Merhaba Next.web.tr Misafiri! Forum Sitemize Hoşgeldin.

Sitemize üye olarak ayrıcalıklarımızdan yararlanabilirsiniz.

or Kayıt ol

Samsung Galaxy Hakkında önemli detaylar

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Samsung Galaxy C5 Pro akıllı telefon sessiz sedasız duyuruldu

Samsung'un yeni akıllısı Galaxy C5 Pro gün yüzüne çıktı.
Her sene yeni modeller sunan Samsung, hatırlanacağı üzere geçtiğimiz sene Galaxy C9 Pro adındaki bir modelini pazara sunmuştu. İlk planda sadece Çin'de satışa sunulan bu akıllı telefon daha sonra is farklı pazarlarda da yerini almıştı.

Bu yeni aileye bu sene başında yeni bir akıllı telefon daha eklendi. Bu yeni cihaz ise Galaxy C7 Pro adı ile gelirken, yine ilk olarak Çin pazarında yerini almıştı. Diğer taraftan Galaxy C7 Pro ile birlikte Galaxy C5 Pro adında farklı bir başka model hakkında da bilgi gelse de bu akıllı telefon şu zamana kadar gün yüzüne çıkmamıştı.
Gelen yeni bilgilere göre ise Samsung, Galaxy C5 Pro adındaki bu yeni akıllı telefon modelini resmi olarak duyurdu. Yeni akıllı telefon sessiz sedasız firma tarafından listelendi. Cihaz Lake Blue, Maple Leaf, ve Powder Rose olarak üç farklı renkte geliyor. Şu an Galaxy C5 Pro ön siparişte ve çıkış tarihi ise 16 Mart olarak belirtilmiş. Fiyat ise CNY2,499 / $362 olmakta.
Yeni akıllı telefon 5.2" büyüklüğünde ve 1920x1080 piksel Full HD çözünürlüğünde Super AMOLED ekran içeriyor. Akıllı telefonun sistem belleği 4GB olarak belirlenmiş ve ayrıca dahili veri kapasitesi de 64GB olurken, bu kapasite microSD kart desteği ile artırılabiliyor.
Samsung Galaxy C5 Pro akıllı telefon gücünü ise 2.2Ghz saat hızında çalışan sekiz çekirdekli işlemcili Qualcomm Snapdragon 625 yonga setinden almakta. Cihazın hem ön tarafında, hem de arkasında 16MP çözünürlüğünde kamera bulunuyor. Batarya ise 2.800mAh.

--------------------

Geçtiğimiz yıl Galaxy Note 7 talihsizliğini yaşayan Samsung, önümüzdeki günlerde Galaxy S8 modelini lanse edecek ve ardından yeni Note cihazı için beklemeye koyulacağız.
Samsung'un daha önce çıkacağını onayladığı Galaxy Note 8 ile ilgili ilk sızıntılar gelmeye başladı. Bugün itibarıyla cihazın kod adı ve muhtemel model numarası belli oldu.
Galaxy Note 8'in kod adı Great

Ortaya çıkan bilgilere göre Galaxy Note 8, İngilizce'de "harika, mükemmel" gibi anlamlara çıkan "Great" kod adına sahip olacak. Tabii ki bundaki amaç, Note 7 olayından sonra moralleri yüksek tutmak ve telefonun ne kadar iyi olacağına vurgu yapmak.

Kod adının yanı sıra aynı kaynaklar, telefonun SM-N950F kod adına sahip olacağını söylüyor. Ancak tabii ki yine farklı Note 8 varyasyonları olursa, bu model isimlerinde bazı farklılıklar görmemiz olası.
Her zaman olduğu gibi yıl sonuna doğru tanıtılması beklenen Galaxy Note 8, büyük oranda önümüzdeki ay tanıtılacak Galaxy S8 ve S8+ modellerinden izler taşıyacak.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Samsung, özellikle amiral gemisi cihazların vazgeçilmezi olan parmak izi okuyucu sensörleri artık kullanmayabilir.
Bildiğiniz gibi Samsung, yeni cihazlarında parmak izi okuyucu sensör kullandığında bu sensörü arka kısma, kameranın yanına yerleştiriyor. Fakat bu durum, tek el ile cihazı kullanırken sensöre erişmede bazen sıkıntı yaratabilir.
Neyse ki Güney Koreli firma, yeni amiral gemisi cihazlarında optikat parmak izi okuyucu sensörün yanı sıra iris tarama sistemini de kullanıcılarına sunacak. Fakat gelen haberlere göre Samsung, -her ne kadar Galaxy S8'lerde sunacak olsa da- parmak izi okuyucu sensörü artık kullanmayı düşünmüyor.




Samsung merkezli olarak sızdırılan bilgiye göre Güney Koreli şirket, parmak izi okuyucu sensörlerin artık eskidiğini ve yerine yeni bir teknoloji sunulması gerektiğini düşünmekte. Parmak izi okuyucu sensörden boşalan koltuğun ise iris tarayıcılar tarafından doldurulması bekleniyor. Ancak şöyle bir sorun var; iris tarayıcı teknolojisi şu an için parmak izi okuyucu sensör kadar gelişmiş, stabil denebilecek bir teknoloji değil.
Tabi Samsung'un bu hamlesine oldukça cesur bir hamle olarak da yaklaşmak lazım. Zira parmak izi okuyucu sensörler hemen hemen tüm amiral gemisi cihazlarda olduğu gibi artık orta seviye cihazlarda da karşımıza çıkmaya başlayan, giderek yayılan bir teknoloji. Ve sektörde zirveye oynayan Samsung için bu teknolojiden vazgeçmek enteresan bir hamle olabilir.
Ancak bir diğer yandan da Samsung gibi bir firmanın planı olmadan böyle bir hamle yapması pek mümkün görünmüyor. Yani Samsung, söylenildiği gibi parmak izi okuyucu sensörü kaldıracaksa yerine koyacağı gelişmiş bir teknolojiyi çoktan hesaba katmıştır. Asıl sorun ise bu teknolojinin iris tarayıcı teknolojisi olup olmadığı.




İris tarayıcılar henüz sektördeki mobil cihaz üreticileri tarafından yaygın bir özellik olmadığından bu teknolojinin parmak izi sensörlerinin yerini alıp almayacağı soru işareti. Fakat Samsung, hali hazırda Galaxy S8 ve S8 Plus'ta bu özelliği kullanıma sunacak. Eğer bu cihazlardaki iris tarayıcı kullanıcıdan geçer not alabilirse, bu durum Samsung açısından da itici bir güç olabilir.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Samsung parmak izinden vazgeçiyor, yerine ne gelecek?

Güney Kore kökenli Samsung firması, akıllı cep telefonu ile tablet bilgisayar modellerinde parmak izi okuyucusuna veda edip yerine göz ve yüz algılayıcı sensörler geliştirmeyi hedefliyor.
Akıllı cep telefonu üretiminin en önemli isimlerinden birisi olarak karşımıza çıkan Samsung, son dönemlerde özellikle telefon veri güvenliği için tercih edilen parmak izi teknolojisinden vazgeçip yeni bir teknoloji geliştirmeyi amaçlıyor.
Hem daha güvenli, hem de çok daha hızlı olup daha düşük maliyetli bir teknoloji geliştirmeyi amaçlayan Samsung’un tercihinin yüz algılama teknolojisi olacağı konuşuluyor. Parmak izini kaldırarak cihazlardan yer tasarrufu etmek isteyen Samsung, yüz algılama teknolojisiyle orta tuşa da veda etmeyi planlıyor.
Twitter’da sızan bir bilgiye bakıldığında Samsung’un bu teknoloji için gerekli girişimlere başladığı belirtilirken, yüz algıma teknolojisine geçiş yaptığı taktirde ettiği yer tasarrufu ile birlikte çerçevesiz ekran üretimi konusundaki ilk atılımını da gerçekleştirmiş olacak. Güney Kore kökenli firma bu sensör ile birlikte bir tık bile olsa maliyeti alt seviyeye indirmeyi ve farklılık yaşatmayı amaçlıyor.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Bixby ilk olarak 29 Martta tanıtılacak ve sızan fotoğrafa göre yukarıdaki gibi olması beklenen Galaxy S8 ile birlikte gelecek.Samsung’dan tam donanımlı bir sanal asistan çıkarması bekleniyordu. Aslında “S Voice” var, ancak bu asistan hiçbir zaman istenen seviyeye ulaşmadı, üstelik Siri gibi Türkçe desteği kazanmadığı için Türkiye’deki kullanıcıların da pek işine yaramadı. Bugün tanıtımı gerçekleştirilen yeni sanal asistan Bixby ile şirket yola yeniden koyuluyor. Bixby esas çıkışını 29 Mart tarihinde resmen duyurulacak Galaxy S8 ile birlikte gerçekleştirecek.
Bixby ile Samsung Apple‘ın Siri ve Google’ın Assistant adlı sanal asistan seçeneklerinden daha farklı bir şeyler yapmayı hedefliyor. Bixby’nin daha farklı bir konsepti olacak; birkaç soru sorup cevap alacağınız bir asistan olmak yerine, uygulamaları kontrol etmek için ses tabanlı yeni bir arayüz sunacak.
Samsung’un Bixby ile ilgili olarak yayınladığı blog yazısında şirketin yazılım ve servislerden için araştırma ve geliştirmeden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Dr. InJong Rhee, insanların makinenin dünyayla nasıl ilişki kurduğunu öğrenmesi yerine, makinelerin insanları öğrenmesi ve onlara uyum sağlaması gerektiğini söylüyor. Eklenen işlevlerden bağımsız olarak, öğrenme eğrisini düzleştirecek yeterlilikte doğal ve sezgisel bir arayüzün zorunluluğuna dikkat çeken yönetici, yeni yaklaşımda Samsung’un yapay zekâdan yararlandığını, derin öğrenme konseptlerini kullanıcı arayüzü tasarımlarının temeline ekleyerek onu sağlamlaştırdığını dile getiriyor.
Samsung’un da belirttiği gibi, Bixby bir uygulamanın dokunmatik ekranla kontrol edilebilen hemen her unsurunu kontrol edebilecek. Sanal asistan bağlamsal açıdan bilgili olacak, bir işi yaparken sesli veya dokunmatik komutlar arasında sürekli atlansa bile, iş kaldığı yerden sürdürülebilecek. Bixby, yapılan bir işe dahil edildiğinde, nerede olduğunu anlayacak ve buna göre işi sürdürecek. Son olarak Samsung, Bixby’nin tamamlanmamış komutları da anlayabileceğini söylüyor.
Bixby’nin nasıl bir performans sergileyeceğini Galaxy S8 piyasaya çıktıktan sonra göreceğiz. Bu yeni sanal asistan başlangıçta sadece İngilizce ve Korece dillerini destekleyecek. Bu nedenle Türkiye’deki kullanıcılar bu yenilikten tam anlamıyla yararlanamayacak. Samsung, çıkaracağı yazılım geliştirme araç setiyle birlikte üçüncü taraf uygulama geliştiricilerinin uygulamalarına Bixby yeteneklerini eklemesini mümkün kılacak.
Her ne kadar Bixby Samsung’un geliştirdiği bir ürün olsa da, Güney Koreli şirketin geçen yıl satın aldığı yapay zekâ tabanlı asistan şirketi Viv‘in Bixby’nin temelinde yer aldığı düşünülüyor. WSJ’nin belirttiğine göre, Bixby aslında S Voice’in yükseltilmiş bir versiyonu olacak.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Geçen yılın en çok konuşulan akıllı telefonu hiç kuşkusuz Galaxy Note 7. Şubat ayında Samsung’un Galaxy Note 7’yi yenileyerek bazı pazarlarda tekrar satışa sunacağı dedikoduları ortaya çıkmıştı. Şirket,o günlerde yalanladığı iddiaları bugün yaptığı açıklama ile doğrulamış görünüyor. Samsung, Note 7’yi geri çağırdıktan aylar sonra cihazın yenilenmiş sürümlerini sunmayı planladığını doğruladı.
Note 7 ismi ile satışa çıkmayabilir!

Samsung, Verge’ye yaptığı kısa basın açıklamasında farklı pazarlardaki gsm şirketleri ve düzenleyici kurumlarla konuyu görüştükten sonra yenilenmiş Galaxy Note 7’yi hangi ülkelerde satışa sunacağının kararını açıklayacağını bildirdi. Şirket, yenilenmiş Note 7’nin ABD pazarında satışa çıkmayacağının üzerinde dururken, açıklamasında cihazın farklı bir adla piyasaya sürülebileceğini de ima ediyor.

Samsung, bazı Galaxy Note 7 ünitelerinin, yarı iletkenler ve kamera modüllerini test cihazlarında kullanmak üzere ayıracak. Diğer Note 7 birimlerindeki bakır, nikel, altın ve gümüş gibi malzemeleri ise geri dönüşüm konusunda uzmanlaşmış çevre dostu şirketlere verecek. Şirket yenilenen ve geri dönüştürülen malzemeleri kullanarak yeni cihazlar üretecek. Fakat bu cihazlar farklı bir isimle piyasaya sürülebilir.
Geçen yıl yaşanan pil faciasından dolayı Samsung, pil konusunda oldukça hassas. Bu sebeple yenilenen Note 7 (yada başka biri isim) cihazlarında muhtemelen daha küçük ve sekiz aşamalı testten geçirilmiş bir pil kullanacak. Yeni cihazın ne zaman ve hangi pazarlar için satışa çıkacağı henüz belli değil.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Geçtiğimiz yılı, Galaxy Note 7 ürününde yaşanan kronik pil sorunu nedeniyle, tam anlamıyla kabus gibi geçiren Güney Koreli teknoloji devi Samsung, uzun süren bekleyişin ardından geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen etkinlik ile yeni amiral gemisi Galaxy S8’i tanıtmıştı. Neredeyse bir yıla yakın bir süre boyunca gerek kulislerde dolaşan dedikoduları, gerek geliştiricilerin piyasaya sürdüğü fısıltılar sebebiyle teknoloji dünyasında sürekli gündemde kalmayı başaran yeni ürün, tanıtıldığı ilk günden itibaren en çok konuşulan ürün konumunda.

Geçtiğimiz yıl hedeflenen büyüme oranını, yaşanan problemlerden dolayı gerçekleştiremeyen Samsung, bu yıl hem geçtiğimiz yılın eksisini kapatmak hem de zedelenen marka değerini esksinin de üzerine çıkarmanın peşinde. Bu manada oldukça iddaalı iki yeni amiral gemisi ile sektörde gövde gösterisi yapan firmanın sürprizleri bitmeyecek gibi gözüküyor. Biz de sizler için, Samsung’un Galaxy S8 serisi ile birlikte tanıttığı yenilikçi ürünler arasında Samsung DeX’i inceledik.

İlk bakışta deck şeklinde duran, sıradan bir masaüstü şarj cihazına benzeyen Samsung DeX, Galaxy S8 serisini masaüstü bilgisayara çeviriyor. Samsung DeX ile monitörünüz arasında gerekli bağlantıyı kurmanız durumunda, telefonunuzun ekranındaki görüntü anlık olarak monitörünüze yansıtılıyor. Samsung DeX sayesinde telefonunuzdaki tüm uygulamaları monitörünüz üzerinden kullanabiliyorsunuz. Ayrıca Samsung DeX’e bağlayacağınız USB klavye ve mouse sayesinde, bilgisayarda gerçekleştirdiğiniz bir çok işlemi Samsung Galaxy S8 ve Samsung Galaxy S8 Plus üzerinden gerçekleştirebiliyorsunuz.

Yalnızca basit bir yönlendirici kutu olmayan Samsung DeX üzerinde HDMI, Ethernet ve USB Type-C portları da yer almakta. Bu portlar sayesinde Galaxy S8’inizde açtığınız yüksek çözünürlüklü bir filmi, Samsung DeX üzerinde bulunan HDMI portu üzerinden monitöre veya televizyona, hiçbir veri kaybı olmadan, oldukça kaliteli bir şekilde aktarabiliyorsunuz. Ya da Samsung DeX üzerinden bulunan Ethernet portu üzerinden, Galaxy S8’inize internet taşıma işlemi gerçekleştirebiliyorsunuz. Ürün üzerinde yer alan USB Type-C portu ise, telefonunuz Samsung DeX’e bağlı iken, sizlere hızlı şarj ve yüksek hızda veri transferi imkanı sunuyor.

Sahip olduğu konnektörler sayesinde Galaxy S8’inizi masaüstü bilgisayara çevirmenizi sağlayan Samsung DeX’i 160$ fiyat etiketinden satın alabileceksiniz. Ürünü tıpkı Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus serisinde olduğu gibi, 21 Nisan tarihi itibariyle satışa sunulması bekleniliyor.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Türkiye ve dünyadaki fiyatıyla dudak uçuklatan Samsung Galaxy S8, oldukça gösterişli bir telefon olsa da İngiltere merkezli bir şirket, cihazın gösterişini bir sonraki seviyeye yükseltmeye hazırlanıyor.
Truly Exquisite adlı şirket, 24 karat altın, 24 karat platin ve 18 karat gül kurusu Samsung Galaxy S8 satışa sundu!
Altın veya platin Galaxy S8, normal Galaxy S8 ile birebir aynı cihaz olsa da çerçeveleri değişiklik gösteriyor. Altın, platin veya gül kurusu renklerinde satışa sunulacak olan cihazlar, elbette cihazın normal fiyatının kat ve kat daha fazlası.
Örneğin altın bir Galaxy S8 64 GB satın almak için 2250 pound veya 2800 dolar ücret ödemeniz gerekiyor


Neyse ki şirket, 2800 dolara sadece altın kaplama bir Galaxy S8 vermek yerine, telefonun yanında birçok cihaz da gönderiyor. Her telefon koleksiyoncunun kutusu adı verilen bir kutuyla beraber gönderiliyor ve bu kutuda, kablosuz şarj ünitesi, Samsung Gear VR, taşınabilir şarj cihazı ve deri kart tutucu gibi hediyeler bulunuyor.
Cihazların ancak Mayıs ayının sonunda yollanabileceğini söyleyen şirket, dünyanın her yerine ücretsiz kargo ve altı ay garanti sağladığını belirtiyor.
3000 dolar, bir akıllı telefon için aşırı bir fiyat olsa da cihazın çok güzel durduğunu söylemeliyiz. Eğer ihtiyacınız olmayan, boşa harcayabileceğiniz 3000 dolarınız varsa ve gösterişi seven biriyseniz altın kaplama bir Samsung Galaxy S8 satın alabilirsiniz.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Araba kullanırken veya bisiklet sürerken kullanıcıların en fazla problem yaşadığı konuların başında, akıllı telefonlarına gelen mesajların meydana getirdiği dalgınlık yer alıyor.
Gelen mesajın veya bildirimin önemli olabileceğini düşünen kullanıcıların büyük bir bölümü, kendini gelen mesaja bakmak zorunda hissediyor.
Kullanıcıların bu problemden kurtulmasını ve araç kullanırken sadece yola odaklanmasını sağlamak isteyen Samsung, yeni geliştirdiği In-Traffic Reply uygulamasını duyurdu!
Samsung, In-Traffic Reply uygulamasını duyurdu!

Telefonda yer alan sensörler sayesinde sürüş halinde otomatik olarak etkinleşen In-Traffic Reply uygulaması, herhangi bir arama veya mesaj geldiğinde karşı tarafa otomatik olarak araç kullandığınızı bildirecek.




Karşı tarafa standart olarak ' Araç kullanıyorum, şu anda cevap veremiyorum ' mesajını gönderen uygulama, bu mesajı değiştirebilmenize veya mesaj yerine animasyonlar tercih edebilmenize imkan tanıyacak.
Samsung'un halen üzerinde çalıştığı In-Traffic Reply uygulaması, en geç Mayıs ayının sonuna kadar Google Play Store'da yerini almış olacak.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Note 7 modelinde yaşadığı facia sonrasında hatasını telafi edebilmek için kullanıcıların karşısına üst seviye donanımı ve tasarımı ile dikkat çeken galaxy S8 ikilisi ile çıkan Samsung, yeni sürprizler yapmaya devam ediyor.
Amiral gemilerini Qualcomm ve Exynos olmak üzere iki farklı işlemci ile satışa sunan Samsung, Exynos cihazlar için kaynak kodları yayınlama sürecine yeni amiral gemisinde devam ediyor.
Exynos işlemcili Galaxy S8 için kaynak kodları yayınlandı!

Bugün özel yazılım tutkunlarını sevindiren bir açıklama yapan Samsung, Exynos işlemcili Galaxy S8 ve galaxy s8 plus modellerine ait kaynak kodları yayınladığını duyurdu.





İlerleyen günlerde XDA gibi forumlarda Exynos işlemcili Galaxy S8 ikilisi için hazırlanan özel ROM'ları görmemizi sağlayacak olan bu gelişme, sadece ROM'ları kapsamıyor.
Zira, Galaxy S8 ikilisinin kaynak kodlarına ulaşan geliştiriciler, uygulama ve oyunlarını cihaz ile en iyi şekilde çalışması için optimize edebilecek.
SM-G950F model numarasına sahip olan Galaxy S8 için buraya,

SM-G955F model numarasına sahip olan

Galaxy S8 Plus için ise buraya tıklayarak kaynak kodlara ulaşabilirsiniz.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Samsung'un en çok satanlar listesinden düşmeyen yeni akıllı telefon modellerinden biri olan Galaxy J7, yeni versiyonu Galaxy J7 2017 modeli ile piyasaya çıkmaya hazırlanıyor. İlk olarak Şubat ayında daha sonra ise geçtiğimiz hafta içinde GFXbench sitesini ziyaret eden Samsung J7 2017'nin teknik özellikleri hakkında bir çok detay belli olmuştu. Samsung Galaxy J7 2017'nin teknik özellikleri dışında tasarımı, çıkış tarihi ve fiyatı da merak konusu olmaya devam ediyor.

Samsung Galaxy J7 2017 Özellikleri

Samsung Galaxy J7 2017'nin özellikleri, telefonun uygun fiyatlı tipik bir orta seviye akıllı telefon olacalını gösteriyor. 5.5 inç büyüklüğünde full HD Super AMOLED ekrana sahip olacak Galaxy J7 2017, Samsung'un üretimi olan 1.5 gHz Octa-Core CPU'ya ve Mali-T830 GPU'ya sahip Exynos 7870 yonga setinden güç alacak. Kullanıcıya 11GB boş alan bırakan 16GB dahili depolama alanına sahip cihaz, 3GB RAM bellek ile geliyor.

Galaxy J7 2017 Özellikleri:


Ekran: 5.5 inç 1080p full HD ekran
İşlemci: Exynos 7870 / Snapdragon 625 yonga seti
Bellek: 3GB RAM
Depolama: 16GB genişletilebilir dahili depolama alanı
Kamera: 12MP ön ve arka
Batarya: bilinmiyor
İşletim Sistemi: Android 7.0 Exynos versiyon / Android 6.0 Snapdragon versiyon

Bu arada Samsung Galaxy J7 2017'nin Exynos ve Snapdragon yonga setlerine sahip iki farklı versiyonda geleceğini belirtelim. Global pazarlarda Exynos versiyonun Android 7.0 Nougat işletim sistemi ile satışa sunulması bekleniyor. Amerika Birleşik Devletleri'nde ise Galaxy J7 2017 Snapdragon 625 yonga seti ve Android 6.0 Marshmallow işletim sistemi yüklü olarak satışa sunulacak. Ayrıca Exynos versiyon Galaxy J7 2017, ön ve arkada 12MP kamera ile gelirken, Snapdragon 625 yonga seti ile ABD'de satışa sunulacak modelde 13MP arka kamera ve 5MP ön kameraya yer veriliyor. Bu modeller ise Samsung SM-J727A ve Samsung SM-J730 model kod
numaralarını taşıyor.



Galaxy J7 2017 akıllı telefonun tasarımında, bir önceki modele göre radikal değişikliklerin olması beklenmiyor. Telefonun arka üst kısmına ortalanmış kare formlu kamera modülü, ön tarafta geleneksel Samsung ana ekran butonu varlığını sürdüren Samsung anahtar tasarım izleri olarak dikkat çekecek. Samsung'un yeni Galaxy J7 2017 modelinde çerçeveleri biraz daha daraltarak ekran gövde oranını geliştirmesi bekleniyor. Metal çerçevenin kullanılmaya devam edeceği yeni J7 2017'nin tasarım olarak çok fazla fark getirmeyeceği belirtiliyor.

Galaxy J7 2017'nin Fiyatı ve Çıkış Tarihi

Samsung, Galaxy J7 2017 akıllı telefonu henüz resmi olarak duyurmadı. Ancak Galaxy J7 2017'nin çıkış tarihi ve ortalama fiyatı belli diyebiliriz. Galaxy J7 2016 akıllı telefon Avrupa'da 299€ fiyat etiketi ile satışa sunulmuştu. Galaxy J7 2017'nin Fiyatı da büyük ihtimalle aynı civarda olacaktır. Bu nedenle yılın üçüncü çeyreğinde satışa sunulması beklenen Galaxy J7 2017'nin Türkiye fiyatının 1.500 TL civarında olmasını bekliyoruz. Tabi ki net fiyatlar ve özellikler Samsung'un bu cihazı resmi olarak duyurmasından sonra ortaya çıkacak.

Samsung Galaxy J7 Teknik Özellikleri

Dünya genelinde Qualcomm Snapdragon 615 işlemcisini kullanan cihazın iki farklı versiyonu mevcut durumda. Galaxy J7, ülkemize Samsung'un kendi işlemcisi olan Exynos 7580 ile geldi.
Grafik işlemci olarak Mali-T720 işlemcisini kullanan cihaz, 1.5 GB RAM'e ve 16 GB dahili depolamaya da sahip. Arkada 13 önde 5 megapiksel kamera kullanan cihazın en ilginç özelliklerinden biri ise ön kameranın flaşa sahip olması.
Samsung Galaxy J7 modelinin en başarılı özelliği ise kesinlikle uzun pil ömrü. 3000 mAh'lık bataryaya sahip olan cihaz, günümüz amiral gemilerinin çok üstünde bir pil performansı sunuyor.


Samsung Galaxy J7 artıları

-Başarılı pil ömrü
-Güçlü performans
-Geniş ekran
-Flaşlı ön kamera
-Uygun fiyat

Samsung Galaxy J7 eksileri

-Bildirim ışığı yok
-Çerçeveler daha ince olabilirdi

Samsung Galaxy J7 fiyatı ve teknik özellikleri

Ekran: 5.5 inç HD Super Amoled ekran
Kalınlık/ Ağırlık: 7.5 mm / 171 gram
İşlemci: Exynos 7580
Grafik İşlemci: Mali-T720
RAM: 1.5 GB
Depolama: 16 GB (microSD kart ile 128 GB)
İşletim Sistemi: Android 5.1 Lollipop
Ana Kamera: 13 Megapiksel
Ön Kamera: 5 Megapiksel
Batarya: 3000 mAh
Fiyat: 1099 TL
 

collo1

0
Moderator
11 Ocak 2012
5,008
12,241
113
ALMANYA
Galaxy Note 8, Samsung'un En Pahalı Telefonu Olabilir

Samsung'un merakla beklenen yeni amiral gemisi telefonunun fiyatı, "yok daha neler" dedirtecek cinsten!

Samsung'un bir sonraki numarası Galaxy Note 8'i Ağustos ya da Eylül'de piyasaya sürecek gibi görünüyor. Ve yeni sızan bilgiye bakılırsa phablet'in fiyatı el yakan cinsten olacak.

VentureBeat'in haberine göre Samsung yeni amiral gemisi telefonunun üzerine 999 'luk bir fiyat etiketi yapıştıracak. Bu da 1.120 dolar'a, yani 3.917 Türk Lirası'na eşit. Tabi telefon ülkemiz sınırlarına girince üzerine eklenecek vergileri de hesaba katmamız gerekecek.

Evan Blass geçmişte bir çok isabetli telefon sızıntılarıyla biliniyor, bu yüzden sızan fiyatın da doğru olma ihtimali oldukça yüksek. Galaxy Note 8, 999€ fiyatı ile Samsung'un şimdiye dek piyasaya sürdüğü en pahalı telefon olmaya aday.

999 pahalı telefonlar için çıtayı yükseltse de, Note 8'in daha önceki modellere kıyasla büyük oranda daha pahalı olması zaten bekleniyordu. Yaşanan Note 7 fiyaskosu ve geri toplama olaylarından önce Galaxy Note 7'nin fiyatı 850$'dı.
Rapor ayrıca 6.3-inç, 18.5:9 oranında AMOLED ekran, 6GB RAM ve bir çift 12 MP kameradan da bahsediyor. S Pen kalem ile cihaz yine Galaxy S serisinden farklılaşıyor.

Blass'ın kaynaklarına göre Note 8'in parmak izi okuyucusu cihazın arkasında bulunacak ve siyah, mavi ve altın renk seçenekleri ile piyasaya sürülecek. Bu bilgilerin hiç biri yüzde yüz doğrulanmış değil, ancak her yeni haber bir diğerini doğrulamaya devam ediyor.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
galaxy-note-8.jpg


Galaxy Note 8 hakkında her geçen gün yeni bir detay gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Gelen detaylara göre amiral gemisinin yeni tarama görüntüleri ortaya çıktı.
Galaxy Note 8 tasarımı netleşmeye devam ediyor!

Eylül ayından Berlin'de düzenlenecek IFA 2017 fuarında boy gösterecek olan Note 8 oldukça iddialı özellikler ile geliyor.Bugün yapılan sızıntı ile birlikte Note 8'e ait olan kılıflar ortaya çıktı. Böylelikle yeni telefonunun tasarımı hakkında bilgilerin de yavaş yavaş şekillendiğini görmekteyiz.


galaxy-note-8-sdn-1.jpg
Bizleri çift arka kamera ile karşılayacak olan Samsung, her yönüyle kullanıcılara kaliteli bir deneyim vaat ediyor. İlk olarak Galaxy S8 ile kullanıcıların karşısına Infinity Display'le çıkan Samsung yeni Note 8'de bu ekranı kullanmayı düşünmüyor.Ayrıca sızdırılan görsellerde gördüğümüz gibi yeni telefonda home tuşunun yeniden yer almadığını ve parmak izi okuyucusunun telefonun arkasında bulunduğunu görmekteyiz.


galaxy-note-8-sdn-3.jpg
Parmak izi sensörünün beklenenin aksine cihazın ekranına entegre olmayacağı düşünülüyor. Naver'ın yayınladığı bir rapora göre, ekrana entegre parmak izi tarayıcıları konusunda hala teknik olarak çeşitli kısıtlamalar var. Bu yüzden Samsung'un tarayıcıyı Galaxy S8 gibi cihazın arkasına koyma ihtimali daha yüksek.Note FE diğer ülkelerde satışa çıkacak mı?Galaxy Note FE diğer ülkelerin pazarına sunulmaya hazırlanıyor. Tüm dünyaya yayılma planında olan...


USB Type C ve 3.5 mm'lik jak girişine sahip olan yeni amiral gemisi oldukça iddialı geliyor. Henüz cihaz hakkında pek bir detaya sahip değiliz.


galaxy-note-8-sdn-2.jpg
Ancak son yayınlanan raporlar Note 8'in Snapdragon 836 ile geleceğini belirtiyor. ABD modelinde bu yonga setinin kullanılması beklenirken Avrupa pazarında Samsung'un Exynos 8895 işlemcisi kullanılacağı ve 6 GB'lık bir belleğe sahip olacağı düşüncesi son zamanlarda oldukça fazla konuşulmakta.


--------------------

galaxy-note-8-ozellikleri-ve-fiyati-note-8-hakkinda-her-sey-1.jpg


Galaxy Note 8 özellikleri, fiyatı ve çıkış tarihi en çok merak edilen şeylerin başında geliyor.
Peki Samsung'un yeni amiral gemisi Galaxy Note 8 özellikleri ne olacak? Ne zaman satışa çıkacak? Son haberler ışığında Galaxy Note 8 ile ilgili tüm bilgileri bir araya getirdik.Galaxy Note 8 özellikleri ve fiyatı

Galaxy Note 8 söz konusu olduğunda, cihazın galaxy 8 serisi ile benzer bir görünüme sahip olacağı düşünülüyor. Bununla birlikte daha büyük bir ekran, çift kamera ve parmak izi tarayıcının konumu yönleriyle S8'den ayrılması bekleniyor. 6.4 inçlik ekranı ile galaxy s8 plus'a yakın bir tasarımın gelme ihtimali yüksek. Bunun dışında geçtiğimiz dönemde cihazın kılıfları ile birlikte kalemi de sızdırılan noktalardan biri oldu.
galaxy-note-8-render.jpg


Galaxy S8 serisi gibi Note 8'in 2.960 x 1.440 piksel ve 18.5: 9 en-boy oranıyla kavisli bir Super AMOLED ekrana sahip olması bekleniyor. Bununla birlikte, 5.7 inç ekrana sahip Note 7'ye kıyasla biraz daha büyük bir ekranla gelecek. Note 8'in 6.3 veya 6.4 inç ekrana sahip olması bekleniyor.
Galaxy Note 7, Ağustos 2016'da tanıtıldı ve aynı ay içinde ABD'de satışa çıktı. Bu yıl da aynı takvim geçerli gibi görünüyor. Güney Kore haber sitesi The Bell'e göre Samsung, Ağustos ayı ortasında Note 8'i tanıtarak ön sipariş toplamaya başlayacak. The Bell, Samsung'un tanıtılması muhtemeliPhone 8'den önce Note 8'i piyasaya süreceğini düşünüyor.Bununla birlikte, SamMobile tarafından hazırlanan yeni bir rapora göre Note 8 Eylül ayında tanıtılacak. Siteye göre Samsung, 1 Eylül'de başlaması beklenen Berlin'deki IFA'da Note 8'i tanıtarak kısa bir süre içinde satışa sunacak. Raporda iPhone 8'den önce piyasaya sürülmesinin beklendiği belirtiliyor.Son yayınlanan raporlar Note 8'in Snapdragon 836 ile geleceğini belirtiyor. ABD modelinde bu yonga setinin kullanılması beklenirken Avrupa pazarında Samsung'un Exynos 8895 işlemcisi kullanılacak.Note 8 ile ilgili en çok merak edilen konulardan biri de RAM miktarı. Birçok analiste göre Note 8 6 GB RAM ile gelecek. Note 8'de kamera konusunda da önemli bir değişim yaşanacak. Yeni modelin 12 MP geniş açılı objektife ve 3X optik zoom 13 MP telefoto objektife sahip çift kamera ile gelmesi bekleniyor

.
galaxy-note-8-onleaks.jpg


Parmak izi sensörünün beklenenin aksine cihazın ekranına entegre olmayacağı düşünülüyor. Naver'ın yayınladığı bir rapora göre, ekrana entegre parmak izi tarayıcıları konusunda hala teknik olarak çeşitli kısıtlamalar var. Bu yüzden Samsung'un tarayıcıyı Galaxy S8 gibi cihazın arkasına koyma ihtimali yüksek.
Note 8'in IP68 sertifikası, yeni S Pen ve 3500 mAh bir pil ile gelmesine kesin gözüyle bakılılıyor. Şirketin sanal asistan Bixby'nin daha geliştirilmiş versiyonunu bu modele eklemesi muhtemel. Note 8, Android 7.1.1 yazılımı yüklü olarak gelecek.Note 8'in Galaxy S8 serisi ile benzer bir görünüme sahip olacağı düşünülüyor. Bununla birlikte daha büyük bir ekran, çift kamera veparmak izi tarayıcının konumu (belli değil) yönleriyle S8'den ayrılması bekleniyor. 6.4 inçlik ekranı ile Galaxy S8 Plus'a yakın bir tasarımın gelme ihtimali yüksek.



galaxy-note-8-konsept-1497674824.jpg
Samsung Galaxy Note 8 fiyatıSızıntılar ve tahminler ürünün 850 dolar fiyatla satılacağını gösteriyor. Bu sebeple, geçen yılki fiyatı da düşünülerek, Türkiye fiyatının 3500 TL civarında olması bekleniyor.

Telefon hakkında hep konuşulan Infinity Display, boydan boya ekran anlamına geliyor. Çerçevesiz yapı, SlashLeaks'in sızıntısında da görülüyor. Bu da, telefonun 6,3 inç ekrana sahip olacağında birleşen haberleri doğrular nitelikte.
Telefonun 19,5:9 oranı da tek elle kullanımı kolaylaştırabilir. Kulaklık jakını koruyan cihazın arka yüzünde çift kamera ve parmak izi okuyucu yer alıyor. Önceki sızıntılarda bu okuyucu kameraya çok yakındı ve karıştırılma ihtimali yüksek görünüyordu.
Önceki sızıntı telefon kılıf ve kasası üreticisi Slickwraps'in CEO'su tarafından yapıldı. Jonathan Endicott, yukarıda bahsettiğimiz parmak izi okuyucunun kameranın tam altında olduğunu göstermişti.
Bir diğer sızıntıda, Mobile Fun, bu fotoğraftakinin orijinal Samsung Galaxy Note 8 kasası olacağını iddia etmişti.
Olixar'ın kapakları ise parmak izi okuyucunun ekranda değil, arka yüzde olacağını gösteriyor.

1557969_61d082d5f1e31d962bc1aa7f62ddcd5d_640x640.jpg

Haziran'da Şanghay'da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi'nde, telefonun önemli bir özelliği ortaya çıktı. Samsung, burada ISOCELL teknolojisini kullanan yeni kamera algılayıcılarını tanıttı.

Parlak, Hızlı, İnce ve Çift adlı dört yeni algılayıcısının her biri farklı bir çözüm oluşturmak için tek başına kullanılabiliyor. ISOCELL Dual'in ise Note 8'de yer alacağı düşünülüyor. Son sızıntıların hepsinde çift kamera görülen cihaz, fuarda gösterilen, her biri 13 MP'lik çift kameraya sahip olabilir.

Bunlardan biri RGB renkleri yakalarken, diğeri siyah beyaz çekiyor ve fotoğraftaki derinliği belirliyor. Her iki algılayıcı da 1,12 mikron piksel ve f/2,0 objektif taşıyor.
Fakat yine de ipuçları veriyor. Samsung Galaxy S8+ ile karşılaştırıldığında Note 8'in daha büyük olacağını söylemek mümkün.
Bu görüntüler çift arka kamerayı ve S Pen özel kalemi de doğruluyor. Arka kısımdaki kamera çıkıntısı, estetik takıntısı olanları biraz rahatsız edebilir. Zira telefonun hiçbir yüzeyde düz durmayacağını garanti ediyor.
Telefon hakkında bir enteresan sızıntı da Koreli web sitesi The Investor'dan geldi. Telefonda iPhone'lardaki 3D Touch özelliğine benzer bir baskı algılayan özellik olacağı düşünülüyor. Buna göre, ekrana belirli bir süre bastırarak ek işlevlerin ekrana gelmesini sağlamak mümkün olacak.
Note 8, öncülünün yaşadığı batarya patlamasına karşı da önlemli. Samsung, sekiz noktalı pil testi yaparak, ürünlerin problemsiz olacağını garanti etmek istiyor.
Bu testlerde, piller dayanıklılık, görsel kontrol, X ışını testi, sökme testi, ışıksal bağdaşımlı tomografi (OCT) gibi kapsamlı testlerin yanı sıra, şarj ve deşarj, toplam uçucu organik bileşenler ve hızlandırılmış kullanım testi gibi uygulamalı testlerden de geçmek zorunda.


galaxy-note-8-konsept-1497674824.jpg


Samsung-Galaxy-Note-8-hakk%C4%B1nda-681x395.jpg


galaxy-note-8.png




samsung-galaxy-note-8-ozellikleri-2.jpg





Samsung-Galaxy-Note-8.jpg




galaxy-note-8-ozellikleri-ve-fiyati-note-8-hakkinda-her-sey-2.jpeg
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
529


600 MB boyutundaki bu yeni güncelleme neler içeriyor?


Samsung Türkiye'deki kullanıcılar için yeni güncellleri yayınlamaya devam ediyor. Ülkemizdeki Galaxy S8 ve Galaxy S8+ modelleri için
yeni Android güncellemesi yayınladı. 600.21 MB boyutunda olan güncelleme ağustos ayı güvenlik iyileştirmesini içeriyor, fakat başka değişiklikler de yapıyor.

Sürüm notlarına göre güncelleme içeriği şu şekilde:

-Otomatik parlaklık kontrolü iyileştirildi
-PC bağlantı istikrarı iyileştirildi
-Aylık google güvenlik yamaları (Ağustos) uygulandı
-Cihaz kararlılık geliştirmeleri ve böcek onarımları
-Yeni ve/veya geliştirilmiş özellikler
-Performans üzerinde başka iyileştirmeler
Eğer yeni yazılım paketi için telefondan uyarı almadıysanız, Ayarlar>Yazılım güncellemesi kısmından kontrol edebilirsiniz.
 
Üst