Merhaba Next.web.tr Misafiri! Forum Sitemize Hoşgeldin.

Sitemize üye olarak ayrıcalıklarımızdan yararlanabilirsiniz.

or Kayıt ol

Dıgıtal Teknolojinin neresindeyiz

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
[h=1]Tesla Model X Hayat Kurtardı![/h][h=2]Bugüne kadar hep kaza haberleri ile gündeme gelen Tesla, BU sefer bir sürücünün hayatını kurtardı.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
tesla-model-x-hayat-kurtardi.jpg
Özellikle Amerika Birleşik Devletleri'nde satışa sunulan ve kullanıcıların yoğun ilgi gösterdiği Tesla modelleri otonom sürüş özellikleriyle birlikte çoğu zaman sorunlarla gündeme gelmişti. Sürücülerin araç kullanımı sırasında kurallara uymaması nedeniyle cihazda pek çok sorun yaşanırken yaşanan kazalarda bir kişi yaşamını yitirmişti. Fakat paylaşılan son bilgilerde Tesla otomatik pilotun sürücünün hayatını kurtardığı belirtildi
37 yaşındaki Joshua Neally isimli sürücü yolculuk sırasında akciğerinde yer alan atar damarın tıkanması sebebiyle ciddi bir rahatsızlık geçirdi. Yaşadığı rahatsızlık nedeniyle otomobili kullanamayacak durumda olan sürücü otomatik pilota verdiği komutlar sayesinde aracın en yakın hastaneye gitmesini sağladı.
Araca verilen komut sayesinde otomatik pilot aracı herhangi bir müdahale olmadan en yakın hastaneye sürerken burada yapılan tedavi sayesinde sürücünün hayatı kurtarıldı. Konuyla ilgili yapılan açıklamalarda Tesla aracında yer alan otomatik pilotun bulunmaması halinde sürücünün yaşamını yitirebileceği belirtilirken hızlı bir şekilde en yakın hastaneye giden araç böylece sürücüye tedavi uygulanmasını sağladı ve yaşama devam etmesini mümkün kıldı.
Tam otomatik pilot sisteminin en yakın hastaneye ulaşabilmek adına 35 kilometreden daha fazla bir yolu gittiği belirtilirken bu yolculuk sırasında herhangi bir sorun yaşanmadığı gibi hızlı bir şekilde sürücünün hastaneye ulaştırılabilmesi de mümkün oldu.
[/FONT]
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
34 inç, süper geniş ekranlı ve kavisli bir hepsi-bir-arada bilgisayar herkesin ilgisini çeker. İşte HP de bunu düşünmüş olmalı ki, ENVY Curved All-in-One bilgisayarı tasarlamış. Bu geniş ve kavisli ekrana sahip Windows 10 monitör bilgisayarı 2000 mm’lik çapa sahip kavisli yapısıyla etkiliyor. WQHD+ çözünürlüklü ekranı da normal boyutlu iki pencereyi yan yana açmayı sağlıyor.
HP ENVY Curved’ün içinde Intel’in Skylake tabanlı Core i5 veya Core i7 işlemcileri, 8 ya da 16 GB RAM, 2 TB’ye kadar depolama alanı sunuluyor. Ayrıca HP arzu edenler için 128 GB kapasiteli SSD ekliyor, böylelikle sistemin ve uygulamaların daha hızlı açılması sağlanıyor. NVIDIA GeForce 960A grafik kartı da konfigürasyon seçeneklerinden bir tanesi olarak dikkat çekiyor.
Görsel: SlashGearNe var ki, HP bu mükemmel ekranı elde etmek için bir şeyden ödün vermek zorunda kalmış. Aslında bunun bir tercih mi, yoksa teknik kısıtlama mı olduğu bilinmiyor, ancak kavisli ekran dokunma özelliğine sahip değil.
Hepsi-bir-arada bilgisayarını ekrana parmaklarıyla dokunarak yönetmek isteyenler için HP’nin iki adet dokunmatik ekranlı hepsi-bir-arada bilgisayarı bulunuyor, ancak bunlar da geleneksel düz ekran panelleriyle geliyor. 23.8 inç ve 27 inç ekranlı makineler aynı işlemci seçenekleriyle sunuluyor, ancak AMD Radeon R9 grafik kartı ve Full HD ya da 4K Ultra HD çözünürlük seçenekleri bulunuyor.
Görsel: The Verge32 inç’lik HP ENVY Curved, gövdesinde B&O tarafından güçlendirilen altı adet hoparlör barındırıyor. Halbuki 23.8 ve 27 inç hepsi-bir-arada bilgisayarların önlerinde dört adet hoparlör mevcut.
Her üç bilgisayarda da HDMI girişleri bulunuyor, böylelikle başka görüntü kaynakları için monitör gibi kullanılabiliyor. HDMI çıkışı, iki adet USB 2.0, iki adet USB 3.0, ethernet arkada yer alırken, iki adet USB 3.0 ve medya kart okuyucusu da ön yüzün hemen alt tarafında bulunuyor.
HP Envy AiO – Görsel: SlashGearSon olarak sadece monitör isteyenler için HP, ENVY 32 Media Display’i sunuyor. Quad HD ekranlı bu monitör sRGB renk aralığının yüzde 100’ünü destekliyor. Aynı zamanda AMD FreeSync ile uyumlu, önünde de B&O ile güçlendirilen 6W’lık çift hoparlör bulunuyor.
HDMI, Display port ve MHL bağlantı destekleri sayesinde oyun konsolları, dizüstü bilgisayarlar ve mobil cihazlar HP ENVY 32 Media Display’e bağlanabiliyor. Bu yeni monitörün 18 Ekimde yurt dışında, yaklaşık 500 dolardan satışa sunulması bekleniyor.
HP ENVY 32 Media Display – Görsel: SlashGearDiğer ürünlerin fiyatlarına gelecek olursak. 34 inç’lik HP ENVY Curved All-in-One 8 Kasımda, 1800 dolarlık fiyat etiketiyle yurt dışında satışa sunulacak. 23.8 inç ve 27 inç ENVY All-in-One PC’ler de 1 Kasımda yurt dışında piyasaya çıkacak, fiyatları da sırasıyla 1000 dolar ve 1200 dolar olarak belirlendi.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
HP’nin daha önce detayları internete düşen küçük ekranlı tableti HP Envy Note 8de bugün resmiyet kazanan ürünler arasında yer alıyor. Adından da anlaşılacağı üzere 8 inç ekrana sahip olan bu tablet için özel bir Bluetooth klavye ve ekran kalemi de bulunuyor.
HP Note 8 ile birlikte basınç hassasiyetli ve 2 milimetrelik uca sahip HP Active Pen ekran kalemi de geliyor. Bu kalemin ucu ekrana dokundurulduğunda ekranda radyal menü açılıyor ve çeşitli kalem araçlarına erişiliyor. Ayrıca bir metin seçildiğinde de HP Instant Note, Yapıştır, Kopyala, Tümünü Seç, Kamera gibi menü seçenekleri sunuluyor.

HP’nin Notes Hub uygulaması da Envy 8 Note’da yüklü geliyor ve kullanıcılara tuttukları notlara kronolojik sırada erişme fırsatı veriyor. Uygulama Microsoft’un OneNote ve HP’nin Instant Note uygulamasında tuttuğunuz notları görsteriyor. Bu uygulama üzerinden yeni bir not tutmaya başlamak da mümkün.
HP Envy Note 8 ile birlikte opsiyonel olarak Envy Note Keyboard Folio Bluetooth klavye aksesuarı da sunuluyor. Bu klavyenin en büyük özelliği bir dizüstü bilgisayar klavyesi boyutunda olması. Ayrıca tuşları da 1.5 mm.’lik derinliğiyle dizüstü bilgisayar klavyeleri için aranan ideallikte. Envy Note 8’in gövdesi 7.7 mm.’lik kalınlığa ve yaklaşık 363 gr. ağırlığa sahip. Arkada 5 megapiksel, otomatik odaklı kamera yer alırken önde de 2 megapiksel çözünürlüklü bir kamera bulunuyor.
Windows 10 ile yüklü gelecek Envy Note 8’in 8 inç ekranı 1920 x 1200 piksel Full HD çözünürlüğe sahip ve ekran Gorilla Glass 3 camla korunuyor. İçinde Intel Atom X5 işlemci barındıran, microSD kart okuyucu ve microUSB portuna sahip HP Envy Note 8’in yurt dışı satış fiyatı, klavye aksesuarıyla birlikte 429 dolar olarak belirlenmiş. Sadece tablet ise 329 dolara satılacak. ABD satışları 8 Kasımda başlayacak.
Bu arada HP, Stream Notebook adlı bilgisayarını güncelledi, daha ince ve hafif bir tasarımla bu ürünü yeniden piyasaya sürüyor. Taşınabilir bilgisayarın yeni renk seçenekleri de var, ancak genel olarak bu ürün selefiyle aynı tasarım dilini barındırıyor. 11.6 inç ve 13.3 inç ekran seçenekleriyle ve Intel Celeron işlemcilerle sunulan HP Stream Notebook’un fiyatları sırasıyla 200 dolar ve 230 dolar olarak belirlenmiş. ABD satışları 18 Ekimde başlıyor.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
ASUS'un tabiri ile şimdiye kadar üretilen en ince ve en hafif zenbook modeli olan UX390UA'in tanıtımı yapıldı. Cihaz sadece 910 gram ağırlığa sahip olduğu gibi, sunmuş olduğu teknik özelliklerin yanı sıra, piyasa satış fiyatı ve detaylarını da ele aldık.

ASUS Zenbook 3 UX390UA Neler Sunuyor ?

Artık dijital çağdayız bunun hepimiz farkındayız. Kullanıcılar artık masaüstü bilgisayarlardan ziyadeZenbook tarzı ürünlere yönelmeye başladılar. Aslında haklılık payları da yok değil. Hatırlarsanız bir zamanda Ultrabook serileri çok popülerken, artıkASUS Zenbook serisi kullanıcılar tarafından çok tutulmaya başlandı. ASUS'ta yeni üretmiş olduğu UX390UA modelinin lansmanını yaparak kullanıcılar ile buluşturdu. Ancak bu model günlük kullanım, yoğun iş temposu ve sürekli kullanım için ideal bir ürün diyebilirim. Oyun oynanır mı ? tabii ki oynanır. Ancak bir gamer serisi olmadığının altını çizelim.

910 gram ağırlığa sahip olan cihaz 11.9 mm kalınlığı ile gerçekten şaşırtıyor. Zaten yukarıda belirtmiş olduğum üzere ASUS bu cihazı şimdiye kadar üretilen en ince ve en hafif dizüstü bilgisayar olarak tanımlıyor. Cihaz gücünü Intel'in 7.nesil Core i7 "Kaby Lake" işlemcisinden aldığı gibi, 8 GB RAM ile geliyor.

Tam teknik özellikleri incelerken "SSD yok mu ?" diye dert yanacaktım ancak 512 GBboyutunda bir SSD göze çarptı. Normalde bu tip cihazlara taş çatlasa 256 GB verilir. Ancak ASUS bu konuda cimri davranmadığı için tebrik ediyorum. Sadece RAM konusunda biraz daha takviye yapılabilirdi diye düşünüyorum.



Orijinal boyotunu görüntülemek için buraya tıklayın 800x439px.


Tasarım

Zenbook 3 UX390UA modelinde alüminyum alaşım tercih edilmiş. Bu da sıcaklığı kolayca dağıtabildiği gibi, kolay kolay ısınmamasını sağlıyor. İçeride zaten "sıvı kristal polimer" adı verilen bir maddeden yapılmış 0.3 mm kalınlığa sahip fan kullanılıyor. Sistem ayrıca sıcak havayı çıkış kanallarına yönlendirerek güzel bir soğutma sağlıyor.

İnce görünüşünün yanı sıra, standart alaşım kullanan bilgisayarlara göre %50 daha dayanıklıdiyebiliriz. Zaten görsellerde gördüğünüz üzere cihaz bir A4 kağıdı boyutundan daha ufak yer kaplıyor. Renk seçenekleri arasında da kuartz gri ve kraliyet mavisi adı verilen bir renk tercih edilmiş. (İlk defa duydum)



Orijinal boyotunu görüntülemek için buraya tıklayın 800x403px.


Performans ve Donanım

Cihaz çok ince olmasına rağmen normal büyük dizüstü bilgisayarlara göre çok daha yüksek performans sağlayabiliyor. Zaten Intel Core i7 7.nesil "Kaby Lake" işlemcisi bulunurken, RAM'ler istenildiği taktirde 16 GB'a kadar yükseltilebiliyor. RAM değerleri ise 2133 MHz LPDDR3 olarak belirlenmiş. Ayrıca yukarıda belirtmiş olduğum üzere 512 GB PCIe Gen 3 x4 SSD bulunurken, yeni nesil Type-C port girişi de unutulmamış.



Orijinal boyotunu görüntülemek için buraya tıklayın 800x143px.


Parmak İzi Tarayıcısı da Var

Normalde bu tip cihazlarda görmeye alışık olmadığımız parmak izi tarayıcıları ASUS Zenbook 3 UX390UA'da unutulmamış. 4 parmağı destekleyen touchpad, Windows 10 ile birlikte gelen "Multi-Touch" ve "Multi-Gesture" özellikleri ile de birebir uyumlu çalışıyor.



Orijinal boyotunu görüntülemek için buraya tıklayın 800x718px.


Ekranda Ne Var Hoca ?

Her şeyden bahsettik ekranı atlarsak olmaz tabii ki. ASUS Zenbook 3 UX390UA modelinde 12.5 inç Corning Gorilla Glass 4 teknolojili Full HD ekran bulunuyor. Aynı zamanda ASUS Tru2Life teknolojisi ile de üst düzey görüntüleme hedeflenmiş. Tabii ki bunu inceledikten sonra daha detaylı bir şekilde göreceğiz.

Ekran kalınlığı 7.6 mm olduğu gibi, %82'lik ekran-gövde oranına sahip. Aynı zamanda 178 derecelik görüş açısı ve 1000:1 kontrast oranı bulunuyor. Yazımızın sonlarına doğru sizleri teknik özellikler ile baş başa bırakmadan önce girişlerden de bahsedelim; cihazda ASUS Mini Dock ve Universal Dock olarak tanıdığımız iki adet USB 3.1 C port genişletme yuvaları da bulunuyor.



Orijinal boyotunu görüntülemek için buraya tıklayın 800x548px.


Gelelim Sadede

Her şeyi anlattık iyi güzel hoş da "ASUS Zenbook 3 UX390UA'nın bedeli ne kadar ?" diye soracak olursanız firma 5499 TL piyasa satış fiyatı belirlemiş. Bana kalırsa fiyat teknik özelliklere orantılandığında iyi, ancak benim bütçemi aştığı için daha alt modeller ile yetinirdim sanırsam. Şevket hocanın da dediği gibi; "Keşşşkem benim de olsa!"



Orijinal boyotunu görüntülemek için buraya tıklayın 800x429px.


Teknik Özellikler


ASUS Zenbook 3 UX390UA



Üretici Firma
ASUS


Çıkış Tarihi
Eylül 2016


Boyutlar
29.6 x 19.1 x 1.20 cm


Ağırlık
0.91 KG


Ekran Çözünürlüğü
1920 x 1080 Full HD


Ekran Boyutu
12.5 inç


İşlemci
Intel® Core™ i7-7500U 2.7GHz (4M Cache, 3.5 GHz’e kadar)


Ekran Kartı
Intel® HD graphics 620


RAM
8GB 2133MHz LPDDR3 (16 GB'a Yükseltilebilir)


Depolama
512 GB SSD SATA3


Windows Sürümü
Windows 10 (64bit)


WLAN
802.11ac+Bluetooth 4.1 (Çift kanal) 2*2


Kamera
Mevcut


Arayüz
1x Headphone-out ve Audio-in Combo Jack, 1x USB3.1-Type C


Batarya
40WHrs, 2S3P, 6-cell Li-ion Polymer


Türkiye Satış Fiyatı
5499 TL


Yurtdışı Satış Fiyatı
1500 Dolar
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Bu hafta ASUS ROG (Republic of Gamers) adı altında üretmiş olduğu oyuncu bilgisayarlarından birisi olanGL552VL modelini inceledik. Cihazın oyun performansı, grafik testleri ve kullanımı konusunda tüm detaylara değinmeye çalıştık. Ayrıca yeni çıkan DX 12 destekli Deus Ex: Mankind Divided oyununu ASUS ROG GL552VLmodelinde test ederek FPS değerlerini ele aldık.

ASUS ROG GL552VL Tasarımı

ASUS'un oyuncular için geliştirmiş olduğu GL552VLmodel dizüstü bilgisayarı tasarım olarak kullanıcılara tam bir gamer havası sunuyor diyebilirim. Cihaz yaklaşık olarak 1 haftadır elimizde ve testini gerçekleştirirken gerçekten büyük keyif aldık. Kırmızı aydınlatmalı klavyesinin yanı sıra, tuş kombinasyonları ve yapısı ele "cuk" diye oturuyor. Ayrıca metal kasa ve arka panelde bulunan ASUS simgesi yine karanlıkta kırmızı olarak beliriyor.

ASUS'un yaptığı açıklamaya göre GL552VL modelinin tasarımı F-22 hayalet uçaktanesinlenerek yapılmış. Tasarım gerçekten cihazda konuştuğu gibi, teknik özellikleri ile de dikkat çekiyor. Dilerseniz şimdi de bu başarılı oyuncu bilgisayarının teknik özelliklerine göz atalım.



Orijinal boyotunu görüntülemek için buraya tıklayın 800x286px.


Performans

İnceleme yazısına giriş yaparken söylemiştim; ASUS ROG GL552VL model oyuncu bilgisayarı performans açısından gerçekten sizi tatmin ediyor. Biz Deus Ex: Mankind Divided oyununuUltra High ayarlarda oynayarak 20-30 FPS arasını rahatlıkla gördük. Ancak "High" ayarlara çektiğimizde FPS 45 ile 60 arasına çıktı. Bu da oyun içerisinde sizi rahatlıkla tatmin ettiği gibi, kasma veya donmalar olmadan hızlı bir şekilde hareket edebilmemizi sağladı.

Cihazın en büyük artılarından birisi olan ve performansa %25 katkı sağlayan bir diğer detay ise128 GB SSD'nin içerisine Windows 10 kurulu olarak gelmesi. Normal HDD kurulumlarına göre aralarında gerçekten büyük farklar oluştuğu gibi, M.2 solid-state disk tercih edilmiş.

GTA 5 performansını merak edenler için söyleyelim; bu cihaz Ultra High ayarlarda GTA 5'te 40 FPS'yi gördü arkadaşlar. Online moda geçtiğimizde yine 20 ile 25 arası FPS geçişlerini yakaladık. Zira High ayarlara çektiğinizde ise hem tatmin olacağınız gibi, hem de oyunun tadına varabilirsiniz.



Orijinal boyotunu görüntülemek için buraya tıklayın 800x450px.


Teknik Özellikler

Birazdan ASUS ROG GL552VL gamer laptopun inceleme videosunu aşağıdan izleyeceksiniz. Cihazı incelerken Benchmark test programı olan 3D Mark ile bayağı bir kastırarak 4K Ultra ayarlara çektik ve performansını test ettik. Yeri geldi 2 FPS, yeri geldi 30 FPS'yi gördüğümüz bu testte CPU kullanımı da %95'lere kadar çıktı. Ancak dediğim gibi bu testte 4K Ultra performans testi uygulandı. Her cihaz bu testi değil yapmak, açmayı bile başaramayabiliyor. O yüzden 3D Mark'tan aldığı skor bizim için tatmin ediciydi.

Bilgisayarın içerisinde 16 GB RAM yer aldığı gibi, Intel'in 6.nesil i7 6700 HQ işlemcisi bulunuyor. Bu işlemci 2.6 GHz Turbo İle 3.5 GHz hızları arasında seyir edebiliyor. İşlemci ön belleğinin de 6 MB olduğunun altını çizelim. Ayrıca DirectX 12 destekli olan cihaz, Nvidia'nın paylaşımsız 4 GB GTX 965M serisini kullanıyor.



Orijinal boyotunu görüntülemek için buraya tıklayın 800x380px.


1 TB HDD ve 128 GB SSD depolamasının yanı sıra, 4-CELL bataryası ile rahatlıkla 2 saati devirebiliyorsunuz. Ayrıca cihazda bulunan optik sürücünün Blu-Ray teknolojisine sahip olduğunu da belirtelim.



Orijinal boyotunu görüntülemek için buraya tıklayın 800x498px.


Ekran ve Çözünürlük

Oyuncuların bir diğer dikkat etmiş olduğu önemli noktalardan birisi de hiç şüphesiz ekran çözünürlüğü. ASUS ROG GL552VL modelinde 1920 x 1080 ekran çözünürlüğü alabildiğimiz gibi, 15.6 inçlik FHD IPS ekrana sahip. Kenarları oval olan ekran tasarımının çerçevesi bize çok hafif kalın geldi. 178 derecelik görüş açısı ile birlikte oyunlarda zorlanmadan performans alabiliyorsunuz.



Orijinal boyotunu görüntülemek için buraya tıklayın 800x409px.


Özel Ses Sistemi

Bu tip özel oyuncu bilgisayarlarında özel ses sistemleri de tercih ediliyor. ASUS ROG GL552VLmodelinde ROG AudioWizard adı verilen uygulamaya girerek beş farklı ses ayarı yapılabiliyor.SonicMaster teknolojisi ile de kristal netlikte ses kalitesi sağlanabiliyor.

Bu konuda sizi temin ederim arkadaşlar, çekim yaparken Deus Ex bir yandan açıktı ve inanın bizim sesimiz gelmiyordu oyunun sesini duymaktan. Normalde videolarda çok fazla ses kalitesi anlaşılmaz, ancak gerçekten çok kaliteli bir ses dizaynına sahip.



Orijinal boyotunu görüntülemek için buraya tıklayın 800x270px.


Isınma Yaşadık mı ?

Arkadaşlar Deus Ex: Mankind Divided oyununu Ultra High ve High ayarlarda 3 saat boyunca oynadık. Oyunun sonunda cihaz masanın üzerinde test edildiği için elimizle kontrol ettik. Ardından sıcaklık ölçer yardımı ile baktığımızda 43 dereceyi gördük. Fan sistemi ve soğutma kanalları çok iyi çalışıyor gerçekten. O kadar oynamanın üzerine bana mısın demedi..

Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan sizi ASUS ROG serisinin başarılı oyuncu bilgisayarı olanGL552VL modelinin incelemesi ile baş başa bırakalım.
Teknik Özellikler


ASUS ROG GL552VL



Üretici Firma
ASUS


Model
ROG GL552VL


Boyutlar
385 x 255 x 32.4 cm


Ağırlık
2.5 kg (batarya ile)


Batarya
4 Cell 3200 mAh


İşlemci
Intel® Core™ i7 6700HQ işlemci


Chipset
Intel® HM170 Chipset


RAM
2 x SO-DIMM 16 GB


Ekran Boyutu
15.6 inç


Ekran Çözünürlüğü
1920 x 1080 px


Ekran Türü
Full HD Anit-Glaire Panel


Ekran Kartı
Nvidia GeForce GTX 965M (4 GB) + Intel HD Graphics 530


Depolama
1 TB HDD + 128 GB SSD (PCIE Gen3X4 SSD)


Yazma Hızı
5400RPM veya 7200RPM


Optik Sürücü
Blu-Ray, Multi DVD, Blu-Ray Writer


Kart Okuyucu
SD/SDHC/SDXC/MMC


WLAN
Integrated 802.11b/g/n ve Bluetooth V4.1


Arayüz Girişler
1x USB 2.0, 2x USB 3.0, 1x RJ45 LAN, 1x USB-C, 1x HDMI, 1x kulaklık çıkışı, 1x mikrofon girişi


Ses
Built-in Stereo 2 W Speakers


Güç Adaptörü
Çıkış: 19 Volt adaptör (6.32 Amper), 120 W, Giriş: 100 -240 V AC, 50/60 Hz evrensel


Piyasa Satış Fiyatı
4500 TL +
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Silindir Bilgisayar Samsung Art PC Pulse Tanıtıldı!
Samsung tarafından yapılan son tanıtımlarda Art PC Pulse adı verilen yeni bir cihaz görücüye çıkarıldı. İşte bilgisayarın teknik özellikleri ve detaylar.

Samsung, özellikle geçtiğimiz yıllarda Apple tarafından piyasaya sunulan ve oldukça beğeni toplayan silindir modelde bir bilgisayar üretimi gerçekleştirdi. Yapılan tanıtımlarda Art PC Pulse adının verildiği bilgisayarın yüksek donanımları ile oldukça iddialı olduğu görülürken, iki farklı sürüm ile piyasaya sunulacak olan Art PC Pulse, dengeleri değiştirebilecek durumda.

İki Farklı Versiyon Var!

Art PC Pulse için yapılan tanıtımlarda iki farklı versiyonun sunulacağı belirtildi. Özellikleri ile birbirinden ayrılacak iki versiyonda, bir versiyon daha üst segment olacak.

Art PC Pulse Teknik Özellikleri Neler?

Art PC Pulse için iki farklı versiyonun teknik detayları ise şöyle olacak;

2.7 GHz frekansı Intel Core i5 Skylake CPU

8 GB RAM

256 GB NVMe SSD depolama alanı

2 GB RAM

RX 460 grafik birimi

Diğer bir modelde ise yer alacak özellikler şöyle;

3.4 GHz hızında Intel Core i7

16 GB RAM

256 GB SSD

RX 460 grafik birimi

1 TB sabit disk

Art PC Pulse Fiyatı Ne Kadar?

Cihazların bu kadar yüksek donanımlarla gelmesi kuşkusuz etiket fiyatlarını da etkiliyor. Yapılan tanıtımlarda etiket fiyatları da paylaşılırken, cihazların düşük versiyonunun etiket fiyatı 1200 Dolar, yüksek özellikli versiyonun fiyatı ise 1600 Dolar olacak.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Akıllı otomobiller için Antivirüs yazılımı duyuruldu

Trend Micro, internet bağlantısı olan akıllı otomobilleri siber saldırganlardan korumayı hedefleyen yeni yazılım geliştirme platformunu duyurdu.




Trend Micro, yeni bir veri güvenliği yazılım geliştirme platformunu hizmete sunacağını duyurdu. Microsoft ile birlikte geliştirilen Yeni yazılım geliştirme aracı, Microsoft’un IoT Expo etkinliğinde tanıtıldı.
Üreticiler bu kapsayıcı platform sayesinde tüm platformlardaki bağlantılı cihazları ve hizmetleri bulut, ağ ve uçnokta seviyesinde güvenlik altına alabilecek çözümler üretebilecekler. Trend Micro bu yeni yazılım geliştirme aracıyla özellikle Nesnelerin İnterneti konseptinin otomobillere uygulanmasıyla ortaya çıkan Taşıtların İnterneti alanındaki gelişmiş veri güvenliği ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor.
Otomotiv endüstrisinin bilgi güvenliğindeki açığını kapatacak

Akıllı otomobillerin bilgi güvenliği, sürüş güvenliğini de etkileyen oldukça önemli bir konu. Bu noktada özellikle bağlantı modülünün güvenliği hayati önem taşıyor. Trend Micro’nun yeni platformu, akıllı otomobillerin ağ bağlantısını güvence altına alacak yazılımların geliştirilmesini sağlayacak.
Özellikle 3G\4G, WiFi, Bluetooth gibi bağlantılara sahip Araç Bilgi-Eğlence sistemleri (In Vehicle Infotainment-IVI)ve Telematik Kontrol Ünitelerinin güvenliğini üst düzeyde sağlanması hedefleniyor. Bu bileşenlerin siber saldırıya uğraması da normal siber saldırılarla aynı yöntemlerle gerçekleşiyor. Siber saldırganlar aracın bağlantı modülündeki yerleşik yazılımlara hackleyerek otomobilin tüm sistemlerine sızabiliyorlar. Trend Micro, bu yazılım geliştirme platformu ile otomotiv endüstrisinin siber güvenlik alanındaki açığını uzun yıllardır sahip olduğu bilgi birikimiyle doldurmayı hedefliyor.
Taşıtların İnterneti günümüzün en önemli teknolojik kavramları arasında geliyor. Bu büyüyen endüstrinin veri güvenliğini sağlamayı amaçlayan Trend Micro’nun yazılım geliştirme platformu ise pro-aktif tehdit değerlendirmesi ve sistem saldırı altındayken harekete geçen güvenlik katmanını içeren iki eşsiz özellik sunuyor.
Yeni platform otomatik olarak Trend Micro Smart Protection Network’e bağlanabiliyor. Makine öğrenimi teknolojisiyle olağan dışı hareketleri gözlemleyebiliyor. Etkili çekirdek ve çoklu katmana sahip çözüm, birçok farklı Nesnelerin İnterneti platformunu desteklemekle birlikte gerçek zamanlı tehdit koruması da sunuyor.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Yeni Macbook OLED Panelle Geliyor!

Apple tarafından önümüzdeki dönemlerde tanıtılması beklenen yeni MacBook Pro 2016 için sızıntılar gelmeye başladı.

MacBook Pro 2016 adı verilecek yeni bilgisayar modeli ile piyasaya iddialı bir giriş yapmak isteyen Apple pek çok yeni özelliğe de bilgisayarın yeni versiyonunda yer vermiş durumda. Yeni modelde en çok dikkat çeken özellik OLED Touch olarak adlandırılan bölüm olurken dokunmatik bir alan olarak düzenlenecek bu OLED touch sahnesinde klavyenin yanısıra ek bir kontrol imkanı sağlanacak.

Klavyenin Üzerinde Yer Alacak

Hazırlanan bu bölümün klavyenin hemen üst tarafında yer alacağı belirtilirken bu bölüm sayesinde parmak izi sensörü gibi pek çok özelliğin kullanılmasını mümkün hale gelecek. Bu durum kullanıcıların güvenlik ve Apple Pay gibi ödeme sistemlerini de kullanmasını sağlayacak. Bu açıdan yeni bilgisayar modeli ile birlikte sunulacak tüm bu imkanlar bugüne kadar piyasaya sunulan en iyi cihazın üretilmesini sağlayacak.

Aynı zamanda kullanıcıların işlerini tek bir cihaz üzerinden kolay bir şekilde gerçekleştirilmesine imkan da sağlanacak. 27 Ekim tarihinde yapılacağı açıklanan tanıtımlar için geri sayıma başlanırken özellikle bu akşam gerçekleştirilecek etkinlik ile birlikte yeni MacBook Pro hakkında çok daha fazla bilgiye sahip olabileceğiniz. Özellikle Microsoft tarafından geliştirilen yeni bilgisayar modellerine karşı Apple'ın çok daha güçlü bir cihazla yanıt vermesi beklenirken yapılacak tanıtım ile birlikte Microsoft ile Appel arasındaki rekabetin de hangi boyuta ulaşacağı görülecek.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Microsoft'un Surface Studio Modeli Yok Satıyor!

Microsoft tarafından piyasaya sunulan ve Surface Studio olarak adlandırılan ürünün ön siparişe çıktıktan çok kısa bir süre sonra tükendiği belirtildi. İşte yeni ürün ile ilgili yaşanan son gelişmeler.

MacBook Pro'ya karşı Microsoft’un en önemli hamlesinden bir tanesi Surface Studio adı verilen yeni bilgisayar modelleri olurken modüler yapıda olan cihaz yüksek donanımlarıyla da dikkat çekti. Yapılan resmi tanıtımın ardından bilgisayar modelleri için ön sipariş almaya başlayan Microsoft, yaptığı son duyuruda ön sipariş döneminde tüm stokların tükendiğini belirti.

İlgi Fazla!

Yapılan bu açıklama ile birlikte Microsoft'un yeni cihazına ilginin oldukça fazla olduğu görülürken önümüzdeki dönemlerde başlayacak resmi satış süreciyle birlikte cihazı olan ilginin daha da artması bekleniyor. Apple'ın MacBook modellerinden sıkılan, yeni alternatif arayan ya da Microsoft’un bu yeni versiyonunu beğenerek yeni versiyona sahip olmak isteyen pek çok kullanıcı bu bakımdan bilgisayara ilgi gösteriyor. Üstelik yeni bilgisayar modellerinin özellikleri, seçim yapması kolaylaştırıyor.

2017’de Teslim Edilecek

Yapılan resmi açıklamalarda ürünün en erken 2017 yılına teslim edebileceği belirtirken gösterilen bu ilgi karşısında Microsoft’un üretim hattında stok sıkıntısı yaşayabileceği de tahmin ediliyor.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
MacBook Pro'da 2015 Ve 2016 Versiyonlarının Farkları Neler?
Apple tarafından tanıtımı gerçekleştirilen son MacBook Pro modeliyle bölüm 2015 ve 2016 yılları arasındaki cihazdaki farklılıklar ortaya çıktı
Apple, MacBook Pro modeli için 2015 ve 2016 yılında iki farklı modeli piyasaya sunmaya başardı. Yapılan tanıtımların ardından 2 model arasındaki farkların neler olduğu merak edilirken özellikle 2016 yılında piyasaya sunulan model bir önceki versiyona göre çok daha iyileştirilmiş bir halde.

Görüntü Kalitesi Arttı

Özellikle yüzde 67 oranlarına kadar yüksek kontrast ve yüzde 25'e varan daha fazla renk seçeneği ile gelen MacBook Pro 2016, sadece görüntü açısından bile daha iyi bir performans sunmayı başarıyor. Daha canlı renkler sayesinde özellikle oyun oynamayı seven kullanıcılar grafiklerde daha başarılı bir görüntü elde edebilecek.

Farklar Neler?

2 model arasında yapılan karşılaştırma cihazın tüm donanımları ve özelliklerine göre yapılırken fiyatlarda da bu farkın yansıtıldığı görülüyor. Öyle ki 2015 yılında piyasaya sunulan modelin fiyatı 5309 TL olurken 2016 yılında modelin 5999 TL başlangıç fiyatı bulunuyor. 2 model arasındaki en önemli farklar ve cihazların özellikleri ise şöyle;

13 inç MacBook Pro (2016) 13 inç MacBook Pro (2015)

İşlemci Çift çekirdekli Intel Core i5 (Skylake)
3,1 GHz (Touch Bar’sız model)
3,3 GHz (Touch Bar’lı model) Çift çekirdekli Intel Core i5 (Broadwell)
3,3 GHz

Ekran çözünürlüğü 2560×1660 px (227 ppi) 2560×1660 px (227 ppi)

RAM 8 GB 8 GB

Hafıza 256 GB / 512 GB 128 GB / 256 GB / 512 GB

Bağlantılar 4 adet Thunderbolt 3/USB-C
(Touch Bar’lı model)
2 adet Thunderbolt 3 / USB-C
(Touch Bar’sız model) İki adet USB 3.0, bir adet HDMI, bir adet SD kart okuyucu, iki adet Thunderbolt 2

Touch Bar Var Yok

Parmak izi sensörü Var (Touch ID) Yok

Kulaklık girişi Var Var

Pil Web’de 10 saate kadar
54,5 watt-saatlik lityum polimer pil (Touch Bar’sız model)
49,2 watt-saatlik lityum polimer pil
(Touch Bar’lı model) Web’de 10 saate kadar
74,9 watt-saatlik lityum polimer pil

Webcam 720p 720p

Şarj bağlantısı Thunderbolt 3/USB-C MagSafe

Trackpad Yüzde 146 boyut, hassas imleç kontrolü ve baskı algılama yeteneklerine sahip Force Touch trackpad; kuvvetli tıklama özelliğine, hızlı kaydırmaya, baskıya duyarlı çizim işlemine ve Multi-Touch hareketlerine olanak verir




Yüzde 100 boyut, hassas imleç kontrolü ve baskı algılama yeteneklerine sahip Force Touch trackpad; kuvvetli tıklama özelliğine, hızlı kaydırmaya, baskıya duyarlı çizim işlemine ve Multi-Touch hareketlerine olanak verir

Boyutlar 212 x 304 x 14,9 mm 219 x 314 x 18 mm

Ağırlık 1,37 kilogram 1,58 kilogram

Renk seçenekleri Gümüş, Uzay Grisi Gümüş

Başlangıç satış fiyatları 5.999 TL
(Touch Bar’sız model)
7.199 TL
(Touch Bar’lı model)
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Alcatel IDOL 4 ve POP 4S modellerini Türkiye pazarı için duyurdu. Alcatel'in yeni akıllı telefonları IDOL 4 ve POP 4S'in fiyatı ve özellikleri haberimizde.



Türkiye ofisini açtıktan sonra yeni ürünlerini duyuran Alcatel, Türkiye'de IDOL 4 ve POP 4S modellerini satışa sunuyor.
Alcatel IDOL 4 ve POP 4S fiyatı

Kutu içerisinden VR gözlük ile beraber çıkan IDOL 4'ün Türkiye satış fiyatı 1099 TL olarak belirlenirken, POP 4S'in satış fiyatı ise 999 TL olacak.
Alcatel IDOL 4 özellikleri

Qualcomm'un Snapdragon 617 işlemcisinden gücünü alacak olan IDOL 4, 3 GB RAM, 16 GB dahili hafıza ve hafıza kartı gibi donanım özellikleriyle geliyor.

5.2 inç büyüklüğünde ve Full HD çözünürlüğünde LTPS IPS ekran ile gelen IDOL 4, kamera tarafında da iddialı. f/2.0 diyafram değerine sahip 13 Megapiksel çözünürlüğünde ana kameraya, 8 Megapiksel çözünürlüğünde ve LED flaşla desteklenen ön kamera eşlik ediyor.
X8 LTE modem, Bluetooth 4.2 ve Wifi 802.11AC desteği gibi güncel bağlantıları destekleyen IDOL 4, ayrıca HiFi ses kalitesiyle de dikkat çekiyor.
IDOL 4'ün bataryası ise 2610 mAh.
Alcatel POP 4S özellikleri

Alcatel POP 4S, Full HD çözünürlüğünde 5.5 inçlik IPS ekrana sahip. 1.8 GHz hızında çalışan 8 çekirdekli Mediatek MT6755M işlemcisini kullanan POP 4S, 2 GB RAM ve 16 GB dahili depolamaya sahip. Hafıza bu modelde de microSD kart ile beraber artırılabiliyor.

f/2.0 diyafram değerine sahip, 1/3 inç büyüklüğünde sensöre sahip 13 Megapiksellik ana kamera ve 5 Megapiksellik ön kameranın kullanıldığı POP 4S, parmak izi sensörüne de sahip.
POP 4S'in bataryası ise 2960 mAh seviyesinde.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Amazon'da Yeni Bir Uygulama: X-Ray!

Online alışveriş konusunda dünya genelinde en popüler markalardan bir tanesi olan Amazon geliştirdiği son yeni uygulama ile artık paket içerisinin açılmadan görünmesini sağlayacak. İşte konu ile ilgili detaylar.

Dünya genelinde yaptığı sevkiyatlar ile pek çok farklı bölgede en çok kullanılan alışveriş sitelerinden bir tanesi olan Amazon uygulamalarını geliştirmeye sürdürüyor. Amazon tarafından yapılan son açıklamalar da kişilerin daha iyi ve güvenli bir şekilde alışveriş yapabilmesi adına yeni bir özelliğin kullanabileceği belirtilirken özellikle bu yenilik sayesinde kullanıcılar sipariş ettikleri kargoların içeriğini kolay bir şekilde görebilecek.

Kutu Açmadan Kutu İçerisi Görülecek

Artık kişilerin kutu içeriğini açmasına gerek kalmadan mobil uygulama aracılığıyla kutuların içerisinde yer alan tüm eşyaların ve ürünleri görebilmesi mümkün olacak. Yapılan açıklamalarda bu konuda ücretsiz bir şekilde hizmetin sunulacağı belirtilirken bu hizmet sayesinde kişilerin güvenli bir şekilde işlemlerini yapabileceği belirtildi. İşlemlerin ücretsiz bir şekilde yapılabilir durumda olması aynı zamanda kişilerin bu konudaki ihtiyaçlarını güvenli bir şekilde gidermesini sağlayacak. Yapılan açıklamalarda uygulamanın nasıl kullanılacağı ile ilgili detaylar verilirken özel bir uygulama tanıtım videosu da hazırlanmış.

Kutunun içinde ne olduğunun kolay bir şekilde görülebileceğini uygulama böylece sık sık alışveriş yapan kişiler için de pratik bir kullanım sunacak. Kargo içerisinde istenmeyen bir ürünün tespit edilmesi halinde ya da güvenlik açısından farklı sorunlarını tespit edilmesi halinde ise kargo teslim alınmadan iade edilebilecek. Bu bakımdan Amazon tarafından sunulan bu yeniliğin büyük bir ilgi görmesi ve aynı zamanda güvenlik sağlaması bekleniyor.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Google bünyesinde geliştirilen RAISR kısaltmalı bir algoritma sayesinde piksellerine ayrışan fotoğraflar daha net görüntülenebilecek.
Günümüzde teknolojinin gelişmesiyle birlikte artık akıllı telefonlar bile bir fotoğraf makinesi kadar başarılı fotoğraflar çekebiliyor hatta bazı akıllı telefonların kamerası DSLR'ların kalitesiyle yarışıyor. Yani demek istediğimiz hemen hemen herkes artık kaliteli bir fotoğraf makinesi sahibi.


Ve Bir Dönemin Sonu: Saçma Sapan Google Translate Çevirileri Bitiyor!
Ancak her ne kadar fotoğrafları çekebileceğimiz yüksek çözünürlüklü cihazlara sahip olsak da dosya boyutunun sıkıştırılması, görselin düzenlenmesi derken bazı görsellerin çözünürlüğü düşüyor ya da dijital ortamdaki grafikler yeterli çözünürlükte yapılmamış olabiliyor. Bunun yanı sıra geçmiş tarihlere ait görseller de düşük çözünürlük nedeniyle bulanık görünüyor.



Bu bulanıklık sorunun önüne geçmek için önemli bir adım atan Google, Rapid and Accurate Image Super-Resolution ya da Türkçe karşılığıyla Hızlı ve Doğru Süper Görüntü Çözümleme isimli algoritmasıyla piksellerin aldığı renkten etrafındaki piksellerin de normalde olabileceği rengi ve konumu tahmin edebiliyor, bu tahminleri sayesinde düşük çözünürlüklü görselleri daha da net hale getiriyor.

Peki bu algoritma nasıl kullanılacak?
Şimdilik Google mühendisleri tarafından geliştirme aşaması devam eden bu algoritmanın son kullanıcıya nasıl yansıyacağı belli değil ancak tahminlere göre Google, bu algoritmayı çeşitli servislerine dahil edecek ya da yeni bir uygulamayla görselleri netleştirmeyi sağlayacak. Yine şirketin bu algoritmayı son kullanıcıya sadece Google arama sonuçlarındaki görsellerde kullanma ihtimali de bulunuyor.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Vector Watch Luna Kesintisiz 30 Gün Kullanılacak!

Son dönemlerde farklı akıllı saat modelleri geliştirilirken özellikle Vector Watch Luna adı verilen yeni akıllı saat 30 günlük şarj süresi ile tüm dikkatleri üzerine çekiyor.


Teknolojik cihazların kullanım süreleri genellikle bir veya iki gün ile sınırlı olsa da özellikle akıllı saatlerde bu süre çok daha uzun olabiliyor. Fakat Vector tarafından üretimi gerçekleştirilen son akıllı saatte bu süre yakalanması oldukça zorlu bir sınıra çekilmiş durumda. Öyle ki pek çok farklı özelliği barındıran giyilebilir teknoloji ürünü kullanıcı deneyimini en üst seviyeye çıkardığı gibi 30 gün boyunca saat tekrar şarj edilmesine gerek kalmıyor. Bu açıdan telefonun tasarımı yanı sıra pil konusunda da avantajlar sağlaması pek çok kişi için cazip bir seçenek yaratmış durumda.

Vector Watch Luna İle Şarj Sorun Değil

Vector Watch Luna için yapılan tanıtımlarda tasarımın ve pil tüketiminin daha iyi hale gelmesi adına özel çalışmaların yapıldığı belirtilirken çok fazla tuş barındırılmaması amacıyla da tuşlara farklı işlevler eklenmiş durumda. Kullanıcı deneyiminin oldukça üst seviyede tutulduğu saatin aynı zamanda kişiselleştirilebilir bir yapısı ve uygulama zenginliği ile birlikte pek çok işlemi yapabilmesi mümkün. Her zaman açık olan ekranı sayesinde klasik bir saatten ayırt edilemeyecek durumda olan yeni ürün bu özelliğinin yanı sıra uzun pil ömrü ve sade tasarımıyla dikkat çekiyor.

Akıllı saatin daha farklı pazarlarda piyasaya sunulması çok yüksek satış rakamlarına ulaşması konusunda büyük bir umut vaat ediyor. Bu bakımdan marka tarafından yapılacak tanıtımlar ile birlikte akıllı saate önümüzdeki dönemlerde daha fazla ilgi gösterilebilir.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Dizüstü bilgisayar pazarında son dönemde özellikle de tablet ve notebook olarak kullanılabilen hibrit yapıda modeller büyük ilgi görürken, bu cihazlar yüksek fiyat etiketi ile dikkat çekiyor. Firmalar Apple'ın Macbook Air ve Pro modellerine rakip bir çok model ile son dönemde pazara cihaz sunarken, bu modellerin de fiyatları bir hayli yüksek.



Diğer taraftan bazı durumlarda da oldukça düşük fiyatlarla modeller sunulmakta ve bunlardan bir tanesi de Linux işletim sistemi le geldi.

Bu yeni cihaz Pinebook Linux olarak adlandırılmış ve fiyatı da sadece 89$ olarak belirlenmiş. Bu fiyat 11.6" model için geçerli olurken, daha büyük ekran olarak 14" ekran ile gelen versiyonun ise daha yüksek olarak 99$ fiyat ilet satıldığını belirtelim.

Pinebook Linux dizüstü bilgisayarın teknik özelliklerine bakacak olursak eğer, cihaz 11.6" büyüklüğünde ya da 14" büyüklüğünde ekran ile geliyor. Bu ekranın çözünürlüğü ise 1280 x 720 piksel HD olarak belirlenmiş.

Daha önce aynı firma tarafından sadece 15$ fiyat etiketine sahip olan ve Allwinner A64 ARM Cortex-A53 işlemci içeren Pine A64 pazara sunulmuştu.

Pinebook Linux'da Allwinner'ın dört çekirdekli işlemcili 64-bit yonga seti kullanılmış. Cihazda ayrıca 2GB sistem belleği bulunurken, dahili veri kapasitesi de 16GB olarak geliyor. 802.11b/g/n WiFi, Bluetooth, 2 x USB 2.0 portu, 1 x microSD kart slotu ve 1 x mini HDMI portu diğer özellikler olarak syılabilir.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Hepimiz Alan Turing'i tanırız, ancak günümüz bilgisayarının temelini atan esas isim Charles Babbage çok da tanınan biri değildir. Onun çalışmaları, günümüz bilgisayarlarının temellerini oluşturuyor.
Eğer bilgisayarlara aşinaysanız, ilk bilgisayarın abaküs olduğunu bilirsiniz. Ayrıca günümüzdeki bilgisayarların Allen Turing’in çalışmaları temelinde yapıldığını da duymuşsunuzdur. Ancak Turing kadar ünlü olmayan fakat çalışmaları günümüze ışık tutan bir isim daha var: Charles Babbage!



Bilgisayar veya matematik mühendisleri bu isme aşina olabilirler, çünkü ilk mekanik bilgisayarı Babbage yaptı. Ancak ilk programlanabilir bilgisayarın tasarımcısı da kendisi. Malesef tasarladığı icadı yapamadan vefat etti.

İlk Mekanik Bilgisayarlar
Babbage'in aslında birçok icadı var ama esas mirası bilgisayar bilimlerinde. Yaptığı ilk mekanik bilgisayar, modern bilgisayarlara öncülük etti. Bu, arayüz ve kontrol birimlerini birbirinden ayırarak koşula göre atlamalar yapabilen bir makineydi.



Differansiyel ve Analitik Makineler
1882’de diferansiyel makine isimli bir bilgisayar tasarladı. Bu polinomik yapıdaki fonksiyonların değerlerini hesaplayabiliyordu. Bir süre sonra daha da karmaşık bir makine olan analitik makineyi tasarladı. Daha sonra döngüler, ardışık kontrol, çatallanma gibi konseptler üzerine çalışmalar yaptı. Bu makine, günümüz işlemcilerinin temeli sayılabilir.



Müzik ve Bilgisayar
Tarihi kayıtlara göre Babbage, Lord Byron’un kızı Ada Lovelance ile tanıştı. Ada, Babbage’nin bilgisayarı için matematikten farklılaşan bir model öne sürdü. Kadın, rakamları tıpkı bir müzik parçası besteler gibi algoritmalarda kullanmasını önerdi. Bu tıpkı bizim bilgisayarlarımızda yaptığımız şeyin aynısıydı. Makinelerinde 1k hafıza, küçük bir RAM paketi ve işlemci vardı. Babbage buluşları ile tarihi değiştirdi fakat bu makine 1990’a dek gizliydi. Şu anda South Kensington Bilim Müzesi’nde sergileniyor.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Kulaklık alırken her kafadan bir ses çıkar kimisi der a markası çok iyi çok güzel ben kullanıyorum memnunum der ama bunu diyen kişi kulaklıktan belkide zerre anlamayan ama Kendi kullandığı 10 liralık kulaklığın en iyisi olduğuna kendisini inandırmış basit bir kullanıcı kulaklık önerisi diye arama motoruna yazdıysan belli ki bunlardan sıkılmış kendine adam gibi bir kulaklık arıyorsun hoşgeldin kanka 30 TL - 160 TL arası deneyimleyip memnun kaldığımız kulaklıkları öneri listemize ekledik.

Philips SHE3900PP Kulakiçi Kulaklık

Orijinal boyotunu görüntülemek için buraya tıklayın 800x600px.

Oval ses tüpü sayesinde müziğiniz daha kaliteli hale gelir.

Birinci sınıf kulaklık içi kulaklık mükemmel bas ses verir, rahattır ve güzel görünür. Verimli hoparlör sürücüleri güçlü ses verir. Oval tüp aparatları optimum uyum ve derin baslar için 3 kulak kapağı boyutunda gelir. Vakum metal kaplı muhafazalar zarif ve şık görünür.

❱ 10 Hz-22 kHz

❱ 8,6 mm Sürücü

❱ 16 ohm direnç

❱ Oval Gövde

❱ Fiyat: 30 TL

Joyroom E109


Orijinal boyotunu görüntülemek için buraya tıklayın 800x800px.



❱ IOS ve Android uyumlu

❱ 10 mm sürücü

❱ hassasiyet 95

❱ Dışarıdan az ses alan mikrofon

❱ Fiyat:54 TL

Xiaomi Hybrid HD Metal Piston Kulakiçi Mikrofonlu Kulaklık

❱ 20 Hz- 20 Khz

❱ Direnç: 32

❱ Dinamik ve Armatür Sürücü

❱ Düşük ve Yüksek Frekans Ayrımı İyi

❱ Armature sürücüsü, son derece hafif ve kapalı bir ünite vasıtası ile müziği, tüm detayları ile net olarak duymanızı sağlayan bir teknoloji.

❱ Fiyat: 73 TL

JBLT280A

Basslı müzik sevenler için biçilmiş kaftan olan müziğin baslarını gerçekten derinden hissetmek istenlerin favorisi olan JBL T280 A aynı zamanda Taner aydos tarafından beğenilerek kullanılmaktadır.

❱ Empedans (ohm): 16

❱ Frekans aralığı (Hz) 20-22kHz

❱ Hassasiyet (dB) 100dBSP

❱ Kablo uzunluğu (m) 1,1m

❱ Fiyat:99 TL

Sennheiser CX 300-II Precision Siyah Kulakiçi Kulaklık



Orijinal boyotunu görüntülemek için buraya tıklayın 800x456px.


CX 300-II Precision Black kulak-içi kanal-tipi kulaklıklar, gelişmiş dinamikleri ve berraklığıyla çok güçlü, bas ağırlıklı stereo ses sunar. Beraberinde gelen çeşitli boyutlardaki kulak adaptör seti (S/M/L boyutlarında) ile herkesin kulağına kolayca uyum sağladığı gibi bir de çevre gürültüsünü çok iyi bir şekilde pasif olarak azaltabilir. Asimetrik kablo dizaynı sayesinde hareket halindeyken boynunuza ve saçınıza dolanmaz.

Özellikler

Güçlü ve bas ağırlıklı stereo bir ses sunabilmek için yüksek kaliteli dinamik hoparlör sistemi vardır.

Kulak kanallarının içine mükemmel şekilde oturur ve çevre gürültüsünü iyi bir şekilde azaltabilir (Beraberinde gelen kulak adaptör seti ile herkesin kulağına kolayca uyum sağlar).

Pratik bir şekilde taşımak ve saklamak için taşıma çantası kutuya eklenmiştir.

MP3, iPod, iPhone, CD oynatıcılar ve taşınabilir oyun sistemlerine uyumlu hale getirilmiştir.

❱ Asimetrik kablo

❱ 2 yıl garanti süresi

Teknik Bilgiler

❱ Frekans cevabı (kulaklıklar): 19 - 21000 Hz

❱ Empedans: 16 ohm

❱ Ses basınç seviyesi (SPL): 113 dB

❱ Jak yuvası: 3.5 mm (angled)

❱ Kablo uzunluğu: 1.2 m

❱ Dönüştürücü prensibi: Dinamik

❱ CX 300-II kulak-içi kanal-tipi kulaklıklar

❱ Kulaklık adaptör seti (S/M/L)

❱ Fiyat: 150 TL

Sony Mdr Ex650AP



Orijinal boyotunu görüntülemek için buraya tıklayın 800x312px.



Sony MDR EX650 AP Pirinç Kulak içi Kulaklık 12 mm sürücüler Büyük boy sürücüler, geniş bir ses ve uzman ayar için müzik sayesinde ayrıntı çarpıcı bir miktar ortaya çıkartıyor. Pirinç yapı mimari, temiz, berrak yüksek ve zengin ses sağlamaktadır.

Geniş frekans Bas 28kHz frekans aralığına geniş 5 Hz high-end melodiler sayesinde,müzik dinletisinde her ayrıntıyı size hissettiriyor. Mikrofon ve uzaktan çağrıları alın ve inline mikrofon ve uzaktan kumanda yardımıyla parçaları atlamaya imkan veriyor.

Tek düğme tasarımı çoğu Android, Apple ve cihazlarla kullanımı basit ve uyumlu olduğu için sorun olmadan kullanma imkanı veriyor. Yakın sundurma Köpük silikon kulak içi daha iyi bir akustik yalıtım oluşturur ve kulakta daha ergonomik duruş sağlayarak hafif ve rahat bir kullanım imkanı sunuyor.. Deneme fırsatı yakaladığım bu karışmaz fiber kablolu kulaklık gerçekten inanılmaz. Fiyatını hakkını verebilen estetik kulaklıklardan biri diyebiliriz.

❱ 12 mm’lik büyük boy sürücü

❱ Detaylı ve zengin ses

❱ 5 Hz – 28 kHz Geniş Frekans Aralığı

❱ Fiber Kablo

❱ Estetik Tasarım

❱ Üst Kalite Malzeme

❱ Fiyat: 160 TL
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Samsung Notebook 9 Daha ince Ve Güçlü
Samsung'un dizüstü bilgisayar serisi olan 9’a iki yeni model daha eklendi. Üstelik yeni modeller daha ince ve daha güçlü.

Notebook 9 serisi için ilk olarak söylenecek şey serinin taşınabilirliği ve zarif tasarımı ile oldukça popüler olması. Bu seriyi daha da güçlendirmek isteyen Samsung, 15 inçlik ve 13.3 inçlik iki sürümü daha duyurdu.

Yeni Modeller Nasıl?

15 inçlik Notebook’ta ağırlık 984 grama kadar yükselirken, küçük olan versiyon sadece 817 gram ağırlığındadır. Zarif tasarımı da cihazlar için artı puanlardan. Tasarım öylesine ince ki 15 inçte 347.9 X 229.4 X 14.9mm, 13-inç için 309.4 X 208 X 13.9mm olarak belirlenmiş. İki cihazda da ekranlar,% 95 sRGB kapsama alanı, 178 derecelik görüş açısı ve 500 nit'lik özel bir açık hava parlaklık artırma moduna sahip. Üstelik FullHD çözünürlükte geliyor.

İşlemci seçeneklerinde ise büyük versiyonda 7. nesil Core-i7 tercih edilmiş. Her iki Notebook 9 modeli CPU'ya bağlı olarak 8GB veya 16GB DDR4 RAM ile standart biçimde geliyor. Depolama konusunda ise küçük model 256 GB SATA 3 SSD'ye sahipken 15 inç de aynı kapasitede.

Cihazın diğer özellikleri arasında ise USB Type-C bağlantı noktası, tam boyutlu HDMI ve bir microSD kart okuyucu, çift bantlı Wi-Fi ac, Bluetooth 4.1, iki adet 1,5 W hoparlör.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
HTC Vive 2 2017'de Çıkmayacak!
Uzun zamandan beri HTC Vive 2 adı verilen yeni ürünün tanıtılması beklense de HTC’nin bu konuda daha uzun vadeli bir planın olduğu öğrenildi.

HTC tarafından yapılan tanıtımlarda HTC Vive adı verilen ilk sanal gerçeklik cihazı piyasaya sunulurken bu cihazın önemli özelliklere sahip olması kısa süre içerisinde sektörde iddialı hale gelmesini sağlamıştı. İlk ürünün ardından ikinci versiyonun ne zaman çıkacağına yönelik büyük bir beklenti bulunsa da marka tarafından resmi bir açıklama yapılmaması nedeniyle farklı bilgiler gündeme gelmişti.

Spekülasyonlar Gündemde!

Resmi açıklamaların yapılmaması bu konuda 2017 yılının ilk aylarında ürünün piyasaya sunulacağı şeklinde yorumlandı. Fakat marka tarafından bu konuda yeni bir bilgi paylaşılarak konuya açıklık getirildi. Öyle ki HTC Vive olarak adlandırılan modelin 201 yılında sunulmayacağı net bir şekilde belirtildi. Bu açıdan 2017 yılında yeni bir sanal gerçeklik ürünü bekleyen kişilerin beklentileri de boşa çıkmış oldu.

Beklentiler Gerçekleşmeyecek!

Önümüzdeki dönemlerde herhangi bir yenilik sunulmayacağından dolayı kişilerin beklentileri gerçekleşmeyecek. 2017 yılı içerisinde CES ile tanıtılarak piyasaya sunulması beklenen cihaz CES’i de es geçecek. Şu anda HTC Vive konusunda ilk versiyon tercih edilebilir durumda. Alacak kişilerin sistem gereksinimlerini de kontrol etmesi gerekiyor.

Piyasadaki HTC Vive için gereksinimler şöyle;

Ekran Kartı: Minimum: NVIDIA GeForce GTX 970 / AMD Radeon R9 290 yada daha üst modeller

İşlemci: Minimum Intel i5-4590 / AMD FX 8350 yada daha üst modeller

RAM: 4GB ve üzeri

Video Çıkışı: HDMI 1.4

USB Çıkışı: 1 adet USB 2.0 yada USB 3.0
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Google, giyilebilir Teknoloji alanında hareketliliğe neden olan Android Wear 2.0 işletim sistemi ile birlikte, LG tarafından üretilecek olan iki yeni akıllı saat modelini satışa sunacağını açıklamıştı.
Ortaya çıkan onlarca sızıntının ardından nihayet, LG yeni Watch Style ve Watch Sport model akıllı saatlerini duyurdu.
Gelin, Android Wear 2.0 ile kutudan çıkan LG Watch Style ve LG Watch Sport model akıllı saatlerin, teknik özelliklerine ve tasarımına hep birlikte bakalım.
LG Watch Style özellikleri!

LG Watch Style modeli, 1.2 inç büyüklüğündeki dairesel P-OLED ekranında 360x360 piksel çözünürlük sunuyor.
Bluetooth ve Wi-Fi bağlantısı ile donatılmış olan Watch Style, Qualcomm tarafından geliştirilmiş olan Snapdragon Wear 2100 yonga setinden güç alıyor.


Orijinal boyotunu görüntülemek için buraya tıklayın 1000x562px.


28 nm fabrikasyon süreci ile üretilen ve 1.2 GHz hızında çalışan 4 adet ARM Cortex A7 çekirdeğine ev sahipliği yapan Snapdragon Wear 2100 yonga seti, grafik tarafında Adreno 304 GPU'dan güç alıyor.
512 RAM'e ve 4 GB dahili depolama alanına ev sahipliği yapan akıllı saat, IP67 sertifikası ile güçlendirilmiş paslanmaz çelik gövdesi ve deri kayışları ile oldukça şık bir görünüm sunarken, 240 mAh kapasiteli bataryadan beslenmektedir.
LG Watch Sport özellikleri!

Watch Style modelinde olduğu gibi Snapdragon Wear 2100 yonga setinden güç alan ve 768 MB RAM'e ev sahipliği yapan LG Watch Sport modeli, 1.38 inç büyüklüğündeki P-OLED ekranında 480x480 piksel çözünürlük sunuyor.




4 GB dahili depolama alanına sahip olan ve 430 mAh kapasiteli bataryadan beslenen Watch Sport, Bluetooth, Wi-Fi ve LTE bağlantı seçeneklerinin yanı sıra GPS, NFC, kalp atış hızı sensörü ve barometre gibi ek özellikleri ile oldukça dikkat çekiyor.
10 Şubat tarihinde ABD'de ve sonrasında sırasıyla Kanada, Rusya, Güney Kore, Tayvan ve İngiltere'de satışa sunulacak olan LG Watch Style 249 dolar, LG Watch Sport modeli ise 349 dolar fiyat etiketine sahip olacak.
 
Üst