Merhaba Next.web.tr Misafiri! Forum Sitemize Hoşgeldin.

Sitemize üye olarak ayrıcalıklarımızdan yararlanabilirsiniz.

or Kayıt ol

Merkezi uydu sisteminde hangi uydular yer almalıdır?

nextreyiz61

0
Özel Üye
8 Şub 2015
498
64
28
Trabzon
Daha önce yazmıştım fakat birkaç senede birtakım değişiklikler oldu frekanslar değişti içerikler değişti. Simdi günümüze uyarlarsak bir merkezi sistemde hangi uyduların yer alması gerektiğini ve kurulum yapılırken birtakım pratik yöntemlerden bahsedeceğim. Genelde merkezi sistem denince akla Türksat ve Hotbird bağlanır ve iş bitirilir fakat bu basit sistem çoğu zaman yetersizdir. Çünkü evine digiturk bağlatmak isteyen kullanıcılar apartman yöneticileriyle sıkıntı yaşamaktadır. Bununla birlikte digiturkün Türksat paketi kanal sayıları ve içerik bakımından yetersiz olması nedeniyle eksik hizmet alınmış oluyor. Hotbird uydusunun malum yöntemlerle izlenemediğinde çöp bir uydu olarak karşımıza çıkıyor. Arap ve İtalyan kanallarını ülkemizde kaç kişi seyrediyor herkesin malumu. Bu yüzden ek olarak farklı uyduların da sisteme dahil edilmesi kanaatindeyim. Uzatmayayım en faydalı olacak merkezi sistem nasıl olabilir sizler için derledim umarım faydalı olabilmişimdir.

1 ) Türksat - Hotbird - Digiturk ( multifeed ) - Thor
Bu sistem sayesinde hotbird ve digiturk ikisi birlikte ek bir çanağa ihtiyaç duymadan aynı çanaktan izlenebilir. Thor uydusunda kaliteli Türkçe dil destekli belgesel kanallarının yanısıra bizim ligimizin ve Avrupa liglerinin çoğu futbol maçları da yayınlanıyor. Basit bir server desteğiyle neredeyse tamamını ücretsiz izlemek mümkündür. Fakat bu uyduyu daha stabil izleyebilmek için batı bölgesinde bulunmak yani Marmara ve Ege bölgesinde bulunmak gerekiyor. Malesef ülkemizde doğuya doğru gidildikçe daha büyük çanak çapı gerektirir.

2 ) Türksat - Hotbird - Astra19.2 ( multifeed ) - Digiturk
Bu sistem sayesinde Hotbird ve Astra 19 ikisi birlikte ek bir çanağa ihtiyaç duymadan aynı çanaktan izlenebilir. Astra ve Hotbird uydusunda türkçe dilde yayın yapan kanal neredeyse yoktur. Fakat Astra 19 da hem çözülebilen kanal sayısı bakımından hem de şifresiz yayın yapan kaliteli Alman kanalları mevcuttur. Spor karşılaşmaları bakımından da daha ön plandadır. Basit bir server işinizi rahat görecektir. Genel olarak baktığınızda kanal sayıları bakımından spor karşılaşmaları haber kanalları ve kaliteli şifresiz yayınlar fazladır. Dezavantajları ise Astra uydusu herkesin malumu doğuya doğru gidildikçe çanak çapı büyür ve stabil alınamaz.

3 ) Türksat - Azersat ( multifeed ) - Hotbird - Digiturk
Bu sistem sayesinde Azersat uydusundan Türk takımlarının birtakım avrupa mücadelelerini ve diğer avrupa liglerini Türkçeye yakın bir dilde izleme imkanı bulacaksınız. Bonus olarak da izlemek için sadece emu destekli uydu alıcısı ve tv işinizi görecektir. Evinde dijital platforma sahip olmayan kullanıcılar için bir ilaçtır. Ülkemizde yaşayan kardeş ülke Azerbaycan vatandaşlarına da yapılmış bir kıyak olur. Ülkemizin her yerinden çok rahat alınabilir.

4 ) Türksat - Hotbird - Digiturk ( multifeed ) - Sirius
Bu sistem sayesinde siriusta bulunan Türkçe dil destekli belgesel kanallarını ve birtakım şifresiz yayın yapan Ukrayna kanallarını izleme imkanı sunuyor. Aslında Digiturk ile sirius açısal olarak birbirlerine yakın dursalar da digiturkün kullandığı mdu lnb sadece kısıtlı frekans aralığını alabildiğinden ve 2 derece açısal farktan dolayı sirius uydusunu izleme imkanı pek yoktur.

eğer 4 uydulu santral değil de 3 uydu alacak santral kullanılmışsa
1 ) Türksat - Hotbird - Digiturk ( multifeed )

2 ) Türksat - Astra19.2 - Digiturk

3 ) Türksat - Digiturk - Thor ( multifeed )

4 ) Turksat - Azersat ( multifeed ) - Digiturk

bu seçenekler akla gelenler.

Bu merkezi sistemi yaptıracak ve yapan kişilere bir takım tavsiyelerim olacak.
Thor uydusunu kurarken özellikle 12303 v 27500 frekansından sinyalin gelip gelmediğini kontrol ettirin. Aksi takdirde belgesel kanallarını izlemekte sorun yaşarsınız ve yapılan işin bir kıymeti olmayacaktır.
Hotbird uydusunu kurarken özellikle 12692 h 27500 frekansını kontrol ettirin. Bu frekansta bulunan kanallar işinize yaramayacaktır ( sistem değişikliği nedeniyle ) fakat bu frekans hassas ve zayıf sinyalli olduğundan ince ayar yapılması bakımından önemlidir.
Apartmanda isterse hiç Digiturk kullanan olmasın mutlaka merkezi sisteme dahil edilmelidir. Çünkü bugün olmasa bile ilerde Digiturk kurmak isteyenler mutlaka olacaktır.
Merkezi sistem kurarken mutlaka apartman sakinlerinin de katılımcı olmasını sağlayın onların talepleri doğrultusunda hareket ediniz. Böylelikle yaşanacak problemlerin önüne geçmiş olursunuz.
oldu ki merkezi sistemde olan uyduları yetersiz gördünüz. O zaman apartman yöneticilerinin izniyle istediğiniz uyduyu ekleme şansınız vardır. merkezi sistemden gelen hat ile birlikte Option swich aparatı da sizlere yardımcı olacaktır.

Hepinize kolay gelsin Saygılarımla
 
Üst