Merhaba Next.web.tr Misafiri! Forum Sitemize Hoşgeldin.

Sitemize üye olarak ayrıcalıklarımızdan yararlanabilirsiniz.

or Kayıt ol

Google Chrome, kötü haberi tez yayacak!

kaptan-8

0
Moderator
10 Ocak 2018
7,555
22,586
113
Adana
1576103242522.png

Google Chrome 79 ile daha güvenli şifrelerin bulunmasını kolaylaştıran arama motoru devi, şifre hırsızlıkları adına da bir çalışma başlattı. Google Chrome şifre yöneticisi olarak da hizmet verecek. Böylece kullanıcıların hayatını kolaylaştıracak.

Google Chrome şifre yöneticisi olarak nasıl bir katkı sağlayacak?

İnternet platformlarında kullanılan hesaplar; bir kişinin harcama alışkanlıklarını, tıbbi kayıtlarını ve çeşitli alışverişler için yaptığı harcamaları bünyesinde barındırabiliyor. Şifresini çaldıran bir kullanıcı, kendisi için endişeleniyor.

Chrome 79 versiyonu, bir kullanıcıya daha önce hiç çalınmamış olan parolaları öneriyor. Kullanıcıların güvenlik seviyesini artıran Google, şifre hırsızlığı durumunda da anında harekete geçecek.
google-chrome-sifre-yoneticisi-gorevini-ustlenecek-1.jpg

Bundan böyle hesabınıza kimin girdiğini daha kolay bir şekilde göreceksiniz. Kimlik avı dolandırıcılığı ve diğer güvenlik tehditlerine karşı önlemler alan arama motoru devi, finansal dolandırıcılığı da ortadan kaldırmak istiyor.

Kendi internet sitesinden bir açıklama yapan Google, bir kullanıcıya ait olan şifrenin bir veri ihlali olayında kullanıldığını tespit ederse ilgili kişiyi hemen uyaracak. Gerekli uyarı, bir bağlantı adresi aracılığı ile kullanıcıya iletilecek.
xgoogle-chrome-sifre-yoneticisi-gorevini-ustlenecek-2.jpg.pagespeed.ic.CuB26zbGoX.jpg

Google Chrome, bu noktadan itibaren kullanıcılara “Şifrenizi kontrol edin” şeklinde bir direktif verecek. Bu sistem, şifre isteyen uygulamalarda da geçerli olacak. Google’ın gerçek zamanlı bir kimlik avı koruması da devreye girecek.

Kısacası şifreniz çalındığında veya şifreniz bir bilgisayar korsanının rehinesi olduğunda bir mesaj alacaksınız. Yeni sistemden yararlanmak için Chrome’dan Google hesabınıza giriş yapmalısınız ve senkronizasyon özelliğini açmalısınız.


shiftdelete
 
Üst