Merhaba Next.web.tr Misafiri! Forum Sitemize Hoşgeldin.

Sitemize üye olarak ayrıcalıklarımızdan yararlanabilirsiniz.

or Kayıt ol

Microsoft hakkında önemli detaylar

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
[h=1]Microsoft Surface Artık Daha Somut![/h][h=2]Microsoft uzun zamandan beri gündemde yeni telefon modeli ile yer almayı başarırken yeni telefon için iddialar çok daha gerçek olmaya başladı.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
microsoft-surface-artik-daha-somut.jpg
Microsoft tarafından piyasaya sunulacak olan yeni telefonun Microsoft Surface Phone olarak adlandırılacağı belirtilirken gelen son bilgiler bu iddiaları doğruladı. Bu bakımdan yeni telefon modelleri ile piyasada yer alacak olan Microsoft, Nokia ile yapılan işbirliğinin ardından tek başına önemli bir operasyona başlamış olacak.
Surface Mobili Kurtarır Mı?
Özellikle bilgisayar sektöründe Microsoft Surface adı ile yüksek satış rakamlarına ulaşmayı başaran marka mobil sektörde de aynı ismi kullanarak benzer bir etki almak istiyor. Bu açıdan Microsoft tarafından telefon için yapılacak tanıtımların ardında resmen piyasaya çıkılması da markanın mobil sektördeki geleceğini doğrudan etkileyecek.
Yüksek Özellikler Kullanılacak
Yeni telefonda yüksek özelliklerin tercih edilmesi bu konuda beklentilerin daha da artmasını sağlarken telefon için resmi bir şekilde açıklama yapılmaması, gizli bir şekilde çalışmaların yürütülmeye çalışılması da büyük bir merak uyandırıyor. Telefon için bugüne kadar gelen bilgilerde yeni telefonun tasarımı ve aynı zamanda adı net bir şekilde paylaşılmış durumda. Fakat telefonun ne zaman piyasaya çıkacağı ile ilgili henüz net bir detay bulunmuyor.
Microsoft Son Kozunu Oynayacak
Bugüne kadar piyasaya çok farklı modellerle giriş yapmasına karşın piyasadan istediği etkiyi göremeyen ve bu nedenle kısa süre içerisinde düşük satış rakamları nedeniyle beklentilerin altında kalan Microsoft, yeni modelinde tüm bu handikapları ortadan kaldırmak istiyor. Bu açıdan firma tarafından yapılacak yeni üretimler ile birlikte pazarda büyük bir etki yaşatılması bekleniyor. Aynı zamanda beklentilerin gerçekleşmeyecek olması da markanın sektördeki durumunu çok da güç bir hale getirecek.
[/FONT]
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Mobilde Microsoft Ve HP İşbirliği Gelebilir

Telefon üretimi konusunda tüm planlarını iptal ettiği düşünülen Microsoft'un HP ile özel bir işbirliğine gidebileceği gündeme geldi. İşte detaylar.

Microsoft Nokia ile olan işbirliğini sona erdirirken bu işbirliği sonrasında özellikle kendi adına telefon üretip üretmeyeceği merak ediyor. Son bir hamle olarak telefonlarda Surface adını kullanarak yeni bir seriyi piyasaya sunabileceği düşünülen Microsoft’un farklı bir işbirliğine gidebileceği de gündeme geldi.

HP İle Görüşülüyor Mu?

Son bilgilerde Microsoft'un HP ile işbirliğine giderek yeni bir telefon serisini piyasaya sunabileceği bildirildi. Özellikle iOS ve Android işletim sistemlerine karşı üstünlük kurmayı başaramayan ve yarışta çok geride kalan Microsoft bu durumu daha iyi bir hale getirebilmek adına farklı stratejiler geliştirmeye çalışıyor. Bu doğrultuda HP ile birlikte özel bir çalışmanın yapılması iki markanın gücünü birleştireceğinden dolayı farklı sonuçların elde edilmesini sağlayabilir. Fakat yine de bu konuda kesin bir sonuca varmak zor.

Windows’ta Başarı Zor

Yeni üretilecek telefonlarda da yine Windows işletim sisteminin kullanılacağı belirtiliyor. Böyle bir tercihin yapılması halinde ise kullanıcıların yine Microsoft işletim sistemine ilgi göstermemesi ve telefonlarını düşük satış rakamlarında kalabilmesi mümkün. Konu ile ilgili paylaşılan bilgilerde telefonların bazı özelliklerine de yer verilirken mevcut paylaşımlara göre piyasaya çıkacak telefonlar da yer alacak özellikler şöyle;

Elite X3’ün geliştirilmiş versiyonu

6 ya da 8 GB RAM

64 GB dahili depolama alanı

Qualcomm Snapdragon 835 işlemci
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Excel dünya şampiyonasında bir Türk!

Microsoft tarafından dünya çapında düzenlenen Excel yarışmasının Türkiye ayağı sonuçlandı. Finali Microsoft Türkiye ofisinde yapılan yarışmanın Türkiye birincisi Onur Yılmaz oldu. Yarışmanın dünya birincisi ise Seattle’da bulunan Microsoft kampüsüne ziyar







Microsoft’un bu yıl ilk kez dünya çapında düzenlediği Excel yarışmasının Türkiye şampiyonu belli oldu. Üç etaptan oluşan ve 12 Ekim’de başlayan yarışmada İzmir’den katılan Onur Yılmaz birinci oldu.
Kendi şirketinde teknoloji eğitimleri veren Onur Yılmaz, 2017 yılının başında yapılacak Excel dünya şampiyonasında Türkiye’yi temsil edecek. İlk aşamaları çevrimiçi olarak internet üzerinden gerçekleştirilen yarışmanın Türkiye ayağı, 10 finalistin katılımıyla 24 Kasım’da Microsoft Türkiye ofisinde gerçekleştirildi. Yarışmada Eskişehir’den Arda Takan ikinci ve İstanbul’dan Samet Çalışkan ise üçüncü oldu.

Excel yarışması ile ilgili açıklamalarda bulunan Microsoft Türkiye Office Ürün Müdürü Oray Erkuş “Excel kullanıcıları gerçekten Excel’i günlük hayatlarında severek kullanıyorlar. On binlerce kişinin bu yarışmaya ilgi göstermesi bunun bir kanıtı oldu. Önümüzdeki dönemlerde diğer Office uygulamaları için de benzer projeler gerçekleştirmeyi planlıyoruz” dedi. Microsoft Türkiye Office Ürün Grup Müdürü Çiğdem Kayalı ise “Excel 30 yılı aşkın bir süredir hayatımızda, bu sevilen uygulamaya Office 365 ile her geçen gün yeni bir özellikler ekleniyor. Bu da Excel kullanıcılarının hayatını daha da kolaylaştırıyor” dedi.
"Finaller heyecanlı olduğu kadar eğlenceli ve keyifliydi” diyen Excel Yarışması Türkiye şampiyonu Onur Yılmaz,sözlerine şöyle devam etti: “Microsoft Excel programını kurumsal kariyerimde çok kullandım ve Excel bilgime ciddi yatırım yaptım. Şu anda iş analisti olarak çalışıyorum ve tüm işlerimde Excel programını kullanıyorum. Yarışma formatında Excel bilgimi test etmek benim için değişik ve güzel bir deneyim oldu. Microsoft ekibine de bu güzel organizasyon ve samimi ortam için çok teşekkür ederim."
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Microsoft'un Surface Telefonu Teste Hazır!

Gelen son söylentilerde Microsoft Surface Phone için Çinli tedarikçilerin teste hazır olduğu belirtildi.

Dünya genelinde önemli kaynaklardan birisi olan Commercial Times'ın bir raporunda göre, Apple'ın ana tedarikçilerinden biri olarak bilinen Pegratron’un Microsoft ile önemli bir iş birliğine başladığı belirtildi. Üstelik söylentiler uzun zamandır beri gündemde yer alırken gelen son bilgilerde tedarikçinin Microsoft Surface Phone için deneme üretimine başlamayı planladığı söyleniyor.

Testlere Başlanacak

Microsoft'un Surface Phone'u için 2017 yılının hedeflendiği düşünülüyor. Bir diğer deyişle ise 2018 yılından önce Microsoft Surface Phone modellerinin piyasaya olması bekleniyor. Ayrıca, Intel tabanlı bir yonga seti ve Continuum'da x86 uygulamalarını çalıştırma yeteneğiyle telefonun gelmesi de diğer beklentiler arasında.

En Mükemmel Cihaz

Tüm bu iddiaların yanı sıra Microsoft'un CEO'su şirketin mobil işletmedeki geleceği hakkında önemli bilgiler verirken "en mükemmel mobil cihazı" yapacaklarını söylemesi telefon için beklentileri çok daha arttırdı. Ayrıca bu açıklamalar da dolaylı olarak, şirketin akıllı telefon alanından vazgeçmediğini ortaya çıkardı.

Şartları Değiştirecek Mi?

Sözde Surface Phone, Microsoft'un akıllı telefon planlarının yeniden canlandıracak mı? Yazılım devi uzun zamandır beklenen Microsoft Surface Phone üretirse, özellikle de ürün grubunun onuncu yıldönümü için beklenen yeni bir iPhone'la birlikte Apple'ın tanıtım tarihinden çok daha önce piyasaya giriş yapması gerektiği düşünülüyor. Bakalım Microsoft Surface Phone için neler yaşanacak.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Microsoft Mobilde Yokları Oynuyor
Mobil sektörde var olmak ve yüksek satış rakamlarına ulaşmak isteyen Microsoft, tüm bu istek ve çabalarına rağmen sektörde istediği noktanın oldukça uzağında. Özellikle Microsoft tarafından yapılan son açıklamalarda şirketin ekonomik anlamdaki durumu gözler önüne serilirken mobil bölümün çok ciddi bir kayıp yaşamış olduğunun görüntülenmesi de dikkatlerden kaçmadı.

Yapılan resmi açıklamalarda firmanın özellikle Surface adı verilen bilgisayar modelleri ile iyi bir başlangıç yaptığı görülürken aynı zamanda yıllardan beri milyonlarca kişinin vazgeçmediği yazılımlardan bir tanesi olan Office serisinin de Microsoft için iyi bir gelir getirdiği görüldü. Yaşanan bu gelişmeler ise mobil sektörde tam tersi durumda.

Mobilde Kayıp Büyük

Finlandiya'nın en önemli mobil üreticilerinden birisini satın alarak gücünü artırmak isteyen Microsoft, tüm bu çabalarına rağmen sektörde yüzde 72’lik bir kayıp yaşamış durumda. 2016 yılı bu bakımdan Microsoft için çok daha kötü bir şekilde geçerken yaşanan yüzde 72’lik kayıp markanın sektördeki geleceğini de ciddi anlamda sekteye uğratacak gibi duruyor. Öyle ki bir raporun açıklanmasının ardından rakamlar ile ilgili yapılan değerlendirmelerin büyük bir bölümde Microsoft için mobil sektörün artık sona erdiği ve bu açıdan Microsoft’un mobil bölümünü kapattığını duyurması piyasalarda sürprizleri etki yaratmayacak.

Düşüşün Nedeni Ne?

Mobilde bugüne kadar yapılan tüm üretimler kullanıcılar tarafından ilgiyle karşılanmazken bunun en önemli nedenlerinden bir tanesi de Microsoft'un işletim sistemi olarak Windows işletim sistemini kullanıcılara zorunlu olarak sunması. Milyonlarca kullanıcı Android ve iOS işletim sistemlerine alışkın olurken Windows işletim sistemi bu konuda geri planda kalarak kullanıcıların seçim yapmasını önlüyor. Tüm bu handikaplar Microsoft'un mobil alanda başarıya ulaşmasını engelleyen önemli kriterlerden sadece birkaç olurken kullanıcılar Nokia ismini dahi yaşanan tüm bu gelişmeler nedeniyle arka plana atmış durumda.

Microsoft’un mobil sektörde devam edip etmeyeceği ile ilgili kesin bir açıklama yapılmazken yaşanan bu düşüş ve mobil sektörün zarar yaratmaya başlaması markanın istemeyerek de olsa zorunlu bir seçim yapmasına neden olabilir. Bu açıdan 2017 yılı için firmanın radikal bir karar vermesi ve kısa süre içerisinde bu kararını açıklaması bekleniyor.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Microsoft Android için Yeni Depolama Seçeneği Sunuyor
Microsoft, Android'de Office için yeni bulut depolama seçeneklerini duyurdu.

Mobilin en üstün verimlilik aracı olan masaüstünde yeni gelişmeler yaşanırken mobil de ihmal edilmiyor. Microsoft, hareket halindeyken Office kullanmak zorunda olanlar için kullanımda bazı iyileştirmeler yaptı. Öyle ki duyurulara göre kişiler artık daha fazla bulut depolama seçeneklerine sahip olacak.

Özel Depolama Sistemi Uygulanacak

Microsoft, Bulut Depolama Ortağı Programı'nın (CSPP) şimdi Google Play Store'da listelenen tüm Office uygulamaları için kullanıma sunduğunu açıkladı. Bu özellik çok uzun süredir masaüstü kullanıcıları için mevcuttu, ancak mobil kullanıcılar, çeşitli depolama konumlarından gelen belgeleri açma ve düzenleme seçeneğine sahip değildi. Bu bakımdan geliştirmenin yapılması uzun zamandan beri bekleniyordu

İşlemler Daha Kolay Olacak

Bu yeni duyuru ile birlikte artık kendi bulut depolama çözümünüzü, kullandığınız herhangi bir Office uygulamasına ekleyebilirsiniz. Bunu yapmak için, Android'deki herhangi bir Office uygulamasının en son sürümlerinde "Bir yer ekle" menüsüne gidin. Böylece, OneDrive'da saklanan belgelerde olduğu gibi bu sağlayıcıyla saklanan dokümanları düzenleyebilir ve paylaşabilirsiniz. Buna ek olarak, doğrudan Word, Excel veya PowerPoint'i bulut depolama sağlayıcısı uygulamasından başlatabilirsiniz.

Hangi Bulut Sistemleri Tanınıyor?

Şu an için, Dropbox, Box, Egnyte ve Tencent arasından seçim yapabileceğiniz bulut depolama seçenekleri mevcut. Ancak Microsoft, yakında Citrix ShareFile, Edmodo ve Learnium gibi daha fazla bulut depolama seçeneklerini de ekleyeceğini belirtmiş durumda.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
microsoft linkedin
Microsoft bu haftanın başında 26 milyar dolarlık LinkedIn satın alması için mevzuatla ilgili onayları tamamlamıştı. Yazılım devi hafta bitmeden anlaşma sürecini bitirdiğini açıkladı. Anlamlı şekilde bir LinkedIn notuyla duyurulan bu gelişmeyle ilgili olarak Microsoft CEO’su Satya Nadella, Microsoft ve LinkedIn’in ortak misyonundan dolayı heyecanlı olduğunu kaydetti. İki şirketin yönetici ekibinin son birkaç ayı birlikte geçirdiğini, LinkedIn’in üyelerine olan bitmez tükenmez ilgisine ve dikkatine yakından tanık olduğunu belirtti.

Microsoft, LinkedIn entegrasyon planı için de birtakım hedefler belirledi. Bunlar arasında şirketin sosyal ağın gücünden yararlanacağı bazı özel alanlar bulunuyor. Nadella’nın listesinde aşağıdaki maddeler yer alıyor:

LinkedIn kimliği ve ağının Microsoft Outlook ve Office paketine entegre edilmesi
LinkedIn bildirimlerinin Windows aksiyon merkezinde gösterilmesi
Üyelerin özgeçmişlerini Word üzerinde güncellemeleri, LinkedIn üzerinde iş aramaları ve başvurmaları
Sponsorlu İçeriklerin erişim alanının Microsoft ürünleri ve servisleri geneline yayılması
Kurumsal LinkedIn Arama özelliğinin Active Directory ve Office 365 ile desteklenmesi
LinkedIn Learning servisinin Office 365 ve Windows ekosisteminde kullanılabilir hâle gelmesi
Microsoft içerik ekosistemi ve MSN.com üzerinde iş haberleri masasının oluşturulması
Sales Navigator ve Dynamics 365’in birleşimi üzerinden sosyal pazar kavramının yeniden tanımlanması
Başlangıç aşamasındaki entegrasyonların çoğu tahmin edebileceğiniz yönde, ancak Windows 10 kullanıcıları LinkedIn bildirimlerinin Windows bildirim merkezine eklenmesine şaşıracaktır. LinkedIn bombardıman şeklindeki e-posta iletileri ve bildirimleri göndermesiyle bilinir. Eğer Microsoft LinkedIn bildirimlerini ön plana çıkaracaksa, bunları çok dikkatli şekilde yönetmek zorunda.

Nadella, önceliklerinin her bir LinkedIn üyesi için değer ekleyerek LinkedIn’in büyümesinin hızlandırılması olduğunun altını çiziyor. CEO, birlikte başaracakları ve önlerindeki yolculukla ilgili olarak iyimser olduğunu ve güçlü hissettiğini vurguluyor.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Microsoft, Cortana'nın Her Yerde Olmasını İstiyor
Amazon ve Google'ın izinde giden Microsoft Cortana’yı daha fazla yerde görmek istiyor. Peki, bunu başarabilir mi?

Microsoft Cortana ile daha büyük adımlar atmak isterken ses asistanı tarafından desteklenecek bir ev hub aygıtı ile evlerde tüm kontrolü almak isteyen Microsoft bu konuda daha büyük hedefler belirledi. Microsoft Cortana için en önemli hedef Windows 10'un çalıştığı her yerde Cortana’nın aktif rol oynaması ve kişilerin ses asistanı ile her şeye erişilebilmesi.

Sızdırmalar Yapıldı!

Microsoft'un bu konuda planlarını başarıya ulaştırabileceği ilk bilgiler de sızdırılmaya başlandı. Öyle ki IoT üzerinde Windows 10 planlarını gösteren bir sunum sızdırıldı. Sunumda Microsoft’un buzdolapları, termostatlar ve diğer birçok aygıt da dahil olmak üzere bir ekran üzerinden hemen hemen her şey üzerinde hükmetmeye çalıştığı ve bu doğrultuda da Windows 10 IoT Core sürümünü hazırladığı öğrenildi.

Hedefler Tuttu Mu?

Microsoft’un Microsoft Cortana ile ilgili hedeflerinde oldukça iddialı. Fakat bu konuda Google ve Apple gibi çok ciddi rakiplerin de gidere bırakılması gerekiyor. Öyle ki evlere direk mobil telefonları ile girmeyi başaran diğer rakiplerine göre Microsoft’un öncelikli olarak Microsoft Cortana’nın kullanılacağı HUB cihazlarını satması gerekiyor.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Microsoft Edge İle Flash İçeriklere Engelleyecek

Flash içerikler konusunda uzun zamandan beri çeşitli tartışmalar yapılırken flash içeriklere yeni bir darbe Microsoft’tan geldi.

Adobe Flash alt yapısı üzerine kurulan web siteleri ve içerikler için Microsoft’un da artık engelleme işlemlerine başladığı ve şu anda kullanıcıların onay vermeden flash içerikleri herhangi bir şekilde görüntüleyemeyeceği belirtildi.

Şu an için sadece beta sürümünde test eden kullanıcılarda fark edilen bu durum önümüzdeki dönemlerde güncellemeler ile birlikte tüm Windows kullanıcılarına sunulacak. Güncelleme sonrasında Microsoft Edge tarayıcısını kullanan kişilerin flash içeriğe sahip bir web sitesindeki içeriği görüntülemesi adına mutlaka izin vermesi gerekecek.

Başlangıçta Onay Verilecek

Başlangıç için onaylı bir şekilde flash içerikleri yayınlayacak olan Microsoft daha sonraki dönemlerde flash içerikleri tamamen engelleyebilecek. Flash için bu tür önlemlerin alınması flash içeriklerin oluşturulmasını da kısıtlarken kısa süre içerisinde tamamen içeriklerin engellenecek olması pek çok geliştiricinin flashı etmesini sağlayacak.

Flash içeriklerin ciddi güvenlik açıklarına sebebiyet vermesi ve aynı zamanda stabil bir şekilde çalışmaması bu tip önlemlerin alınmasını zorunlu kılarken Google ve Microsoft gibi sektör devleri tarafından uygulanacak olması flashı ciddi şekilde etkileyecek.

Şu an için üzerinde çalışılan yeni sistemin ne zaman kullanıcıları sunulacağı bilinmese de Microsoft Edge üzerinden flash içeriklere Microsoft’un ciddi bir darbe vuracağı şimdiden kesin bir şekilde görülüyor. Bu bakımdan bir ay sonra dahi bu özellik kullanımı sunulsa flash içerik için artık yolun sonuna yavaş yavaş gelindiği net bir şekilde söylenebilir.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Microsoft'tan Windows 10 İtirafı!
Windows 10 için başlatılan geçiş sürecindeki bildirimler nedeniyle eleştirilen Microsoft konu ile ilgili özel bir itirafta bulundu.

Windows 10 işletim sistemi özellikle yaz aylarında ücretsiz bir şekilde geçiş ile kullanıcılara sunulurken Windows 7 ve Windows 8 kullanıcıları için sürekli Windows 10 işletim sistemine geçiş noktasında bildirimler gönderilmişti. Üstelik Microsoft bu konuda durumu öylesine abartmıştı ki oyun oynarken ya da canlı yayınlar sırasında kullanılan bilgisayarlarda dahi hiç beklenmedik bir şekilde çıkan bu bildirimler çoğu zaman gündeme gelerek Microsoft un yoğun eleştiri almasına neden olmuştu.

İtiraf Geldi!

Konu ile ilgili şirketin önemli isimlerinden olan Chris Capossel yaptığı yeni Bir açıklamada Microsoft’un bu konuda çizgi aştığını söyledi. Güncelleme konusunda dönem içerisinde hazırlanan stratejiler doğrultusunda agresif bir tutum sergilediklerini ve bu bakımdan eleştiri aldıklarını söyleyen başarılı isim bu konuda özeleştiri yapmak gerektiğinde hatalı olabileceklerini belirtti.

Özellikle güncelleme için sağ alt köşede beliren bildirimlerin kapatılmasına rağmen yeniden tekrar tekrar çıkması kullanıcıların bu konuda ciddi sorunlar yaşamasına yol açmıştı. Dünya genelinde Microsoft için ciddi eleştiriler yöneltilirken Microsoft güncelleme süresi bitene kadar bu konuda herhangi bir iyileştirme yapmayarak da tepkilerin artmasına neden olmuştu. Fakat yapılan son açıklamalarda Microsoft’un bu konuda gerekli dersleri aldığı ve bundan sonraki süreç içerisinde benzer hataların yapılmayacağı ifade edildi.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Microsoft Windows ürünlerini ilk kez piyasaya sürdüğünde, pencerelerden oluşan görsel arayüzle çalışan Mac OS'a karşı PC'lere büyük avantaj kazandırmıştı.
Ancak ne yazık ki, Microsoft'un Windows işletim sistemleri uzun süre "mavi ekranla" anıldı çünkü sistemler sürekli bir bahane bulup çöküyordu. O yıllardan kalma, "sık sık save et," tavsiyesi de hala toplumsal bilincimizin parçasıdır.
Ancak Microsoft tüm bu eleştiriler üzerine çok daha sağlıklı ve güçlü bir işletim sistemi geliştirerek kendini ispat etmek için Windows XP'yi geliştirince, bir daha işletim sistemi satmakta zorlanacağını tahmin etmiyordu.
Windows XP'den neden vazgeçelim ki?

Windows XP'den memnun kalan sayısız kullanıcı bir daha yeni işletim sistemi satın almak istemeyince Microsoft zor günler geçirmeye başladı.
Kullanıcılarını yeni işletim sistemine geçirmek için sonunda Windows XP'yi de öldürmek zorunda kalan Microsoft, kazandığı bu acı deneyimle, eski işletim sistemlerine uzun süreli destek vermemesi gerektiğini de öğrendi.
İşte bu düsturla hareket eden yazılım devi, şimdi de Windows 7'nin sonunun yaklaştığı konusunda müşterilerini uyardı.
2014'te yaygın desteği bitirilen Windows 7'yi hala kullanmaya devam edenleri uyaran Microsoft, 2020 yılında uzatılmış desteğin de sona ereceğini hatırlatarak, özellikle şirketlerin bu tarihe kadar windows 10'a geçmelerini istedi.
Microsoft Windows 7'den, Windows 10'a geçişlerin, Windows XP'ye oranla daha kolay olacağını düşünüyor çünkü çok eskimiş olan Windows XP'den yeni sistemlere geçmek için ağır donanım değişimi de gerekiyordu ancak bugün Windows 7'yi çalıştıran bilgisayarların bir kısmı Windows 10 ile de uyumlu.
Ayrıca yazılımların da çoğu Windows 10 ile uyumlu olacağı için şirketlerin ayrıca yazılım güncelleme masrafı da olmayacak.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Microsoft, Books uygulamasıyla e-kitap satacak ve Edge tarayıcısından e-kitap okutacak



Microsoft, Windows 10’un yeni test sürümünde Books (Kitaplar) adlı e-kitap mağazasını tanıttı. Böylece ABD’deki Windows 10 Insider Preview kullanıcıları Books uygulaması üzerinden e-kitap satın alabilecek ve bu e-kitapları Microsoft Edge tarayıcısı üzerinde okunabilecek.
Microsoft’un Windows 10 ile bilgisayar ve mobil cihaz deneyimini birbirine geçirmek istediği malum. EPUB formatındaki e-kitapların Edge tarayıcısı üzerinden okunabilmesi de bu anlamda önemli bir gelişme. Üstelik Microsoft çeşitli kişiselleştirme seçenekleri de sunuyor ve hatta Microsoft’un sesli asistanı Cortana’dan kelime bilgisi desteği de alınabiliyor.





Hatırlatmak gerekirse Microsoft, 2012’de 300 milyon dolarlık Barnes & Noble yatırımıyla e-kitap işine yönelmiş ancak 2014’te bu anlaşmaya son vererek yolunu ayırmıştı. Books uygulaması Microsoft’un bu alanda kendi başına yol almak istediğini gösteriyor. E-kitap tarafında geniş bir kullanıcı kitlesini hedefleyen Microsoft, LinkedIn ile birlikte Lynda’yı da kendi bünyesine katmıştı ve ilerleyen dönemde Lynda’nın Microsoft ürünlerinde daha fazla öne çıkması mümkün.
Şimdilik sınırlı sayıda içerikle açılan açılan Books, ilerleyen zamanda yeni içeriklerle zenginleştirilecek ancak tüm Windows 10 kullanıcılarına ne zaman açılacağı meçhul. Books uygulamasından e-kitap alanlar elbette olacaktır ancak Edge’in bir e-kitap okuma aracı olarak ne kadar tercih edileceğini ise zamanla göreceğiz.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Microsoft, ‘kritik’ güvenlik derecelendirmesi ile işaretlenmiş bir sorunu gideren birden fazla Windows sürümünde Adobe Flash Player için beklenmedik bir güvenlik güncelleştirmesi yayımladı.
Güncelleme, Microsoft’un aylık Düzeltme Ekini geciktirmesinden bir hafta sonra, belirtilmemiş bir “son dakika sürümü” yayınladı. Şirket daha sonra geçen hafta yayınlayacağı güncellemelerin 14 Mart Salı günü yayınlanacak bir sonraki güncellemeye kadar bekletileceğini açıkladı.
Microsoft’un Flash sorununu düzeltme ekinin Mart ayının ortalarından daha erken yayımlanması, sorunun yeterince ciddi olduğunu gösteriyor.
TechNet güvenlik bültenine göre, güncelleme “Windows 8.1, Windows Server 2012, Windows Server 2012 R2, Windows RT 8.1, Windows 10 ve Windows Server 2016’nın tüm desteklenen sürümlerine yüklendiğinde Adobe Flash Player’daki güvenlik açıklarını giderir”.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Microsoft, yazılım geliştiriciler için sunduğu Visual Studio programının yeni sürümünü bugün yaptığı duyuruyla birlikte yayınladı.
Yazılım dünyasının önde gelen şirketlerinden biri olan Microsoft, başta C dilleri olmak üzere birçok farklı dilde uygulama geliştirmeyi sağlayan Visual Studio uygulamasının yeni sürümünü yayınlad


Profesyonel yazılımcıların zamanında ilk hesap makinelerini kodladıkları Visual Studio, 2017 sürümüyle birlikte geliştiricilere çok daha kolay ve pratik bir kullanım vaat ediyor. Özellikle yeni Microsoft Visual Studio 2017, verileri bulut ortamına kaydetmesi ve mobil uygulama geliştiricileri için içerdiği önemli yeniliklerle dikkat çekiyor.




Artık Microsoft Visual Studio 2017 ile birlikte yazılımcılar yaptıkları hataları daha basit bir şekilde bulup çözebilecek, verilerini buluta kaydedebilecek ve hem iOS hem de Android platformu için geliştirdiği uygulamaları akıcı bir şekilde önizleyebilecek.
Eğer siz de bir yazılım geliştiricisiyseniz ya da merakınız varsa, Microsoft Visual Studio 2017
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Microsoft’un sohbet tabanlı iş alanı uygulaması Teams sonunda ön izleme sürümünden çıkıyor. Peki, Slack karşısında önemli bir rakip olacak Microsoft Teams neler sunuyor?
Microsoft Teams için tarih 14 Mart

Microsoft, Teams servisinin 14 Mart tarihinde genel kullanıma açılacağını müjdeledi. Kasım ayında duyurulan ve şimdiden 30 bin organizasyon tarafından kullanıldığı ifade edilen Microsoft Teams, Office 365’in sağladığı gibi takım çalışmasına önem vererek harika sonuçlar ortaya çıkmasını hedefliyor.




Anında esnek iletişim sunan ve bu iletişimi görmesini herkesin sağlayan Teams ile içeriklere ve sohbet geçmişine istendiği zaman erişilebilecek. Hatta Skype ile yapılan ekip sohbetleri de tüm ekibe açık olacak. Özel grup sohbetleri ise küçük grup sohbetleri için sunuluyor. Tüm içerikler, araçlar, kişiler ve sohbetler de ekibin kullanımına açık. Ayrıca dahili SharePoint, OneNote ve Skype for Business erişimi de uygulamanın artılarından.
Pazarın popüler servisi Slack karşısında şans arayacak olan Microsoft Teams, kurumsal Office 35 abonelikleri ile birlikte sunulacak. Bu planlar ise Enterprise E1, E3, E5, Business Essentials ve Business Premium olarak belirtiliyor.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Microsoft Office yazılımlarında bulunan bir açık, bilgisayar korsanlarına "Word" üzerinden zararlı yazılım kurma imkanı tanıyor.

Önümüzdeki bir kaç gün içerisinde Word'ü kullanırken çok daha dikkatli olmanızı öneririz. Önceliğiniz açtığınız dosyaların kökenini bilmek olmalı.

Saldırganlar, kötü amaçlı yazılımları sisteminizde saklamak için Microsoft Office'te önceden açıklanmamış bir güvenlik açığından yararlanıyor. Sıfırıncı Gün hatası sebebiyle, temelde virüs bulaşmış Word belgeleri tehlike arz ediyor; bu belgeler daha sonra, gizlenmiş kötü amaçlı HTML uygulamalarını ile bağlantı kuruluyor.

HTML uygulaması, çalıştırıldıktan sonra uzaktaki bir sunucuya bağlanıyor ve zararlı yazılımları gizlice yüklemek için tasarlanmış özel bir komut dosyası çalıştırıyor. Özellikle endişe verici olan şey normal makro saldırılarının aksine, Office'in makro etkin belgeleri açarken gerçekleştirdiği ön güvenlik önleminin devre dışı kalması.



Güvenlik açığı cuma günü McAfee araştırmacıları tarafından keşfedildi. O zamandan beri, diğer bir siber güvenlik firması FireEye, Microsoft'un bu aksaklığı düzeltme şansı bulana kadar açıklama yapmaktan vazgeçtiğini iddia eden bir makale yayınlandı. Ancak her iki şirket de, sorunun son birkaç yıldır birkaç kez istismar edilen Windows Nesnesi Bağlama ve Yerleştirme (OLE) işlevi ile ilişkili olduğunu belirtti. Araştırmacılar, bu güvenlik açığının en güncel Office 2016 da dahil olmak üzere Office'in tüm sürümlerini etkilediği anlamına geliyor.

Neyse ki, bir Microsoft sözcüsü teknoloji devinin yaklaşan aylık güncellemesinin yayınlanmasından sonra, 11 Nisan Salı günü sorunun ortadan kaldırılacağını iddia etti.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Microsoft’un daha önce duyurduğu güncelleme politikasının resmen devreye girdiği görülüyor.

Microsoft tarafından 2016 başında yapılan bir açıklamada, eski Windows sürümlerine yeni işlemcilerde destek verilemeyeceği bildirilmişti. Buna göre, yeni nesil Intel ve AMD işlemcileri kullanan sistemlerde, Windows 10 öncesi işletim sistemi sürümlerine güncelleme verilmeyecekti.
Bu uygulamanın ne zaman devreye gireceğine dair kesin bir tarih verilmemişti. Ancak anlaşılan Microsoft bu uygulamayı Nisan itibariyle devreye sokmaya karar vermiş. Kullanıcı raporlarına bakılırsa, AMD Ryzen ve Intel Kaby Lake işlemcilerin, Windows 7 ve Windows 8.1 işletim sistemlerinde alacağı güncellemeler engelleniyor.
Yani yeni nesil AMD Ryzen ve Intel Kaby Lake işlemciler kullanmayı planlayanlar, yeni sistemlerinde Windows 10 dışında bir Microsoft işletim sistemi kuramayacaklar. Kurarlarsa da kritik güvenlik güncellemeleri dahil hiçbir güncellemeyi alamayacaklar.
Microsoft’un bunu geriye dönük uyumluluk sorunlarıyla uğraşmaktan bıktığı için yaptığı bir sır değil. Ancak Windows 8.1 gibi halen resmi desteği süren bir işletim sistemine bile ambargo konması, şüphesiz kullanıcıları hayli kızdıracaktır.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Microsoft To-Do uygulaması iOS işletim sistemli cihazlar için resmi olarak AppStore'daki yerini aldı!

Microsoft To-Do iOS için yayınlandı


Planlama yazılımları, son dönemin popüler yazılım kategorileri arasında yer alıyor. Bunların başında gelen önemli uygulamalardan biri olan Microsoft To-Do uygulaması da Microsoft tarafından Android işletim sisteminin ardından iOS için de yayınlandı.
Wunderlist uygulamasının karşısındaki en ciddi rakiplerden biri olan To-Do yazılımı ile eş zamanlı olarak çoklu görev planlamaları ve hatırlatmaları yapılabiliyor. Kurulduğu tüm işletim sistemi ve cihazlarla senkronize bir şekilde çalışabilen uygulama, basit arayüzü ve efektif kullanımı ile kurumsal çalışmalar için önemli uygulamalar arasında yer alıyor.

iOS için ücretsiz olarak yayınlanan Microsoft To-Do uygulamasına

bu link üzerinden erişebilirsiniz!
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
windowsteam3.png

Unutmayın Üç gün önce biz Microsoft satış departmanı yeni bir yapılanmaya gitme başladığını anlattı? Eh ... beklendiği gibi onlar geldi ve çoktur, böyle reorganizasyon işten sağlayıp sağlayamayacağı konusunda açıklanan, ancak edilmemişti.
şirketin kendi bilgilere göre, şirketin satış departmanı içinde bulunan akım açıklıkları yaklaşık% 10 söndürülecektir. Uygulamada, bu şirkette çalışan bu alandaki profesyonellerin% 75 ABD dışından olduğunu göz önünde bulundurarak, dünya çapında yaklaşık 3.000 işler tutarındadır.
demiss%C3%A3o-microsoft.jpg

geliştiriciler ve BT uzmanları için öncelikle dişli araçları toplama şirketlerinde çözümleri uygulamak için - şirketin şu andan itibaren, orada ağırlıklı olarak Azure altyapı, bulutlar pazarlama hizmetleri ile ilgili daha fazla odak noktası olacaktır açıklıyor. son raporları Azure'de gibi hizmetler çeyrek başına 93% bölgesinde şey haline geldi göstermektedir olarak Azure gibi hizmetler odaklanmak, anlamak çok kolaydır.
Bir Microsoft sözcüsü CNBC bilgi aktarmak konu hakkında şunları söyledi:
"Microsoft müşterilerimize daha iyi ve ortakları hizmet etmek değişiklikleri uyguluyor. Bugün, işlerini inceleme altında veya konumları ortadan kalkacağı olduğu bazı çalışanları bildirim gönderdik. Tüm şirketler gibi düzenli işimizi değerlendirir. Bu, diğer dağıtım içindeki zaman zaman bazı yerlerde ve, daha yatırım neden olabilir. "
işten çıkarmalar bu yeni dalga işlerin daha önce de gördüğümüz binlerce sönmüş aynı ayda olur. Microsoft CEO'su Satya Nadella olarak devralarak bu yana Bill Gates tarafından kurulan şirkette köklü değişikliklere yol ve bu değişiklikler her zaman işten çıkarmalar eşlik görünüyor etmiştir. Bu hizmetler Cloud üzerinde daha fazla odaklanarak, sonuçta daha az değil, ürün doğrudan ilgilenen birçok işler "fiziksel" veya doğrudan tüketici kamuoyu ile bile anlaşma, kurumsal, ister başladık, o sıradan bir tüketici olmak Daha sonra çerçeveyi azaltmak, varlığını duygusunu kaybetmek bu durumda doğal bir stratejidir. işten çıkarmalar Brezilyalı yetkilileri vuracak eğer Şimdiye kadar biz bilmiyoruz.
 
Üst