- 19 Haz 2016
- 8,533
- 148
- 63

iOS 12 işletim sistemi sonunda tanıtıldı. Appleâın sorun çözecek mobil işletim sistemi olarak gösterdiği iOS 12 serisinin tanıtılmasının hemen ardından beta 1 sürümünün yayınlandığını da gördük. Asıl merak edilen ise Appleâın söylediklerini ne kadar uygulayabildiği oldu. Yani iOS 12 Beta 1 sonrasında beklendiği gibi bir hız artışı ortaya çıktı mı? iOS 12 Beta 1 ile iOS 11.4 arasında bir fark oluştu mu? Merak edilen bu kısım. Dilerseniz hemen iOS 12 Beta 1 ile iOS 11.4 karşılaştırmasına geçelim.
iOS 12 Beta 1 ile iOS 11.4 Karşılaştırması iPhone 5s
Tabii ki ilk konuk iPhone 5s serisi olacak. Güncelleme desteği devam eden en eski iPhone modeli olması ve pil konusunda düzenlemelerin merak edildiği bir seri olması, iOS 12 Beta 1 ile iOS 11.4 karşılaştırmasında iPhone 5s akıllı telefonlarını başrol oyuncusu haline getiriyor.
Teste geçtiğimiz zaman ise iOS 12 Beta 1 yüklü olan telefonun daha hızlı açıldığını görüyoruz. Bunun dışında uygulama açılış hızlarının ve kamera hızının gözle görülür bir şekilde artması da dikkat çeken detaylar arasında. Özellikle haritalar uygulamalarında yeni işletim sisteminin çok daha hızlı olduğu görülüyor. App Store kısmında ise farklı bir durum söz konusu. iOS 12 Beta 1 uygulama mağazasının açılış hızında biraz geri kalıyor.
Antutu Puanları
iOS 12 Beta 1: 11817,
iOS 11.4:10956
iOS 12 Beta 1 ile iOS 11.4 iPhone 6
Gelelim bir sonraki model olan iPhone 6 serisine. iOS 12 Beta 1 ile iOS 11.4karşılaştırmasında iPhone 6 modelinde de iOS 12 Beta 1 işletim sisteminin önde açıldığını görüyoruz. Bu kez fark çok net anlaşılıyor. Yeni işletim sistemi en az 2 saniye önde açılıyor. Yine klavye açılış hızı ve uygulama açılış hızlarında da yeni işletim sisteminin önde olduğunu söylemek yanlış olmaz. Kamera hızında ise başa baş giden bir değerlendirme söz konusu olsa da yeni beta sürümü bu kısımda da bir tık daha önde.
Antutu Puanları
iOS 12 Beta 1: 13604
iOS 11.4: 13626
iOS 12 Beta 1 ile iOS 11.4 iPhone 6s
Biraz daha iyi bir model olan iPhone 6s serisine geçelim. iOS 12 Beta 1 ile iOS 11.4karşılaştırmasında iPhone 6s telefonlarının yeni işletim sisteminde biraz daha geç açıldığı görülüyor. Uygulamalar kısmında açılış hızları hemen hemen aynı fakat yeni serinin biraz daha önde gözüktüğü söyleyebiliriz. Kamera bölümü içinde böyle bir durum olduğunu söylemek yanlış olmaz. Genel performans konusunda ise yeni işletim sistemi çok daha iyi.
Antutu Puanları
iOS 12 Beta 1: 27146
iOS 11.4: 21609
iOS 12 Beta 1 ile iOS 11.4 iPhone 7
Geldik bir nesil öncesinin amiral gemisine. iPhone 7 akıllı telefonlarında da iOS 12 ilk beta sürümü biraz daha geç açılıyor. Bu karşın uygulama açılış hızları ve kamera hızları da yeni sürümle beraber gözle görülür bir şekilde artmış durumda.
Antutu Puanları
iOS 12 Beta 1: 22087
iOS 11.4: 20373
iOS 12 Beta 1 ile iOS 11.4 iPhone 8
Son amiral gemisi modele geldik. iPhone 8 akıllı telefonlarında iOS 12 Beta 1 gözle görülür bir şekilde daha geç açılış hızına sahip. Fakat açılış hızı diğer iki modelde olduğu gibi geç olsa da uygulama açılışları ve genel performans değerlerinde yeni işletim sistemi daha başarılı gibi gözüküyor. Yine kamera kısmında da gözle görülür bir artış söz konusu.
Antutu Puanları
iOS 12 Beta 1: 28854
iOS 11.4: 28303
iOS 12 Beta 1 ile iOS 11.4 karşılaştırması için şimdilik sunduğumuz modeller bu şekilde. iPhone X akıllı telefonları içinde kısa süre sonra karşılaştırma ekleyeceğiz. Fakat yazımızı bitirmeden bir de hatırlatma yapalım. Yeni işletim sistemi şu an için beta 1 yayınında ve testlerde beta ile yapılıyor. Yani kararlı sürüm yayınlandığında çok daha ciddi bir fark görebiliriz. En azından birkaç beta sürümü daha beklemek gerekiyor.
--------------------
ABDâli teknoloji devi Apple tarafından geliştirilen iOS işletim sisteminin en yeni versiyonu iOS 11.4 kullanıma sunuldu. Birçok hata düzeltmesi ve sistem performansı iyileştirmesi içeren iOS 11.4 ile birlikte gelen yenilikleri sizler için derledik. Önümüzdeki günlerde düzenlenecek WWDC etkinliğinde tanıtılacak iOS 12 işletim sisteminden once iOS 11âe gelen son güncelleme olarak ön plana çıkan iOS 11.4 aslında bir bakıma iOS 12hazırlığı diyebiliriz. Güncellemeyi yükleyebilen iPhone ve iPad modellerinde bu akşam itibariyle kullanılmaya başlayan iOS 11.4güncellemesiyle birlikte gelen yenilikleri sizler için derledik.

iOS 11 Güncellemesi ile Birlikte Gelen Yenilikler
AirPlay 2

HomePod stereo çifti
- Bu güncelleme iPhoneâunuzu veya iPadâinizi kullanarak HomePod stereo çiftini ayarlamayı destekler.
- HomePod çifti, odadaki konumunu otomatik olarak tespit eder ve hoparlörün ses seviyesini, alana göre dizayn eder.
- Stereo çiftine göre ses akustiğini daha geniş seviyede yayar.
- HomePod, Ev uygulamasında otomatik güncellemeler kapatılmadığı sürece stereo çifti otomatik olarak güncellenir.

iCloudâdaki Mesajlar
- Kişisel mesajlarınızı ve diğer ilişikleri iCloudâda saklayın ve aygıtlarınızda yer açın
- Var olan iMessage hesabını başka bir cihazda açtığınızda otomatik senkronizasyon sağlanır.
- Kullanmakta olduğunuz cihazdan mesajlar silindiğinde, hesabınızın kayıtlı olduğu diğer cihazlardan da silinir.
- iCloudâda mesajlara yer açılabiliyor.
- Tüm yazışmalar uçtan uca şifrelenerek gönderilecektir.

Diğer iyileştirmeler ve sorun gidermeler
- iBooks üzerinden, kontaklara okuma aktiviteleri verilebiliyor.
- Türkçe karakter kullanımı sonucu ortaya çıkan hatalar sebebiyle göçen mesajlaruygulamasındaki sorun giderilmiş.
- Mesaj zaman sırası sorunu giderilmiş.
- Safari üzerinden Google Driveâa, Google Docsâa ve Gmailâe giriş yapmayı veya Google Driveâdaki, Google Docsâtaki ve Gmailâdeki dosyalara erişimi engelleyen sorun giderilmiş.
- Sağlık uygulamasında, verilerin eşzamanlanması daha stabil hale getirilmiş.
- Uygulamaların Ana ekranda yanlış bir konumda görünmesine neden olan sorun çözülmüş.
- Bazı araçlarda Bluetooth üzerinden müzik çalarken ya da USBâye bağlandığında iPhoneâda oluşan müzik seçimi yapamama sorunu giderilmiş.
[*]Ev ses sisteminizi ve AirPlay 2 özellikli hoparlörleri, evinizin her yerinden kontrol edin
[*]Evinizdeki birden fazla AirPlay 2 özellikli hoparlörde, aynı anda ve hepsi eşzamanlı olarak müzik çalın
[*]AirPlay 2 özellikli hoparlörleri Denetim Merkeziânden, kilitli ekrandan ya da iPhoneâunuzda veya iPadâinizde uygulamalar içerisindeki AirPlay denetimlerinden denetleyin
[*]iPhoneâunuzdaki, iPadâinizdeki, HomePodâunuzdaki veya Apple TVânizdeki Siri ile AirPlay 2 özelliği etkinleştirilmiş hoparlörleri, sesinizle kontrol edin
[*]AirPlay 2 özellikli hoparlörlerinizde çalan parçayı yarıda kesmeden, iPhoneâunuzda veya iPadâinizde gelen sesli aramaları yanıtlayın ya da cihazlarınızda oyun oynamaya devam edin
[*]
--------------------
iOS 12 bilgisayarsız nasıl yüklenir?

iOS 12nin lansmanı yapıldı ama henüz genel kullanıcıya sunulmadı. Genel kullanıcıya sunulması için Eylül 2018 tarihini beklemek gerekiyor. Geçtiğimiz hafta Apple developer (geliştiricileri) için bir iOS 12 sürümü yayınlandı: iOS 12 Beta 1.
iOS 12 Beta 1i yükleyebilmeniz için Apple developer hesabına sahip olmanız gerekmekte. Bu yazımızda size Apple developer hesabına sahip olmadan da nasıl iOS 12 Beta 1 güncellemesini yükleyebileceğinizi göstereceğiz. Üstelik bu işlemi iOS cihazınızdan da yapmanız mümkün. Herhangi bir şekilde bilgisayar kullanmanıza gerek yok. İstediğiniz iPhone, iPad veya iPod Toucha bu konudaki yöntemi kullanarak iOS 12 yükleyebilirsiniz.
Önemli hatırlatma: Bu yöntem Apple tarafından onaylanmış resmi bir yöntem değildir. Cihazınıza ve içindeki verilere zarar verebilir. AppleUzmani.net olarak bu hatırlatmayı yapıyor ve tercihi size bırakıyoruz. Bu yöntem; Ünlü bir Apple youtuberi tarafından gösterilmiştir. Videodaki yorumlara baktığımızda sorun olmadığını görüyoruz. Siz de uygulamadan önce konunun altına eklediğimiz videoyu izleyebilirsiniz.
Şimdi gelelim esas konumuza;
Bilgisayarsız iOS 12 Beta 1 nasıl yüklenir?
iOS 12 Beta 1 yüklemek için, profil yüklemeniz yeterli. Öncelikle güvenilir bir iOS 12 Beta 1 developer profiline ihtiyacımız var.
1- Aşağıdaki linki tıklayarak safari ile açın:
iOS 12 Beta 1 developer profili
2- Gelen ekranda Slow download (free) kısmına tıklayın.

3- Gelen uyarıyı kabul edin. (Allow)

4- Gelen ekranda sağ üst taraftaki kur- install sekmesine tıklayın.

5- Parolanız sorulduğunda, parolanızı girin.
6- Size kullanım koşulları gönderilecek. Bu ekranda da sağ üst köşede bulunan kur- install sekmesine tıklayın.

7- Kur seçeneğine tıklayınca ekrana yeniden başlatma isteği gelecektir. Sis burada yeniden başlata tıklamalısınız.

8- Cihazınız yeniden başlayınca iOS 12 Beta profili cihazınıza yüklenmiş olacak. Bu adımda Ayarlar>genel>yazılım güncelleme kısmına gelin. Bu kısımda iOS 12nin kurmaya hazır olduğunu göreceksiniz. Kur-install butonuna bastığınızda iOS 12 cihazınıza kurulmaya başlanacaktır.

İŞLEM TAMAM! Bu şekilde Apple developer hesabınızda olmadan ve bilgisayar kullanmaya gerek kalmadan iOS 12 Beta 1i cihazınıza yüklemiş oldunuz.