Merhaba Next.web.tr Misafiri! Forum Sitemize Hoşgeldin.

Sitemize üye olarak ayrıcalıklarımızdan yararlanabilirsiniz.

or Kayıt ol

Windows 10 "19H1" güncellemes 2019'un ilk yarısında gelmesi bekleniyor.

collo1

0
Moderator
11 Ocak 2012
5,008
12,241
113
ALMANYA
Windows 10'a yeni gelecek güncelleme ile bilgisayarların hızları yüzde 18 ila 30 arasında artacak.





Intel açısından çok da parlak bir sene olduğunu söylemek zor, özellikle de Spectre ve Meltdown sorunları nedeniyle. Sorunların önünü almak için yapılan güncellemeler ve çalışmalar sonucunda bilgisayarlar belki kurtuldu ancak yüzde otuza varan yavaşlama sorunları çıktı. Windows'un yeni güncellemesi ile kaybedilen gücü geri kazanmak mümkün olacak gibi gözüküyor.
e70b2c2bc1572acfc8a537181cc05a7ad56a61a2.jpeg

Pek çok ağda ve sistemde yavaşlamalar olmasına rağmen Google'ın bulut sistemi pek de ciddi bir sorun yaşamamıştı. Bunun sebebi ise Google'ın mühendislerinden Paul Turner. Turner'in Intel işlemcilerini daha farklı şekilde kullandığı Retpoline yöntemi sayesinde hem performans kaybı olmuyordu, hem de spectre ve meltdown problemi yaşamadılar.
Bu yaklaşımı kendi işletim sistemlerinde de kullanmak isteyen Microsoft'un yeni güncellemesinde Retpoline yüklü olarak gelecek.

Windows Kernel Ekibi'nden Mehmet İyigün'ün açıklamasına göre bu güncelleme sayesinde daha önceki güncelleme ve fixlerde kaybolan güç geri gelecek. Son kullanıcılar için CPU kullanımındaki fark son derece büyük bir gelişme olacak.
 
Son düzenleme:

collo1

0
Moderator
11 Ocak 2012
5,008
12,241
113
ALMANYA
Windows 10 "19H1" güncellemes 2019'un ilk yarısında gelmesi bekleniyor.

Bloatware (varsayılan yazılım) adı verilen programlar, işletim sistemlerinin içerisinde varsayılan olarak önceden yüklenen ve çoğunlukla kullanılmasa bile kaldırılmayan yazılımlar her zaman için işletim sistemlerinin istenmeyen parçası olmuştur. Görünüşe göre Windows bu konuda olumlu adımlar atmaya kararlı.


Microsoft'un açıklamasına göre Insider yapı numarası 18262 olan Windows 10 sürümünde Başlangıç menüsünden bazı varsayılan uygulamaların kaldırılması mümkün olacak. Söz konusu yapı numarası, maalesef "Redstone 5" olarak bilinen Ekim 2018 güncellemesinin değil, 2019'un ilk yarısında gelmesi beklenen Windows 10 "19H1" güncellemesinin bir parçası.

Bu yeni yapıda kullanıcılar Başlangıç menüsünde varsayılan uygulamalara sağ tıklayarak onları bilgisayarlarından kaldırabiliyorlar.

Kaldırılabilen yeni uygulamaların listesi şu şekilde:
3D Görüntüleyici (eski ismiyle Karma Gerçeklik Görüntüleyicisi)


Hesap Makinesi

Takvim

Groove Music

Posta

Filmler & TV

Paint 3D

Ekran Alıntısı Aracı

Yapışkan Notlar

Ses Kaydedicisi

Bu uygulamalardan Ekran Alıntısı Aracı gibi birkaç aracın fonksiyonları halihazırda Office programlarında dahili olarak bulunuyor, bu açıdan bu yazılımların kaldırılabilecek olması Microsoft açısından mantıklı olabilir. Bunun yanı sıra Ekim 2018 güncellemesinden önce de Microsoft, bazı varsayılan yazılımları kaldırmayı mümkün kılmıştı. Bu yazılımların arasında Skype, İpuçları, Print3D, Hava Durumu gibi programlar da var.

Bununla birlikte Microsoft, Windows 10'un ilk aylarında daha önce önyüklü programlar nedeniyle eleştirilmişti. Candy Crush gibi oyunlar iş bilgisayarlarına yüklenen Windows dağıtımlarında bile önyüklü olarak bulunuyordu. Bunun Microsoft açısından neden mantıklı bulunduğundan tam olarak emin olamasak da kullanıcıların bu durumdan oldukça şikayetçi olduğu bilinen bir gerçek.
 
Üst