Merhaba Next.web.tr Misafiri! Forum Sitemize Hoşgeldin.

Sitemize üye olarak ayrıcalıklarımızdan yararlanabilirsiniz.

or Kayıt ol

Steam’den güçsüz bilgisayar sahiplerine müjde!

kaptan-8

0
Moderator
10 Ocak 2018
7,520
22,576
113
Adana


Steam, güçsüz ekran kartına sahip olup da sanal gerçeklik teknolojisini kullanmak isteyen kullanıcıları sevindirecek. İşte yeni SteamVR güncellemesi!

SteamVR güncellemesi ile herkes için sanal gerçeklik

Hepimizin bildiği üzere sanal gerçeklik teknolojisini verimli olarak kullanabilmemiz için ortalama üstü, hatta üst sınıf ekran kartlarına sahip olmamız gerekmekte. Sanal gerçeklik teknolojisini kullanabilmek için ekrana çok yakın bir mesafeden bakmanız gerekiyor. Bu durum da yüksek çözünürlük, yüksek saniyelik kare sayısı ve yüksek ekran tazeleme hızı demek oluyor.
xsteamvr.png.pagespeed.ic.gLI278zPxM.png
Oyunları normal bir monitörde çalıştırmaktan çok daha fazla güç gerektiren sanal gerçeklik teknolojisi için Steam tarafından yeni bir çözüm geldi. Yayınlanmış olan Steam güncellemesi ile yeni hareket yumuşatma teknolojisi kullanıcılara sunuldu.

Kare hızınızın düşük olduğunu algıladığı anda devreye giren özellik, yalnız alt seviye ekran kart sahiplerini değil, üst seviye ekran kartı sahiplerine de fayda sağlamakta.

Filmlerde kullanılan 24 FPS çekilmiş görüntüleri yumuşatma teknolojisine benzeyen özellik, son iki kareyi inceleyerek yeni bir kare oluşturmakta. Ekran kartınızın kare çizme gereksinimi azaltıldığı için performans anlamında ciddi bir iyileştirme yapılmış oluyor. Bu sayede, oyunları yüksek kare hızında çalıştıramayan ekran kartı sahipleri de, konforlu bir sanal gerçeklik deneyimi yaşayabiliyor.

shiftdelete.net
 
Üst