Merhaba Next.web.tr Misafiri! Forum Sitemize Hoşgeldin.

Sitemize üye olarak ayrıcalıklarımızdan yararlanabilirsiniz.

or Kayıt ol

Dün dolandırılmaya çalışıldım.

uydu3405

0
Üye
22 Eyl 2013
1,054
3
38
İstanbul
Evet arkadaşlar dün kredi kartını kullandığım banka tarafından aradığını söyleyen Burcu isminde bir bayan sabah saat 10:55 civarında aradı.
İşte sizi şu bankadan arıyorum sayın F.A sizmisiniz dedi
Bende cevaben doğruladım.

Burcu :2 yıl önce bir sigorta yaptırmışsınız bunuda kullanmamışsınız?

Ben: Evet (diyorum ama hatırlamıyorum yani emin değilim konu nereye gelecek onu bekliyorum.)

Burcu: Bu sigortayı kullanmayı düşünüyormusunuz ? Eğer düşünmüyorsanız 900 TL nizi iade edelim ne dersiniz?

Ben : Olur dedim ama aklıma bankamın 444 lü numarası aklıma geldi.

Burcu : Bu tutarı kredi kartınıza mı yatıralım nakit avans mı yoksa hesabınızdan mı düşsün bu miktar.?

Ben : Hesabımdan düşsün dedim.

Burcu : O zaman kartınız elinize alın sizi sesli yanıt sistemine aktarıyorum kart numaranızı girin dedi.Ve sesli yanıt sistemi konuşmaya başladı 16 haneli kart numaranızı girin.

Ben :Telefonu kapattım girmedim.

Çünkü (hem aranılan numara 0850 640 07 89 idi )daha önce internette okumuştum.Kart numarasını girseydim eğer benim kartımla işlem yapacaklardı ve bana 3D güvenlik şifresi gelecekti bunuda banka biz yolladık size gelen şifreyi bize söyleyin diyeceklerdi bende telefonuma gelen şifreyi söyleseydim işlem gerçekleşecekti.Bunun aynısını okudum ve aklıma geldi.
Siz siz olun sakın inanmayın bu bir olaydır.
Bankaya durumu yazdım bana döndüler verdiğim numara yı aramışlar biz aramadık demişler falan filan telefonumda ses kaydı mevcuttur ben sizce ne yapmalıyım?
 

firatt

0
Üye
20 May 2015
17
0
1
bu tarz konuları arkadaşların paylasması cok ıyı oluyor.. kımse ben yememo numaraları demesın. bak arkadasın nasıl aklına gelkmıs daha oncekı olaylar..gecmıs olsun kardesım ucuz kurtulmussun
 

A.kadir

0
Yönetici
Moderator
14 May 2013
2,407
2,390
113
Geçmiş olsun paylaşım ve bilgilendirme için teşekkürler
 

uydu3405

0
Üye
22 Eyl 2013
1,054
3
38
İstanbul
bu tarz konuları arkadaşların paylasması cok ıyı oluyor.. kımse ben yememo numaraları demesın. bak arkadasın nasıl aklına gelkmıs daha oncekı olaylar..gecmıs olsun kardesım ucuz kurtulmussun

Geçmiş olsun paylaşım ve bilgilendirme için teşekkürler

Aslında hatırlamıyordum sigorta yaptırdığımı bir an için beleşten para verilmesi insanı kandırıyor ama sonra hemen uyandım bu durumda uyanamayan aldanan kanan insanlarda oluyor ben aynı olayı internette okumuştum, başkalarıda bunu okusun diye bu konuyu açtım.
Dilekleriniz için teşekkürler sağolun.
 

TEKONMAN

0
Üye
12 Ağu 2012
127
5
18
Biz bu olayları çok yaşadık ve yaşıyoruz. Benim de başıma geldi. Sizden yine iyi para istememişler. Benden sigortayı iptal etmek için para istediler. Bende kabul etmeyince PTT den ceza dosyası gönerecekler di hala gönerecekler 6 ayı geçti. Millet olarak beleşi çok seviyoruz dolandırıcılar da bunu çok iyi biliyorlar ve kullanıyorlar. Sizi arayanların hicbir sözüne itimat etmeyin. Takip ettiğiniz ve haberdar olduğunuz konukların dışında tabiki. Beleş ve piyasanın çok altında satilan şeylerden herkesin uzak durmasını tavsiye ederim. Sizede geçmiş olsun,
 
Üst