Merhaba Next.web.tr Misafiri! Forum Sitemize Hoşgeldin.

Sitemize üye olarak ayrıcalıklarımızdan yararlanabilirsiniz.

or Kayıt ol

Giyilebilir Klima

neet

Member
Üye
4 Şub 2019
35
7
8
Sony’nin geçtiğimiz yaz tanıttığı Reon Pocket isimli giyilebilir klima nihayet satışa sunuldu. Yaz aylarının gelmesi ve sıcaklıkların aşırı artış göstermesi nedeniyle Sony bu cihazı daha da ertelemeden satışa çıkardı.

Sony, Reon Pocket ile kavurucu sıcaklarda serin ve rahat bir şekilde günü geçirebileceğinizi belirtiyor. Sony tarafından bu yeni giyilebilir klimanın vücut sıcaklığını 5 derece düşürebildiği belirtildi.
Reon Pocket aslında son derece basit bir mantık ile çalışıyor. Cihazın vücuda temas eden kısmı, vücut sıcaklığını alıyor ve arkasında bulunan bir fan yardımı ile dışarı atıyor. Buzdolapları ile benzer bir mantığa sahip olan cihaz, böylece vücut sıcaklığını hissedilebilir bir şekilde düşürmüş oluyor..
 

Divirib

New member
Üye
27 Eki 2021
2
0
1
Güncelleme: Bazı kitle fonlaması sitelerinde benzer projeler gördüm. Sadece Sony'den değil. Genel olarak, fikir ilginç, ancak ne kadar etkili olduklarını ve hangi sıcaklık spektrumunda iyi çalışabileceklerini anlamıyorum. Ve beni uyaran en önemli şey, sıradan sudan daha tuzlu olduğu için bu tür cihazların terden neme karşı direnci hakkında çok az bilgi olmasıdır.
 
Üst