Merhaba Next.web.tr Misafiri! Forum Sitemize Hoşgeldin.

Sitemize üye olarak ayrıcalıklarımızdan yararlanabilirsiniz.

or Kayıt ol

Vodafone CEO'su 4,5G frekans açıklaması

astra

0
Üye
16 Haz 2015
1,326
0
36
Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Gökhan Öğüt, ihalede ihtiyaç duydukları frekansları aldıklarını belirtti
Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Gökhan Öğüt, 1 Nisan 2016’dan itibaren yeni sistemin hayata geçeceğini belirterek, “Bunun için global tecrübemizin çok büyük bir avantajı olacak. Bunu bir an önce getirmek için de heyecanla bekliyoruz” dedi
Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt, başarıyla tamamladıkları ihale sürecini Türkiye’de yepyeni bir dönemin başlangıcı olarak değerlendirerek, 4G teknolojisini hayata geçirmek için sabırsızlandıklarını söyledi. Öğüt ihalede sadece ihtiyaç duydukları frekansları aldıklarını belirterek sonuç olarak ülke çapında yüksek kalitede 4.5G hizmeti verecek kapasiteye ulaştıklarını söyledi. 4.5G’nin dünyadaki 4G teknolojisinin bir üst aşaması olduğunu aktaran Öğüt, “2009 yılından beri dünyanın 12 ülkesinde 4.5G hizmetini, 18 ülkesinde 4G hizmetini, 60’tan fazla ülkede de 4G ulusal dolaşım hizmetini vermekteyiz. Türkiye’ye getireceğimiz 1 Nisan itibarıyla hizmette de bu global tecrübemizin çok büyük bir avantajı olacak. Bunu bir an önce getirmek için de heyecanla bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
ÖDEME PEŞİN OLACAK
Gökhan Öğüt, frekans ihalesinde ulaştıkları 777.9 milyon Euro’luk yatırım rakamı ile ilgili olarak ise, “Grubumuzdan gelecek olan para ile bunun ödemesini peşin olarak bu yıl içerisinde yapacağız” dedi. Öğüt dijital teknolojilerin getirdiği avantajlara da işaret ederek, Kalkınma Bakanlığı verilerine göre Türkiye’de bilgi iletişim teknolojilerine yapılan her 1 liralık yatırımın GSMH’ye 3.6 liralık bir getirisinin olduğunun tespit edildiğini söyledi. Öğüt, 4.5G’nin gelmesi ile beraber Türkiye’de yeni baz istasyonlarının kurulmasının kolaylaştırılması gerektiğini söyledi. Ülke olarak aslında tek bir “Ulusal Geniş Bant Stratejisi” yapılması gerektiğini aktaran Öğüt, sadece mobile değil, mobil ve sabit geniş banda bir an önce her bireyin dünyanın en hızlı internet teknolojisi ile ulaşmasının hedeflenmesi gerektiğini kaydetti.
‘Fibere ulusal strateji gerekiyor’
Öğüt,“Özellikle fibere dayalı erişimde adil paylaşmayı kolaylaştıran, yatırım yapmanın önünü açan ‘Ulusal Geniş Bant Stratejisi’ gerekli” dedi.
 
Üst