Merhaba Next.web.tr Misafiri! Forum Sitemize Hoşgeldin.

Sitemize üye olarak ayrıcalıklarımızdan yararlanabilirsiniz.

or Kayıt ol

next machine tuner 2 de hiç bir uydudan sinyal alamıyorum neden acaba

orall

0
Üye
6 Şub 2017
8
0
1
tek kablo var tuner 1 de ise hotbirdi seçmeme rağmen turksat kanalları geliyor

abtani

0
Üye
10 Ağu 2012
61
18
8
tek tuner ile 2 uyduyuda izlersiniz.Tek tuner cihazlarda aynı uydudan V( Dikey) yayını izlerken V (Dikey) yayın kayıt edebilirsiniz. Çift tuner cihazların avantajı ise bir kanalı kayıt ederken isteğiniz kanalı da izlemenize yarar.

orall

0
Üye
6 Şub 2017
8
0
1
pardon yanlış aktardım makine çift tunerli ama merkezi sistemdeki uydudan gelen tek kablo var.tuner 1 e kabloyu takıyorum sinyal alıyorum. ama sadece turksatt kanalları geliyor hotbird uyduyu seçsem bile. uydudan gelen kabloyu tuner 1 den çıkarıp tuner 2 ye takınca ise sinyal bulamayıp hiç kanal bulamıyorum tüm tpleri denesem bile

abtani

0
Üye
10 Ağu 2012
61
18
8
cihazınızın bölümünde uydu kurulumu kısmını inceleyin,
türksat için 1 (A),hotbird için 2(B) seçin

cevyapan

0
Üye
5 Tem 2016
24
7
3
51
Tuner 1 in çanaktan gelen kabloyu taktığın in girişinin altında bulunan out çıkışından tuner 2 nin in girişine bir kısa kablo ile bağlantı yap yani tuner 1 çıkışı ile tuner 2 girişini köprüle. uydu seçiminden ister her iki uyduyu istersen tek tek uyduları seçip tekrar tarat ya da internet destek bölümünden TÜRKSAT hotbird sıralı listeyi indir sorununun çözüleceğini düşünüyorum

mhaluksen

0
Üye
28 Ağu 2013
109
19
18
59
Usa
arkadaşlar konu açılmışken ben de iki soru sorayım.
1-) Makine 3d çift tunerli kullanıyorum. çift kablo girişli.çift deyzek, kayıtlı kanal listem var. Yeni kanallar gelmiş mi diye otomatik tarama şekli network açık, diğer tunere kopyalama açık şeklinde tarama yapıyorum eski taranmış kanallardan yine çıkıyor, yani anlayacağınız fox tv de aynı frekansta 2 tane fox tv çıkıyor.nerede yanlış yapıyorum acaba ben makine 3d de yeniyim, önce pandora kullanıyordum onda böyle birşey olmuyordu. önceki taranmış kanalların çıkmaması için nasıl bir taratma yapmalıyım.
2-) Kanalın biri kayıt yaparken (örnek trt1) diğer (örnek atv) kanalları izleyemiyorum . kanal listesinde aktif değil aynı paketin kanalları aktif. bir kanalı kayıt yaparken diğer kanalı nasıl izlemeliyim. nerede hata yapıyorum.
ilgilenecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

haydar1966

0
Yönetici
Co-Admin
5 Şub 2015
5,431
1,877
113
İstanbul
arkadaşlar konu açılmışken ben de iki soru sorayım.
1-) Makine 3d çift tunerli kullanıyorum. çift kablo girişli.çift deyzek, kayıtlı kanal listem var. Yeni kanallar gelmiş mi diye otomatik tarama şekli network açık, diğer tunere kopyalama açık şeklinde tarama yapıyorum eski taranmış kanallardan yine çıkıyor, yani anlayacağınız fox tv de aynı frekansta 2 tane fox tv çıkıyor.nerede yanlış yapıyorum acaba ben makine 3d de yeniyim, önce pandora kullanıyordum onda böyle birşey olmuyordu. önceki taranmış kanalların çıkmaması için nasıl bir taratma yapmalıyım.
2-) Kanalın biri kayıt yaparken (örnek trt1) diğer (örnek atv) kanalları izleyemiyorum . kanal listesinde aktif değil aynı paketin kanalları aktif. bir kanalı kayıt yaparken diğer kanalı nasıl izlemeliyim. nerede hata yapıyorum.
ilgilenecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

Haluk bey selamlar size dün akşam WATSAPTAN resimler yollamıştım,o resimlerde 1 nolu sıkıntının olmaması için zaten gerekli ayarlar bulunuyordu.Sizde kanalların tekrar çıkmasının nedeni KANALLARI DİĞER TUNERE KOPYALA SEÇENEĞİNİN konumunun AÇIK olması.! Oysa o konumun KAPALI olması gerekiyordu.Fakat siz bana diğer sorununuzdan bahsetmemiştinizki eğer yazsa idiniz bana bunu açıkça belirtseydiniz bende ona göre size cevap verirdim.Bakınız bu olayı gerçekleştirebilmeniz için iki şey yapılması gerekiyor.1.Ya o sizin bahsettiğiniz olay olacak yani KANALLARI DİĞER TUNERE KOPYALA seçilip zamandan tasarruf olacak. (Ama bu seçenekte kanallar her bulunduğunda iki kez çıkar.) 2.Yada ben uğraşırım ama her kanal tektar çıkmasın derseniz o seçenek kapalı olup sadece 2 nolu tunerde seçilen uyduları taratacaksınız.! Böylece çift kanal çıkması derdinden kurtulacaksınız...
Şimdi sıra ben ben bir kanalı izlerken diğer kanalı nasıl kayıt ederim olayına geldi.Onuda şöyle yapıyoruz tüm yapılandırma ve kanal dizme işlemleri bittikten sonra,önce hangi kanal kaydı yapılacaksa onun üzerine gelip REC tuşuna basıp kaydı başlatıyoruz.Sonrada diğer izlenecek kanal üserine gelip OK liyoruz.Böylece cihaz hem kayıt hemde izleme olayını gerçekleştirmiş oluyor...