Merhaba Next.web.tr Misafiri! Forum Sitemize Hoşgeldin.

Sitemize üye olarak ayrıcalıklarımızdan yararlanabilirsiniz.

or Kayıt ol

Tuyad basın açıklaması, tivibu'nun Uydu Sektörüne Karşı Karalayıcı Reklamlari

webmaster

Administrator
Yönetici
Administrator
17 Eyl 2011
373
113
İstanbul
www.next.web.tr
TUYAD UYDU İŞ ADAMLARI DERNEĞİ BASIN AÇIKLAMASI

12. 11. 2013

Sayı; 2013 -
Konu; TİVİBU yanlış ve yanıltıcı reklamları hakkında

Son günlerde başlayan TİVİBU reklamları yanlı ve yanlıştır. Sadece ürün fark ettirilme amaçlanan bu çalışma amacının çok üstünde ve farklı konuları ortaya çıkartmıştır. Uydu Tv sektörü ve uydu anten kullanıcıları bu reklam ile rahatsız edilmiş ve yanıltılmıştır.

Ülkemizin saygın kurumu TİVİBU reklamlarında vatandaşı yanıltan vurgular yapmaktadır. Çanak antenlere ihtiyaç duyulmayacağı anlatılmış ve tüketici yanıltılmıştır. Şuanda ülkemizde %60 oranında izleyici, televizyon yayınlarını uydular üzerinden izlemektedir. Bu oran platformlar ilave edildiğinde oran % 79 dur.

Toplam yirmi bir milyon TV çanak antenler ile yayın izlemektedir.

Uydu, IP ve Karasal alıcı üretiminde Sektörümüz üretici firmaları on milyon adet yıllık üretim kapasitesi ile Avrupa lideri ve dünya ilk on sıralamasındadır.

Yüzlerce firmamız ve binlerce çalışanımız ile Uydu anten ve alt ekipmanları üreterek satış yapıyoruz. Sizin reklamlarda hurdacı arabası ile toplanan çanak antenler tüm sektörü yok etmeye yönelik bir vurguyu beraberinde getirmiştir. Bu reklam yanlış ve yanıltıcıdır, derhal durdurulması gerekmektedir.

TUYAD derneği, hukuk birimi reklam durdurma kararı için gerekli girişimde bulunmuştur. Sadece bir ürün reklamı için bu kadar büyük bir sektörden kurtulun demek hangi anlayışa hizmet etmektedir. Yapılan reklam vergi ve istihdam açısında gurur kaynağımız olan sanayimizi yıpratmaktadır. Tüm uydu sektörüne karşı alınmış etik olmayan bir davranıştır.

Reklamda, durdur – izle (timeshift) yılardır uydu alıcılarında kullanılan bir teknolojidir. Tekrar-İzle özelliği Android veya Linux tabanlı cihazda ek uygulamalar ile hali hazırda mevcut bir çözümdür.
Bu çözümler sadece ve ilk Tivibu'da olduğu gibi bir izlenim le tüketiciyi reklamda yanlış bilgilendirilmektedir.

Çanak anten tüm dünyada en çok tercih edilen bağımsız izleme aracıdır. Bir kez satın alır ve yıllarca hiçbir ücret ödemeden tüm şifresiz kanalları izlersiniz. Yine şifreli kanalları da izlemek için çanak anten aracılığı ile platformlara ulaşır ve abone olarak yayınları izlersiniz.

Uydu anten görüntü kirliliği tüm sektörün rahatsız olduğu bir durumdur. Ve Bu konuda zaten Çevre Şehircilik Bakanlığı ile bir çalışmamız vardır ve uygulamaya konulmuştur.

Çanaklarınızdan kurtulun, yanlış bir ifadedir.

IP TV başlıyor diye ÇANAK ANTENLERE ihtiyaç kalmıyor görüntüsü vermek ve/veya buna benzer söylemler tüketicinin yanlış yönde bilgilendirilmesine neden olmaktadır.

Tivibu reklamlarında çanak antenlerin yerine alternatif bir sistem getirdiklerini ve artık çanak anten kullanmadan çanak ile izleme kanalları seyretmenin mümkün olduğu vurgulanıyor. Bu tamamen yanlış bir reklam ve yönlendirmedir.

IP TV, TİVİBU ile Uydu anteni ile izlenen tüm kanalları izlemek MÜMKÜM DEĞİLDİR. Bu reklamın derhal durdurulması gerekmektedir.

Uydulardaki kanal sayısı her zaman tüm izleme seçeneklerinden daha fazla ve izleme maliyeti daha azdır. Her geçen gün Uydulardaki yayın âdeti artmaktadır. Bir çanak anten ile halen binlerce TV yayını izlenmektedir. Türksat 2014 yılında iki yeni uydu ile Uydu TV yayın kapasitesini ikiye katlayacaktır. Yayıncılığa yeni boyutlar kazandıracaktır.

Seçenek çokluğu, ulaşılabilirlik, özgürlük, ekonomik oluş, yayın kalitesi gibi çeşitli açılardan uydu anteni ile rekabet edebilecek bir başka sistem bulunmamaktadır.

Çanak anten gibi sadece kurulumda ödeme yapılmaz sürekli ve aylık ödemeleri vardır. Kanal sınırlaması vardır, çanak anten gibi bir kanal izleme kapasitesi bulunmamaktadır.
IP TV, Çanak anten kullanıma alternatif olamaz, ancak seçenek olarak tüketiciye sunulabilir.
IP TV’nin ve reklamlarda vurgulana TİVİBU’nun kullanımı Uydu ve çanak antenlerin kullanılmayacağı anlamına gelmemektedir.
Reklamlarda kullanılan Çanak antenlerin sonu geldi ibaresi tamamen yanlı ve bilim dışı bir ifadedir.
TİVİBU bu reklamları derhal durdurmalıdır.

Hayrettin ÖZAYDIN
TUYAD Genel Başkanı

paradogy

8 Ocak 2012
30
6
Zaten ülkemizde çok hızlı bir internet alt yapısı var ve bu ücretsizmiş gibi yapılmış reklam. Kimsenin de inanacağı yok sanırım.

ergun

8 Ara 2011
4
1

motionpicture

31 Ağu 2013
7
1
İlk reklamı gördüğümde içeriğindeki yanlışlıklar benimde dikkatimi çekmişti. Ama açıklamada uydu sektörünün büyüklüğü ve kaç kişinin ekmek yediği kısımları gereksiz olmuş. uyduyu kastetmiyorum ama biz ne sektörler gördük Teknolojisi eskiyince ayakta kalamayan.

muratusta

Machina3D VIPClup
28 Eki 2011
429
6
18

uydu3405

22 Eyl 2013
3
38
İstanbul
Tivibu reklamı belki maksatsız ama tivibu ev için artık internet olmaksızın evlere veriliyor sadece tivibu ev alıp 12.90 TL ye izlenebilinir.

Üst