Merhaba Next.web.tr Misafiri! Forum Sitemize Hoşgeldin.

Sitemize üye olarak ayrıcalıklarımızdan yararlanabilirsiniz.

or Kayıt ol

Dünyanın ilk karbon fiber telefonu tanıtıldı

collo1

0
Moderator
11 Ocak 2012
5,010
12,242
113
ALMANYA
GddW1N.png

Akıllı telefonların hayatımıza girmesiyle birlikte pek çok marka, en iyisini yapmak için onlarca telefonun duyurusunu yapıyor. Bu telefonların arasından yapısal bakımdan ayrılan Carbon 1 Mark II ise dünyanın ilk karbon fiber telefonu olma özelliği taşıyor.

Dünyanın ilk karbon fiber telefonunun duyurusu yapıldı. Carbon 1 Mark II adını taşıyan ve karbon fiber gövdesiyle dikkatleri üzerine çekmeyi başaran cihaz, Carbon Mobile tarafından geliştirildi. Android işletim sistemi altında çalışan cihaz, karbon fiber gövdeye sahip olması nedeniyle sadece 125 gram ağırlığında. Yani oldukça hafif bir telefondan söz ediyoruz. 6.3 mm kalınlığa sahip olan cihaz, 6.01 inç'lik AMOLED ekran kullanıyor.

Corning Gorilla Glass 6 cam teknolojisi sayesinde ekranı hayli dayanıklı bir yapıda olan Carbon 1 Mark II, MediaTek Helio P90 işlemciden gücünü alıyor. RAM kapasitesi açıklanmayan cihazda 128 GB depolama hafızası bulunuyor. Arka yüzünde çift kamera konumlandırılan telefonun kamera detayları ise paylaşılmadı.

3050 mAh batarya kapasitesiyle gelen telefonda USB-Type-C arabirimi desteklenirken, cihazın fiyatı ise hayal kırıklığı yaratıyor: 800 euro...
1583168373513.png
Karbon tasarımı bir yana bırakacak olursak 800 euroluk fiyat etiketi bu seviyede bir telefon için hayli yüksek ve herkese hitap etmiyor.

Sınırlı sayıda üretilmesi beklenen (İlk etapta 2 bin adet) telefonun Haziran ayında satışa sunulması planlanıyor.
 
Üst