Merhaba Next.web.tr Misafiri! Forum Sitemize Hoşgeldin.

Sitemize üye olarak ayrıcalıklarımızdan yararlanabilirsiniz.

or Kayıt ol

Android için Fortnite çilesi yakında sona erebilir!

kaptan-8

0
Moderator
10 Ocak 2018
7,555
22,586
113
Adana
1576019166621.png

PUBG ile birlikte oyun dünyasını ikiye bölen Fortnite son döneme damgasını vuran yapımlardan birisi. Halen yüksek bir oyuncu kitlesi olan Fortnite’ın, Google Play Store’da yer almadığı artık herkes tarafından bilinir hale geldi.

Bunun nedeni Epic Games’in, Google’ın uygulama içi satın alımlardan aldığı yüzde 30’luk komisyonu yüksek bulması. Bu nedenle oyunu kurmak isteyenlerin Epic Games’in internet sitesinden APK dosyasını indirmesi gerekiyor.

Fortnite Google Play Store’a gelebilir!

Özellikle oyuna başlamak isteyenleri tedirgin eden bu durum yakında sona erebilir. 9to5Google’ın elde ettiği raporlara göre Epic Games ile Play Store arasında görüşmeler başladı. Oyunun yapımcısı komisyon konusunda kararlı ve bu nedenle kendi ödeme sistemini kullanmak istediğini açıkça belirtiyor.

Yani oyundaki sanal para birimi “V-Bucks” kullanılmaya devam edilecek. Böylece yapılan ödemelerin tamamı doğrudan Epic Games’e gidecek. Ancak, bu sistem Google Play Store politikalarını açıkça ihlal ediyor.

Faturalandırma konusunda bugüne kadar herhangi bir istisna sunmayan Google’ın, Epic Games ile özel bir çalışmaya imza atıp atmadığını yakında göreceğiz. Tabi, Google’ın bir istisna sunması diğer uygulama ve oyun geliştiricilerin benzer talepler ile gelmesine neden olabilir.

shiftdelete
 
Üst