Merhaba Next.web.tr Misafiri! Forum Sitemize Hoşgeldin.

Sitemize üye olarak ayrıcalıklarımızdan yararlanabilirsiniz.

or Kayıt ol

[İPhone] Birinin Telefon Numaramızı Engellediğini Nasıl Anlarız?

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
birinin-numaramizi-engelledigini-nasil-anlariz.jpg



Telefon numarası engelleme özelliği, 2013’teki iOS 7 güncellemesinin bir parçası olarak iPhone’lara eklenen basit ancak en kullanışlı yeni özelliklerden biriydi. Apple bu özelliği iOS 10 ve önümüzdeki günlerde herkese açık sürümünün yayınlanması beklenen iOS 11’de de korumaya devam etti. Bu, rahatsız olduğumuz kişilerin telefon numarasını engellemek için çok kullanışlı bir özellik. Ancak ya engellenen bizsek?

Birinin telefon numaramızı engellendiğini nasıl anlarız?

Engellendiğinizi nasıl anlarsınız?

Makalemizde arama engelleme ile ilgili detaylı bilgiler verebilmek için bir telefonumuzun numarasını diğerinden engelledik ve engelleyen numarayı aradık. Telefon bir kez çaldıktan sonra, aramış olduğumuz numaranın müsait olmadığını ve mesaj bırakabileceğimizi belirten bir otomatik sesli cevap ile karşılaştık. Bunun yanı sıra, engelleyen telefona yaptığımız aramaya dair hiçbir bildirim ya da mesaj gelmediğini gördük.
Öte yandan, bir mesaj bırakıldığı takdirde engelleyen telefona herhangi bir bildirim gelmemesine rağmen, istenildiğinde sesli postasına ulaşıp bırakılan mesajı dinleyebiliyor. Engellenen birinin telefonunuza bir sesli mesaj bırakması halinde, sesli postanıza gidip “silinen mesajlar” klasörünün altında yer alan “engellenen mesajlar” klasörünü kontrol edebilirsiniz. Böyle bir mesajınız yoksa, “engellenen mesajlar” klasörünün görünmeyeceğini unutmayın.
Yine de bu şekilde olması kesinlikle engellendiğiniz anlamına gelmiyor. Engellendiğinizi anlamanın bir yolu da kısa mesaj göndermek.
Engelleyen Numaraya Kısa Mesaj Gönderme Testi

Bizi engelleyen numaraya bir kısa mesaj göndermeyi denedik. Her şey her zamanki gibi ilerledi: mesaj gönderildi ve herhangi bir hata almadı. Fakat alıcı herhangi bir mesaj ya da bildirim almadı.
Ancak yukarıdaki test ettiğimiz iki durum da, hem arama hem de kısa mesaj gönderdiğiniz kişilerin sizi engellediği anlamına gelmiyor. Alıcı telefonunu herhangi bir servise yönlendirmiş ya da rahatsız etmeyin modunu etkinleştirmiş de olabilir. Bu nedenle telefon numaranızın engellendiğini düşünerek birini suçlamadan önce dikkatli olmanızı öneriyoruz.

Bizi Engelleyen Bir Numarayı Nasıl Arayabiliriz?

Bu soru sık sık geliyor: Beni engelleyen numarayı nasıl arayabilirim?
Arayan kimliğini gizleyerek bizi engelleyen birini aramak mümkündür. Yazılım düzeyindeki arama engelleri, yalnızca bilinen bir numarayı engellemek için kullanılabilir. Arayan kimliğini gizleyen birini engellemek için GSM şirketinize başvurmanız gerekiyor.

Whatsapp’da engellendiğinizi nasıl anlarsınız?

WhatsApp’da engellendiğinizi anlamanın birkaç yolu var:

  • Kişinin son görülme zamanını / tarihini göremezsiniz
  • Kişinin çevrim içi olup olmadığını göremezsiniz.
  • Gönderdiğiniz mesajda tek onay olur. 1 onay “mesaj gönderildi” 2 onay ise “mesaj iletildi” demektir.
Yukarıdaki 3 durumu da görüyorsanız 2 ihtimal söz konusu.
1- Karşıdaki kişi whatsApp uygulamasını sildi.
2- WhatsApp’da sizi engelledi.

Instagram’da engellendiğinizi nasıl anlarsınız?

Instagram’da engellenip engellemediğinizi anlamanın bir yolu var.

  • Sizi engellediğini düşündüğünüz kişiyi aratın. Arama sonuçlarında görünmüyorsa, ya profilini silmiş ya da sizi engellemiş demektir.
  • Başka bir profilden bu kişiyi aratın. Hala görünmüyorsa profilini silmiştir. Görünüyorsa, sizi instagramda engellemiştir.
  • Ayrıca, kişinin profiline girebiliyorsanız ve fotoğraf paylaştığı halde siz tıklayınca “görüntülenecek içerik yok” diyorsa engellenmişsiniz demektir.
Facebook’da engellendiğinizi nasıl anlarsınız?

Facebook’ta engellendiğinizi anlamanız çok kolay. Yalnızca arama kısmında kişiyi arayacaksınız. Arama sonuçlarında kişiyi göremediğiniz durumda 2 olasılık var:

  • Kişi profilini facebook’tan silmiş olabilir.
  • Kişi sizi engellemiş olabilir.
Kesin sonuç için başkasının facebook hesabından da arama yapın. Onda görünüyorsa engellenmişsiniz demektir.
 
Üst