- 19 Haz 2016
- 8,533
- 148
- 63


Öğretici bölümleri küçük görmeyin.
Yukarıdaki görselden de görebileceğiniz gibi, sizlere oyunu çok rahatlıkla öğretebilecek birçok pratik bölümü bulunuyor. Practice modu, oyunun temellerini size gösterirken, Advanced Practice ise biraz daha detay bilgiler veriyor. İlk temelleri öğrendikten sonra detaylara girmenizi öneriyoruz. Ardından Free Mode üzerinde bu öğrendiklerini test edip, Duel Practice kısmında ise sıra sıra zorluk seviyesini arttıracak düello yapmanızı öneririz. En kolay bot seviyesi 0 ve en zoru da 3. Aklınızda bulunsun. Geriye kalan 3 video, pratik bölümleri kadar etkili değil fakat yine de birçok şey gösterecek size. Bunları küçük görmeyiniz. Çoklu oyuncu modunu oynayarak hemen öğrenebileceğiniz bir oyun değil bu.
İlk çoklu oyuncu deneyiminiz önemli.
For Honor, birçok farklı oyun moduna sahip. Bu oyun modlarından bir tanesi de düello. 1e 1 yani. Şimdi, her oyun modunu botlar ile oynayabiliyorsunuz. Eyvallah fakat botların da standart bir saldırı tipi var. Bu bir süre sonra size yeterli gelmemeye başlayacaktır. İşte o zaman, çoklu oyuncu modunda 4e 4 bir moda zıplamak yerine, direkt olarak 1e 1 deneyin. Bunun sebebi ise, şu an düello modu hariç her modda, oyuncular karşısındaki kişiye 1e 4 saldırmayı çok seviyor. Bu kesinlikle size oyunu öğretmeyecektir. Bu yüzden korkmayın, düello yapın. Kimse düşmanınız ile sizi rahatsız etmeyecek.
Kullanacağınız kahramana dikkatli karar verin.
Eğer günde 10 saat For Honor oynamayacaksanız, oyun içinde harcadığınız paraya ve verdiğiniz emeğe dikkat etmeniz gerek. Oyunda 12 karakter var ve hepsi birbirinden farklı oynanışa sahip. Fakat şöyle bir sıkıntı var, standart karakterler hariç tüm karakterler kapalı ve açmak için 500 Steel vermeniz gerekiyor. Tüm karakterleri açarsanız, bolca para harcamış olacaksınız ve karakter geliştirme için paranız kalmayacak. Bu yüzden, öncelikle senaryo moduna zıplayabilirsiniz. Senaryo modu, sizlere neredeyse tüm karakterleri denetiyor. Orada karar kılıp, 500 Steel ile ana karakterinizi açıp, geri kalan paranızı da yine aynı karakteri geliştirmek için kullanabilirsiniz.
Tuşlara dikkatli basın.
Bu oyun, bir Hack & Slash tarzına sahip değil. Saniyede 30 kez R2 tuşuna basarak saldırı yapma, size hiçbir zaman, hiçbir şey kazandırmayacaktır. Öncelikle dayanıklılık ve can barınıza dikkat etmeniz lazım. Ardından, karakterinizin önemli kombolarını öğrenip, ona göre bir saldırı planlamanız lazım. Gerekiyorsa, ki gerekiyor, karşınızdaki düşmanın hareketlerini gözleyip, doğru zamanda saldırı yapmayı beklemelisiniz. Özellikle düello modunda, bu oyun tam bir sabır gerektiriyor.

Ekstra zırh ve silah parçaları her zaman geçerli değil.
For Honor içerisinde karakterinize yeni silah ve zırh parçaları alabiliyorsunuz. Bu zırh ve silah parçaları, karakterinizin belli istatistiklerini etkiliyor ve 2. bir seviyeniz oluşuyor. Bu seviyenin adı da Gear seviyesi. Fakat bu Gear seviyesi, her oyun modunda aktif değil. İnternette birçok rehberde, sadece 4e 4 modunda aktif olduğunu okuyabilirsiniz fakat tam olarak da öyle değil. Gear seviyesini ve zırh/silah parçalarının istatistik etkilerini, oyundaki tüm oyun modları için açıp, kapatabiliyorsunuz oyun ararken. Fakat sadece standart olarak 4e 4 modda bu açık olarak oyun arıyor, geri kalan modlarda standart olarak kapalı kalıyor. Maç arama ayarlarından bunu ayarlayabilirsiniz.
Boşa para harcamayın.
Para derken hem gerçek parayı, hem de oyun içi para birimi olan Steeli kast ediyoruz. Bana soracak olursanız, hiçbir oyuna yüksek miktarlarda para yatırmak mantıklı değil. Bu bir yana. Bir de Steel var. Eğer oyunu sürekli oynamayacaksanız, Steel kazanmanız zor olacak ve siz de gidip bu birimi, kozmetik ögelere harcarsanız, sıkıntı büyük demektir. Çünkü Steel birimini, yeni zırh ve silah parçaları için kullanmanız, bu parçaları seviye atlatmak için kullanmanız, karakteriniz için en iyisi olacaktır. Alacağınız bir renk seti, hiçbir şeyi değiştirmeyecek.
Revenge özelliğini doğru bir zamanda kullanın.
Eğer sürekli olarak hasar alırsanız veya saldırıdan korunursanız, bir süre sonra Revenge özelliği açılacak. Revenge özelliği, kısa bir süre boyunca dayanıklılığınızı sınırsız yapıyor ve atak/defans istatistiklerinizi arttırıyor. Fakat şöyle güzel bir olay da var, eğer düşmanınız tam size vururken bu özelliği açarsanız, düşmanınız yere düşüyor. İşte tam bu sırada 3 kez vurma şansınız oluyor çünkü düşman, defans yapamıyor. Eğer en iyi kombonuzu o an kullanırsanız, her şeyi kendi avantajınıza çevirebilirsiniz. Ayrıca 2ye 1 durumlarda da bu özellik önemli. Yine 2 kişiden 1 tanesi tam saldırırken bu özelliği açarsanız, diğer düşmanı öldürmek için 5-10 saniyeniz olacak. Dikkatli kullanın ve avantaja çevirmeye gayret edin.
Çok da gaza gelmeyin, kaçın.
Revenge modu dolacak diye 4e 1 durumlara girmeyin. 2 kişiden fazlası, sizi çok büyük rahatlıkla öldürebilecektir. Eğer karşınızda çok fazla düşman varsa ve siz tek kaldıysanız, kaçın. Bir takım arkadaşınızın yanına kaçın ama. Aynı şekilde, zor durumda kalmış takım arkadaşlarınızın yardımına da gitmeyi unutmayın. Savaş sırasında gelecek 1 kişi bile tüm durumu değiştirebilir. Ayrıca bu konu üzerinde, oyunun mesaj sistemini de kullanabilirsiniz. Tek bir tuş ile takımınıza hazır mesajlar gönderebiliyorsunuz.

Nereye saldırdığınıza dikkat edin.
Bir arkadaşınız, düşmana saldırıyorsa; arkadaşınızın dibine girip, siz de o düşmana saldırmayın. Oyun içerisindeki tüm modlarda, kendi takım arkadaşınıza da hasar verebiliyorsunuz. Saldırı anında birinin dibine girmek, hem sizin hasar almanıza, hem de arkadaşınıza sizin hasar vermenize yol açacaktır. Bu da genellikle sizi ölüme sürüklüyor tabii. Ayrıca bırakın, 2 oyuncu doğru düzgün bir şekilde savaşsın. 1e 1 dönen bir mevzuya, 2. kişinin girmesi pek de etik bir durum değil.
Etrafınıza iyi bakın.
Uçurumlar, sular, denizler, lavlar, çiviler ve düşmana zarar verebileceğini düşündüğünüz her şey, düşmana zarar veriyor. Karşınızdaki kişiyi uçuruma veya lava sürükleyerek, kolay bir şekilde galibiyet kazanabilirsiniz. Ayrıca dakikalarca kılıç sallamanıza gerek de olmaz. Kısa yollar her zaman iyidir efendim. Son olarak, eğer tüm bu ipuçları sizi oyun için heyecanlandırdıysa fakat oyunun sahibi değilseniz, buraya tıklayarak Aral üzerinden de oyunu satın alabilirsiniz.
For Honor Rehberi Oyun Modları
Oyun modlarında ne yapacağınızı bilmiyor musunuz? Rehber yazımız yardımınıza koşuyor.
For Honor, hem senaryo, hem de çoklu oyuncu moduna sahip olan bir oyun. Bu iki mod içerisinde de farklı farklı ayrı modlar bulunuyor. Bizler de, bu yazımızda o modlar alakalı ipuçları vereceğiz sizlere. Çünkü her mod aynı değil ve farklı stratejiler gerektirebiliyor. Bu stratejileri uyguladığınız zaman, oyundaki tüm oyun modlarını domine edebilmeniz mümkün olacak. Tabii sadece bizim söyleyeceklerimiz yeterli olmaz, sizin de yetenekli olmanız lazım. Kullanacağınız karakteri de az çok biliyor olmaz lazım. Fakat o başka bir yazının konusu olsun. Şimdi sadece oyun modlarına giriş yapalım. İşte For Honor oyun modları rehberimiz!

Öncelikle senaryo modundan bahsedip, aradan çıkartmak istiyoruz. Senaryo modu, 4 farklı zorluk seviyesinden oluşuyor fakat bunlar önemli olmamalı sizin için. Şöyle ki, oyunda çok oynamaya değer bir hikaye yok. Hikaye anlatımı da aynı şekilde. Fakat senaryo modunu oynamak ve bu mod içerisindeki toplanılabilir ögeleri bulmak, çoklu oyuncu modunda çok işinize yarıyor. Daha önce bahsetmiştik, oyun içerisinde ganimet kutuları var ve bunların en değerlisi 500 Steel değerinde olan Premium Kutu. Senaryo modu içinde de bu kutulardan bulup, çoklu oyuncu modunda açabiliyorsunuz. Senaryo modunda 3 bölüm var. Bu 3 bölüm de bittiği zaman açabileceğiniz minimum 7 kutu oluyor. Bu 7 kutu, çoklu oyuncu moduna hızlı bir şekilde başlamanızı çok rahat bir şekilde sağlayabilir.
Senaryodan sonra, oyunun belki de en rekabetçi çoklu oyuncu modu var sırada: Düello. Bu mod, sadece 1e 1 şekilde oynanabiliyor. İsterseniz gerçek bir oyuncuya karşı, isterseniz de bota karşı oynayabiliyorsunuz. Gerçek oyuncuya karşı oynadığınız zaman tüm oyun modlarında daha fazla XP ve Steel kazanıyorsunuz. Her neyse, Düello modunda gerçek bir oyuncuya karşı oynarken şerefli olmanız en iyisi. Yani, oyunun hatalarını, açıklarını kullanmayın. Ayrıca düello, temelinde sabra dayalı olduğu için, saldırı yapmanın en doğru anını kollamalısınız. Saldırı yapmadığınız her anda da defans pozisyonunda olmalısınız. Düşmanınızın ne yapacağı belli olmaz. Şerefli fakat kısa galibiyetler için de haritayı bilmelisiniz. Daha önce bahsetmiştik, haritaların tümünde yapay ve doğal tuzaklar var. Yapay tuzaklar, bir takım sivri uçlu ögeler oluyor. Düşmanı, onun üzerine sürerseniz, direkt ölüyor. Doğal tuzaklar da, uçurumlar, lavlar ve benzeri şeyler. Düşmanı, bu tür şeylere çalışırken dikkat edin, bu tuzaklara düşen siz olmayın.

Sıradaki oyun modumuz ise Dominion. Bu mod, klasik bölge kapma sistemine sahip. Haritada 3 farklı nokta var ve bu üç nokta da, her iki takıma yakın mesafede. A ve C noktalarında sadece gerçek oyuncular karşı karşıya geliyor. Fakat B noktasındaki mevzu büyük. Çünkü bu modda yapay zeka tarafından yönetilen piyonlar var ve bu piyonlar direkt olarak B noktasına gidiyor. Piyonları gerçek oyuncular tek bir vuruş ile öldürebiliyor. Fakat tek atıyoruz diye uğraşmamazlık yapmayın. Çünkü sizin B bölgesini alabilmeniz için, düşman piyonlarını geri püskürtmeniz gerekiyor. Bunu da sadece gerçek oyuncular yapabilir. Ayrıca bu modda ve çok kişili tüm modlarda, takım arkadaşınızı canlandırma da var. Eğer ekranınızda bir ölüm bildirimi görürseniz, mutlaka gidin oraya ve arkadaşınızı canlandırın. Çünkü Dominion modu, tamamen bir rakam oyunu. Kimin daha fazla canlı adamı varsa, o taraf daha baskın oynuyor.
Sıradaki Brawl modu, 2ye 2 oynanabiliyor. Yine hem gerçek oyuncular ile, hem de botlar ile oynanabilen bu oyun modu, düello modu ile aynı işliyor fakat her takımda 2 kişi var bu sefer. Karşı takımdaki 2 oyuncu da, diğer 2 oyuncu ile karşı karşıya başlıyor. Fakat karşı karşıya gelenler, haritanın iki ucunda başlıyor. Bu modda takım olarak galibiyet almak istiyorsanız, karşınızdaki düşmanı yine düello mantığı ile en hızlı şekilde öldürmeniz gerek ve takım arkadaşınızın yanına, yardıma gitmeniz gerekiyor. Fakat şerefli bir oyun olsun istiyorsanız, takım arkadaşınızın yanına gidip durmalısınız. Saldırmamalısınız. İkiliyi düelloda bırakmak bu konuda en iyisi. Arkadaşınız ölürse, onun yerini almalısınız veya düşman, arkadaşını canlandırmaya çalışırsa, engel olmak için müdahale etmelisiniz. Bu modu oynamanın en etik yolu budur. Ayrıca küçük bir ipucu daha, eğer karşınızdaki düşmanı bitirici hareket ile öldürürseniz, canlandırılamaz şekilde ölüyor. Zaten mantık olarak da kafası kopan birini canlandıramayız, değil mi?

Elimination modu, For Honor yapıtındaki oyun modlarından bir tanesi. Temel olarak Elimination modu, Brawl modu ile aynı. Fakat Elimination modu 4e 4 oynanıyor. Toplamda 8 oyuncu bulunduran bu modda, her oyuncu bir düşmanla eşleşiyor ve haritanın bir köşesinde, eşleştiği düşman ile başlıyor oyuna. Bu noktadan sonra isterseniz direkt arkadaşların yanına koşup, kaos yaratabilirsiniz ya da karşınızdaki düşmanı halledip, sayıca üstünlük kurabilirsiniz. Ayrıca bu modda, Brawl modunda olmayan bir özellik de var. Bu özellik de karakter güçlendirmeleri. Haritanın belli noktalarında oluşan bu güçlendirmeler, aslında senaryo modundaki güçlendirmeler ile oldukça benzer. Oyunun gidişatını değiştirmez ama doğru zamanda, doğru yerde kullanırsanız mutlaka avantaja sahip olabilirsiniz.
For Honor içerisindeki son çoklu oyuncu modu ise Skirmish. Bu oyun modu, oyunun en düz ve sıradan oyun modu. Bildiğiniz takım ölüm maçı. Yine 4e 4 oynanabilen bu modda, 1000 puana en erken ulaşan takım, oyunu kazanıyor. Puan kazanmak içinse, karşı takımdaki oyuncuları öldürmeniz gerekiyor. Bu oyun modunda başarılı olabilmek için, her modda olduğu gibi karakterinizi kullanmasını bilmelisiniz. Ayrıca bir takım olarak, bütün olabilmelisiniz. Kimin, ne yaptığını, hangi kahraman ile karşı karşıya kaldığını, yardım isteyip, istemediğini bilmelisiniz ki, her zaman avantaja sahip olabilin. Son olarak, eğer bu oyun modları sizin hoşunuza gittiyse ve oyunu oynamak istiyorsanız, buraya tıklayarak Aral üzerinden oyuna sahip olabilirsiniz.
For Honor Rehberi War of Factions
Nasıl oynanır bu mod?
For Honor, içerisinde hem bir senaryo modu, hem de çoklu oyuncu modu bulunduran bir oyun. Senaryo modunu da, çoklu oyuncu modundaki 5 modu da, istersek gerçek oyuncularla, istersek de botlarla oynayabiliyoruz. Bu tüm modlar, oynaması, anlaması oldukça basit. Yalnız, oyun içerisinde bir mod var ki, herkesin kafasını karıştırabilecek bir potansiyele sahip. Bu modun adı, War of Factions. Eğer İngilizce biliyorsanız, bu modun az çok ne olduğunu anlamışsınızdır. Yabancı dil bilmiyorsanız söyleyelim, bu modda vikingler, samuraylar ve şövalyeler karşı karşıya geliyor. Fakat oldukça ilginç ve büyük çaplı bir şekilde. Gelin bu modun tüm detaylarını, nasıl oynanacağını filan rehber yazımızın devamında anlatalım.

War of Factions modu, temel olarak internaktif bir oyun modu. Bu modu ilginç kılan şey ise, PC, PlayStation 4 ve Xbox One oyuncularının birlikte oynayabiliyor olması. Şimdi efendim, oyun içerisinde bir adet harita bulunuyor. Bu harita üzerinde vikinglerin de, samurayların da, şövalyelerin de ana üsleri bulunuyor. Bir de kendi toprakları, sınırları bulunuyor. Oyuncuların yapması gereken şey ise, oyunun başında seçtikleri taraf için savaşmak. Sınırlarda defans yapmak veya sınırların ötesine geçip, sınırları genişletmek için atak yapmak. Yalnız, dediğimiz gibi, bu interaktif bir mod. Yani diğer modlar gibi, oyun içerisinde kılıç sallamıyorsunuz. Tam tersi, bu oyunun klasik 5 çoklu oyuncu modunda savaşıyorsunuz, savaş başarınıza göre belli sayıda birliklere sahip oluyorsunuz. Bu birlikleri de sınırlara veya sınır ötesine gönderiyorsunuz. Belli bir saat, raunt ve sezon sonunda ise en çok birliğe sahip olan taraf yeniyor oyunu.
Bahsetmiş olduğumuz bu birlikler, en fazla, gerçek oyunculara karşı oynadığınız zaman ve arka arkaya oyun oynadığınız zaman geliyor. Şöyle ki, botlara karşı oynadığınız bir oyunda 100 birlik kazanıyorsanız, gerçek oyuncularla oynadığınız zaman 500 birlik kazanıyorsunuz. İlk oyun bittiğinde, lobiden çıkmadan 2. oyuna girerseniz de, 2. oyun sonunda %20 bonus birliğe sahip oluyorsunuz ve bu böyle gidiyor. Fakat oyun bittikten sonra bu birlikler otomatik olarak yerleşmiyor. Sizin yerleştirmeniz gerekiyor. Bunu yapabilmek için, oyun bittiği zaman lobiden çıkmadan, Deploy War Assets seçeneğine tıklayıp, orada karşınıza çıkacak haritada bir bölge seçmeniz gerekiyor. Eğer seçtiğiniz bölge sizdeyse defans, değilse atak yapıyorsunuz.

For Honor War of Factions oynarken, birlikleri gönderirken dikkat etmeniz bir durum var. Ezici bir üstünlük ile sahip olduğunuz bölgelere boşuna birlik göndermeyin. Çünkü hiçbir işe yaramayacaktır. Onun yerine, %50 veya civarında bir değere sahip olduğunuz noktalara birlik gönderin. Bir de unutmayın, illa oyun modunun geçtiği bölgelere birlik göndermek zorunda değilsiniz. Mesela, düello modu samuray ile viking sınırında bulunuyorsa bile, siz düello oynayıp, diğer sınıra birlik gönderebilirsiniz. Oyunda bu şekilde bir limit bulunmamakta. Ayrıca bu modun şöyle bir güzelliği var, oyun modunun geçtiği bölge hangi tarafın elindeyse, harita tasarımları da ona göre değişiyor. Aslında temelde her grup için 2 harita var fakat bu harita üzerindeki logolar ve bayraklar, sahip olunan grup tarafından değiştirilebiliyor otomatik olarak.
Peki, neden bu moda destek vermelisiniz? Daha önce demiştik, bu modda sınırlar saatlik, 2 haftalık rauntluk ve 10 haftalık sezonluk olarak değişiyor. Saat başı gelen güncellemeler herhangi bir şey vermiyor size fakat her raunt bitiminde, en çok destekçilere benzersiz ödüller veriliyor. Sezon bitimlerinde ise bu moda katılım sağlamış olan neredeyse herkese ödüller gidiyor. Tabii en çok destek verenlere, en benzersiz ödüller gidiyor. Yani, karakterinizin, hiç kimsenin karakterine benzemesini istemiyorsanız, bu modu kesinlikle bol bol oynamanız gerekiyor. Çünkü sizin sahip olduğunuz ödüllere, çok az insan sahip olacak. Son olarak, eğer oyuna sahip değilseniz ama satın alıp,
--------------------
For Honor Rehberi â Haritalar
Oyundaki haritaları, bu yazımız ile tanıyabilirsiniz.
14 Şubat 2017 tarihinde çıkışını gerçekleştiren, çoklu oyuncu temelli olan rekabetçi oyun, For Honor, oldukça sevildi. Bu sevginin sebebi de tabii ki çoklu oyuncu modları ve sunulan deneyim. Fakat bu deneyim ve oyun modları, boşlukta geçmiyor değil mi? Oyun içerisinde bu olayların gerçekleştiği haritalar var. Bu yazımızda da oyundaki o haritalara göz atacağız. Bu yazımız sonrasında, oyundaki tüm haritalar hakkında yeterli bilgilere sahip olabilirsiniz ve oynanışınıza, bu bilgiler ile yön verebilir, daha başarılı olabilirsiniz. Dilerseniz giriş kısmını uzatmadan, direkt olarak rehber yazımıza giriş yapalım.
Orijinal boyotunu görüntülemek için buraya tıklayın 1000x600px.
Bahsetmek istediğimiz ilk harita, şövalye temalı olan Citadel Gate. Bu harita karşımıza farklı şekillerde de çıkabiliyor. Bu şekiller ise Day â Ashfeld, Foggy Day â The Myre, ve Snowy Night â Valkenheim. Kapalı beta sürecindeki harita olan Citadel Gate, A bölgesi tarafında düşmanları aşağıya itebileceğiniz uçurumlar bulundururken; C tarafında ise yüksekten, aşağıdaki düşmanlara atlayarak saldırı yapabileceğiniz noktaları bulunduruyor. Yukarıdan yapabileceğiniz bu saldırılar, genelde direkt olarak düşmanı öldürüyor. Yani oldukça önemli bu noktalar fakat C tarafı, eğer düşman tarafındaysa, o noktadan saldırı yapmanız zorlaşacaktır çünkü düşmanlar sürekli olarak yakınınızda doğacak.
Orijinal boyotunu görüntülemek için buraya tıklayın 1039x618px.
Bir diğer şövalye temalı harita ise Cathedral. Bu haritanın da farklı şekilleri bulunuyor ve bu şekiller, Day â Ashfeld, Rainy Day â The Myre, ve Foggy Dawn â Valkenheim olarak geçiyor. Citadel Gate, her ne kadar tüm oyun modlarında karşımıza çıkıyor olsa da, Cathedral haritası sadece düello ve Brawl modunda karşımıza çıkabiliyor. Bu haritanın içerisinde bulunduğu modlar küçük olduğu için, daha fazla tuzak bulunuyor. Bu tuzaklardan en önemlisi gayzer. Fakat düşmanı direkt olarak gayzere atarsanız, hemen ölmeyebilir düşmanınız. Çünkü gayzerler sürekli aktif bir durumda değil. Aktif olmadan önce hafif bir hareket oluyor su üzerinde. Bunu görür görmez düşmanı, suya doğru atarsanız direkt öldürebilirsiniz. Fakat daha erken atarsanız, başarısız olabilirsiniz.
Orijinal boyotunu görüntülemek için buraya tıklayın 1000x597px.
For Honor içerisinde her grup için 2 harita bulunuyor. Yani şövalyelerin sadece Cathedral ve Citadel Gate isimli haritaları var. Sırada ise samuray grubunun bir haritası olan Sanctuary Bridge bulunuyor. Sanctuary Bridge, diğer tüm haritalar gibi 3 farklı şekle sahip. Bu şekiller, Day â Ashfeld, Night â The Myre, ve Cloudy Day â Valkenheim. Bu harita, diğer haritalara göre daha dar fakat kesinlikle bir koridor darlığında değil. Sağ ve sol taraflarda, düşmanları aşağıya itebileceğiniz noktalar, aynı zamanda da, yukarıdan, aşağıdaki düşmana saldırabileceğiniz noktalar bulunuyor. Aşağıdaki görselden de görebileceğiniz Forest haritası da bir samuray haritası ve aynı Citadel Gate gibi sadece küçük oyun modlarında bulunuyor bu harita.
Orijinal boyotunu görüntülemek için buraya tıklayın 978x616px.
Yine hemen aşağıdan görebileceğiniz son 2 harita olan River Fort ve Canyon haritaları da viking grubuna ait. Bu iki haritanın da sırası ile Day â Ashfeld, Cloudy Night â The Myre, ve Snowy Night â Valkenheim; Day â Ashfeld, Foggy Day â The Myre, ve Snowy Night tipleri bulunuyor. River Fort haritası, oyundaki tüm oyun modlarında bulunuyorken; Canyon haritası sadece küçük oyun modlarında bulunuyor. İki harita üzerinde de birçok tuzak bulunuyor ve bu tuzakların başını, düşmanları üzerine itebileceğiniz keskin demirler bulunuyor. Ayrıca Canyon haritasında, düşmanlarınızı denize de dökebiliyorsunuz eğer uğraşırsanız. Son olarak, eğer bu haritaları siz de deneyimlemek istiyorsanız fakat oyuna sahip değilseniz, buraya tıklayarak Aral üzerinden oyuna sahip olabilirsiniz.
--------------------
For Honor almak için 10 sebep
Yepyeni bir oyun ile yepyeni bir deneyim kazanmak istiyorsanız, bu ilk sebebiniz olabilir mesela.
Ubisoft, yepyeni bir serinin temellerini attı. For Honor, işte o seri ve temel taşı. Peki, takipçilerimizin aklına bazı sorular olabilir bu oyun hakkında. Yeni bir serinin ilk oyunu olduğu için ve Ubisoft tarafından geliştirildiği için insanlar hemen kolayca yaklaşamıyor tabii. Bizler de oyunu bayağı bir oynama fırsatı bulduk. Bu yüzden de sizlere bir yazı hazırlayalım dedik. Bu hazırladığımız yazıda, oyunu almak için bazı sebepleri sizlere sunacağız. Belki bu sebepler ardından oyunu almak veya almamak arasında bir karar kılabilirsiniz. Bakalım bu oyun, içerisinde sizi çekecek bir şeye sahip miymiş? İşte For Honor almak için 10 sebep!
Orijinal boyotunu görüntülemek için buraya tıklayın 1572x884px.
For Honor benzeri bir oyun yok.
Oyun, temelinde bir çoklu oyuncu oyunu ve yakın dövüş mekaniği bulunuyor. 3 farklı yönde gard alıp, saldırı yapmanız gerekiyor. Aynı şey, sizin düşmanınız için de geçerli. Ayrıca, düşmanınız da ne taraftan saldıracağınızı ve gard aldığınızı görebiliyor. Oyunu da ilginç kılan nokta da bu. Bu sayede oyun rekabetçi bir havaya giriyor. Düello modundan, bölge kapma moduna kadar birçok oyun modunu içerisinde bulunduran bu oyun, derin karakter özelleştirme ve geliştirme özellikleri ile de kendisini benzersiz kılıyor. Eski çağ temalı oyunları da seviyorsanız, kesinlikle ilginizi çekecektir.
Acımasız bir yapı.
Eğer oyunun çoklu oyuncu modunda, 2âye 2 veya 4âe 4 modlardan bir tanesini oynuyorsanız, kendi arkadaşlarınızın da size zarar verebildiğini göreceksiniz. Bunun sebebi ise gerçekçilik. Bu verilen hasar, oyuncuların sizi rahatsız edebileceği seviyede de olmadığı için, şaka yapmayı pek seven oyuncularla karşılaşmıyorsunuz. Salladığınız her kılıç darbesine dikkat etmeniz gerekiyor bu yüzden. Takım arkadaşınızın sizin yüzenden hasar alıp, ölmesini istemezsiniz bence. Ayrıca, karşınızda bir düşman varken, yapabileceğiniz tek bir hata da sizin sonunuzu getirebiliyor. Tabii bu karşınızdaki düşmana da bağlı. Komboları iyi biliyorsa, refleksleri de kuvvetliyse, o düşman hiçbir hatayı affetmez.
Öğretici bölümler.
For Honor, öğrenmesi kolay ama ustalaşması zor bir oyun. Oyunu öğrenme yolunda da, ustalaşma yolunda da oyunun öğretici ögeleri sizin yanınızda oluyor. Basit ama etkili bir öğretici bölüm ile başlayan bu oyun, oyun içerisine entegre edilmiş videolarla, hızlı ulaşılabilir kombo listesiyle, size kolay bir öğrenim yolu sunuyor. Yok, eğer size onlar da yetmezse, biz ne güne duruyoruz? Rehber yazılarımız sizlere bu konuda da yardımcı olacaktır.
Yakın dövüş mekanikleri.
Daha önce oyunun benzersiz olduğunu söylemiştik. Bu benzersizliğin küçük bir sebebi de yakın dövüş mekanikleri. Şu an piyasada böyle bir oyun yok. Uzun zaman boyunca da gelmeyecek. AAA kalitesinde, gard almalı, karakter özelleştirmeli bir yakın dövüş oyunu, Ubisoft tarafından çok güzel bir şekilde araştırılmış ve tam zamanında piyasaya çıkartılmış bir oyun. Her neyse, demek istediğimiz şu: Eğer doğru oyuncuysanız, bu oyun sizin hayatınızın oyunu olabilir.
Orijinal boyotunu görüntülemek için buraya tıklayın 1572x884px.
Benzersiz 12 karakter.
Oyunda tam 12 benzersiz karakter bulunuyor. Benzersizlikten kastımız, sadece dış görünüş değil. Oynanış olarak da hepsi birbirinden farklı bu karakterler. Birçok oynanış stiline uygun olarak karakterler, karşı saldırı uzmanları, gard kırıcılar, ninjalar, tanklar ve çok daha fazlası. Karakterlerin hepsi de farklı zorluk seviyelerine sahip. Kolay karakterler, hemen, kolaylıkla alışılabilir karakterlerken; zor olanları anlamak biraz daha uzun sürüyor. Her karakter, size farklı deneyimler, farklı oynanış yolları sunuyor. Hepsini denemeniz gerek.
Takım oyunu, ayrı bir eğlenceli.
Oyun içerisindeki birçok oyun modu, takım oyunu gerektiriyor. Düello modu haricinde, eğer takım oyunu seven bir oyuncu ile eşleşirseniz veya direkt arkadaşınız ile oyuna girerseniz, takım oyunu ile çok daha eğlenceli bir hale getirebilirsiniz For Honor yapıtını. Özellikle 4âe 4 gibi büyük bir oyun modunda, takım halinde hareket etmek çok hızlı bir şekilde size galibiyet getirebiliyor.
War of Factions
War of Factions neydi? Oyunun interaktif bir oyun moduydu. Bu oyun modu, Samuray, Viking ve Şövalye ekiplerinin harita üzerindeki sınırlarını belirliyor. PC, PlayStation 4 ve Xbox One oyuncularının tek bir harita üzerinde yer aldığı bu oyun modu sayesinde oyunu oynayan milyonlarca oyuncu, kendi seçtikleri grubun sınırlarını koruyor, diğer grupların sınırlarına saldırıyor. Saatlik güncellemelerin, haftalık rauntların ve 10 haftalık sezonların bulunduğu bu oyun modu, sizlere benzersiz hediyeler de veriyor.
Senaryo modu.
For Honor, kısa ama oynamaya değer bir senaryo moduna sahip. 3 farklı grubun da senaryosunu oynadığımız bu mod, aslında birbirine bağlı hikayelere, iyi ve kötü karakterlere sahip. İçerisinde biraz komedi bile var. Her şey bir yana, oyundaki karakterlerin çoğunu denemek için ve oynanışa alışmak için oldukça güzel bir oyun modu. Ayrıca çoklu oyuncu modundaki oyuncularla uğraşmak istemediğiniz zaman da adım atabileceğiniz bir mod. Özellikle patron savaşları oldukça zorlu ve aynı zamanda da eğlenceli olabiliyor.
Orijinal boyotunu görüntülemek için buraya tıklayın 1572x884px.
Grafikler ve performans.
For Honor, grafiksel ve performans açısından oldukça başarılı bir oyun. Grafikler, sizlerin de görsellerden görebileceği gibi fotoğraf gerçekçiliğinde değil fakat gerçekten güzel görünüyorlar. Performans ise yeterli. Oyun, PlayStation 4 Pro üzerinde stabil bir FPS ile çalışıyor ve bir rekabetçi oyun için de önemli olan budur bizce. Eğer daha sinematik bir deneyim isterseniz de, biraz önce bahsettiğimiz senaryo modunu deneyebilirsiniz. Güzel sinematik sahnelere sahip.
Yepyeni bir seri.
Ubisoft, bu oyun ile yepyeni bir serinin temellerini attı. Bu demek oluyor ki, yepyeni bir deneyim, daha cesur bir Ubisoft bizleri bekliyor. Geliştirici ekip, hem bu oyunla, hem de serinin diğer oyunları ile mutlaka yepyeni şeyleri deneyecektir. Bunlara da sadece bu oyunu alarak tanık olabileceksiniz. Yepyeni bir serinin doğumunu kim görmek istemez ki? Eğer bu tarz oyunları seviyorsanız, kesinlikle pişman olmayacaksınız. Oyuna sahip olmak isterseniz eğer, buraya tıklayarak Aral üzerinden de satın alabilirsiniz.
--------------------
For Honor
For Honor, Ubisoft'un son yıllarda bize sunduğu yeni IP'ler arasında en ilgi çekici olandı. Klasik MOBA ve aksiyon tecrübesini, kılıç kalkan oyunları ile destekliyordu. Yayınlanan ilk görüntülerden itibaren heyecanımız katlandı. Alfa ve 3 farklı beta sürecinin ardından, nihayet 14 Şubat'ta For Honor satışa sunuldu.
Orijinal boyotunu görüntülemek için buraya tıklayın 1000x562px.
For Honor beta zamanında sunucular açısından yerlerde sürünüyordu. Elbette böyle bir durumda hepimizin korkusu, oyunun sunucu sorunları ile çıkacak olmasıydı. Halen sorun var mı? Evet, ama yeni bir oyunda ne kadar sorun olabilirse o kadar var. yaptığınız 20 maçtan belki de 3 tanesinde sunucu sorunu yaşayabilirsiniz.
For Honor oyuncuları sunucu olarak kullanıyor. Bu yüzden bağlantılar oyuncular üzerinden aktarılıyor. Eğer oyun bağlantınızın zayıf olduğunu anlarsa, anında atılıyorsunuz. Yani yapımı düzgün bir şekilde deneyimlemek için iyi bir bağlantı şart.
Bunun dışında bazı PC'lerde NAT tipi olarak kırmızı logoyu görebilirsiniz. Ubisoft'un oyunlarında genelde NAT tiplerinizi açık hale getirmeniz gerekiyor. Bununla ilgili rehberleri Ubisoft'un resmi sitesinde bulabilirsiniz.
For Honor indirmenizle birlikte sizi kıran kırana bir atmosferin içine atıyor. Eğer For Honor gameplay (oynanış) videolarına göz atarsanız oyuna başlangıç süreciniz çok daha rahat olacaktır. How to Play (Nasıl oynanır?) kısmında yer alan videolarda, kahramanların tüm yetenekleri sizlere detaylı bir şekilde anlatılıyor.
Orijinal boyotunu görüntülemek için buraya tıklayın 1000x562px.
Bunun dışında PVP modlarındayken karakterden karaktere atlamanız sizin için iyi bir durum değil. Her karakter uzmanlaşma süreci olarak sizden saatler, hatta günler istiyor. Bu yüzden ısındığınız ilk karaktere yapışın ve diğer kahramanları botlara karşı bol bol deneyin. Botlar yüksek seviyelerde neredeyse hatasız oynadıkları için sizin ihtiyacınız olan eğitimi bir güzel veriyorlar.
For Honor artılar ve eksiler
- Sağlam ve etkili savaş sistemi
- Her bir karakter özenle oluşturulmuş
- Mikro ödemeler oynanışa zarar vermiyor
- Şahane grafikler ve atmosfer
- Sunucularda zaman zaman yaşanan sorunlar
- Hikaye modu biraz daha iyi olabilirdi
For Honor sistem gereksinimleri
Minimum sistem gereksinimleri
İşletim Sistemi: Windows 7, Windows 8.1, windows 10 (64-bit)
İşlemci: Intel Core i3-550 | AMD Phenom II X4 955 veya eş
Bellek: 4 GB RAM
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX660/GTX750ti/GTX950/GTX1050 2 GB VRAM | AMD Radeon HD6970/HD7870/R9 270/R9 370/RX460 2 GB VRAM
Ağ: Genişbant İnternet bağlantısı
Depolama: 40 GB kullanılabilir alan
Önerilen sistem gereksinimleri
İşletim Sistemi: Windows 7, Windows 8.1, Windows 10 (64-bit)
İşlemci: Intel Core i5-2500K | AMD FX-6350 veya eş
Bellek: 8 GB RAM
b NVIDIA GeForce GTX680/GTX760/GTX970/GTX1060 2 GB VRAM| AMD Radeon R9 280X/R9 380/RX470 2 GB VRAM
Ağ: Genişbant İnternet bağlantısı
Depolama: 40 GB kullanılabilir alan
--------------------
For Honor
For Honor, Ubisoft'un son yıllarda bize sunduğu yeni IP'ler arasında en ilgi çekici olandı. Klasik MOBA ve aksiyon tecrübesini, kılıç kalkan oyunları ile destekliyordu. Yayınlanan ilk görüntülerden itibaren heyecanımız katlandı. Alfa ve 3 farklı beta sürecinin ardından, nihayet 14 Şubat'ta For Honor satışa sunuldu.
Orijinal boyotunu görüntülemek için buraya tıklayın 1000x562px.
For Honor beta zamanında sunucular açısından yerlerde sürünüyordu. Elbette böyle bir durumda hepimizin korkusu, oyunun sunucu sorunları ile çıkacak olmasıydı. Halen sorun var mı? Evet, ama yeni bir oyunda ne kadar sorun olabilirse o kadar var. yaptığınız 20 maçtan belki de 3 tanesinde sunucu sorunu yaşayabilirsiniz.
For Honor oyuncuları sunucu olarak kullanıyor. Bu yüzden bağlantılar oyuncular üzerinden aktarılıyor. Eğer oyun bağlantınızın zayıf olduğunu anlarsa, anında atılıyorsunuz. Yani yapımı düzgün bir şekilde deneyimlemek için iyi bir bağlantı şart.
Bunun dışında bazı PC'lerde NAT tipi olarak kırmızı logoyu görebilirsiniz. Ubisoft'un oyunlarında genelde NAT tiplerinizi açık hale getirmeniz gerekiyor. Bununla ilgili rehberleri Ubisoft'un resmi sitesinde bulabilirsiniz.
For Honor indirmenizle birlikte sizi kıran kırana bir atmosferin içine atıyor. Eğer For Honor gameplay (oynanış) videolarına göz atarsanız oyuna başlangıç süreciniz çok daha rahat olacaktır. How to Play (Nasıl oynanır?) kısmında yer alan videolarda, kahramanların tüm yetenekleri sizlere detaylı bir şekilde anlatılıyor.
Orijinal boyotunu görüntülemek için buraya tıklayın 1000x562px.
Bunun dışında PVP modlarındayken karakterden karaktere atlamanız sizin için iyi bir durum değil. Her karakter uzmanlaşma süreci olarak sizden saatler, hatta günler istiyor. Bu yüzden ısındığınız ilk karaktere yapışın ve diğer kahramanları botlara karşı bol bol deneyin. Botlar yüksek seviyelerde neredeyse hatasız oynadıkları için sizin ihtiyacınız olan eğitimi bir güzel veriyorlar.
For Honor artılar ve eksiler
- Sağlam ve etkili savaş sistemi
- Her bir karakter özenle oluşturulmuş
- Mikro ödemeler oynanışa zarar vermiyor
- Şahane grafikler ve atmosfer
- Sunucularda zaman zaman yaşanan sorunlar
- Hikaye modu biraz daha iyi olabilirdi
For Honor sistem gereksinimleri
Minimum sistem gereksinimleri
İşletim Sistemi: Windows 7, Windows 8.1, windows 10 (64-bit)
İşlemci: Intel Core i3-550 | AMD Phenom II X4 955 veya eş
Bellek: 4 GB RAM
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX660/GTX750ti/GTX950/GTX1050 2 GB VRAM | AMD Radeon HD6970/HD7870/R9 270/R9 370/RX460 2 GB VRAM
Ağ: Genişbant İnternet bağlantısı
Depolama: 40 GB kullanılabilir alan
Önerilen sistem gereksinimleri
İşletim Sistemi: Windows 7, Windows 8.1, Windows 10 (64-bit)
İşlemci: Intel Core i5-2500K | AMD FX-6350 veya eş
Bellek: 8 GB RAM
b NVIDIA GeForce GTX680/GTX760/GTX970/GTX1060 2 GB VRAM| AMD Radeon R9 280X/R9 380/RX470 2 GB VRAM
Ağ: Genişbant İnternet bağlantısı
Depolama: 40 GB kullanılabilir alan