Sitemize üye olarak ayrıcalıklarımızdan yararlanabilirsiniz.
2-3 günde bir aşağı yukarı yarım gün süren bir sorun ortaya çıkıyor; Horizontal'den yayınlanan kanallar için "sinyal yok" mesajı çıkıyor. Vertikallerde hiç sorun yok. Sadece Horizontaller, dediğim gibi 2-3 günde bir görünmüyor. Bunun nedeni ne olabilir?
Peki şu ihtimal olabilir mi? Türksat4A gökyüzünde 8 şeklinde hareket ediyor. Çanak anten ilk başta 8'in ortasına doğru yönlendirilmişken zamanla kafası aşağıya doğru eğilmeye başlamış ve 8'in alt kısmına odaklanmış. Dolayısıyla Türksat4A uydusu gökyüzünde 8'in üst kısmına geldiğinde horizontal yayınlar görünmüyor ama vertikal yayınları etkilemiyor. Böyle bir ihtimal var mı?
hortlatmaya cevap vereyimmerkezi sistem kullanıyorsan şayet santralden tek hat gelirse bu tek hattı 2 cihaza verirsen yayını keser ve sakıncalı olur ya santrelin gözünü veya cihazı bozar birde tek lnb kullanırsan bunu swişle ayırırsan yine aynı sorun olur a cihazı izlerken b cihazın fişini çekmen lazım sadece kumanda dan kapatmakla olmaz kısaca uydu yayını bağımsız olmalı direk yayın gelmeli
lnb çıkışı veya kabloda sorun olabilir ama genelde lnb çıkışı şöyle yap kabloların yerini değiştir..deneme yanılma olayı ile cihazıda başka yerde deneMerkezi sistem değil Lnb çift Çıkışlı.
Merkezi sistem değil Lnb çift Çıkışlı.
Teşekkürler ustam.Merhaba LNB arızalanmış yenisi ile değiştirin.
Arkadaşım bir konu açarak sıkıntınızı dile getirdiniz bende bir UYDUCU olarak madde madde yazarak cevap verdim.Bu yazdıklarınız çok saçma sapan şeyler.! Size ne yazdıysam o boşverin böyle boş işleri...
Büyük ihtimalle daizek kısa devre yapmış olabilir. Bunu anlamak için eve yani cihaza giden kablonuzu daizekten çekip direkt Lnb ye takın( Türksata veya Astra ya). Bunu yapınca kanallarda bir sıkıntı yoksa kesin daizek kısa devre yapmıştır.Aynı sorunu bende yaşıyorum. vertikal yayinlar var horizantal yayinlar yok yada gidip geliyor.Eskiden bu sorun Astra uydusunda yaşanıyordu. şimdi turksat yayınlarında yaşanıyor. tv izlemek can sıkıcı hale geldi trtlere mahum olduk. lnb den olabilir diye 2 lnb,daizek mi sorun diye daizek aldım daizek lnb arası yeni kabloları hazırladım. soru1senedir var. çatıya çıkmak gerekiyor.