Merhaba Next.web.tr Misafiri! Forum Sitemize Hoşgeldin.

Sitemize üye olarak ayrıcalıklarımızdan yararlanabilirsiniz.

or Kayıt ol

hangisini tavsiye edersiniz

emirtalha

0
Üye
22 Nis 2013
199
0
16
Arkadaslar bizim dededen kalma tv artik miyadini doldurdu yeni tv alacagim lakin karar veremiyorum oncelikle elimdeki serverleri kullana bilecegim bir model tavsiye ederseniz memnun olurum hatta ip tv olani varsada olur model cok satici bile bilmiyor server kullanacagim diyorum adam o ne diyor bende ustelemiyorum belliki anlamiyor tavsiyelerinizi bekliyorum 35 yildir philipis kullaniyorum
 

haydar1966

0
Yönetici
Co-Admin
5 Şub 2015
5,540
2,140
113
İstanbul
Sevgili Emirtalha entresan bir başlık açmışınız...Ben daha Cccam çalıştırabilen bir TV duymadım vede görmedim.Eğerki böyle bir Tv varsa bilen bir arkadaş yazsın bizde öğreniverelim. Ama IP tv uygulamalarını çalıştığı 2 marka biliyorum yani bu TV lerde çalıştığını yazan bir arkadaşım vardı.Bu markalar SAMSUNG ve LG dir.

Diğer kıstaslar ise bence şunlar olmalıdır..

1.Bütçe.
2.Sizin almayı isteyeceğiniz TV nin fiyatı.
3.Üstteki 2 madde sağlandımı işte o zaman bu maddede TV yi nerede ve ne kadar uzaklıkta izleyeceğiniz uzaklık önem taşımaktadır.Bu maddeyi biraz açalım örneğin ben imzamdaki TV yi SALON da ve yaklaşık olarak 6 metre uzaklıkta izlemekteyim.( Bana yetiyorda artıyor bile. ) Eğerki mesafe kısa ise o takdirde daha küçük ekran tavsiye ederim.( 82 ekran.) Çünkü kısa mesafede büyük ekran Tv ler rahatsız eder ve zaman içinde baş ağrısına neden olurlar.
4.Şimdi sıra almak istediğiniz Tv nin ne kadar enerji harcadığına geldi googleo modeli yazın ve tüketime bakın. A+ olmasına dikkat edin yoksa gelecek elektrik faturası alcağınız Tv nin çok daha fazlasına size mal olur.Bakınız benim izleme mesafem oldukça uygun olmasına rağmen ben 106 ekranda karar kıldım,çünkü üst ekran modellerde enerji tüketimi oldukça artıyordu.Eskiden TÜPLÜ tv kullanırken ile şimdi gelen elektrik faturası arasında yaklaşık bir 10 tl oynadı,yani durum bu.
5.Evet sıra Tv nin çözünürlüğüne geldi en az 400 HZ çözünürlüklü olmasına dikkat ediniz.! ( Bu özellik HD yayınlarda görüntüde çok fark ettirmektedir.) Bazı tv lerde 700 HZ kadar vardır.

GENEL DEĞERLENDİRME: Evet YUKARDA yazdıklarımı DİKKATLE okumanızı tavsiye ederim öncelikle almak istediğiniz TV nin modelini siz KAFADA bitirecekseniz.Eğerki kararsız gidip TV bakarsanız mağazalara işte o zaman yandınız size her kez bir şey söyle bu model iyi der,fakat şunu hiç bir zaman unutmayın ALICI hiç bir zaman insiyatifi SATICIYA bırakmamalıdır. Kararınız ne olursa olsun sizin için HAYIRLI olsun.
 

emirtalha

0
Üye
22 Nis 2013
199
0
16
Haydar usta sag ol tavsiyeni dinliyecegim tv ile koltuk arasi 4 mt yani 106 ekran uygundur cccam bolumune gelince ben sitenin birinde uye iken uyelerden biri oscam konusu acmisti yonetimde nasil yukleye cegi konusunda fikir yonetiyordu bendeki programlarla cccami oscama veya new cama donusture biliyordum tavsiye konusuna gelince istisare etmek sunnettir daha iyi yi bulmak icinmesala benim kafamda 120 ve ustu vardi lakin senin yazdiklarindan sonra en mantiki olarak 106 da kararkildim tavsiyen icin sag ol tessekkur ederim
 

emirtalha

0
Üye
22 Nis 2013
199
0
16
Sayin haydar ustam dun olivyum vestel subesinden mesaj geldi 124 ekran vestel 1400 tl arti 33 taksitle diye aslinda taksit sayisi ve fiyati butceme gayet uygun geldi vestel kullanan arkadaslarin fikirleri bekliyorum varsa kullanan mumkunse gorus bildirsin
 

cafi

0
Özel Üye
5 Kas 2013
5,586
57,741
113
izmir çamdibi
bende 106 ekran lg +102 ekran samsug var ikisini kıyayalayınca samsung görüntü kalitesi lg ye nazaran oldukça iyi
 

haydar1966

0
Yönetici
Co-Admin
5 Şub 2015
5,540
2,140
113
İstanbul
Sayin haydar ustam dun olivyum vestel subesinden mesaj geldi 124 ekran vestel 1400 tl arti 33 taksitle diye aslinda taksit sayisi ve fiyati butceme gayet uygun geldi vestel kullanan arkadaslarin fikirleri bekliyorum varsa kullanan mumkunse gorus bildirsin

Zevkler ve renkler asla tartışılmaz ancak beim size nacizane tavsiyem 3 marka olacaktır...Gerisi artık size kalmış her ne olursa olsun kararınız hayırlısı olsun.
1.SAMSUNG
2.PHİLİPS
3.LG
 

emirtalha

0
Üye
22 Nis 2013
199
0
16
Eyvallah ustam biz bildigimiz markadan sasmayalim ozaman 35 yildir philipis kullaniyorum devam edelim bu marka ile ilgili kafamda su suphe vardi foruma bakiyorum genelde philipis le ilgili ara kablo sorunu yasaniyor mesala ben su anda skart kablosu kullanamiyorum uydunun menusune gelince sanki uydu kapanmis gibi tv exit dan srali kanallara geciyor yani tv kendini karasa geciriyor boyle goze batmayan sorun yasadim genede tessekkur ederim haydar usta
 

osmnymnc

0
Üye
6 Şub 2015
24
3
3
paran varsa sony w9xx serisi paran azsa samsung 7xxxx yada 8000 serisi alabilirsin, diğer tvler iyi değildir.
 

osmnymnc

0
Üye
6 Şub 2015
24
3
3
2012 yılına ait inceleme yazısı

Su an tv piyasasini cok iyi arastiran ve de yakinda tv alicak olan cogu kisi bu forumlarda yanlis yonlendiriliyor.Lg nin yeni tv leri ile ilgili konu aciliyor konu fpr sg savasina donuyor.Samsungun tv modeli icin konu aciliyor konu sg fpr savasina donuyor.

Oncelikle tv ler konusunda tecrubesi olmayan birkac kisinin sorusu uzerine fpr ve sg nedir aciklayayim.
FPR = Lg nin bulmus oldugu pil-sarj gerektirmeyen tv ile herhangi bir elektronik baglantisi olmayan 3d yayin izlerken titreme yapmayan gozluk turu.fakat bu gozluk cesidinin de kotu yonleri var.misal ekranda cift goruntu gormek - 1080p cozunurlukte bir yayini 3d izlerken gozlugun teknolojisinden dolayi yayini 540 cozunurlukte izlemek gibi.
SG = pil veya sarj isteyen fpr ye oranla biraz daha agir gozluk cesidi.dogal olarak elektrikle beslendiginden 3d yayin izlerken tv nin kaliteis ile orantili olarak ekranda titreme yapmasi ve bu durumdan dolayi da ozellikle migreni olanlara tavsiye edilmeyen gozluk turu.bu gozluk turunde ise ekran da hangi cozunurlukte yayin izliyorsaniz gozluk size o yayin cozunurlugunu veriyor .yani 1080p izliyorsaniz 1080p 3d yayin aliyorsunuz bu gozluk ile.

Peki tamam bu kadar cok gozluk savasi yapiliyor ama 3D gercekten onemli mi ?

3D yi bu kadar konusan insanlar en son ne zaman bir 3d yapim izledi ?

3d icin cogunuz simdi karsi cikacak ama normalde sadece ANIMASYON tarzi filmlerde gercek derinligi yasarsiniz.Su an da en iyi 3d tv niz olsun bu tv den gercekten faydalanacaginiz bir yayin veya yapit ne yazik ki yok.tabi her gun ben avatar izlemek istiyorum 2 gunde bir ayni deniz belgeselini izlemek istiyorsaniz buna karisamam..

Ayrica unutmamaniz gereken diger bir onemli detay.FPR gozlukler izlediginiz yayinin yari kalitesinde size donus yapar.Yani fpr gozlugun calisma prensibi her 2 goze ayri ayri ekranda ki yayinin yari kalitesi ile geri doner.bu da demek oluyor ki misal 1080p 3d bir yayin izliyorsaniz fpr gozluk ile ekranda 540p gorursunuz.eger ki 720p izliyorsaniz izledigin yayinin kalitesi 360p ye dusuyor.fakat sg gozlukler ekran da ne ise gozunuze de ayni kaliteyi vermektedir.(ayrintili tartismayi burada okuyabilirsiniz ( http://www.avforums.com/forums/3d-tv-technology/1519564-passive-vs-active.html )
Simdi kendi fikirlerimi soylemek istiyorum.ve marka isimleri ile beraber bu 1. mesaji hep canli tutmayi planliyorum.

Samsung : Sg gozluk kullaniyor.2d goruntu kalitesi yuksek.3d goruntu kalitesi ortalama
LG : FPR gozluk kullaniyor.2d goruntu kalitesi cok vasat.
Sony : SG gozluk kullaniyor.2d goruntu kalitesi cok iyi.3d goruntu kalitesi iyi ( ama $$$ )
Philips : FPR + Sg gozluk kullanilabilinen modelleri mevcut.Ancak 2d goruntu kalitesi her 2 tur gozluk kullanan modelinde de LG den iyi.
Panasonic Plasma Tv : Sg gozluk kullaniyor.2d goruntu kalitesi kisiye gore guzel/kotu.Renk dogalliginda 1 numara.canlilik istiyorsaniz uzak durun.3d kalitesi iyi.

marka modellerine gore ayiriyorum:

Samsung :

xxD5500-6000 serisi : 2d goruntude iyi.ancak son serinin baslangic modelleri oldugundan maddi durumu elverenler icin iyi bir tv.
xxD6500-7000-8000: genel olarak ayni tv ler.arada ki farklar cok az.Tv de genel problemler mevcut.Ne yazik ki clouding denen bulutlanma olayinin en cok yasandigi tv ler samsungun D serisidir.Sansiniz varsa sorunsuz bir panel denk geldiginde rahat edersiniz.
ayrica samsung tv lerin genel problemi oyunlarda ki input lag degerlerinin cok yuksek olmasidir.bu yuzden ozellikle oyunlarla ilgilenen kisiler samsung tv lerden biraz uzak durmali.

Not : samsung tv ler butun codecleri destekliyor dts cozuyor ve extra oynaticiya gerek duymuyor.

LG :

xxLW4500-5500 serisi : Meshur FPR modelleri.Acikca soyluyorum.Tv de FPR nin artisi haric hir bir artisi yok.bilgisayarindan oyun oynayanlar bilir.10 fps ile 100 fps de oyun oynamakta ki farki.Bu tv de bunu acikca anliyorsunuz.2D izleyeceginiz yayinlarda bariz bir takilma soz konusu.
xxLW 650s-570S serisi : Diger 4500 ve 5500 den tek farki icinde uydu alicisi bulundurmasi.ikisi arasinda hic bir goruntu farki yok.2d + 3d tamamen ayni.
lg tv ler genel olarak oyunlarda cok iyi sonuclar vermemektedir pc monitoru olarak kullananlar mevcut fakat ayni kisilerin oyunlarda ki gecikme sikayetlerini iceren mesajlarini kendi konularinda da okuyabilirsiniz..
Not : Lg tv leri dts haric butun codecleri destekliyor.ancak bugun cogu filmin dts destekledigini varsayarsak 100 liralik oynatici isinizi fazlasiyla gorecektir.

Sony :

xxNX720 serisi : ex serisinin onunde cam olani.yurt disi forumlarinda sadece 5"buyuk oldugundan hx920 yerine tercih edenler dolu.2d goruntu kalitesi sony tv lerde tartisilmaz.3d ise sg kullaniyor ve ne yazik ki cok az da olsa titrme mevcut goruntulerde.
xxHX820 serisi : hx720 nin onunde cam olani.2d de kusursuz bir tv yine.3d ise 240 hz oldugundan cok iyi ancak sg gozluk kullaniliyor.
xxHX920 serisi : su an turkiye de paranin alabilecegi en iyi tv.(7500 tl civarina satiliyor)


sony tv ler zaten kendi konsolunu yapan ve ona gore optimize eden bir firma olarak oyunlar icin de rahatlikla alabilirsiniz.

Sony nin genel sikintisi tv leri hic birsey dogru duzgun desteklemiyor kesinlikle bi oynatici sart.
Philips :

xxpfl7xxx:Fpr gozluk kullanilan model.2d goruntu kalitesi ortanin ustunde iyi.3d de ise fpr kullanildigindan lg ile ayni ozelliklere sahip.
xxpfl9xxx:sg gozluk kullaniliyor ve full led bir tv.2d goruntu kalitesi guzel.3d ise benim izlenimim titreme mevcut.
oyunlarda philips tv ler cok cok az latency degerleriyle hic lag problemi olmadan oyun zevki yasatmaktadir.

film izlemek icin extra oynaticiya ihtiyaciniz var bu tv de de.alt yazilari desteklemiyor dts desteklemiyor.

Panasonic :

vt30 serisi : paranin alabilecegi en iyi plasma tv.paraniz varsa ve dogal renkler + kusursuz bir tv istiyorsaniz bu tv yi almalisiniz.sg gozluk kullaniyor.

fiyat araliklarina gore kendi tavsiyelerim:

1000-2000 arasi : sony 40ex520 / samsung 40d6000 / philips 40pfl6606-40pfl8605
2000-3000 arasi : 46-47 philips 7000-9000 serisi / sony 40nx720
3000-4000 arasi : samsung 46d7000-8000 / sony 46nx720 / sony 46hx720
4000-5000 arasi : sony 46hx820 / 55d8000
5000-6000 arasi : panasonic vt30(55) / sony nx 720(55) / 46hx920
6000-7500 arasi : sony 55hx920

onemli not: bu tv ler bana gore bu fiyat araliginda alinabilecek tek tv lerdir.son karari bu tv leri canli olarak izleyip kendi goz zevkinize gore vermeniz dogru olacaktir.

genel bazi sorulara verecegim cevaplar :

3d benim icin cok cok onemli 2d yayin hic izlemem.
-Bence tv almayin.3d zaten izleyeceginiz seyler sinirli.2012 icinde play station 4 cikmasi planlaniyor.ve bu konsol 3d ye yogunlasmis durumda.cogu konsolunda yenisi geliyor.wii U vs..Bu yeni konsollarla beraber bence 3d cok daha oturmus olacaktir ve tv seceneginiz boylelikle daha cok netlesecektir.
onemli bir bilgi..foruma bakiyorum insanlar 40" tv alip 3d yayin izlemek istedigini soyluyor.Arkadaslar 3d yayin icin minimum olcu 46"tir.gercekten 3d ozelligini gormek istiyorsaniz bana gore 55 in altini almayin.


hem 3d hem 2d benim icin cok onemli.ancak genelde 2d yayin izliyorum.
-Paraniz varsa sony hx 820/920 yoksa philips 7xxx serisi isinizi fazlasiyla gorecektir.

2d yayin benim icin onemli ama dogalliktan yanayim.
-panasonic vt30 bu konuda ki tek lider.ANCAK bu tv yi alirken aklinizda tutmaniz gerekenler.
plasma pc monitoru olarak kullanilmaz.ekranin sabit kalmasi sonucu istenmeyen durumlar soz konusu olabilir.

Hangi konuyu okumaya kalksam konu donuyor dolasiyor fpr sg savasina donuyor bu yuzden kafam karisti.
-Konunun basinda da yazdim.lg nin fpr haric bir artisi yok.gercekten yok.gidin canli olarak izleyin.2 sene once ki bir tv bile 2011 lg den daha iyi 2d yayin veriyor.

tv yi izleme mesafem cok az hangi tv yi almaliyim?
-alabileceginiz/paranizin yettigi en buyuk tv yi alin.Bugun yurt disinda insanlar 10 feet ( 10 ayak uzunlugu )mesafeden 60" tv ler aliyor.yukarida da yazdim.sadece 55"+ boyutu daha piyasaya surulmedigi icin 55hx920 yerine insanlar 60nx720 aliyor.Benim izleme mesafem 14feet ve alacagim tv minimum 55" olacaktir.Insallah yasarsak gorecegiz 2-3 sene sonra hd yayinlar standart oldugunda keski daha buyugunu alsaydim diye herkes dert yanicak.Mesafeniz ne kadar kisa olursa olsun alabileceginiz maksimum boyutta ki tv yi alin.Saticilarin dedigi 3 metre icin 40 " oneriyoruz vs laflarina kanmayin.Dusunun ki bugun dunyanin en iyi paneli elite tv de bile sadece 60 ve 70" lik modelleri mevcut..

alacagim tv codecleri desteklemiyor.
-100-150 tl civarina alacaginiz philips HMP3000-HMP5000 oynatici butun islerinizi fazlasiyla gorecektir.
-.sahsen ben vatan %25 indirim gunundeyken philips hmp5000 aldim.ve mukemmel sekilde blueray isolarindan tutun mkv ye onlarca farkli codeci ve ses formatlarini sorunsuz izliyorum,kablosuz olarak bilgisayarimda ki butun klasorlere ulasabiliyorum ve pc deki goruntuyu kablosuz olarak tv ye aktarabiliyorum.yani misal 150 tl ye samsungun codec desteginden onlarca fazlasini bu alet ile yapabilirsiniz.
TV SECIMINDE TV NIN CODEC DESTEGI SECIMINIZE ETKEN OLMASIN!
100 tl verip bir oynatici almak mi yoksa 100 tl yuzunden daha kotu goruntu veren ama tum codecleri destekleyen bir tv almak mi ?karar sizin.


100 hz yerine 200 hz gercekten gerekli mi ?
-cok kisa cevap verecegim.insan gozu 60 hz den fazlasini ayirt edemez.bugun 600 hz 800 hz denilen tvlerin panel hizi 100 hz oluyor ve yazilimla o yuksek hizlara cikiyor..onemli olan tv nin gercekten kac hz oldugu.Hz nin asil onemli oldugu nokta 3D yayinlardir.Bi tv ne kadar cok kare gosterirse ekranda ki titreme o kadar az olur.bu yuzden gercek 3d yayin isteyen kisiler 200+hz tv lere yonelmelidir.
Bugun 100 hz olupta icinde gercekten guzel bir goruntu islemcisi olan bir tv 800 hz olan bir tv den cok daha guzel yayin verebilmektedir.Bu yuzden tv alicak olanlar 100 hz + goruntu islemcisine bakarak secim yapabilir.
Kisaca ornek vermek gerekirse sony nx720 serisi 120 hz dir istediginiz 600 hz 800 hz samsung veya lg tv nin yanina koyun o tv yi ve arada ki farki gozlerinizle anlayin.
2013-2014-2015 sony tvlerde bütün medyaları oynatır mkv dahil
 

sinbas

0
Üye
8 Ara 2011
139
1
18
65
TüRKİYE CUMHURİYETİ
www.next.web.tr
Benim önerim Philips olacak ve 4K özelliği mutlaka olmalı 4k yayın yok diyenleri duyar gibiyim haklısınız ancak normal yayınlarda bile süper başarı sağlıyor görüntü fevkaledenin fevkinde diyebilirim. Ayrıca şu an 4K yok 3-4 yıl sonra gündeme gelirse tekrar televizyon derdine düşmemek için özellikle 4 K aldım. birde arşivimdeki filmleri daha net izleme imkanı buldum.
Büyüklük konusuna gelince şu an benim izlediğim mesafe 3,5-4 mt arası ve 55 inç (139 cm) 1000 hz 6 çekirdekli kesinlikle rahatsız edici bir durum yok. zaten tv yüksekliğinin üç katı mesafeden izlenebiliyormuş 3d yayınlar.
3 D özelliği dersen süper.
2 TB lik harici diskimi bağlıyorum okuyamama sorunu yok.
daha ne yok ki!
konuşarak kumanda ediyorsunuz yazma sorunu yok. bas düğmeye domates üretimi yaz domates üretimi ile ilgili tüm videoları önüne seriyor. Mustafa Sağyaşar Mozart vs yaz hepsi emrine amade... :)
aldığım model;
http://www.philips.com.tr/c-p/55PUS...lligine-sahip-ultra-ince-4k-uhd-tv/ozellikler
55PUS8809_12-IMS-tr_TR
 
Son düzenleme:

emirtalha

0
Üye
22 Nis 2013
199
0
16
Sinbas usta iyi hosta bu bizi kat kat asar fiyati en az 5 senedaha beklemek lazim boyle birsey almak icin
 

hasan55

0
Üye
5 Şub 2015
491
95
28
Arkadaşlar çanak antenime hangi LNB yi önerirsiniz. piyasada çok değişik LNB ler var ASTRA uydusunda kullanacağım. sinyal gücünün güçlü olması lazım. Yardımlarınızı bekliyorum.
 

hasan55

0
Üye
5 Şub 2015
491
95
28
Arkadaşım verdiğin bilgiler için teşekkürler. internette next lnb leri biraz gezindim onlarda aralarında çeşitli 4 lü lnb almak istiyorum sizin oneriniz ne olur.
 
Üst