Merhaba Next.web.tr Misafiri! Forum Sitemize Hoşgeldin.

Sitemize üye olarak ayrıcalıklarımızdan yararlanabilirsiniz.

or Kayıt ol

Apple İPhone hakkında önemli detaylar

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
2014 yılında 16 GB, 64 GB ve 128 GB olmak üzere üç farklı varyasyonla satışa çıkan iPhone 6 modelinin artık 32 GB seçeneği de var! Apple, 32 GB'lık iPhone 6'yı sessizce satışa sundu.

Apple'ın 2014 yılında satışa çıkardığı ve o dönemde ilk kez önemli derecede ekran boyutunu büyüttüğü model olan iPhone 6, yeni depolama seçeneğiyle satışta!
32 GB iPhone 6 satışa

İlk satışa sunulduğunda 16 GB, 64 GB ve 128 GB depolama seçeneklerine sahip iPhone 6 için artık 32 GB seçeneği de var. Altın renkli ve 32 GB depolama alanına sahip iPhone 6 modelini sessizce Çin'de satışa çıkaran şirket, önümüzdeki günlerde diğer Asya ülkelerinde de bu modelin satışını yapacak.
10 Mart itibarıyla Taiwan Mobile aracılığıyla satın alınabilecek telefon, 30 aylık bir sözleşme ile kullanıcılarla buluşacak. Sözleşmenin aylık fiyatı ise yaklaşık 45 dolar.





Bu arada 32 GB iPhone 6 modeli bir süredir ülkemizin büyük Teknoloji marketlerinde de bulunabiliyor. Hatırlarsanız Apple benzer bir durumu iPhone 6s için de yapmıştı.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Yeni Apple iPhone modelleri USB Type-C bağlantısı içerecek

İddialara göre yeni iPhone modelleri Lightning - USB Type-C kablo ile gelecek.
Apple teknoloji dünyasına yön veren firmalardan birisi ve 10 sene önce 2007'de ilk iPhone akıllı telefon modelini duyurmuş ve pazara sunmuştu. Steve Jobs'un elinde hayata merhaba diyen bu yeni akıllı telefonun ardından Apple, her sene yeni iPhone modelleri sunmaya devam ederken, son olarak geçtiğimiz sene Eylül ayında iPhone 7 ve iPhone 7 Plus pazara sunuldu.

Bu sene ise iPhone'un gelişinin 10 yıl dönümü olması nedeni ile daha önemli hale gelirken, iddialara göre 3 yeni model pazara sunulabilir. Bu yeni akıllı telefon modellerinden ikisi iPhone 7s ve iPhone 7s Plus olarak önceki modellerin halefi olacak. Ayrıca Apple'ın 10. seneye özel olarak OLED ekran içeren özel bir model daha sunacağı be bu akıllı telefonun da iPhone 8 adı ile gelebileceği yine iddialar arasında yer alıyor.
Geçtiğimiz günlerde Apple'ın iPhone 8 modelinde USB Type-C bağlantısına yer vereceği ve diğer modellerin önceki modellerde olduğu gibi Lightning bağlantısı içereceğine dair bilgiler gelmişti.
Şimdi de KGI Securities analistlerinden Ming-Chi Kuo bazı bilgiler paylaştı. Kuo, Apple'ın yeni modellerinde Lightning bağlantısı kullanmaya devam edeceğini, ancak kablonun diğer ucunun ise USB Type-C olarak geleceğini belirtiyor. Apple böylece hızlı şarj teknolojini yeni iPhone modellerinde kullanabilecek.
Aslında bu durum yeni değil. Firmanın daha önce sunduğu 12.9" ekrana sahip iPad Pro tablet modeli Apple'ın USB-Type-C / Lightning bağlantısına sahip kablosu ile hızlı şarj desteğine sahip.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Ülkemizde iPhone fiyatları cep yakıyor. Kimisine göre bunun sorumlusu Apple’ın yüksek fiyat politikası kimisine göre ise vergiler. Peki gerçek olan hangisi? Hangi iPhone modelinde ne kadar vergi ödüyoruz? Bu yazımızda buna cevap vermeye çalışacağız.
Öncelikle hangi iPhone modeline ne kadar vergi ödediğimizi tek tek detaylandıralım. Bunu yaparken referans olarak Online Apple Store (TR)’yi aldığımızı belirtelim. Yani belirtilen vergi miktarlarının gerçeği yansıttığından emin olabilirsiniz.
iPhone 7 ve 7 Plus

Model Türkiye Fiyatı Vergi ABD Fiyatı
32 GB iPhone 7 3.799 TL 1.139 TL 649 $
128 GB iPhone 7 4.299 TL 1.244 TL 749 $
256 GB iPhone 7 4.799 TL 1.381 TL 849 $
32 GB iPhone 7 Plus 4.049 TL 1.327 TL 769 $
128 GB iPhone 7 Plus 4.949 TL 1.431 TL 869 $
256 GB iPhone 7 Plus 5.449 TL 1.573 TL 969 $
KAÇIRMAK İSTEMEZSİNİZ: Samsung Galaxy S8 vs iPhone 7: Fiziksel Boyut Karşılaştırması



iPhone 6s ve 6s Plus

Model Türkiye Fiyatı Vergi ABD Fiyatı
32 GB iPhone 6s 3.199 TL 970 TL 549 $
128 GB iPhone 6s 3.699 TL 1.068 TL 649 $
32 GB iPhone 6s Plus 3.699 TL 1.099 TL 649 $
128 GB iPhone 6s Plus 4.199 TL 1.197 TL 749 $
iPhone SE

Model Türkiye Fiyatı Vergi ABD Fiyatı
16 GB iPhone SE 2.399 TL 749 TL 399 $
64 GB iPhone SE 2.649 TL 798 TL 449 $
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Mevcut akıllı telefonlara yaptığı özelleştirmelerle tanınan ColorWare, şimdi de iPhone 7 Plus için özel bir model duyurdu.
Nostaljik tasarımları sevenlerin ilgisini çekecek bir iPhone 7 Plus modeli tasarlayan şirket, Apple'ın eski renkli logosunu kullanmış ve eski tasarım dilinden esinlenmiş.
Fiyatıyla dudak uçuklatan iPhone 7 Plus

iPhone 7 Plus'ın 256 GB'lık sürümü olan bu özel tasarım, teknik özellik tarafında tabii ki hiçbir fark sunmuyor.
SIM kilitsiz olarak satılan ve 1899 dolar fiyat etiketine sahip telefonun bütün özelliği değiştirilen tasarımı. Beyaz renkli, yan taraflarında çizgilerin yer aldığı iPhone 7 Plus Retro Edition, Apple'ın eski renkli logosuyla dikkat çekiyor.


O


Normalde 256 GB'lık iPhone 7 Plus modelinin 969 dolar olduğunu düşünürsek, sadece tasarımsal farklılığa 1000 dolara yakın bir ücret ödeyeceğiniz anlamına geliyor. Yine de telefonun baz modellerden bir hayli farklı ve güzel göründüğünü de belirtmek gerek.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Android ve iPhone pil tasarrufu nasıl yapılır?

iOS ve Android işletim sistemli akıllı cep telefonlarınız da batarya tüketimini en alt seviyeye indirgemek yani pil tasarrufu için yapmanız gerekenler sizler için bu haberimizde.

Cep telefonunuz size göre aşırı derece batarya tüketimi gerçekleştiriyorsa, işe ilk olarak kullanmadığınız uygulamaları silmekten başlayın. Çünkü cep telefonunuzun arka planında çalışan ve gereksiz olan bu uygulamalar, aşırı derecedeki batarya tüketimini olumsuz yönde etkileyen etkenlerden birisi olarak karşımıza çıkıyor.

Özellikle Samsung’un akıllı cep telefonları için sunulan Oculus uygulaması, birçok cihaz kullanıcın örneğin batarya tüketimine olumsuz etkide bulunurken telefonunun ısınmasına da sebebiyet verdi. Oculus uygulamasının sadece 3 saatte telefonun bataryasını %70 oranında azalttığı da belirtilmişti.

Ekran Parlaklığını Kısmayı Unutmayın

Ekranda parlaklığınızın ne kadar yüksek olursa bataryanızın o kadar çok tüketildiğini unutmayın. Hele ki ekranların cep telefonlarının bataryalarını en çok tüketen etmenlerden birisi olduğunu sakın!
Arka planda çalışan uygulamaları azaltın

Uygulamaların arka planda çalışması verilerinizi ekstra olarak tüketecektir. Örneğin Facebook'ta birinin sizi etiketlemesi yada Instagram hesabınızda birinin sizin hakkında konuşması çok önemli değilse bu bildirimleri kapatabilirsiniz.
Uçak modunu kullanın

Eğer batarya tüketimini en az seviyeye düşürmek ve rahatsız edilmek istemiyorsanız Uçak Modu seçeneğini kullanabilirsiniz: Ayrıca uçak modunda telefonunuz herhangi bir işlem yapmadığından çok daha hızlı bir şekilde şarj olduğunu da unutmayın.
Konum ayarlarını yeniden gözden geçirin

Bazı uygulamalar çalışırken, bazı uygulamalar her zaman ve bazı uygulamalar ise sizleri hiç takip etmez. Özellikle her zaman sizleri takip eden uygulamalar batarya tüketimini en üst seviyeye çıkartan uygulamalar arasında yer almaktadır. Uygulamaların çalışırken de sürekli konum verisi alması, şarj tüketimini üst seviyeye çıkartır.
Bazı uygulamaları daha az kullanın

Instagram gibi sadece medya verilerinin paylaşıldığı yada Facebook ile Twitter gibi diğer verilerin paylaşımına imkan tanıyan sosyal ağlar, büyük boyutlu içerikler içerdiği için şarjınızı diğer uygulamalara nazaran daha çok tüketmektedir. Bu nedenle daha çok fotoğraf ile video içermeyen uygulamaları kullanabilirsiniz.
Bluetooth ile işiniz bittiyse hemen kapatın

Son dönemde harici cihazların, arabalarımızın yada saatlerin cep telefonlarına Bluetooth üzerinden bağlanması nedeniyle Bluetooth'u açık unutabiliyoruz. Kesinlikle açık unutmayın, çünkü bataryanın en büyük düşmanı bu!
Animasyon duvar kağıtlarından uzak durun

Animasyon duvar kağıtları cep telefonlarının en çok batarya tüketimini gerçekleştiren etmenlerden birisidir. Animasyon ve özellikle çok acayip renklere sahip duvar kağıtlarından uzak durabilirsiniz.
Gerekli olmayınca LTE ile 3G'nin önemi yok

İnternet kullanımını gerçekleştirmediğiniz taktirde, kullandığınız ağın LTE yada 3G olmasından vazgeçebilirsiniz. Yani sizlere 2G Whatsapp gibi uygulamaları kullandığınızda yeterli olabilir. Ne kadar operatörler Türkiye'nin her yerinde kesintisiz hizmet sunduğunu söylese de, özellikle bağlantıların yetersiz kaldığı yerlerde bu işlemi yapabilirsiniz.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Pek çok Apple iPhone kullanıcısı, telefonlarının titreşim sorunları yaşadığı hakkında şikayette bulunuyor. Söz konusu sorunun üstesinden gelmek için bazı çözümleri sizin için derledik.
Tüm telefonlar gibi iPhone'da da bir bildirim veya uyarı aldığınızda, cihazınız sizi bilgilendirmek için titremeye başlar. iPhone'unuz cebinizde ve sessiz durumdaysa bu, son derece kullanışlı bir özelliktir. Nedense bazen iPhone'unuz titremez, bu da önemli aramaların veya bildirimlerin kaçırılmasına neden olur. Gariptir ki söz konusu sorun, son zamanlarda iPhone modellerine dadanmış durumda.
Hatalı yazılım yapılandırmalardan, kırık titreşim motoru gibi donanım sorunlarına kadar titreşim sorununun pek çok nedeni var. Bu problemle karşı karşıya kalırsanız nasıl düzeltebilirsiniz? Yanıtı sizinle paylaşıyoruz.


Orijinal boyotunu görüntülemek için buraya tıklayın 788x443px.


Öncelikle şunu belirtelim: “Zil ve Titreşim' veya 'Senkronize Titreşim' ayarlarını açmak en basit çözüm.
Ayarlar uygulamasını açın ve Sesler bölümüne gidin

Burada, Zil ve Titreşim ve Sessiz Titreşim olmak üzere iki seçenek göreceksiniz. Zil Üstünde Titreşim özelliğini açarsanız, iPhone sessiz modda olmadığında titreşir. Öte yandan, Sessiz Titreşim seçeneğini tercih ederseniz, iPhone sessiz modda olsa bile titreşir, yani tercih size ait.
Ayarları Sıfırla

Önceki yöntemde bahsedilen uygulamaları gerçekleştirdikten sonra iPhone'unuz titremezse, alternatif bir düzeltme olarak cihazınızın ayarlarını sıfırlayabilirsiniz. Varsayılanlara dönmek çoğu zaman iş görür ve kişisel verilerinize zarar vermez.
IPhone ayarlarınızı sıfırlamak için aşağıdaki adımları uygulayın:

Ayarları açın.
Genel menüsüne gidin.
Düğmeyi sonuna kadar kaydırın ve Sıfırla'ya dokunun.
Tüm Ayarları Sıfırla'yı seçin ve devam etmek için onaylayın.
Sıfırlama işlemi yapıldıktan sonra iPhone'unuzun titreşip titreşmediğini kontrol edin.
iPhone'unuzu geri yükleyin

Yukarıdaki yöntemlerden hiçbiri işe yaramıyorsa, yapılacak son şey iPhone'unuzu toptan geri yüklemektir.

iTunes veya iCloud'u kullanarak iPhone'unuzu yedekleyin.
Cihazınızı bilgisayara bağlayın.
ITunes'u açın.
Özet sayfasına yönelin.
Geri Yükle düğmesini tıklayın ve ekrandaki talimatları izleyin.
Bir kez elden geçirildikten sonra, iPhone'unuzun titreşimini kontrol edin.

iPhone hala titremezse...

Yukarıdaki tüm yöntemleri denedikten sonra iPhone'unuz hala titremezse, bir donanım sorunu olabilir. Onarım için Apple Servisine gitmeden önce, iPhone'daki titreşim motorunun düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol etmek makul bir seçenek. Bunu yapmak için, Ayarlar menüsünden “Seslere” gidin, Sessiz modda titreşimi aktif hale getirin ve kapatıp açın. Cihazınız titreşiyorsa donanımsal değil, yazılımsal bir problem mevcuttur.
Cihaz hala titremezse başka bir test yapabilirsiniz. Ayarlar sayfasında, Zil Üzerinde Titreşim ve Zil seçeneklerinde Titreşim seçeneğinin üzerine gelin ve ardından Sessiz / Zil düğmesini öne ve arkaya çevirin. iPhone'unuz hala titremezse bu, titreşim motorunda bir sorun olduğunu ve onu bir Apple servisine teslim etmeniz gerektiği anlamına gelir.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Apple kullanıcılarının karşısına yeni ürünleri ile çıkmaya devam ediyor. Apple yetkililerinin yapmış olduğu duyuruya göre, Apple'ın çevrimiçi mağazası yarın Türkiye saati ile 19 ve 21 saatleri arasında çevrimdışı olacak. Peki bu ne anlama geliyor?
Apple, yeni ürünlerini yarın satışa sunabilir!

Gelen söylentiye göre, Apple yarın yeni ürünlerini satışa sunmaya hazırlanıyor. Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz haftalarda ismini vermeyen araştırma şirketi tarafından yapılan duyuruya göre, Apple yeni ürünleri bu ay içerisinde duyuracağını belirtmişti.
Araştırma şirketi hangi ürünlerin tanıtılacağını belirtmese de Apple'ın, yeni iPad Pro modellerini büyük ihtimalle satışa sunması bekleniyor.





Hatırlayacağınız üzere Apple, büyük ürün duyuruları öncesinde çevrimiçi mağazasını genellikle bakım nedeniyle çevrimdışı durumuna getiriyor. Bu yıl yine aynı şekilde bir duyuru yapması beklenen Apple, Türkiye saatiyle 19-21 arasında mağazasını çevrimdışı konuma getirecek.
Gelen raporlara göre , çerçevesiz yepyeni bir 10.5 inçlik iPad Pro ile birlikte yenilenen 12.9 inç iPad Pro’nun ve 9.7 inç iPad Pro modelini kullanıcıların huzuruna sunması bekleniyor.
Bir diğer iddiaya göreyse yetkililer, iPad Pro modelleri haricinde 128 GB'lık depolama alanına sahip yeni bir iPhone SE modeli, iPhone 7 ve 7 Plus için kırmızı renk seçeneği ile birlikte, yeni Apple Watch kayışlarını da satışa sunması da tahmin ediliyor.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Apple, geçtiğimiz yıl 16 ve 64 GB depolama seçenekleri ile satışa sunduğu 4 inçlik iPhone SE için bugün yeni depolama seçeneklerini açıkladı.
32 GB ve 128 GB seçenekleri geldi

Apple, bu sabah çevrimiçi mağazasında yer alan yeni ürün ve güncellemelerin bir parçası olarak, iPhone SE'nin mevcut kapasitelerini ikiye katladığını açıkladı. Ülkemizin de içinde olduğu bir çok ülkede 24 Mart Cuma gününden itibaren sipariş verilebilecek olan modellerin satış fiyatları da belli oldu.

iPhone SE'nin 32 GB modelinin Türkiye fiyatı 2399 TL, 128 GB modelinin fiyatı ise 2899 TL olarak belirlendi. Eski depolama seçenekleri olan 16 GB ve 64 GB modellerin satışı artık yapılmayacak.
24 Mart Cuma günü saat 18.01'den itibaren sipariş verilebilecek olan 32 GB ve 128 GB seçenekleri ile Apple, kullanıcılar için depolama alanı konusunda önemli bir güncelleme yapmış oldu. Böylece en küçük iPhone modeli olan iPhone SE için de başlangıç modeli artık 32 GB oldu.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
İlginç siteler, kullanışlı araçlar, sevdiğiniz yazarlar. iPhone ve iPad’de internette gezinirken her seferinde aynı siteleri tekrar tekrar bulmak zorunda mı kalıyorsunuz? Yahut dün beğendiğiniz bir siteyi bugün tekrar bulamıyor musunuz? Bu yazımızda iPhone ve iPad kullanırken, geçmişte gezdiğiniz web siteleri nasıl bulabileceğinizi yani web geçmişinize nasıl bakabileceğinizi göreceğiz. Aynı zamanda sevdiğiniz bir sitenin nasıl sık kullanılanlara (yer imleri)kaydedileceğini anlatacağız.
Safari yani iOS (iPhone, iPad) web tarayıcısı, ayarlarını değiştirmediğiniz sürece, web gezinme geçmişinizi kaydeder. Bu sayede kolayca gezinme geçmişinize ulaşabilirsiniz. Bunu nasıl yapacağınıza bakalım.
iPhone/iPad’de Safari geçmişine ve sık kullanılanlara bakma

Adım #1. iOS cihazınızda Safari uygulamasını çalıştırın.
Adım #2. Altta bulunan Kitap simgesine tıklayın.

Adım #3. Burada Favoriler yazan yerde sık kullandığınız siteler bulunur. Tabi önceden bazı siteleri sık kullanılanlara kaydetmiş olmanız gerekiyor. Tarihçe yazan kısımda da web göz atma geçmişiniz bulunmakta.

Adım #4. Hepsi bir yerde. Hem gözatma geçmişinize bakabilirsiniz hem de yer imlerine bakabilirsiniz.

İsterseniz geçmişte arama yapabilirsiniz.

iPhone ve iPad’de Safari web göz atma geçmişi nasıl silinir?

Arada sırada Safari geçmişinizi temizlemek iOS aygıtınızın daha rahat ve stabil çalışmasını sağlar. Bu yüzden bu işlemi arada yapmanızı tavsiye ederiz.
Adım #1. iOS cihazınızda Safari uygulamasını çalıştırın.
Adım #2. Altta bulunan Kitap simgesine tıklayın.

Adım #3. Tarihçe sekmesini açın.

Adım #4. En alttaki Sil butonuna tıklayın.
Adım #5. 4 farklı silme seçeneği var.

Son saat
Bugün
Bugün ve Dün
Tüm zamanlar

iOS cihazınızın düzgün çalışması için silme yapıyorsanız, Tüm zamanlar seçeneğini seçin.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
IPhone 8, 7s ve 7s Plus, iPad Pro 9.7 gibi True Tone Ekrana Sahip Olacak

Apple'ın merakla beklenen İPhone modellerinin ekranları hakkında yeni iddialar geldi. İPhone 8, 7s ve 7s Plus Ipad Pro 9.7'de olduğu gibi True Tone ekrana sahip olabilir.
Apple'ın 2017 model iPhone serisine ilişkin yeni bir söylenti cihazların ortam ışığı algılayıcıları ile ilgili detayları ortaya koyuyor. Özellikle, yatırım bankası Barclays Apple'ın iPhone 8 ile birlikte İPhone 7s ve İPhone 7s Plus'da yeni bir özellik sunacağını düşünüyor. iPhone 7S ve İPhone 7S Plus'ın geçen yılki modellerle büyük ölçüde benzer olması beklenirken, İPhone 8'in OLED ekranı dışında radikal bir tasarım değişikliğine sahip olacağı düşünülüyor.
Apple cihaz iPad Pro 9.7 oldu, ancak yenilenmiş 12.9 inçlik iPad Pro geldiğinde de bu özelliğe sahip olacağı belirtiliyor. True Tone, panelin renginin ve yoğunluğunun çevresindeki renklere göre otomatik olarak ayarlandığı anlamına geliyor. Örneğin, cihazı akkor lamba altında kullanırken daha sıcak renkli olacak, ancak bulutlu bir günde dışarıdaysanız daha soğuk ve mavi renk ağırlığa dönüşecek.
Bu özellik, duyurusu Eylül ayında yapılması beklenen İPhone modellerinde Avusturyalı yarı iletken şirketi AMS tarafından sağlanan tam bir spektral algılama ortam ışığı algılayıcısı kullanılarak sağlanacak,

Böyle gelişmiş ortam ışığı algılayıcılarının kullanılması, Apple'ın bir parça için ekstradan 1$ ödemesi gerekeceği anlamına geliyor. Normal bir ortam ışığı sensörünün fiyatı 0.60$ civarında.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
iPhone ve iPad'te PDF nasıl yazdırılır?

iPhone ve iPad'de PDF yazdırma seçeneği ile birlikte, PDF dosyalarınızı çok kolay bir şekilde çıktı halinde yazdırabilirsiniz.

iOS işletim sistemiyle birlikte gelen iPhone ve iPad'te kolay bir şekilde PDF dosyaları yazdırımı gerçekleştirebiliyorsunuz. Günlük yaşantımızda sıklıkla PDF dosyası yazdırmak zorunda kalmasakta, iOS işletim sisteminde bulunan bu özelliğin pek çok alanda işimizi kolaylaştıracağını söyleyebiliriz.

PDF Yazdır seçeneğini genellikle cep telefonlarımıza gelen maillerde kullanabilirken, bu işlemi çok kolay bir şekilde gerçekleştirebiliyoruz. Peki ama PDF çıktısı almak için yapmamız gereken işlemler neler?

iPhone yada iPad'de PDF yazdır işlemini nasıl kullanabiliriz?

Bu işleme başlamak için PDF eki olan bir e-posta yada dosyayı açın. Bu işlemin ardından yapmanız gereken sadece Paylaş simgesine dokunmak olacaktır. Daha sonra eklentiyi iBooks'ta açmak için "iBooks'a Kopyala" seçeneğine dokunun.

Bu işlem ardından PDF dosyanızın bir kopyası otomatik olarak iBooks arşivinize eklenecekken, dosyayı iTunes kullandığınız tüm cihazlarınızda iBook üzerinden kolayca görüntüleyebileceksiniz.

Daha sonra iBooks'taki PDF'lerinizi veya notlarınızı yazdırmak ya da e-postayla göndermek adına iBooks uygulamasına girin. Bu uygulama eğer iPhone yada iPad'inizde mevcut değilse App Store'dan ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Uygulamaya girdiğinizde yazdırmak istediğiniz belgeye dokunduktan sonra, paylaş simgesine tıklayın ve tercihinize göre Yazdır yada E-postala seçeneklerinden birisine dokunun. Yazdırma işlemini başlattıktan sonra AirPrint yazıcıyı seçin, ardından sayfa aralığını ve kopya sayısını seçerek yazdıra tıklayın.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
ipad-nasil-hizli-sarj-olur.jpg



Hızlı şarj birçok Android cihazda bulunan ve 30 dakika içinde yüzde 50 oranında pil ömrü edilmesini sağlayan bir özelliktir. Apple’ın iPad ve iPhone gibi ürünlerinde ise hızlı şarj konusunda henüz umut verici bir gelişme yaşanmadı. Ancak iPad’inizi daha hızlı şarj etmek için kullanabileceğiniz birkaç ipucu mevcut.

.


En iyi güç adaptörünü kullanarak iPad’inizi daha hızlı şarj edin


iPad’i daha hızlı şarj etme konusunda ilk ipucu, daha güçlü bir şarj adaptörü kullanmaktır. Yeni iPad’lerin tümünde kutudan 12W’lık bir şarj adaptörü çıkıyor ancak sahip olduğunuz eski bir iPad modeli ise şarj adaptörünüz 10W veya 5W olabilir. Bu nedenle daha güçlü bir şarj adaptörü kullanabilirsiniz.

apple-sarj-adaptorleri.jpg


Soldan sağa: Apple’ın 87W USB-C Güç Adaptörü, 12W USB Güç Adaptörü ve 5W USB Güç Adaptörü.Örneğin 12.9 inç iPad Pro, 12W şarj adaptörü ile birlikte geliyor. Ancak cihazın 10.307mAh’lık kapasiteli pilini, özellikle kullanımda olduğu zaman şarj etmek uzun zaman alabiliyor. Bu modelde Apple’ın mümkün olan en hızlı şarj işlemi için sunduğu 29, 61 veya 87W USB-C şarj adaptörünü kullanabilirsiniz. Bu seçenekte hızlı şarj için USB-C’yi Lightning’e dönüştüren bir kabloya ihtiyacınız olduğunu belirtelim. Lightning USB kablosunu Apple’ın resmi internet mağazasından 89 TL’den başlayan fiyatlarla (0.5 metre) satın alabilirsiniz.

Lightning USB kablosu fiyatları
kablo uzunluğu arttıkça yükselmektedir.

Apple-Lightning-USB-kablosu.jpg


Uçak Modu’nu açarak iPad’inizi daha hızlı şarj edin


Uçak Modu’nu açmak her zaman için kullanışlı bir yol olmayabilir. Ancak mümkünse şarj süresini önemli ölçüde kısaltır. Uçak Modu’nu nasıl açacağınızı bilmiyorsanız, aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  1. Kilit veya Ana Ekran‘dayken ekranın alt kısmında doğru hızlıca kaydırın.
  2. Sol taraftaki uçak simgesine dokunun.
  3. Ekranınızın sol üst kısmında (Durum Çubuğu) Uçak Modu simgesini göreceksiniz.



Not: iPad’iniz uçak Modu’nda olduğu sürece e-posta ve mesaj alamazsınız. Ayrıca internet bağlantısına da sahip olamazsınız.Mümkün olan en güçlü şarj adaptörünü ve Uçak Modu’nu kullanmak, iPad’inizi şarj etme işlemini daha da hızlandıracaktır.Uçak Modu’na alternatif olarak iPad’inizi tamamen kapatarak şarj etmek de süreci hızlandıracaktır. Ancak bu yöntem iPad’inizi kapalı tutmamnız her zaman mümkün olmayacağından, Uçak Modu’na göre daha kullanışsız bir alternatif olabilir.iPad’inizi kullanmaya devam etmeniz ve mümkün olduğunda hızlı şarj etmeniz gerekiyorsa ekran parlaklığını azaltabilir, konum servislerini ve arka planda yenilenen uygulamaları kapatabilirsiniz.


--------------------

iphone-ipad-hucresel-veri.jpg



iPhone ya da iPad cihazınızda mobil internet kotası kullanımınızı takip etmenin çeşitli nedenleri vardır. Şu anda sınırsız bir mobil internet paketine geçmenin gerekli olup olmadığı ya da mevcut internet paketinizi bir alt pakete düşürme konusunda kararsız olabilirsiniz. Ya da fazladan ödediğiniz fatura ücretlerini düşürmeye çalışıyor olabilirsiniz.Arka planda beklediğinizden daha fazla mobil internet kullanan uygulamalarla ilgili sorunlarınız da olabilir. Mobil internet kotası kullanımınızı takip etmek ve yönetmek için birkaç farklı yoldan bahsedelim

.
iOS Ayarlarında Mobil İnternet Kotası Kullanımının Takip Edilmesi ve Yönetilmesi

Apple, iOS ayarlarında hücresel veri kullanımı için oldukça ayrıntılı bir takip hizmeti sunmaktadır. Bu hizmette tek tek uygulamalar tarafından ne kadar hücresel veri kullanıldığını görebilme olanağınız da vardır.

  1. Ayarlar‘a dokunun.
  2. Hücresel‘e dokunun.

Şu Anki Dönem başlığının altında toplam hücresel veri kullanımınızı görebilirsiniz. Ancak, şu anki dönem otomatik olarak sıfırlanmamaktadır. Bu nedenle, faturalandırma döngünüzdeki aylık kullanımınızı takip etmek istiyorsanız bunu manuel olarak yapmak zorundasınız

.
iphone-ipad-hucresel-veri-kullanimi-1.jpg


Yukarıdaki görselde gösterildiği gibi, hangi uygulamanın en çok veri kullandığını kontrol edebilirsiniz. Kontrolden sonra sizin için gerekli olmayan uygulamaların hücresel veri kullanımını kapatabilirsiniz. Uygulamaların veri kullanımı miktarlarına göre değil, alfabetik olarak sıralandığını unutmayın.
Takip periyodunu sıfırlamak için ekranı aşağıya kaydırın ve İstatistikleri Sıfırlaseçeneğine dokunun. Bu işlemin en son ne zaman yapıldığını bir zaman bilgisi ile görürsünüz. İstatistikleri sıfırlama işleminizi fatura döneminizin başladığı gün yaparsanız, içinde bulunduğunuz fatura dönemindeki hücresel veri kullanımınızı eş zamanlı olarak takip etme olanağı elde edersiniz. Bu da, hücresel veri kullanımınıza dair işe yarar veriler elde etmeniz ve internet paketinizi seçmeniz konusunda size yardımcı olur.

GSM Operatörü Uygulaması ile Hücresel Veri Kullanımını Takip Edin


Türkiye’de aktif hizmet veren 3 GSM operatörü de, abonelerinin hesap ayrıntılarını kontrol edebilmelerine olanak tanıyan ve arayüz açısından oldukça işlevsel mobil uygulamalar sunmaktadır. Örneğin, Turkcell Hesabım adlı uygulama ile konuşma, SMS ve internet kotası kullanımını anlık olarak takip edebilir, güncel faturanızı görebilir ya da paket değişikliği yapabilirsiniz. Aynı işlemleri Turk Telekom ve Vodafone aboneleri de, operatöre özel uygulamayı cihazlarına yükleyerek yapabilirler.

Konum Hizmetleri’ni Yöneterek Hücresel Veri Kullanımını Azaltın


Konum hizmetlerini kullanan uygulamaları etkin bir şekilde yöneterek, hücresel veri kullanımınızı azaltabilirsiniz. İlgili ayarları aşağıda bulabilirsiniz:

  1. Ayarlar‘a dokunun.
  2. Aşağı doğru hızlıca kaydırın ve Gizlilik‘e dokunun.
  3. Konum Hizmetleri‘ne dokunun.

Konum servislerini kullanmasına izin verilen ve izin verilmeyen uygulamaların bir listesini göreceksiniz. Bu listeden istediğiniz uygulamalar için konum servislerini kapatabilir, böylece arka planda çalışırken uygulamaların hücresel veri kullanmasının önüne geçebilirsiniz.Her uygulamanın, konum hizmetleri için farklı seçeneklere sahip olabileceğini unutmayın. Bir uygulamanın konum hizmetlerini kullanma seçeneğini Her Zaman olarak ayarladığınızda, doğal olarak daha fazla veri kullanacaktır. Bu nedenle, gerçekten size yararlı olan uygulamaların konum hizmetlerini kullanma seçeneğini Her Zaman olarak ayarlamanız yararınıza olacaktır.

Uygulama Yenileme Ayarlarıyla Hücresel Veri Kullanımını Azaltın

Düşük Güç Modu’nu kullanmak, arka planda yenilenen uygulamaların ve diğer telefon özelliklerinin pil ve hücresel veri kullanımını azaltmanın bir yoludur. Bununla birlikte, kullanmadığınız uygulamaların arka planda yenilenme özelliklerini kapatarak da pil ve hücresel veri tasarrufu yapabilirsiniz.

  1. Ayarlar‘a dokunun.
  2. Genel‘e dokunun.
  3. Arka Planda Uygulama Yenile‘ye dokunun.
  4. Arka planda uygulama yenileme özelliğini kapatmak ya da açmak için her uygulamanın sağındaki geçiş anahtarına dokunun. (Yeşil renk özelliğin açık olduğunu, gri renk ise kapalı olduğunu gösterir.)
  5. Alternatif olarak en üstteki Arka Planda Uygulama Yenile‘ye dokunarak tüm uygulamalar için özelliği kapatabilir ya da açabilirsiniz.



iphone-ipad-arka-planda-uygulama-yenile.jpg
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
legend2.jpg




Finlandiya da bulunan Legend, lüks ve göz kamaştıran iPhone Xmodeliyle oldukça ilgi çekerken fiyatıyla da şaşırtıyor. Kasım ayında satışa çıkacak olan iPhone X cihazının 256 GB depolama seçenekli modelinin Türkiye fiyatı 6 bin 899 TL olarak belirlendiğini geçtiğimiz günlerde belirtmiştik. Oldukça pahalı olan bu model için Legend şirketi ilgi çeken ve kişiselleştirilmiş modeller sunmuş. Fusion, Lu, Aurum, Classique, Momentum ve Corium seçenekleri ile satışa sunulan iPhone X cihazlarının fiyatları da oldukça şaşırtıcı

.
legend.jpg


Aralarında en düşük fiyata sahip olan Aurum modeli, 24 ayar altın kaplama arka panel ve sedef dokusu ile 18 ayar altın çerçeveye sahip olan bu modelin fiyatı 2 bin 950 avro yani hemen hemen 13 bin TL’ye tekamül ediyor. Fusionversiyonu ise siyah rodyum veya platin kaplamaya sahip desenli gümüş levhalarla çevrelenmiş karbon fiber dokuya sahip. Ürün 3,390 avro yani yaklaşık 15 bin TL. En pahalı model olan Lu modelinde ise Apple logosu ve çerçevesi 10.70 karat elmasla süslenmiş. Bu model ise 3,590 avro olarak belirtilmiş.

Yani yaklaşık 15.5 bin TL.
Ayrıca koleksiyonda Apple Watch Series 3’te yer alıyor. Siteye buradan ulaşabilirsiniz.
 

daimy2017

0
Üye
17 Ağu 2017
86
33
18
Şuan ABD de Apple'a karşı davalar açılıyor. IPhone'un içindeki bir yazılım ile eskiyen telefonların güçlerini azalttığı ortaya çıktı. Apple özür diledi ve şimdi bu davalar ile uğraşıyor...
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
PRODUCT-RED-iPhone-8-ve-iPhone-X.jpg



(PRODUCT) RED kampanyası olarak bilinen ve Apple’ın AIDS hastalarına destek için tüm ürünlerinin kırmızı versiyonlarını satışa çıkardığı kampanya için en son olarak geçen sene iPhone modellerinin yenilendiğini gördük. iPhone 7 modellerinde tamamen kırmızı kasalı telefonlar satışa çıkarılmış ve Apple’ın satışlarının da ciddi oranda artış gösterdiğini görmüştük. Bu sene ise (PRODUCT) RED iPhone 8 serileri ve iPhone X modellerinin satışa çıkacağı konusunda iddialar ortaya çıkmıştı.
Hatta Apple’ın eğitim etkinliğinde yeni modelleri tanıtacağı konusunda da bilgiler verilmişti. Ancak beklentiler boşa çıktı ve etkinlikte sadece yeni iPad modeli tanıtıldı. Tüm bunların ardından bugün ortaya çıkan belgeler, bu hafta içerisinde (PRODUCT) RED iPhone 8 ve iPhone X modellerinin satışa çıkacağını gösteriyor.
[h=2](PRODUCT) RED iPhone 8 ve iPhone X Ne Zaman Gelecek?[/h]MacRumors tarafından gelen bilgilere göre Virgin Mobile tarafından Kırmızı iPhone 8 ve iPhone X modelleri doğrulandı. Telefonların 9 Nisan tarihinde Apple’ın envanterine ekleneceği iddia edildi. Telefonların envantere ekleneceği ve (PRODUCT) RED kapsamında son serilerinde ön siparişlerinin açılacağı belirtiliyor.
PRODUCT-RED-iPhone-8-ve-iPhone-X.png

iPhone X için kesin bir yorum yapılmamış olsa da iPhone 8 modelleri için 9 Nisan gününde kırmızı modellerin geleceğine neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. (PRODUCT) RED iPhone 8 serilerinin satışının ise ay sonunda yapılacağı bilgisi var. Tüm bu iddiaların ne kadar gerçeği yansıttığını bugün öğrenmek mümkün olacak.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Apple-Product-Red.jpg



Apple, çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde yer alan teknoloji devlerinden bir tanesi. Markanın bu alanda en çok dikkat çeken yardım projesi ise Product Red projesi. RED ile 11 yıllık bir iş birliği içerisinde olan Apple, Product Red kapsamında HIV virüsüne karşı çalışmalar yapıyor. HIV virüsünün anneden, henüz doğmamış olan çocuğa bulaşmasını önlemeye yönelik ilaçlar geliştirilmesi projelerine destek veren Apple, bu süreçte tamamen kırmızı kasalı ürünler satarak, hem kullanıcılarına kırmızı renkli ürünler sunuyor hem de satılan hemen her üründen RED projesine destek veriyor.
Markanın bugüne kadar bu ürünlerin satışından 160 milyon dolar gibi bir bağış toplandığını da belirtelim. Her sene olduğu gibi bu sene de Product Red ürünlerini yenileyen Apple’ın, yine kampanyaya destek verdiğini görüyoruz. Peki, Apple bu sene hangi ürünlerde kırmızı kasa sunuyor?
[h=2]Product Red iPhone 8 Serisi[/h]Tabii ki bu yılın en çarpıcı Product Red ürünü iPhone 8 modelleri oldu. Tamamen kırmızı ve ön kısımda siyah panel kullanan akıllı telefonların tasarım dışında herhangi bir özelliğinin değişmediğini söyleyelim. Sadece arka yüzeyde tamamen kırmızı iPhone 8 ve iPhone 8 Plus modellerinin sunulduğunu görüyoruz. Bu modeller için ise 64 GB ve 256 GB olmak üzere iki farklı depolama alanını seçebiliyorsunuz. Fiyatları da aşağı ekleyelim.
256 GB Seriler


  • Kırmızı iPhone 8 – 4.999 TL
  • Kırmızı iPhone 8 Plus – 5.599 TL
[FONT=&quot]Kırmızı iPhone 8
1 arasında 5



Kırmızı iPhone 8
Product Red iPhone 8

Kırmızı iPhone 8
Kırmızı iPhone 8

Kırmızı iPhone 8
Kırmızı iPhone 8

Kırmızı iPhone 8
Kırmızı iPhone 8

Kırmızı iPhone 8
Kırmızı iPhone 8















[/FONT]

64 GB Seriler

  • Kırmızı iPhone 8 – 4.199 TL
  • Kırmızı iPhone 8 Plus – 4.799 TL
Kırmızı iPhone 8 Kutu Açılımı


[h=2]iPhone Deri Kılıfları[/h] Product Red ile sunulan kırmızı ürünler arasında tabii ki kılıflarda öne çıkıyor. Mevcut iPhone kullanıcıları için bu kılıfları tercih ederek, telefonunuzu değiştirmeden kırmızı rengin şıklığını elde edebiliyorsunuz. Üstelik bu sene iPhone X modeli içinde Product Red kılıfının sunulması epey memnun edici oldu. Kılıfların Fiyatlarından söz edelim.

Product Red deri kılıflarının görsellerini aşağıda yer alan galeride sıralı bir şekilde bulabilirsiniz. Baştan sona, yeni modellerden eski modellere görsel sıralaması yaptık. Deri kılıflar için resmi satın alma sayfasına da buradan ulaşabilirsiniz.
[FONT=&quot]Product Red deri kılıf
1 arasında 6



Product Red deri kılıf
Product Red deri kılıf

Product Red deri kılıf
Product Red deri kılıf

Product Red deri kılıf
Product Red deri kılıf

Product Red deri kılıf
Product Red deri kılıf

Product Red deri kılıf
Product Red deri kılıf

Product Red deri kılıf
Product Red deri kılıf

















[/FONT]
[h=2]Product Red Silikon Kılıflar[/h]Biraz daha uygun fiyatlı olan kılıflar olarak gelen silikon kılıflarda da yine yeni modellere destek veriliyor. Tabii ki yine tamamen kırmızı kasa şeklinde bir kullanım gerçekleştirmeniz sağlanıyor. Kırmızı silikon kılıflar için Apple tarafından istenen fiyatlar ise şöyle;

Yine görselleri sıralı bir şekilde aşağıda yer alan galeride bulabilirisiniz. Silikon kılıfları satın almak için resmi Apple sayfasına gitmek için ise kılıf modellerine eklediğimiz linkleri kullanabilirsiniz.
[FONT=&quot]Product Red Silikon Kılıflar
1 arasında 6



Product Red Silikon Kılıflar
Product Red Silikon Kılıflar

Product Red Silikon Kılıflar
Product Red Silikon Kılıflar

Product Red Silikon Kılıflar
Product Red Silikon Kılıflar

Product Red Silikon Kılıflar
Product Red Silikon Kılıflar

Product Red Silikon Kılıflar
Product Red Silikon Kılıflar

Product Red Silikon Kılıflar
Product Red Silikon Kılıflar

















[/FONT]
[h=2]Apple Watch Spor Kordon[/h]Kırmızı tasarım söz konusu olurda, akıllı saat geri kalır mı? Tabii ki hayır. Apple Watch modeli içinde, özellikle kırmızı iPhone modelleriyle oldukça şık bir tasarım uyumu oluşturan kırmızı kordonlar satışa sunuluyor. Bu kısımda klasik ve spor olarak ayrım yapılıyor. Apple Watch Spor Kordon modellerinde iki farklı seri için kırmızı kordon sunuluyor. Hem 38 mm kasa hem de 42 mm kasa için kırmızı kordonları almak mümkün.

Yeni ürünler ise klasik tokalı kayışlı olarak sunulan kordonlar. Bu modellerin fiyatı ise ciddi oranda yüksek.


[FONT=&quot]Kordon
1 arasında 2



Kordon
Kordon

Kordon
Kordon









[/FONT]
[h=2]Product Red Hoparlör ve Kulaklık[/h]Apple’ın çatısı altında olan Beats ürünleri de Product Red kampanyasına dahil edilen ürünler arasında yer alıyor. Apple bunun için en güncel serilerini kullanıyor. Tamamen kırmızı modelleerin sunulduğunu görüyoruz.
iPhone modelinde olduğu gibi sadece arka kasanın kırmızı değil, kulaklık ve hoparlör modellerinin tamamen kırmızı olduğunu görüyoruz. Bunun için ise iki model satışa sunuluyor. Biri Product Red Beats Solo3 kablosuz kulaklık, bir diğeri ise Beats Pill+ taşınabilir hoparlör modeli. Fiyatlar ise şöyle;

[FONT=&quot]Beats
1 arasında 2



Beats Solo3
Beats Solo3

Beats Pill+
Beats Pill+









[/FONT]
[h=2]Product Red iPod Touch[/h]Bir diğer ürün ise iPod Touch modeli. Arka yüzeyi iPhone modellerinde olduğu gibi tamamen kırmızı olarak sunulan Product Red modelin, iki farklı seçeneği sunuluyor.

  • 32 GB versiyon : 939 TL
  • 128 GB versiyon : 1.409 TL
Product-Red-iPod-Touch.png

Apple resmi satış sayfası için burayı ziyaret edebilirsiniz.
[h=2]iPad Smart Cover[/h]Her ne kadar henüz Product Red iPad modeli gelmese de iPad için kılıflar sunuluyor. Bunun için sunulan kılıf modelleri ise şöyle;

 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
2018-iPhone-1.jpg



Apple, 2018 model iPhone serileri için hazırlıklarına çoktan başladı. Yeni iPhone modelleri için son girişimin Samsung ile anlaşmak olduğundan söz etmiştik. Apple OLED ekranlar için yine Samsung ile anlaşmaya varmıştı. 2018 iPhone modelleri için ekran anlaşmasının da yapılmasının ardından, yavaş yavaş sona yaklaşmaya başladı. Tanıtımın ne zaman yapılacağını kesin olarak bilemiyoruz ancak en geç sonbahar aylarında tanıtımın yapılması bekleniyor. Hal böyle olunca belli olan detaylara sürekli yenileri ekleniyor. Son olarak ise fiyatlar ortaya çıktı.
[h=2]2018 iPhone Fiyatları Nasıl Olacak?[/h]Paylaşılan bilgilere göre yeni iPhone modellerinde fiyatlar satışa göre düzenlenecek. Özellikle yüksek fiyatlardan şikayet eden kullanıcılar için önemli adımlar atıldığını göreceğiz. İlk olarak 2.nesil iPhone X akıllı telefonlarının fiyatından söz edelim. Kaynaklara göre bu modelin fiyatı 899 dolar olacak. Mevcut iPhone X akıllı telefonlarına göre 100 dolar daha ucuz bir telefon gelecek.
2018-iPhone.jpg

2018 iPhone modelleri içerisinde yer alacak bir başka model ise iPhone X Plus olacak. Bu modelin fiyatı ise 999 dolar olarak belirlenmiş. Mevcut iPhone X ile aynı fiyat sunulmuş olacak. Bunun dışında bir sürpriz model daha göreceğiz. Kimi kaynaklara göre iPhone X SE olarak adlandırılan bu modelinin ise 799 dolar olacağından söz ediliyor. Fiyatları bir özet geçelim.

  • nesil iPhone X — 899 dolar
  • iPhone X SE —- 799 dolar
  • iPhone X Plus —- 999 dolar
Bakalı yeni modeller için son fiyat iddiaları nasıl bir etki oluşturacak.
 
Üst