Merhaba Next.web.tr Misafiri! Forum Sitemize Hoşgeldin.

Sitemize üye olarak ayrıcalıklarımızdan yararlanabilirsiniz.

or Kayıt ol

42 TANBERKLER GİTTİ

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

FX79

New member
Üye
7 Eyl 2020
3
0
1
İrdetoya mi geçti natgeo ve ds büyük ihtimal öyle
 
Son düzenleme:

nextreyiz61

0
Özel Üye
8 Şub 2015
496
64
28
Trabzon
gider tabi kusura bakmayın da adamların önlem alması için elinden gelen yapıldı. burası için demiyorum yanlış anlaşılmasın.
girin youtubeye girin başka yerlere malum platformun nasıl çözüldüğüne dair açık açık yapılan paylaşımlar mı dersin facebook adresinden bile malum networkün keylerini anlık paylaşıyordu insanlar. tabi yapılan bu salaklıklar yayıncı kuruluşların dikkatinden de kaçmıyordu tabi.
Ne bekliyordunuz adamların seyirci kalmasını mı. hatta ben de şaşırdım şu zamana kadar nasıl önlem almadılar diye.
Sizler olsanız bir platform sahibi olsanız ve kanallarınızın beleşe nasıl izlendiğini birileri gözünüze soka soka gösterse önlem almazmısınız ?
Adamlara resmen yayınlarınızı böyle beleşe getiriyorum diyerek kendi kendinlerini ihbar ettiler. sonuçlarına da katlanılmalı tabi
geçmiş olsun.
 

polat_

0
Üye
20 Mar 2018
38
22
8
Tanberg sifreleme sistemi kaldirildi bilgineze oscam ile nds ustunden suanlik acik yakinda tupcu komple gidicek
 

Maverick

New member
Üye
17 Haz 2020
17
19
3
şifreleme sistemi sonlandırıldığı bilgisi paylaşılmış wp hattındaki durumda başka bir bilgi yok uzun vadede de çözümsüz kalır gibi bu olay bekleyeceğiz
 

haydar1966

0
Yönetici
Co-Admin
5 Şub 2015
5,540
2,141
113
İstanbul
Sevgili dostlarimiz hepinize selamlar Fox networks gurubu kullanmış olduğu şifreleme sistemlerinden biri olan TANDBERG i artık devre dışı bırakmıştır.! Yani artık EMU ile izlenemeyecektir bilginiz olsun fakat diğer iki sistem üzerinden yayınlar LEGAL olarak izlenmeye devam edilecektir.Dsmart olayına gelince malum forum kurallarımız gereği YERLİ PLATFORM muhabbeti yasaktır.Lutfen bu mahiyette mesajlar yazmamaya gayret edelim.
 

temel reis

0
Üye
25 Şub 2015
161
126
43
türksat nemize yetmiyor eskiden bir trt 1 vardı çok isteyenler ne olacak bir paket sigara parasına yasal olanını alın ben tivibuya aylık 20 lira veriyorum gerçi izlemiyorum öyle bir köşede duruyor şimdi ds ve fox gurubu gittiği için çıkartarım belki zaten tv ayrılan sürenin %90 ulusal kanallara bakarak geçiyo
 

nextreyiz61

0
Özel Üye
8 Şub 2015
496
64
28
Trabzon
olasılıkları yazıyorum takdiri sizlere bırakıyorum.
Olasılık 1 ) * platformu nds nin gelişmiş versiyonuna geçiş yaptığı saatlerde aynı anda # network da kendi kullandıkları sistemi kaldırıyor. olasılık: kendi kullandıkları sistemin artık çerez gibi çözüldüğünü gördüklerinden bu sistemden vazgeçip. sahibi oldukları frekanstan Yayını ulaştırdıkları başka platformların uyguladığı şifrelemenin daha yararlı olacağının farkedilmesi.
Olasılık 2 ) # network kullandığı şifreleme sisteminin firmasıyla olan sözleşmesi bitmiş de olabilir. Şu bir gerçek ki hangi yayıncı kuruluş olursa olsun kafasına göre sistem kullanamaz. öyle olsa herkes irdeto sistemine geçip işi bitirirlerdi. 1 yayıncı hangi şifreleme türünü uygulayacaksa o firmayla irtibata geçip sözleşme imzalar. bu sayede içeriğin güvenliği sağlanmış olur.
Olasılık 3 ) * platformu ile birlikte aynı saatlerde atak yapmış olması bu 2 firma arasında karşılıklı birtakım ortak çalışma bilgi alışverişi olmuş olabilir.
Olasılık 4 ) # network kullandığı frekansta şifresiz yayın yapmayacağı ortadaysa amaç sadece başka platformlara aktarma yayın yapmaksa ilk başta kendilerine özgü bir şifreleme sistemi belirler. daha sonra yayını kimler satın almışsa onlar da kendi sistemindeki şifreyi ilgili kanallara ekler. tekrar # a gelirsek tandberg sistemini bırakıp ilerde powervu conax controlword viaccess gibi sistemlere geçiş de yapabilirler. ( gönlümüz powervu kullanmasından yana tabi )
 

pamuk611

Özel Üye
Özel Üye
9 Eyl 2019
301
110
43
benim bildiğim tanderbeğ sistemi biss tabanları benzerlik gösteren bir sistem diye biliyorum, yayıncılar daha ucuz ve az maliyetli sistemlere gecer, tandberg şifreleri değişmesi ile çok uzun sürmese bile hemen bulunuyor, yayıncı bu sistemde neden bu kadar uzun kaldığı merak konusu diyebilirim
 

akrep1961

0
Üye
17 Eki 2016
259
302
63
62
T.C.İzmir
Şimdiye kadar seyrettiğimizi ka^rdan sayalım,geçmiş olsun diyelim.Gerçi ben fazla seyretmedim,yabancı uyduları seyrediyorum.Şifreli kanalların uzun süre açık kalması mucizeydi zaten.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst