herkeze iyi günler ben minixhd uydu alıcısı kullanmaktayım fakat bi kaç konu hakkında sormak istediğim sorular var bilgisi olup bana yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler. minixse 4lü usb çoklayıcı taksam bir porta raling 5370 wi-fi aparat bağlasam ikinci porta 8gb flas disk bağlasam üçünçü portada 5 volt usebe fan minixi soğutmak için acaba bu üçnüne düzgün bi şekilde çalıştırırmıyım yani freeshare kanal izleyip kaydedilebilen kanalları kaydetsem aynı zamandada minixim çok ısınıyo endişesine kapılmadan fanla onu soğutabilirmiyim? bilgisi olan arkadaşlardan cevap beklemekteyim kısmetse yağrın bu üç aleti alıcam eğer çalışmiycaksa almıyim veya çalışırsa hangileri birlikte çalışır
Mehmet bey,
Bunları çalıştırabilirsiniz. Aslında bunların nextle ilgisi yok. Donanım işi bunlar.
1. USB hub'ın portlarının enerji iletebilecek duğundan emin olun. Bazıları yalnızca data iletir. Yada enerjiyi iyi iletmez.
2. Fan olarak küçük şık CPU fanlarından kullanabilirsiniz. Bence daha iyi. Ses paymaz. Ucuna uzb soketi bağlamak yeterli.
Pinout şu şekilde:
Kırmızı : 5V DC
Siyah : Toprak
diğer ikisi data. Onları bağlamanıza gerek yok
Ama bulduğunuz uygunsa size göre buna gerek yok. Yalnızca istediği fanı takmak isteyenler için yazdım.
3. Sonra HUB'ın diğer portlarına istediğinizi takarsınız. Ama bence imkan varsa adaptörlü bir Hub alın. Daha sağlıklı olur. Çünkü minix'in güç çıkışı buna yetermi emin değilim.
Bu konuda burada nextle ilgili biri cevap verirse iyi olur.
Ben gerçi 1-2 haftaya kadar yapacağım bu işi. Önce ethernet için kablo çekmem lazım. Malum evde çok fazla wifi adaptörü demek gereğinden fazla radyasyon demektir.
Not: Bu arada ısınma sorun yaratmaz diyenlere fazla aldırmayın, fanınızı takın derim. Başka mini HD kaliteli bir marka çıkana kadar böyle yapmakta fayda var. Çünkü nexte birşey olmasa wifi adaptörü yakarsınız. Hatta anten konektörüne el bile değdirmek mesele. Birgün bir tarafı yakacağız ama.... Bilemiyorum ilk neresi yanacak

Sağolasın next....
Kolay gelsin