Şöyle bir bakıyorum da normalde Türkiye'nin hakkı olan Euro 2016'ya, Fransa'da 50Binden büyük 4 Stad var farklı illerde.Türkiye'de hâli hazırda sadece 3 tane stad var. İstanbul'da 2, İzmir'de 1 tane. İzmir Atatürk stadyumu seyirci görselliği olarak ne kadar futbol izlenilebilir meçhul.
40binden büyük Bursa, Konya var sadece. Vodadone Arenayı'da sayarsak İstanbul'da stad sayısı 3'e çıkıyor. UEFA aynı şehire 3 farklı stadda oynatmaz zaten ki doğru olanıda bu. Eğer şampiyonayı almış olsaydık şuan bitmiş olacak olan Gaziantep ve Eskişehir illerimizin stadyumları da 36 ve 34bin kapasitede.Trabzon ilindeki kapasite ise 41bin. Mersin'de 25bin (birtakım oynamalar ile 30bin civarı) Adana'da ve Diyarbakır'da 33bin kapasitede stadyumlarımız olacaktı.Erzurum'da 23bin civarında bir stadımız kış olimpiyatlarından beri kullanımda.
Yeni yapılan stadyumlarımızın kapasiteleri çok düşük kuşkusuz. Şampiyonayı almış olsaydık belki daha büyük kapasitelerde stadyumlar inşaa edilecekti bilemiyorum ama bu kapasitelerdeki stadyumlara ben bir Türk olarak bile sıcak bakmıyorum.İleriye dönük stadyumlar inşaa etmiyoruz. Bir sonraki şampiyonalarda belki yine aday olacağız. Bu kapasitelerdeki stadyumlara ben niye maç oynatayım ki?