Merhaba Next.web.tr Misafiri! Forum Sitemize Hoşgeldin.

Sitemize üye olarak ayrıcalıklarımızdan yararlanabilirsiniz.

or Kayıt ol

Next 2023 Donma Sorunu

AlperenC

New member
Üye
10 Haz 2020
6
0
1
Cihaz yaklaşık 2 günlük ve ikinci günde donma yapmaya başladı adaptörü çekince kendine geliyor yazılım sürümü 135 ve cihazı kumandadan kapatıp açınca sinyal yok diyor nasıl çözerim
 

ego37

0
Üye
21 Ağu 2016
122
14
18
Kastamonu
Cihaz yaklaşık 2 günlük ve ikinci günde donma yapmaya başladı adaptörü çekince kendine geliyor yazılım sürümü 135 ve cihazı kumandadan kapatıp açınca sinyal yok diyor nasıl çözerim
Fabrika ayarlarına cevir. Rs 232 ile yükleme yap.(yada usb ile yazı lım guncelle Ota138 çıkmış
 

turan031203

0
Üye
3 Ağu 2015
5
0
1
next 2023 için ccam server girişi yapacağım ama server master kodunu bulamadım nasıl giriliyor servere
 

bipekkan

0
Üye
30 Eki 2017
2
0
1
4.Kasim.2020 tarihinde Teknosa dan 2023 model cihazınızı aldım. İlk 2 aya yakın bir sorun yokken kanal değiştirirken donmalar yaşamaya başladım. Cihazın 12 volt bağlantısını çıkarıp takınca düzeliyordu ancak özellikle kanal değişimini hızlı yapınca cihaz donup kalıyordu ve nihayetinde tam dondu ve hiç bir şekilde düzelmedi. Bu arada tkgs de güncelleme yapmamaya başlamıştı. Servise götürdüm. Sorun yazılımında denildi ve 1026 no' lu yazılım yüklendi. Sonuçta, çok kolay olan menü alt üst olmuş. Renk mavi, kanal sayfası sola kaymış, Info tuşuna 2 defa basıldığında sinyal seviyesi ve kalite bar'i kaldırılmış tanıtım alt şeridine ilave edilmiş. Scart bağlantıda zor okunuyor ve anlamsız hale getirilmiş. Halbuki bu bar anten ayarında çok gerekli oluyordu. Toplu kanal taşıma imkansız, yapılamıyor, tabi toplu silme vs işlemlerde yapılamıyor. Kanallar tek tek taşınıyor ve kaydetme fonksiyonu altüst edilmiş. Sol yada sağ ok'a basıyorsunuz kaydetme onayı çıkıyor. Dalipta dikkat etmeden doğrudan "OK" derseniz yaptığınız işlem iptal ediliyor. Halbuki ilk çıkan menü onayla olmalıydı, iptal değil. Kısacası kanal sıralama tek kelime ile rezalet. Şu ana kadar Arçelik TV' lerin menüleri zor ve anlaşılmaz derdim ama sizin 2023 cihazınızın son 1026 güncellemesi ile şu an tek kelime ile rezalet. Donma olayı da aslında giderilememis. Hızlı kanal geçişi yapılırsa yine donma gerçekleşiyor. Son yazılım yüklemesinden 14 gün içinde pek sorun yok gibi görünse de, bu gün cihaz tekrar dondu. Sorun kanımca yazılımsal değil, donanımsal. Ayrıca kanal taşımada gereksiz "ulusal" "müzik", "spor" kanalları gibi vs. ilaveler ile o "ok" tuşu etrafındaki ok tuşlarını işlevleri bozulmuş. Dolayısıyla toplu taşıma, toplu silme gibi işlemler yapılamıyor.
Cihazı aldığıma gerçekten bu nedenle pişman oldum. Tek memnuniyetim scart bağlantıda cihaz beklediğimden çok net görüntülü ve harika renk canliligi var, ancak ses seviyesi düşük.
 
Son düzenleme:

bipekkan

0
Üye
30 Eki 2017
2
0
1
Aslında donma sorunu kısmen giderilmiş. Hızlı bir şekilde kanal değiştirildi mi ve yine donuyor. Şimdi kanalı orta hızda değiştirilse, yeni kanal karelenip parçalanıp toparlanıyor yada resim yarım gelip ekran kararıp sonra normale donuyor. Kısaca bu olay HD yayında oluyor. Bu da HD yayının çözülmesi sırasında bir zamanlama hatasının hatta yetersizliğinin ortaya çıktığının açık göstergesi. Yazılımı derinlemesine kurcalayinca ortaya çıkan diğer sıkıntılarda var. Şu an en büyük sıkıntılardan biri TKSG otomatik güncelleme yapmıyor. Manuel GÜNCELLEMEDE de yeni kanalları yükledi gibi görünüyorsa da aslında yüklenmiyor, kanalları kaydetmiyor. Evvelki yazılım "kaydet" onayı istiyordu. "Esnek" modunda kör taramada 680 kanal bulundu demesine rağmen ki dikkatli bir gözlem de "3 tane ParkTV gözlemlediğim halde sistem 440 kanalda sabitlendi 20 gündür vevgozkedigim kanalın hiç biri yok. 'Otomatiğe" alınca 785 kanal yüklüyor ama daha evvelce binbir güçlükle siraladigim tüm kanallar alt üst oluyor. Elimde 4 ayrı başka HD uydu alıcı var hepsinde TKSG' li ve hatasız 750 üzeri kanali otomatik yüklüyor. Bu lanet uyduyu da yazlıkta ki TV için aldım. Halen o TV'de kullandığım Hometech Gold 105 bile bu alıcıdan süper hızlı tek kusuru SD alıcı olması ki bu alıcıyı 2013 ten beri kusursuz seyrediyorum.
Dün Botech Mini scart HD aldım. Neredeyse 10 saattir test ediyorum kusursuz çalışıyor. İnanılmaz hassas bir tuner. Sadece Renk dağılımını pek sevmedim. İnceleyeceğim mutlaka menüde en az 3 ana ayar vardır diye düşünüyorum.
Konu ettiğiniz yazılımı nasıl yükleyeceğim, yöntemini bilmiyorum.
Aslında firma mavi yeşil vs. Teferruatla uğraşacağına bu kullanışsız, hatalarlarla dolu sorunu gidermesi lazım. Kolay, basit bir yazılım geliştirmesi gerekir. Kısaca cihaza yazık edilmiş.
 
Son düzenleme:
Üst