Merhaba Next.web.tr Misafiri! Forum Sitemize Hoşgeldin.

Sitemize üye olarak ayrıcalıklarımızdan yararlanabilirsiniz.

or Kayıt ol

İntel den Windows 10 için tanıttığı "Modern Sürücü".

collo1

0
Moderator
11 Ocak 2012
5,010
12,242
113
ALMANYA
Intel, grafik sürücüsünde büyük değişiklik yapıyor. İşte Windows 10 için tanıttığı "Modern Sürücü".
intelden-windows-10-icin-modern-surucu.jpg


Intel'in dahili grafik işlemcileri elbette geçmiş yilara göre büyük aşama gelmiş durumda ve eğer ekran kartı alma şansınız yoksa oyunlarda nispeten iyi performans almanızda yardımcı olabiliyor. Şimdi Intel, bu konuda bir aşama daha kaydetmeye karar almis ve yeni bir sürücü yayınlamış: ismi ise "Modern Driver"

Evet, ismiyle sanki yeni dünyaya yeni den ayak basıyormuş izlenimi yaratsa da Modern Driver ile grafik işlemcilerin sunduğu özellikler genişleyecek. Intel, bu defa dahili yerleşik grafik işlemcisi için önemli bir değişiklik yapmaya karar vermiş ve kapsamlı bir sürücü üzerinde çalışmış. Windows 10 ve Windows Server 2019 için optimize ettiği sürücüleri, Windows Moders Driver ve Universal Windows Drivers (UWD) olarak bulabiliyorsunuz. Bu sürücülerin yüklenebilmesi için ise, Windows 10 Ekim 2018 Update'ini almış olmanız gerekiyor.

Peki, Intel'in Moders Driver'ı ile hangi oyunlarda iyileştirme sağlanacak? Intel'in paylaştığı liste şöyle:

Fallout 4

Far Cry 5

FIFA 18

Paladins

Path of Exile

The Sims 4

SMITE

Borderlands 2

Euro Truck Simulator 2

PLAYERUNKNOWN'S BATTLEGROUNDS

Rocket League

Witcher 3

Bunun yanı sıra, yeni sürücü bazı noktalarda da kuşkusuz yama görevi görüyor ve yeni güncellemeler getiriyor. Bu güncellemeler ise şöyle:

Automatic Game Tuning özellğinde güncelleme

OpenGL kullanılırken RAM tüketim miktarını azaltma

Display Refresh Rate Swiching (DRRS) açıkken pil perfomansını geliştirme

Vulkan Driver Stability iyileştirmeleri

Son olarak Windows 10 Modern Driver'ın bazi oyunlarda da gelismeler sağladığını da belirtelim. Mesela yeni sürücü ile NBA 2K19, FIFA 19 (DX12) ve Assassin's Creed: Origins'te gözlenebilir küçük grafik anomilikleri düzeltimiş. Ayrıca Call of Call of Duty: Infinite Warfare, FIFA 19 (DX12) ve World of Warcraft: Battle for Azeroth'ta (DX12) da ara sıra gerçekleşen oyunun çökme sorunu da ortadan kaldırılmış. Bunun gibi daha bir dizi yenilikler de bulunan Intel'in yeni Windows 10 Modern Driver'ını yüklemek düsünürseniz buraya tıklayarak Intel'in ilgili sayfasına ulaşabilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Üst