- 19 Haz 2016
- 8,533
- 148
- 63

Windows 10 "Bir şey oldu" Hatası [Çözümlü Anlatım]
Windows 10'a yükseltme işleminin ilk aşaması olan Windows 10'u indirme sırasında karşımıza "Bir şey oldu" hatası çıkıyor. Kullanıcılar belli bir bekledikten sonra en sonun da "Bir şey oldu" şeklinde bir hata ile karşılaşıyor.
"Bir şey oldu" hatasının nedeni Dil, Mimari ve Sürüm seçimi sırasında var olan sisteminiz ile uyuşmamasıdır. Büyük ihtimalle kullandığınız Dil ve Sürüm seçimi sırasında bir uyuşmazlık oluyor. İşte "Bir şey oldu" hatası çözümüiçin aşağıda ki adımları uygulayın.
"Bir şey oldu" Hatası Çözümü
- Denetim Masası > Saat, Dil, Bölge kısmına gelip bölgeye basın.
- Daha sonra yönetimsel sekmesine gelip sistem yerel ayarlarını değiştir dedikten sonra İngilizce(Amerikan)yapınca sorunun ortadan kalkması gerekiyor. Eğer ki siz de burası zaten Türkiye değil ise Türkiye yapıp tekrar denemenizde fayda var.

Aylardır beklenen Windows 10 Çıktı! Ücretsiz bir şekilde Windows 10'u Hemen İndirin! Lisanslı Windows 7, Windows 8 ve Windows 8.1 kullanıyorsanız Windows 10'u yükseltmek için hiçbir engeliniz olmayacaktır. Windows 10 nasıl indirilir ve Windows 10 nasıl yüklenir sorularına sizler için yanıt verdik.
Windows 10 Nasıl Yüklenir? ve Windows 10 Nasıl İndirilir?
Microsoft, güncelleştirmeye ek bir seçenek olarak manuel (el ile, bizzat kendiniz) yükseltme aracını indirmeye açtı. Bu aracı indirerek, güncelleştirmeyi beklemeden (Rezervasyon yapmamış olsanız bile) Windows 10u indirebilir ve işletim sisteminizi Windows 10a basit bir şekilde yükseltebilirsiniz.
Windows 10 indirme linki: http://www.microsoft.com/tr-tr/softw...load/windows10
64 Bit Sistemler için Windows 10 Yükseltme Aracını İndir
Windows 10 Yükleme Aracı İndir [64-Bit]
32 Bit Sistemler için Windows 10 Yükseltme Aracını İndir
Windows 10 Yükleme Aracı İndir [32-Bit]
Windows 10 Güncelleştirmeler İle Nasıl Yükseltilir?
Eğer lisanslı Windows 7, Windows 8 ya da Windows 8.1 kullanıcısı iseniz ve Windows 10 için rezervasyon yaptırmış iseniz; Denetim Masası > Windows Update bölümünden veya Mağaza uygulamasından güncelleştirmeleri denetle diyerek Windows 10u ücretsiz bir şekilde yükseltebilirsiniz.
Windows 10 İçin Kaç GB Alan Gerekiyor?
Windows 10 için gerekli alan 3 GB boyutundadır. Bilgisayarınızda 3GB'dan fazla yer olması gerekiyor. Eğer Windowsu 32 GB SSDye yüklemiş iseniz, Windows 10 güncellemesi için bazı uygulamaları silmeniz gerekiyor.
Lisanslı Windows 7, 8 veya 8.1 kullanmıyorsanız yakında mağazalarda satışa sunulacak olan Windows 10 kutu sürümlerini alabilir ve Windows 10'a geçiş yapabilirsiniz.
Windows 10 güncellemesi nereye inecek diye soracak olursanız, C:\$Windows.~BT konumuna inecektir.
Windows 10 Kurulumunda Ürün Anahtarı Kabul Etmiyor Sorunu
Windows 10'u USB Bellek ya da ISO dosyasını kullanarak temiz kurulum yapabilirsiniz. Fakat bu Windows 10 kurulumunda ürün anahtarı kabul etmiyor hatası alabilirsiniz. Temiz kurulum yapabilmeniz için en az bir kere yükseltme yapmanız gerekmektedir. Temiz kurulum yaparsanız ürün anahtarı ister sizden. ISO dosyasıyla ile yükseltme yapmaya çalışan bazı kullanıcılar da ürün anahtarı problemi yaşıyor. Bu sebepten en temizi Windows Update üzerinden gelen yükseltmeyi uygulamak olacaktır. Benim tavsiyem beklemekten yanadır.