Merhaba Next.web.tr Misafiri! Forum Sitemize Hoşgeldin.

Sitemize üye olarak ayrıcalıklarımızdan yararlanabilirsiniz.

or Kayıt ol

Kavrulmuş sarımsağın faydaları

collo1

0
Moderator
11 Ocak 2012
5,011
12,251
113
ALMANYA
Kavrulmuş sarımsağın vücudunuza olağanüstü faydalar sağladığını biliyor muydunuz?

Sarımsağın içeriğinde bulunan ve adeta antibiyotik etkisi gösteren bileşenler, grip ve soğuk algınlığını hayatımızdan tamamen uzaklaştırmaya yetiyor. Araştırmalar düzenli sarımsak tüketen kişilerin gribe yakalanma oranın %70 daha az olduğunu ortaya koymuştur.

Sarımsak , tansiyonu dengeliyor ve içerisinde bulunan antioksidanlar sayesinde Alzheimer ve demans hastalıkları riskini azaltıyor.

Peki, Kavrulmuş sarımsak yiyerek bu olumlu etkileri iki katına çıkartabileceğinizi biliyor muydunuz?

İşte sizler için araştırdığımız kavrulmuş sarımsak yedikten sonra vücudunuzda gelişen bir takım mucizeler…

Sarımsağın içerisinde bulunan antioksidan ve çeşitli mineraller serbest radikallerle savaşır. Böylelikle Kanser ve gelişebilecek kötü huylu kistlerle mücadele eder.

Metabolizmayı hızlandırır. Vücutta biriken toksin maddelerin hızlı bir şekilde vücuttan atılmasını sağlar.

Kavrulmuş sarımsağın, anti bakteriyel etkisi grip ve çeşitli enfeksiyon hastalıklarını oluşturan bakterileri öldürmeye yarımcı olur.

Ve bir gün içerisinde,

Kolesterol seviyeniz düşer.

Kemikler ve eklemler güçlenir.

Kendinizi daha dinç ve atletik hissedersiniz

Tansiyon ve kalp- damar tıkanıklıklarına neden olan hastalıkları önlemiş olursunuz.

Son olarak ise hücreler eski sağlığına kavuşmuş olur.

Sarımsağı kavurmak için:
6 diş sarımsağı 250 derecelik fırına koyun ve yumuşayıncaya kadar pişirin.

Gün içerisinde belli aralıklarla tüketebilirsiniz.
 
Üst