bir Apple ID’si ike cihazınıza ücretsiz bir sertifika kurulmuş oluyor.
Yine de her zaman tavsiyemiz, jailbreak işlemi için yeni bir AppleID oluşturmanız.


Jailbreak kaç gün geçerli?

Geliştirici olmayan Apple ID’si ile jailbreak yaptıysanız, 7 gün sonra jailbreak çalışmaz hale gelecektir. Bundna sonra tekrar jailbreak yapmanız gerekecek.

Jailbreak sertifikası bittikten sonra tweak’ler çalışmaya devam edecek mi?

Cydia ve Tweakleri cihazınızda kalmaya devam edecek. Sadece jailbreak uygulaması sonlanacak. Yeniden jailbreak yaptıınızda tweakleri de yeniden yüklemeniz gerekmeyecek.

OpenSSH kurabilir miyim?

Hayır. Jailbreak zaten SSH deamon ile geliyor. OpenSSH kurmak cihazınızda sorunlara neden olabilir.
Cydia Impactor error: “provision.cpp:150 Please Sign in with an app specific password.” hatasını nasıl düzeltebilirim?

Bu hata 2 adımlı doğrulama işlemi yüzünden oluyor. Bu konuda yarın bir rehber hazırlayacağız.

“Tüm içeriği ve Ayarları sil”seçeneğini kullanabilir miyim?

Hayır. Bu şekilde Cydia’yı ve jailbreaki silemezsiniz ve problemlere de neden olabilir.

“No Substrate Mode’a iOS 10 üzerinden nasıl girebilirim?

No Substrate Mode’ye girmek için;


Jailbreak’i iptal etmek için cihazınızı yeniden başlatın.
Yalu jailbreak uygulamasını açın.
“Go” tabına basın ve hızla aynı anda ses artırma ve güç düğmesine de basın.
Cihazınız yeniden başlayana kadar ve kilit ekranını görene kadar basılı tutmaya devam edin.

--------------------

iOS 10 – iOS 10.2 Yalu jailbreak yükleyenler ve her hangi bir sebeple bu jailbreak’i kaldırmak isteyenler için, bu işlemi güvenli bir şekilde iCloud üzerinden nasıl yapabileceklerini anlatacağız.
iOS 10 – iOS 10.2 Yalu jailbreak halen beta sürümünde ve bazı hatalar içeriyor. Bu hatalar da birçok kişinin cihazında problemlere neden oluyor. Bu problemlerden en yaygını, kendi kendine yeniden başlama problemi. Bu can sıkıcı sorunlarla karşılaşanlar jalbreak’i cihazından kaldırmak istiyorlar.

OS 10 – iOS 10.2 Yalu jailbreak’i cihazınızdan tamamen kaldırmanın en güvenli yolu bunu iCloud üzerinden yapmak. Bu sayede en son sürüme güncellemeden jailbreaki silmiş oluyorsunuz. Birçok reddit kullanıcısı bu yöntemin işe yaradığından söz etmiş.
Not: Bu işlem cihazınızdaki tüm içerikleri ve bilgileri silecektir. Bu yüzden iTunes veya iCloud üzerinden yedeklerinizi mutlaka alınız

iOS 10 Yalu Jailbreak Restore etmeden nasıl silinir?

Adım 1: İlk adım, Cydia üzerinden mümkün olduğu kadar tweak silmek. Ama sistem paketlerini (Cydia Installer, APT gibi) silmemeye dikkat edin. Problem çıkmaması için kendi yüklediğiniz tweakleri silin.
Adım 2: iOS cihazınızı yeniden başlatın. Bu sayede jailbreak pasif olacak.
Adım 3: Cihazınızdan iPhone’umu bul özelliğini açın. Ayarlar > iCloud > iPhone’umu bul kısmından kontrol edebilirsiniz. İnternet bağlantınızın açık olduğundan emin olun.
Adım 4: iCloud.com‘a gidin ve hesabınıza giriş yapın.
Adım 5: iPhone’umu bul butonuna tıklayın.



Adım 6: iCloud yerinizi bulacak ve haritada gösterecek. Tüm Cihazlar kısmına tıklayın ve Jailbreak’li cihazınızı seçin. Yeşil nokta olmasına dikkat edin.
Bu online olduğunu gösteriyor. Eğer bu yoksa, cihazınızın internete bağlı olduğundan emin olun.


Adım 7: Ekranın sağ üst köşesinde birkaç seçenek olacak. iPhone’u Sil seçeneğini seçin.

iCloud cihazınıza tüm içerikleri silme komutu gönderecek. Bu sayede jailbreak de kaldırılmış olacak. Cihazınızda o an ki iOS yazılımı kalmaya devam edecek.
Bu yöntem restore etmeden Yalu Jailbreak kaldırmanın şimdilik tek yolu. Yeni yöntemler keşfedildiğinde sizinle paylaşmaya devam edeceğiz.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
iOS 10, Kilit Ekranı ve Bildirim Merkezi‘nde önemli bilgilere hızlı bir şekilde bakabilmemiz için önemli değişiklikleri beraberinde getirdi. Mesela ekran kilidini açmadan, ekranı sağa doğru kaydırdığınızda hızlı bir şekilde yerleşik ve üçüncü taraf araç takımlarına (widget) erişebilirsiniz.
Bu iyileştirmelere rağmen, iOS 10’a hala eklenmesi gereken özellikler yok değil. Mesela hava durumu bilgisinin Kilit Ekranı’na eklenmesi gibi. Emin olun bu, hava durumu bilgisine erişimimizi kolaylaştırırdı.
Neyseki iOS 10’ün önemli sürümleri için Jailbreak kullanılabilir ve bu sayede pek çok şeyin çözümü bulunuyor. “WeatherDisplay” Jailbreak tweaki bu noktada imdadımıza yetişiyor ve hava durumu bilgisini Kilit Ekranı’na ve Bildirim Merkezi’ne getiriyor.
Bu yepyeni tweak sayesinde, konumunuza göre belirlenen hava durumu bilgisini Kilit Ekranı ve Bildirim Merkezi’nde doğru bir şekilde görüntüleyebilirsiniz. Hava durumu bilgisi hem Kilit Ekranı hem de Bildirim Merkezi’nde araç takımı (widget) ekranının sol üst köşesine ekleniyor. Görüntülenen hava durumu ayrıntılarında mevcut hava sıcaklığı, yağış, kar, güneş gibi bilgiler yer alıyor.
Tweak, konumunuzu tespit etmek için Konum Servisleri’ni kullandığından dolayı Konum Servisleri’nin etkin olması gerekiyor. Eğer ki bu servisler etkin değilse tweak çalışmaz.
WeatherDisplay’ı yükledikten sonra başka bir ayarlama yapmaya gerek yok. Hava Durumu uygulaması için Konum Servislerini etkinleştirmeniz yeterlidir ve tweak otomatik olarak mevcut konumunuzu algılayıp ilgili hava durumu bilgilerini görüntüler
Her ne kadar tweak kullanışlı gibi görünse de, en önemli dezavantajı hava bilgisinin ana ekran yerine Kilit Ekranı ve Bildirim Merkezi araç takımı (widget) ekranında görüntülenmesidir. Şahsen hava durumu bilgisinin tam olarak Kilit Ekranı’nda görüntülenmesini tercih ederim. Yine de tweakin iş gördüğü açık ve kullanmanızı tavsiye ederim.
WeatherDisplay’i denemek isterseniz, Cydia’nın BigBoss Repo’sundan ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

--------------------

Apple’ın işletim sistemi güncellemeleri devam ediyor. iOS 10 sürümünden sonra özellikle iOS güncellemelerine daha fazla hız veren Apple’ın son olarak iOS 10.2.1 güncellemesinin kararlı sürümü yayınlanmıştı. Apple’ın iOS 10.2.1 sürümü için yeni güncellemesinin yayınlanmasının hemen ardından ise gündeme gelen bir diğer konu ise iOS Jailbreak sürümleri oldu.
Apple’ın yeni işletim sistemi güncellemeleri sonrasında Todesco tarafından yapılan açıklama ile beraber iOS 10.2 Jailbreak serisinin de yayına girmesi bu konuya daha fazla önem verilmesini sağlamıştı. Fakat yayınlanan son Jailbreak sonrasında yaşanan gelişmeler Jailbreak konusunda sona mı gelindi sorularını akla getirdi.
Jailbreak Yeni Sürümler İle Devam Edecek Mi?

İlk yapılan açıklamalarda yeni Jailbreak sürümleri için güncellemeler geleceği ve iOS 10.2 için kararlı bir sürüm yayınlanacağı belirtilmişti. Fakat kısa süre sonra gerçeğin öyle olmadığı öğrenildi.

Hala net olarak kararlı sürümü konusunda sıkıntılar yaşandığı belirtilen iOS 10.2 Jailbreak için bu denli sorunların yaşanmasına ek olarak Apple’ın 10.2.1 sürümünden eski sürüme geri dönüşlerinde kapatılması Jailbreak konusunu iyiden iyiye etkisiz kılmaya başlamıştı.
Tüm bunlardan sonra iOS için yeni Jailbreak serileri gelecek mi soruları da akla gelmeye başladı. Yapılan açıklamalara bakacak olursak bundan sonraki işletim sistemi güncellemeleri için artık Jailbreak gelmeyebilir.
iOS 10.3 Jailbreak Ne Durumda?

Yapılan açıklama ile beraber artık zaten yeni iOS sürümleri için herkese açık Jailbreak yayını yapılmayacağı belirtilmişti. Zaten herkese açık yeni Jailbreak sürümlerinin yayınlanmayacağının açıklanması ile beraber bunun dışında Apple’ın da yeni işletim sistemi güncellemeleri ile beraber Jailbreak konusunda daha kalıcı önlemler alacağı konuşuluyor.
Özellikle eski işletim sistemine geri dönüşleri de artık çok daha kısa sürede kapatacağı düşünülen Apple’ın yeni seri Jailbreak sürümleri için de bir nevi pek bir beklenti yok.
iOS 10.3 Jailbreak yayını yapılır mı kesin olarak bilinmiyor ama sadece bu açıklamalara bakacak olursak büyük ölçüde yayınlanmayacak gibi duruyor. Özellikle Apple’ın yeni önlemler alacağının açıklanması da bu durum üzerinde oldukça etkili.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
iPhone mükemmel bir iletişim aracıdır. Bu yüzden zamanınızın büyük bir kısmını Mesajlar uygulamasında geçiriyor olabilirsiniz. Bildiniz gibi, iOS‘un hemen hemen her yerleşik uygulaması oldukça sade ve düz beyaz renklerle bezenmiştir. Bu kimi zaman sıkıcı gelebilir.

Mesajlar uygulamasında bu kadar vakit geçiriyorken, neden onu daha keyifli kullanmak için makyajlamayasınız ki?

AppleBetas tarafından TranslucentMessages olarak adlandırılan, ücretsiz bir jailbreak tweaki Mesajlar uygulamasının arayüzünü daha kullanışlı hale getiriyor. Sıkıcı arayüzün yerini yarı saydam bir görünüm alıyor.

Tweaki yüklediğinizde, Mesajlar uygulamasındaki tüm verileriniz yerini koruyor olacaktır. Yani herhangi bir veri kaybı korkusu yaşamanıza gerek yok. Zaten tweakin tek bir amacı var o da uygulamanın görünümünü ve hissini daha hoş hale getirmesi. Saydam görünüm uygulamanın her hattında kullanılabilir oluyor.

Tweaki yükledikten sonra dilerseniz saydamlık efektini kapatabilirsiniz. Bunun için Ayarlar uygulamasından tweakin kişileştirme menüsüne gitmeniz yeterli.

TranslucentMessages-Tweak-Ayar

Ayrıca TranslucentMessages’ın, Şubat ayının başında yayınlanan karanlık tema tweaki DarkMessages ile tam uyumlu bir şekilde çalıştığını belirtelim. Hem yarı saydam hem de karanlık modda mesajlar uygulamasını kullanmak isterseniz her iki tweaki de bir arada kullanabilirsiniz.

TranslucentMessages-ile-DarkMessages-tweak
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
iPhone mükemmel bir iletişim aracıdır. Bu yüzden zamanınızın büyük bir kısmını Mesajlar uygulamasında geçiriyor olabilirsiniz. Bildiniz gibi, iOS‘un hemen hemen her yerleşik uygulaması oldukça sade ve düz beyaz renklerle bezenmiştir. Bu kimi zaman sıkıcı gelebilir.
Mesajlar uygulamasında bu kadar vakit geçiriyorken, neden onu daha keyifli kullanmak için makyajlamayasınız ki?
AppleBetas tarafından TranslucentMessages olarak adlandırılan, ücretsiz bir jailbreak tweaki Mesajlar uygulamasının arayüzünü daha kullanışlı hale getiriyor. Sıkıcı arayüzün yerini yarı saydam bir görünüm alıyor.
Tweaki yüklediğinizde, Mesajlar uygulamasındaki tüm verileriniz yerini koruyor olacaktır. Yani herhangi bir veri kaybı korkusu yaşamanıza gerek yok. Zaten tweakin tek bir amacı var o da uygulamanın görünümünü ve hissini daha hoş hale getirmesi. Saydam görünüm uygulamanın her hattında kullanılabilir oluyor.
Tweaki yükledikten sonra dilerseniz saydamlık efektini kapatabilirsiniz. Bunun için Ayarlar uygulamasından tweakin kişileştirme menüsüne gitmeniz yeterli.

Ayrıca TranslucentMessages’ın, Şubat ayının başında yayınlanan karanlık tema tweaki DarkMessages ile tam uyumlu bir şekilde çalıştığını belirtelim. Hem yarı saydam hem de karanlık modda mesajlar uygulamasını kullanmak isterseniz her iki tweaki de bir arada kullanabilirsiniz.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
iOS 10.2.1 veya iOS 10.3 için Jailbreak kullanabilir mi? Değilse, iPhone ve iPad için iOS 10.2.1 / 10.3 jailbreak’in en son ki durumu nedir? Bu makalemizde, bu gibi tüm sorulara cevap vermeye çalışacağız.
Zaman içinde, Jailbreak topluluklarında bir yavaşlama eğiliminin olduğunu anlamaya başladık. Hiçbir ilerlemenin olmadığı ve genelde işlerin yavaşladığı, topluluğun kilit isimlerinin artık işlerden elini ayağını çekmeleri durumu daha da kötü hale getirmiş durumda.
Neyseki, şimdiye kadar Jailbreak yayınlamayan ama gösteriş yapan isim olarak bilinen Luca Todesco, 64 bit cihazlar için Mach_Portal + Yalu iOS 10.1.1 Jailbreak‘i ve akabinde yine 64 bit cihazlar için iOS 10.2 yalu102 Jailbreak‘i yayınlayarak topluluğa hareket katmış oldu.
Mach_Portal + Yalu, iOS 10 için piyasaya çıkan ilk halka açık Jailbreak’di ve iOS 10.2’de Apple tarafından düzeltilen Ian Beer tarafından yayınlanan Google’ın Project Zero kullanımlarına dayanıyordu. iOS 10.2 için gelen yalu102 Jailbreak, farklı bir teknik kullanıyor ancak daha önce belirtildiği gibi yalnızca 64 bit cihazlarda (iPhone 7 ve 7 Plus hariç) çalışıyor ve bu Jailbreak sürümünde kullanılan güvenlik zaafiyeti iOS 10.2.1‘de Apple tarafından düzeltildi.
Apple’ın iOS 10.2’ye geri dönüşleri engellemesiyle Jailbreak topluluğu tekrar darboğaza girmiş oldu. Şu anda sadece iOS 10.3’ün herhangi bir beta sürümünden iOS 10.2.1’e geri dönüş yapılabiliyor.
iOS 10.2.1 ve 10.3 Jailbreak için Gelinen Son Durum Ne?

Luca Todesco, iOS 10.1.1 be iOS 10.2 ile becerili ve yetenekli olduğunu kanıtladı ama iOS 10.2.1 ve iOS 10.3’ün tam olarak şov yapılacak iOS sürümleri oldukları belirtiliyor. Özellikle de iOS 10.3 ile yeni dosya sistemi olan APFS’nin kullanılabilir olması işleri baştan aşağıya değiştiriyor. Todesco’nun, iOS 10.2 Jailbreak sonrası için artık halka açık olarak iOS Jailbreak çalışmalarını yapmayacağı da belirtmesi işin tuzu biberi olmuş durumda.
Elbetteki bu gelecekteki iOS sürümleri için Jailbreak’in gelmeyeceği anlamına gelmiyor. Geçmişte sürpriz gelişmelere tanık olduk ki bir süredir sessizliğini koruyan TaiG ve Pangu ekibini yeniden görebiliriz. Belkide TaiG veya Pangu, sessizce iOS 10.2.1/iOS 10.3 için Jailbreak çalışmaları yapıyorlar ama henüz bunu kamuoyu ile paylaşmadılar…
Her zaman olduğu gibi, iOS 10.2.1/10.3 Jailbreak ile ilgili gelişmeleri takip etmek için bizi takip etmeye, Jailbreak kategorisini favorilerinize eklemeyi unutmayın.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Geçtiğimiz birkaç haftadır, iOS araştırmacısı Jonathan Levin tarafından 4. nesil Apple TV için bir Jailbreak yayınlanacağına dair söylentiler mevcuttu. Nitekim beklenen de oldu. Bir süredir arka planda testleri devam eden bu Jailbreak aracının beta sürümü yayınlandı. 4. nesil Apple TV için tvOS 10.0 – 10.1 Jailbreak şu anda kullanılabilir.
LiberTV olarak bilinen bu Jailbreak aracı, tvOS 10.0 – 10.1 çalıştıran 4. nesil Apple TV için geliştirildi. Jailbreak, iOS 10 için yayınlanan Yalu Jailbreak’in kullandığı yazılım açıklıklarından faydalanıyor. Görünüşe göre, Yalu Jailbreak tarafından kullanılan yazılım açıklıklarının birçoğu aynı zamanda tvOS 10.0 – 10.1’de de mevcut ve böylece Jailbreak işlemi mümkün kılınıyor.
Şu anda, LiberTV jailbreak, tvOS 10.0 – 10.1’i destekliyor ancak bir güncelleme ile tvOS 9.1’i destekleyip desteklemeyeceği şimdilik belirsiz. tvOS 10.1.1’e (en son sürüm) gelince, henüz Jailbreak desteği sunulmuyor ve şu an bu sürüm için bir Jailbreak aracının hazırlanıp hazırlanmayacağı belli değil.
Tıpkı iOS 10 için yayınlanan Yalu jailbreak gibi LiberTV’de semi-tethered bir Jailbreak. yani Apple TV’niz her yeniden başlatıldığında LiberTV Jailbreak uygulamasını kullanarak yeniden Jailbreak yapmanız gerekecektir. Ayrıca, Jailbreak, Cydia’yı henüz desteklemiyor. Bunun için Cydia’nın bellenim dosyasını güncellemesi gerekiyor.
4. nesil Apple TV için yayınlanan bu Jailbreak’in Apple TV‘nize başarıyla yüklenebilmesi için birkaç kez yükleme işlemi yapılması gerekir. Bu nedenle, birinci veya ikinci denemenizde başarısız olursanız vazgeçmeyin ve tekrar denemeye devam edin. Kurulum başarıyla tamamlandıktan sonra, Jailbreak otomatik yazılım güncellemelerini devre dışı bırakma özelliğini devreye sokacaktır.
nitoTV’nin bu Jailbreak’i henüz desteklemediğini ve sorunlara neden olabileceğini unutmamak önemlidir. Bu nedenle nitoTV’yi yüklemeden kaçınmanız gerekiyor.
tVOS 10.0 – 10.1 çalıştıran bir 4. nesil Apple TV’niz varsa buradan LiberTV Jailbreak’ini indirebilir ve Cydia Impactor’u kullanarak yükleme işlemlerini tamamlayabilirsiniz. 4. nesil Apple TV ile birlikte LiberTV Jailbreak’i nasıl yükleyeceğiniz hakkında yakında bir rehber yayınlayacağız.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
En son Luca Todesco tarafından iOS 10.2 için yayınlanan jailbreak yönteminde sonra sessizliğe gömülen jailbreak dünyası için müjdeli haber geldi. Pangu Team, Çin'deki bir Teknoloji konferansında iOS 10.3.1 için bir jailbreak uygulamasını demo haline getirdi.
iOS 10.3.1 jailbreak bir hafta içinde gelebilir

iOS 9 için jailbreak yöntemi yayınlayan Pangu Team, iOS 10'da geri planda kalmayı tercih etmişti. iOS 10.2'den sonra jailbreak yönteminin yayınlanmaması Pangu Team'i harekete geçirmiş olacak ki Çin'deki bir konferansta Pangu'nun jailbreak çalışmaları gün yüzüne çıktı.

Teknoloji konferansından alınan ve Çin sosyal medyasında paylaşılan bir görsel, 10.3.1 yüklü bir iPhone 7'nin jailbreak yapıldığını gösteriyor. Görseli paylaşan qwerty860320 twitter nickli kişi, PP Asistan uygulamasının geliştiricileriyle birlikte çalışıldığını ve önümüzdeki hafta başlarında iOS 10.3.1 jailbreakin yayınlanabileceğini söylüyor.

Qwerty860320'nin paylaştığı kısa bir videoda iOS 10.3.1'de çalışan cydia görülüyor. Qwerty860320, jailbreak'in tüm 64-bit cihazları destekleyeceğini ve sadece iOS 10.3 ile 10.3.1'de çalıştığını belirtiyor. Bu sebeple jailbreak, sadece aşağıdaki cihazlarla uyumlu olacak.
-iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6s Plus, iPhone 6s, iPhone 6 Plus, iPhone 6, iPhone 5s, iPhone SE
-iPad Air 2, iPad Air, iPad mini 4, iPad mini 3, iPad mini 2, iPad Pro
-iPod Touch 6G
Pangu Team, konu ile ilgili henüz bir açıklama yapmadı. Eğer aktarılan bilgiler doğru ise çok yakında jailbreak yöntemi yayınlanacak.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Jailbreak dünyası çok yakında yeniden hareketlenecek çünkü iOS 10.3.1 Jailbreak’in Pangu tarafından yayınlanması gündemde ve en yeni Jailbreak sürümünün ne zaman yayınlanacağı da yavaş yavaş belirginleşmeye başladı.
İddiaya göre, Pangu, iOS 10.3.1 Jailbreak’i, Apple’ın iOS 10.3.2’ün final sürümünü herkese açık olarak sunmasından hemen sonra yayınlayacak. Malumunuz Pangu, iOS 10.3.1 için Jailbreak aracının demosunu kapalı kapılar ardında hiçbir açıklama yapmadan göstermiş ve Jailbreak dünyasını heyecanlandırmıştı. Uzun zamandır sessizliğini koruyan Pangu ekibi, böylece Jailbreak dünyasın en güçlü destekçisi olduklarını gösterdi desek abartmış olmayız.

Weibo üzerinde paylaşılan bir mesajda, önümüzdeki hafta Apple iOS 10.3.2’nin final sürümünün yayınlanması bekleniyor ve Pangu’nun da en yeni Jailbreak aracını bu sürecin ardından yayınlayacağı belirtiliyor. Mesajda, özellikle iOS 10.3.2 güncellemesinin Jailbreak bekleyenler tarafından dikkate alınmaması ve güncellemenin yapılmaması gerektiği vurgulanıyor

iOS 10.3.1 Jailbreak için Pangu ekibinden henüz herhangi bir doğrulama yapılmış değil. Bu nedenle ortaya çıkan her yeni habere şüphe ile yaklaşmak gerekiyor ancak ekibin iOS 10.3.1’e başarıyla Jailbreak işlemini uyguladığını kesin olarak biliyoruz. Özetle, iOS 10.3.1 için Jailbreak çok yakın gelecek ve bunun için biraz daha sabretmek gerekiyor.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
yeni jailbreak

iPhone Jailbreak, hemen her iPhone kullanıcısının karşılaştığı bir ifadedir. iOS’un katı kurallarının aşılmasını sağlayan ve kullanıcıların nispeten daha özgür bir iPhone kullanımı yapmalarını sağlayan Jailbreak işlemi, Apple’ın akıllı telefonlarını kullanan kullanıcılar arasında bir hayli popüler bir sistem olarak dikkat çekiyor. Aslında Jailbreak işlemini uzun uzadıya anlatmaya gerek yok. Sadece işletim sisteminin sınırlarını genişletiyor dememiz yeterli.

Hal böyle olunca ve bu kadar çok tercih edilen bir sistem olunca yeni iOS sürümleri içinde iPhone Jailbreak merakla bekleniyor. Öyle ki Apple‘ın her yeni iOS sürümü için yeni bir Jailbreak gerekiyor. Fakat son sürümlerde bu durum pek fazla istendiği gibi işlemiyor. Son Jailbreak sağlam sürümünü göreli neredeyse 1 seneyi aşkın bir süre oldu. Özellikle iOS 10 sonrasında yeni sürümlerde gelmez oldu. Bir ara iOS 10.3.1 sürümü için iPhone Jailbreak geleceği konuşulsa da konu hakkında en yetkili isimlerden şok eden açıklamalar geldi.

yeni jailbreak

Jailbreak Dönemi Son Buldu

Çok uzun bir süredir yeni sürümün gelmemesi Jailbreak bekleyenlerin umutlarının da sönmesine neden olmuştu. Son gelen açıklamalara hayal kırıklığı yaratacak cinsten. Öyle ki son gelen açıklamalara göre bundan sonra Jailbreak sürümü göremeyeceğiz.



Bu alanda en ünlü geliştiricilerden biri olan Jay Freeman tarafından yapılan açıklamalarla beraber gündeme gelen konuya göre, bundan sonraki aşamalarda Jailbreak görmek asla mümkün olmayacak. Tabi bu durumun bazı nedenleri var. Freeman tarafından yapılan açıklamaya göre nedenler neler bakalım.

yeni jailbreak

Apple İşi Sıkıya Aldı: Yeni işletim sistemi sürümleri hakkında açıklar konuşuluyor olsa da bu iş sandığımız kadar kolay değil. Geliştiricilere göre yeni seri iOS işletim sistemlerinde açık bularak Jailbreak yapmak gerçekten çok zor. Eski sürümlere imzaların kapatılması sürecinin de Apple tarafından çok iyi yürütülmesi bir nevi Jailbreak işleminin sonunu getirdi.
Apple Açıklara Ödül Veriyor: Takip edenlerin bileceği gibi bu alanda otoritelerden biri olarak gösterilen Todesco kısa süre önce çalışmalarını bıraktığını açıkladı. Neden olarak ise açık bulmanın artık çok zor olduğu ve Jailbreak geliştirmenin pek mümkün olmadığı belirtilmişti. Fakat bunun altında yatan bir neden daha var. Çok zor ama yeni seri iOS işletim sistemlerinde Jailbreak işlemi için çok büyük bir açık bulundu diyelim. Bunun için geliştiriciler hemen yeni kırık sürümü yayınlamıyor. Eski dönemlerden farklı olarak artık doğrudan Apple’a başvuru yapılıyor. Apple’ın binlerce dolar ödül verdiği belirtiliyor. Böylelikle Apple’ın geliştiricileri de eline aldığını düşünebiliriz.
Bundan Sonra Hiçbir Cihaz İçin Jailbreak Yüklemeyin!

İşin içinde olan isimlerden biri olan Jay Freeman açıklamaları bununla sınırlı değil. Ünlü geliştirici tarafından bir de uyarı yapıldı. Artık Jailbreak yüklemeyin! Yazımızda iPhone üzerinden gitsek de Apple TV, iPad ve daha birçok model için artık Jailbreak yapmamanız öneriliyor.

Freeman’a göre bundan sonra gelen sürümler çok ciddi güvenlik açıklarına neden olacak. Hatta artık casus yazılımlar için bu işleme yönelme söz konusu. Haliyle Apple’ı dinlemek ve Jailbreak yapmamak gerekli. Bundan sonra değişen Apple yazılımlarını takip etmek en doğru olanı olacak.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
ios-1032-jailbreak.png

Luca Todesco'nun Mart ayında jailbreaki bıraktığını açıklaması ile adeta karanlığına gömülen jailbreak dünyası için bir umut ışığı doğdu. iOS 10 ile iOS 10.3.2 arasındaki iOS versiyonlarında bulunan jailbreak açığı ile ilgili bir videoyayınlandı.
iOS 10.3.2 jailbreak için sevindirici gelişme!

Daha önceki haberlerimizde Apple'ın iOS 10.3.3 ile hata düzeltmeleri yaptığını ve önemli açıkları kapattığını belirtmiştik. Billy Ellis,iOS 10.3.2'de bulunan bir güvenlik açığını nasıl kullandığına dair bir video yayınladı.

Son bir kaç gündür ortalıkta dolaşan iOS 10.3.2 jailbreak söylentileri bu video ile iyice arttı. Video, Billy Ellis'in jailbreak üzerinde çalıştığını gösteriyor. Twitter hesabında jailbreak ile uğraşan bazı geliştiriciler ile olan yazışmaları da bunu kanıtlıyor. Ellis, bakalım Luca Todesco'nun yerini alabilecek mi?Geliştiricinin üzerinde çalıştığı açık, iOS 10 ile iOS 10.3.2 arasındaki bütün versiyonları kapsıyor. Billy Ellis, Todesco gibi herhangi bir cihaz ayrımıyapmıyor. Yani eğer jailbreak yöntemi çıkarsa bütün cihazları kapsayacak. Cihazınıza jailbreak yapmayı düşünüyorsanız iOS 10.3.2'de kalmanızı ya da imzalar kapanmadan iOS 10.3.2'ye dönmenizi (iOS 10.3.3 yüklediyseniz) tavsiye ediyoruz.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
1502103749_pheonix-jailbreak.png


Jailbreak dünyası büyük bir karmaşa içerisinde ve hissedilir bir durağanlık söz konusu. Yine de bu sihirli dünya ilerleyişini sürdürüyor.Her ne kadar söylediğimiz biraz garip duruyor olsa da, aslında Jailbreak dünyasında her gün yeni bir gelişme yaşanıyor ve somut olarak ortaya bir şey konulmadığı için sanki hiçbir hareketlilik yok gibi bir görüntü ortaya çıkıyor.İşte bu durağan sürecin içinde Phoenix ekibi iOS 9.3.5 Jailbreak için Phoenix2 aracını yayınladılar. iOS 9.3.5 çalıştıran 32 bit cihazlar için kullanıma sunulan Phoenix2 aracı Semi-untethered olsa da Jailbreak meraklılarını tatmin edecek düzeyde.iOS 9.3.5 her ne kadar modası geçmiş bir iOS sürümü görünümünde olsa da Jailbreak için pek çok kişinin iOS 10’a geçmeyip, beklediğini biliyoruz. Özellikle de 32 bit cihaz sahiplerinin geçiş yapmadığı kesin.

Elbetteki iOS 10’dan iOS 9.3.5’e geçmenin belli yöntemleri var ancak bunun için kimsenin hazırlık yapmadığı bir gerçek. Zaten kullandığınız iOS cihazınız 32 bit değilse üzüleceğiniz herhangi bir şey yok.
Ayrıca, şu anda Phoenix2 iOS 9.3.5 Jailbreak aracının hatalarından arındırılmış ikinci versiyonunun da kullanılabilir olduğunun belirtelim.

Phoenix2 iOS 9.3.5 Jailbreak aracını indirmek için resmi web sayfasına buradanulaşabilirsiniz.

1502103749_pheonix-jailbreak.png


iOS 9.3.5 Jailbreak
aracı ile iPhone 4s, iPad 2, iPad 3, iPad mini 1 ve iPod touch 5 modelleri Jailbreak yapılabiliyor.
Yani kısacası iOS 10 almayan tüm iCihaz modellerine bu araç ile Jailbreak işlemi uygulanabiliyor. Peki, iOS 9.3.5 Jailbreak işlemi nasıl yapılır?

iOS 9.3.5 Jailbreak yapma

IPA'yı buradan indirin.
Cydia Impactor'u buradan indirin.
Cihazınızı bilgisayaranıza bağlayın.
Cydia Impactor'u başlatın ve IPA'yı üstteki alana sürükleyin.Apple kimlik bilgilerinizi girin.
Cihazınızda, "Ayarlar> Genel> Cihaz Yönetimi" ne gidin ve sertifikaya güvenin.
Uygulamayı çalıştırın ve "Jailbreak İçin Hazırlanın" üzerine dokunun.İşlemin bitmesini bekleyin ve ardından Ana Ekran'dan Cydia'yı başlatın.
Uygulamayı tekrar açın ve "Kickstart Jailbreak" 'e dokunun.Uygulama sona erdiğinde Cydia Impactor ile tekrar yükleyin.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
iOS-10.2-Jailbreak-3.jpg



Uzun zamandır beklediğimiz haber nihayet geldi. iOS 10.0 – iOS 10.3.2 arasındaki tüm iOS sürümleri için geçerli olan Houdini jailbreak yayınlandı. Houdini jailbreak tüm 64 bit cihazlar için geçerli. Yani iPhone 5s ve sonrası tüm iPhone modellerinde kullanılabiliyor.
Houdini jailbreak, semi jailbreak olarak adlandırılan türden. Yani Yarı-jailbreak. Houdini jailbreak, Saigon’un bir parçası olan Ian Bear tarafından geliştirildi.
Houdini jailbreak hakkında bilgiler geldikçe konuyu güncelleyeceğiz. Houdini jailbreak’in nasıl yapıldığına dair yazılarımızı bekleyin.
iOS 10.X Jailbreak yayınlandı!

Apple’ın normalde işlem yapmaya izin vermediği dosyalara erişim izni sağlamak için yapılan bir işlem. Jailbreak iOS aygıtınız için resmi olmayan bir uygulama ekler. Örneğin, Cydia programıyla, 3. parti birçok aplikasyonu ve Apple Store’da bulamayacağınız bir çok uygulamayı indirebiliyorsunuz.
iOS 10.X İçin Houdini Jailbreak nasıl yapılır?

iOS 11 kullananlar için maalesef şimdilik yapılacak şeyler çok kısıtlı. Apple imzaları kapattı ve önceden bazı önlemler almadığınız sürece, iOS 10.x sürümlerine dönmeniz mümkün değil.
Houdini Semi-Jailbreak’i aşağıdaki adımları takip ederek kurabilirsiniz:



  1. Aşağıdaki butona tıklayarak Houdini Semi Jailbreak IPA’yı indirin.





  1. Cydia Impactor’u bilgisayarınızın işletim sistemine göre indirin.
  2. Cydia Impactor’ı açın ve Houdini IPA’yı sürükleyip Cydia Impactor’a bırakın.
    drag-and-drop-houdini-jailbreak.jpg
  3. Devam etmek için Apple kimliğinizi ve şifrenizi girin. (Jailbreak için buraya tıklayarak yeni bir Apple Kimliği oluşturmanızı öneririz.)
  4. Cydia Impactor, Houdini’yi bir uygulama olarak iPhone / iPad’e kurar. Ancak bu noktada açamazsınız.
    Houdini-app.jpg
  5. Houdini’yi açın ve “Geliştiriciye güven” bağlantısına dokunun.

Tebrik ederiz, iPhone / iPad’inize, Cydia’da olduğu gibi Jailbreak uygulamaları ve tweak’leri yükleyebileceğiniz Houdini’yi kurdunuz. Artık Houdini ile Jailbreak temaları ve bazı sistem tweak’lerini kurabilirsiniz.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
iOS-11-Jailbreak.jpg

Uzun zamandır yayımlanması beklenen ve Jailbreak kullanıcıları için önemli bir güncelleme olan iOS 11 için Cydia’nın gelmesi önünde hiçbir engel kalmadı. Cydia geliştiricisi Saurik’in bir süredir iOS 11 için uyumluluk çalışmaları yaptığı biliniyordu. Saurik, nihayet merakla beklenen müjdeli haberi verdi ve iOS 11 Jailbreak için Cydia’nın hemen hemen hazır olduğunu duyurdu.
Jailbreak-Geli%C5%9Ftiricisi.jpg

Cydia ile tanınan Jay Freeman (Saurik), uzun zamandır Ceydia ve Mobil Substrate’i iOS 11 ile uyumlu hale getirmek için çalışma yapıyor. Abraham Masrive Jonathan Levin’in iOS 11.1.2 için Jailbreak aracını yayımlamaları ile çalışmalarına hız veren Saurik konu ile ilgili beklenen açıklamayı yaptı.
Saurik, iOS 11 için Cydia çalışmalarını Jailbreak dünyasının önde gelen isimlerinden birisi ile çalışıyor. Bu ismin muhtemelen Coolstar olduğu tahmin ediliyor. Saurik, Mobil Substrate için tüm platformu daha istikrarlı ve verimli kılacak yeni bir uygulama üzerinde çalıştığını belirtti.
Saurik, çalışmaların gecikmesinin ardındaki nedenleri de paylaştı. Saurik’e göre iOS 11’deki yerleşik sınırlamaların bir Jailbreakli cihazda Unix tabanlı işleri zorlaştırdığını açıkladı. Ayrıca, Apple’ın işletim sistemi değişikliklerin Jailbreakli cihazların sahip olduğu yeteneklerini azalttığını belirtti. Bu sebeple çalışmalarının uzun sürdüğünü söyledi.
Saurik, yaptığı bu açıklama ile “neredeyse hazır” derken işinin zorlu olduğuna atıfta bulunduğu görülüyor. iOS 11 için Cydia’nın yayımlanmasının ardından gerekli duyuruyu sitemizde yapacak ve talimatları sizlerle paylaşacağız.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst