Merhaba Next.web.tr Misafiri! Forum Sitemize Hoşgeldin.

Sitemize üye olarak ayrıcalıklarımızdan yararlanabilirsiniz.

or Kayıt ol

Türkiye’nin, teknoloji toplumu olması için gerekenler!

kaptan-8

0
Moderator
10 Ocak 2018
7,520
22,577
113
Adana
Dijital bir çağda yaşıyoruz. Bu çağda hem gelecek hedeflerine ulaşmak hem de teknoloji toplumu olabilmek büyük önem taşıyor. MediaMarkt, Microsoft, Lenovo ve Intel de Türkiye’nin teknoloji toplumu olabilmesi için gerekli şartları anlatmak için bir araya geldi.
1576871423190.png
xturkiye-teknoloji-toplumu-olmasi-icin-gerekenler-e1576841198432.jpg.pagespeed.ic.nT42yYPunx.jpg
Türkiye’nin teknoloji toplumu olması için neler yapılmalı?

Yeni yıl ile birlikte Türkiye’nin gelecek hedeflerine bir adım daha yaklaştığını söyleyebiliriz. Ancak, teknoloji üreten tarafta olarak teknoloji toplumu olabilmek de oldukça önemli. Peki, Türkiye’nin teknoloji toplumu olabilmesi için neler yapması gerekiyor?

Bu ortak hedefin paydaşları olan kurumlar, iş insanları, öğrenciler, gamerlar ve sosyal medya fenomenleri başta olmak üzere tüm teknolojiseverlerin ortak isteği de daha hızlı, güçlü, güvenli, estetik ve yüksek performanslı bilgisayarlar.

MediaMarkt tarafından düzenlenen panelde yapılması gerekenler masaya yatırıldı. MediaMarkt Türkiye İcra Kurulu Başkanı Yenal Gökyıldırım moderatörlüğünde gerçekleştirilen panele, Microsoft Ortadoğu ve Afrika Tüketici Kanalından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Halil Gökoğlu, Intel META Perakende Satış Direktörü Ali Rıza Küçük ve Lenovo Türkiye Genel Müdürü Emre Hantaloğlu katıldı.

Gökyıldırım açılış konuşmasında bilgisayarların hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldiğine değindi.

Intel META Perakende Satış Direktörü Ali Rıza Küçük ise konuşmasında, 2020 yılında pek çok alanda yeniliklerle tüketicilerin karşısında olacaklarını söyledi. “Ülkemizin 2023 hedefleri arasında bulunan dijital dönüşüm ve teknolojik ilerleme adına, kodlama, programlama, verinin işlenmesi ve analiz edilmesi, 3 boyutlu tasarım, yapay zeka, nesnelerin interneti gibi alanlarda üretici olabilmek; geleceği şekillendirmek adına çok önemli” diye konuşan Küçük, bilgisayarların bu alanda üretim yapabilmek için yegane araç olduğunu söyledi. Küçük, Intel olarak Türkiye’de, kodlama çalışmalarına desteği sürdüreceklerini ve Esport alanında gelişmeye devam edeceklerini ifade etti.

Lenovo Türkiye Genel Müdürü Emre Hantaloğlu ise kullanıcıların tüketen tarafta değil de üreten tarafta olması için yatırımlar yapılması gerektiğine değindi. Hantaloğlu “Bu doğrultuda özellikle çocukların teknolojiyi öğrenmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi

Microsoft Ortadoğu ve Afrika Tüketici Kanalından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Halil Gökoğlu ise Microsoft olarak, teknolojinin tüm alanlarda güvenli bir şekilde kullanılabilmesi için çalıştıklarına dikkat çekti. Microsoft’un misyonunun bireylerin ve kurumların gücüne güç katmak olduğunu belirtti.

shiftdelete.net
 
Üst