Merhaba Next.web.tr Misafiri! Forum Sitemize Hoşgeldin.

Sitemize üye olarak ayrıcalıklarımızdan yararlanabilirsiniz.

or Kayıt ol

Avrasya Tüneli'nin ismi için büyük yarış

collo1

0
Moderator
11 Ocak 2012
5,070
12,477
113
ALMANYA
Kamuoyunda Avrasya Tüneli olarak bilinen projenin ismi için Ulaştırma Bakanlığı'nın açtığı anket büyük ilgi görüyor.

Sosyal medyada tünelin isminin Mustafa Kemal Atatürk, Abdülhamid Han ve ve Alparslan Türkeş olması için ayrı ayrı kampanyalar yürütülüyor.

Ankete katılım için linki tıklayın

[url]http://anket.udhb.gov.tr[/URL]

İstanbul Boğazı’nın altına inşa edilen, hem tekerlekli araçların hem de metronun geçişine olanak sağlayan ‘Tüp Geçiş Projesi’ 20 Aralık’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak. ‘Avrasya Tüneli’ olarak bilinen projeye verilecek isim için Ulaştırma Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde anket başlatıldı.

1 Aralık’ta başlayan ve 10 Aralık’a kadar sürecek olan ankette isim seçenekleri bulunmuyor. Ankete katılanlar istedikleri ismi kutucuğa yazıp ‘Gönder’ butonuna tıklıyor. Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri anket hakkında şu bilgiyi verdi: "1 Aralık'ta başlayan anket, 10 Aralık'ta 23.59 itibariyle son bulacak. En çok önerilen isim 20 Aralık'ta tünelin açılış töreninde kamuoyuna açıklanacak. O güne kadar hangi isimlerin önerildiği, kaç ismin yarıştığı gibi bilgiler kamuoyuyla paylaşılmayacak. İsteyen istediği ismi önerebilir."

ATATÜRK, ABDÜLHAMİD HAN VE TÜRKEŞ
Bir grup kullanıcı tünelin isminin Atatürk olmasını isterken bir çok kullanıcı da tünelin adının Boğaz'a ilk tüp geçiş projesini çizdiren Osmanlı padişahı Abdülhamid Han olması gerektiğini savunuyor. Bir grup kullanıcı da "milli projeye milliyetçi isim" sloganıyla Avrasya Tüneli'ne 'Alparslan Türkeş' adının verilmesi için kampanya başlattı.

f12

0
Özel Üye
21 Eki 2015
1,015
267
83
Sultan II Abdülhamid Han'ın hayali olduğu için Sultan II Abdülhamid Han olmasından yanayım.

Oy vermek için : http://anket.udhb.gov.tr/

qjRz3V.jpg

habib_723

0
Üye
23 Ara 2015
72
1
8
Sultan II Abdülhamid Han'ın hayali olduğu için Sultan II Abdülhamid Han olmasından yanayım.

Oy vermek için : http://anket.udhb.gov.tr/

qjRz3V.jpg

Sanırım çok kişinin ismini bu şekilde gönderip kabul edeceklerini düşünmüyorum 1-2 kişi bile gönderse yeterli olur kanımca... düşünsenize herkes "acur" diye bir isim öneriyor acaba toplam 100 bin kişi gönderdi ve 90 bini "acur" yazsın acaba "acur" mu olur sizce... Hangi isim güzelse sanırım o olacak gibi...

f12

0
Özel Üye
21 Eki 2015
1,015
267
83
Sanırım çok kişinin ismini bu şekilde gönderip kabul edeceklerini düşünmüyorum 1-2 kişi bile gönderse yeterli olur kanımca... düşünsenize herkes "acur" diye bir isim öneriyor acaba toplam 100 bin kişi gönderdi ve 90 bini "acur" yazsın acaba "acur" mu olur sizce... Hangi isim güzelse sanırım o olacak gibi...

Tabiki de saçma sapan isimlere itibar bile edilmez sayısı her ne olursa olsun sadece uyabilecek isimler dikkate alınır herkes aynı isimi yollar farkı bir isim bile verilebilir denizcilik ve ulaştırma bakanlığına iletiliyor 3 isim üzerinde yoğun talep olduğu yazılmış sonuçta anket bu ben görüşümü hayali olduğu için Sultan II Abdülhamid Han isiminin verilmesini düşündüm gönderdim olur veya olmaz bir başkasıda Kanuni Sultan Süleyman diyebilir görüşler alınıyor olabilir uyumlu ve güzel olan isim seçilir sonuçta anket göndermek kişinin iradesine kalmış