Merhaba Next.web.tr Misafiri! Forum Sitemize Hoşgeldin.

Sitemize üye olarak ayrıcalıklarımızdan yararlanabilirsiniz.

or Kayıt ol

Next minix hd sinyal yok sorunu acil yardım.

trabzon_1461

0
Üye
26 Eyl 2015
5
0
1
Next minix hd pembe cihazım var. TRT1, TRT HABER, TRT belgesel kanallarındayken sinyal sorunu olmadan izliyorken bu kanallardan atv, show, star, kanal d gibi kanallara geçinçe sinyal kayboluyor. Yada atv, show, star, kanal d gibi kanallarındayken sinyal sorunu olmadan izliyorken bu kanallardan TRT1, TRT HABER, TRT belgesel kanallarına geçince sinyal kayboluyor. Açılmları için cihaza kapatıp yaklaşık 5 dakika bekleyince açılıyor. Bu durum beni sinir etti açıkcası. Acaba bu konuda çözüm önerisi olan var mı? Lütfen yardım.
 

DOST_6080

0
Üye
4 Şub 2015
4,946
15,652
113
59
TüRKİYE CUMHURİYETİ
Çok uydulumu kullanıyorsunuz (Türksat-hotbırt-........) ,Hazır Kanal Listesimi yüklediniz ?

Uydu ayaelarınızdan uydu seçin ve DAYZEK (DiSEqC) A-B-.... Seçimini yapıp Kaydediniz.

Kablonuzun cihaz girişini kontrol edin gevşek ise sıkın.
 

trabzon_1461

0
Üye
26 Eyl 2015
5
0
1
Evet turksat-hotbird. Hazır kanal listesi yükledim ama silip yeniden kendim tarattım sorun düzelir diye. DiSEqC1.0 ayarları turksatta port 1 ve hotbird de port 2 diye seçili
 
Son düzenleme:

DOST_6080

0
Üye
4 Şub 2015
4,946
15,652
113
59
TüRKİYE CUMHURİYETİ
Abim en güncel en güzel kanal listesi Kendi yaptığınızdır .Evet uğraştırır sıkıcıdır amma ben Batı Karadenizde Siz Doğu karadenizde Enlem Boylam Farkı var egim polarizasyon farklılığı var lnb farkı var yani varda var o yüzden diyorum kendi listeni kullan diyerek.
Uydu ayarları Kanal Arama Manuel arama frekans 12380 dikey 27500 frekansında Network Arama Açık Şifresizleri FTA seçin ve aratın hotbırt uydusunuda aynı şekilde network arama açık aratın kanallarınız gelir.
örnek hazır listede farzet arama frekansı 12380 v 27500 amma benim uydum ayarsız Lnb eski polarıze kaçık sa kanallar gelir gider bende ozaman frekansı kendime göre girerim 12378 v 27500 gibi +- 3 ekiltir artırırım.

Kolay gelsin
 

enkidu

0
Üye
21 May 2018
3
0
1
Merhaba,
Yaklaşık 15 gün önce evde temizlikçi uydu cihazının elektrik kablosunu çıkarmış. Akşam eve geldiğimde kabloyu taktım ancak uydu açılmadı. Kumanda gözünde yeşil ışık yandı ancak televizyonda sinyal yok uyarısı yazıyordu. Uyduya gelen kabloyu değiştirdim acaba kablo mu bozuldu diye. Yok yine açılmadı. Acaba televizyon mu bozuldu dedim, sitenin anten girişine taktım, sinyal geldi. Sonra aklıma geldi, uydu sanki hiç açılmıyor. sinyal olmasa bile next & next star yazısı çıkardı. Kumandadan kapatıp açıyorum. Yeşil ışık kırmızıya dönüyor. Sonra tekrar yeşil oluyor ama sinyal yok yazısı değilmiyor. Başka HDMI portlarına taktım yine olmadı.
En sonunda gidip yeni uydu aldım yine next star. Onu takar takmaz kanallar geldi.
3-4 gün kullandım. Sonra onunda kumandadan kapatmışlar. Kırmızı olmuş, ancak açmaya çalışınca yine açılmamış. 2 gün yine kapalı kaldı. Isınma problemleri olduğunu okumuştum. Eskiyi tekrar takıp deneyim dedim. Çat açıldı. 1 hafta izledim. sadece tv'yi kapattım. Uydu hep açık kaldı. Sonra bi deneme yapayım dedim. Uydu kısmını kapattım. Tekrar açtım, göz yeşil ışık oldu ama yine sinyal yok. Sonra bi ara geldi. Şimdi tekrar gitti... Diğer uyduyuda iade ettim. (Onda da sıkıntı oluyor diye)
Şimdi açılmıyor, kablodan çektim 2 gün soğusun diye. Taktım yine sinyal yok. Sizce ne yapmalıyım. Güncelleme filan uğraşmadım.
Tamire götürsem yine 100 tl isteyecek sanki. yerine yeni aldım onda da sıkıntı çıktı.

--------------------

Bu arada uydunun ana ekranı hiç gelmiyor. Açma kapama çalışıyor ama bazen zorlanıyor. Pil zayıf diye düşündüm ama değil.
 
Üst