Merhaba Next.web.tr Misafiri! Forum Sitemize Hoşgeldin.

Sitemize üye olarak ayrıcalıklarımızdan yararlanabilirsiniz.

or Kayıt ol

İOS Apple Hakkında son gelişen haberler

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Apple Destek Resmen Türkiye'de
Apple kullanıcılarına destek vermek amacıyla destek uygulamasını pek çok farklı ülkede kullanıma sunarken artık uygulamanın Türkiye'de de kullanılabileceği belirtildi.

Apple kullanıcılarının ihtiyaç duyduğu desteği hızlı bir şekilde sunabilmek adına Apple Destek adını verdiği uygulamayı resmen kullanıcılara sundu. Uygulama mağazası üzerinden indirilecek uygulama sayesinde artık Türkiye'den de destek alınabilecek.

Hızlı Destek Verilecek

Cihazlarda yaşanacak sistem sorunlarında ya da diğer problemlerde ilk olarak Apple destek üzerinden bilgi alabilecek kişiler sunulacak çözüm önerileri ile cihazlardaki sorunu giderme şansına sahip olacak. Apple Destek ekibi ile görüşme yapmanın en kolay yolu olan Apple Destek uygulaması cihazlarda yaşanan sorunların giderilememesi halinde uygun bir tarihe randevu vererek kişilerin servislerden destek almasını sağlayacak.

Uygulama Hazır

97.1 megabayt büyüklüğündeki uygulamanın App Store üzerinden indirilmesinin ardından kullanıcıların ilk olarak kayıt yaparak cihazını tanıtması gerekirken bu ilk işlemlerin yapılmasının ardından servis kullanılabilir duruma gelecek. Böylece yaşanacak en küçük sorunda dahi kişilerin kolay bir şekilde sistemden destek alabilmek adına çevrimiçi bir şekilde giriş yapması ve müşteri temsilcileri ile görüşmesi mümküN olacak.

Görüşme başladıktan sonra ise personeller tarafından yapılacak yönlendirmeler sayesinde kişiler yaşanan sorunun giderilmesi adına gerekli işlemleri telefonlarından ya da diğer teknolojik cihazlarından yapabilecek. Uygulamanın ücretsiz olması ve Türkiye'de de destek vermesi Türkiye'deki Apple kullanıcılar için oldukça önemli bir fırsat yaratıyor.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Haftanın Ücretsiz iOS Uygulaması: Drop Flip
Drop Flip haftanın ücretsiz iOS uygulaması olarak tanıtıldı. İşte oyun ile ilgili detaylar.

Topun yönlendirilmesi ile bölümlerin aşılmasını amaçlayan özel bulmaca oyunu olan Drop Flip iOS’ta bu hafta ücretsiz olarak indirime girdi. 100 farklı seviyeden oluşan oyunda görevinizi tamamlamaya çalışırken, keyifli ses efektle ve müzik eşliğinde de oyun oldukça başarılı bir hale getirilmiş durumda.

Ücretsiz Seçenek 1 Hafta!

Oyun iOS'da önümüzdeki hafta için ücretsiz olacak. Ayrıca Android kullananlar için Google Play Store'da ücretsiz olarak sunulacağı da yeni açıklama ile duyuruldu. Android sürümünde uygulama içi satın alma özellikleri var. Bu yüzden tamamen ücretsiz bir oyundan söz etmek mümkün değil.

Son 1 Hafta!

Bulmacayı ücretsiz olarak almak için yalnızca bir hafta kaldı. Bu nedenle iOS cihazınıza yüklemek istiyorsanız biraz acele etmeniz gerekebilir.

Drop Flip, ilginç bir fizik bilgisi de gerektiriyor. Bir kovaya bir top atmak ne kadar zor olabilir? Drop Flip ile birlikte zorlu bölümlerde bu iş oldukça zorlaştırıyor. Bölümdeki şekilleri ve engelleri hareket ettirerek topu hedefe ulaştırın. İşte Drop Flip için bunları yapmanız yeterli.

Drop Flip Oyun Özellikleri Neler?

Değişen 100'den fazla seviye

Renkli, minimalist görsellerle desteklenen oyun

Ses efektleri ve eğlenceli müzik

Oyun Merkezine bağlı olarak başarılar eklentileri

iCloud gibi bulut sunucular aracılığıyla cihazlar arasında oyun senkronizasyonu
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Cyanogen tarafından özellikle CyanogenMod kullananlar için kötü haber gelmişti ancak şimdi de iyi bir gelişme var. CyanogenMod için emek veren ekip, yepyeni bir açık kaynaklı projeyle geri dönüyor!
CyanogenMod’a elveda Lineage OS’ye merhaba!

CyanogenMod ekibinde yer alan geliştiriciler, tasarımcılar ve diğer çalışanlar LineageOS adındaki yepyeni açık kaynaklı projeyi duyurdular. Böylece, GitHub’ta CyanogenMod dosyalarıyla dolu olan veri havuzunun gizemi de ortaya çıkmış oldu.
Github’ta adı geçen veri havuzu artık Lineage Android Distibution (Lineage Android Dağıtımı) olarak anılıyor ve CyanogenMod’un devamı niteliğindeki açık kaynak projesinin başlangıcı olacağının altı çiziliyor.





Cyanogen ve buna bağlı CyanogenMod ile ilgili bir Karmaşa olmaması için bundan böyle LineageOS çatısı altında çalışmalarını sürdürecek olan topluluk, gerçekleştirdiklerinin markanın ismini değiştirmekten çok daha fazlası olduğunu ve CyanogenMod için kökleşmiş topluluk çabalarının profesyonel kalite ve güvenilirlikle sürdürüleceğini ifade etmekte.
Özetlersek, Cyanogen ve CyanogenMod sahneden çekilse de CyanogenMod ruhu, LineageOS adı altında devam edecek. Şu an için her şeyin başlında olan LineageOS’nin henüz websitesi ve sosyal medya hesapları hazırlık şamasında. Öte yandan LineageOS projesini önümüzdeki süreçte çok daha sık duyabiliriz.
LineageOS için Github veri havuzuna erişmek
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Apple'ın iPad tableti çok farklı amaçlarla da kullanılabiliyor

Apple'ın iPad tableti ABD'de bir restoranda tabak olarak kullanılıyor


Apple, akıllı telefon pazarı yanı sıra tablet pazarında da mücadele eden en önemli firmalardan birisi ve her sene yeni iPad tablet modellerini pazara sunuyor. İlk olarak 2010'da firma iPad modelini pazara sunmuştu ve bu tablet sonrasında da sayısız firmadan tabletler pazara sunulmuştu.


Apple, büyük ihtimalle bu sene Mart ayında yeni iPad tablet modellerini gün yüzüne çıkartacak. İddialara göre 9.7" büyüklüğünde ekran içeren iPad modelinin yanı sıra 12.9" ekran içeren bir başka iPad modeli de gün yüzüne çıkacak. Ayrıca Apple'ın 10.5" ekrana sahip yeni bir başka tablet modelini daha Mart ayında duyuracağı ifade ediliyor.
iPad tablet modelleri, dünya genelinde milyonlarca kişi tarafından kullanılırken, oyun oynamak, film izlemek, internette gezinmek başta olmak üzere farklı işler için kullanılabilmekteler.
Diğer taraftan iPad tabletler farklı amaçlarla da kullanılabilirken, bu amaçlardan birisi de tepsi olarak kullanılması. Amerika Birleşik Devletleri'nde San Fransisco'da bir restoran, yemeklerini iPad tabletler üzerinde müşterilerine sunuyor.
Quince adındaki bu restoranda özel et yemeğini iPad üzerinde yemek oldukça ilginç olabilir. iPad tabletler sadece dekoratif amaçlı olarak gelmezken, ayrıca çalışır durumdalar. iPad tablet modelleri bilindiği üzere suya dayanıklı değil ve bu da cihazların özel bir koruyucu kılıf ile korunduğunu düşünüyoruz.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
AirPods Bulucu App Store'dan Gizemli Şekilde Yok Oldu!
Apple, AirPodsları Eylül ayında tanıtarak geçtiğimiz haftalarda piyasaya sunarken, ilginç gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.
iPhone'daki kulaklık jakını öldürme planlarını resmen uygulamaya başlayan Apple, bu aralar kulaklıklar üzerinde farklı çalışmalar yürütüyor.

Kaybola Riski Fazla!

Küçük görünümlü kablosuz kulaklık setleri ile ilgili asıl endişe, kaybetmenin çok kolay olduğu. Üstelik Apple ekibi bir kulaklığı kaybeden müşteriler için değiştirme ücretinde 70 Dolarlık bir ücret istiyor. Bu bakımdan kulaklığın kaybedilmesi kişilere maddi sorun yaşatabilir.

Finder Uygulaması Neden Kaldırıldı?

Bu sorunların giderilmesi ve kaybolan kulaklığın bulunabilmesi adına “AirPodslar için Finder" uygulaması kullanıma sunulurken, uygulama Apple'dan açıklama yapılmaksızın App Store'dan kaldırıldı.

Uygulama, kullanıcılara kayıp AirPodslarını bulmalarına yardımcı olmak amacıyla oluşturuldu. Bluetooth sinyalini ölçerek ve bir kişiyi kayıp kulaklığa yönlendirmede başarılı olan uygulama bu noktada oldukça ilgi çekti. Bluetooth üzerinden yapılan bu işlemlerde uzak bölgelerde kaybedilen kulaklıklar için destek sağlanamasa da Bluetooth çekim alanı içerisinde bu durum oldukça kolay.

22 Aralık’ta Sisteme Yüklendi

Uygulama 22 Aralık tarihinde incelenmek üzere Apple’a gönderildikten sonra, geliştirici tarafından uygulamanın yayınlandığı resmen duyuruldu. Üstelik yayıncı App Store'daki başvuruyu kutlamak için Reddit üzerinden promosyon kodu yayınladı. Fakat uygulama kalktı.

Apple’ın Gizli Bir Planı Mı Var?

Uygulama, gizemli bir şekilde App Store'dan kayboldu ve Reddit'e göre Apple, insanların kayıp AirPodslarını bulmalarına yardım etme fikrinden pek hoşlanmadı ve bu nedenle bu tip uygulamaların önünü şimdiden kesti.
 

collo1

0
Moderator
11 Ocak 2012
4,998
12,213
113
ALMANYA
Apple'dan Tartışılacak "Finder of AirPods" Kararı!

Apple'ın apar topar AppStore'dan kaldırdığı bu uygulama, büyük tartışmaları da beraberinde getirdi!
appledan-tartisilacak-finder-of-airpods-karari.jpg
Apple Eylül ayında AirPods'u açıklamasıyla birlikte iPhone'un kulaklık girişine veda edeceği de kesinleştirmişti. Bu garip görünümlü kablosuz kulaklıkların en büyük sorunu kaybolmaya yatkın olmaları. iOS geliştirici takımı Deucks, bu durumun farkına vararak "kayıp airpod'ları bulmaya yarayan" bir uygulama yapmaya karar verdi.

Sadece bir kaç günlüğüne yayında kalan "Finder of AirPods" uygulaması, Apple tarafından her hangi bir açıklama yapılmadan App Store'dan kaldırıldı.

Uygulama AirPods'un birini kaybeden kullanıcılara yardım etmek amacıyla geliştirilmişti. Çalışma mantığı oldukça basit; uygulama Blootooth sinyalinin şiddetini ölçerek kayıp kulaklığın yerini tespit ediyor. Doğal olarak sadece kısa mesafeler için kullanılabilecek olan uygulama, ancak ev sınırları içerisinde kaybolmuş olan bir kulaklığı bulmakta kullanışlı, ama eğer kulaklığınızı dışarıda kaybettiyseniz ve nerede olabileceği ile ilgili bir fikriniz yoksa uygulamanın da size bir faydası olmayacaktı.

Uygulama yayına girdikten sonra Apple hayran sitesi MacRumors uygulamayı inceledi ve oldukça yüksek bir not verdi; incelemeyi yapan Mitchel Broussard "Kulaklığını kaybedip 70 dolar daha vermeye korkan kullanıcılar için ideal bir uygulama" dedi.

Ve ardından uygulama App Store'dan kayboldu. Reddit'te açıklama yapan bir geliştiriciye göre, Apple, AirPods'unu kaybeden kullanıcılara yardım etmek istemiyordu: "Evet, biraz önce telefonla görüştüm. Apple, uygulamanın hatalı olduğunu düşünmüyor, ama kullanıcıların kayıp AirPods'larını bulmaları fikrini sevmediklerini ve App Store'a uygun olmadığını söylediler."

Uygulamanın mağazadan kaldırılmasını daha da şüpheli hale getiren başka bir gerçek ise, Deucks'un buna benzer ürünler için benzer kayıp cihaz bulma uygulamaları yapmış olması ve bu uygulamaların hepsinin halen App Store'da hizmet vermeye devam ediyor olması. Finder of Fitbit, Fineder for Xiaomi, Finder for Misfit ve Finder for Jawbone App Store'da indirilebilir durumda. Bu uygulamalar "Finder of AirPods"la aynı Bluetooth sinyalini kullanıyor - bu da demek oluyor ki Apple'ı rahatsız eden problem uygulamanın kendi ürünleri için yapılmış olması.

Gizmodo, bu konuda bir yorum almak için Apple ile bağlantıya geçti ama şirket bir cevap vermedi. Bazı Reddit kullanıcıları Apple'ın kendi kayıp cihaz bulma uygulamasını yapmak için Finder of AirPods'u mağazadan kaldırdığını düşünüyor.
Uygulamayı mağazadan kaldırılmadan önce satın aldıysanız paranızı geri almak için başvurabilirsiniz. Deucks, uygulamanın kodunu açık şekilde Github'da paylaşmayı planlıyor.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Apple, ABD'de Üretime Başlayacak!
ABD'nin seçilmiş başkanı Donald Trump, Apple'dan üretimini ABD'ye kaydırmasını istemişti. Peki Apple ne yapmayı planlıyor?

Trump, seçim kampanyası neredeyse bitane kadar Apple'a üretimini ABD'de yapmasını istemişt. Başkan seçildikten sonra da bu sözünün üzerinde durdu. Sadece Apple değil diğer otomobil, teknoloj şirketlerinin üretimlerini de ABD'ye kaydırmak istiyor. Bunun üzerine hazırlıklar ise başlamış durumda..

Apple'dan şimdiye kadar bu ABD konusu hakkında bir cevap gelmemişti. Öyle ki Apple'ın Hindistan ile anlaştığı yönünde haberlerde ard ardına geldi. Ancak şimdi iPhone'ların taşeron üreticisi Foxconn'un Şubat 2016'da 6,2 milyar dolar ödeyerek satın aldığı Sharp ile ABD'de LCD fabrikası kuracağı bilgisi geldi.

OLED ekranların ABD'de üretilmesi bekleniyor.

Apple'ın 2017 yılında Samsung'tan 100 milyon OLED ekran satın aldıktan sonra yeni bir iPhone modelini satışa sunması bekleniyor. Firmanın bunu rakibinden satın alması yerine taşeron firmadan ürettirmeyi planladığı iddia ediliyor.

Bunun yanısıra Sharp markasıyla ABD'de açılacak ekran fabrikasının ABD'de önemli sayıda yeni iş yapacağı ve Trump'ın bu üretimden memnun olacağı söyleniyor. iPhone cihazların önemli bir bölümü ABD'de üretilmesi bekleniyor. Bununla birlikte şirketin Trump ile arasını bozmak istemediği iddia ediliyor.

Apple üretimi eğer ABD'ye kaydırırsa fiyatlara nasıl yansır?
ABD'de işçilik ücretleri elbette Çin'e göre çok pahalı. Fakat Apple'ın ekranları rakibinden alması yerine Foxconn'un ABD fabrikasından satın alması daha düşük bir maliyete varacağı için fiyatların hemen hemen aynı seviyede kalabileceği de beklenilenler arasında..

Peki sizce ABD'de Apple'ın üretim yapması fiyatlara nasıl yansır?
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
iOS 10.3'e tiyatro modu gelmedi!
iOS 10.3 ile gelmesi beklenilen karanlık mod yani tiyatro modu betada görünmedi. Peki iOS 10.3'te bu özellik yer almayacak mı?
iOS 10 3 e tiyatro modu gelmedi
iOS 10.2.1'in testleri devam ediyor. Apple ile ilgili yakından ilgilenen Sonny Dickson'a göre tiyatrı modu 10 Ocak'ta gelecekti. Bu iPhone, iPad kullanıcılarını bir hayli heyecanlandırmıştı. Bende dahil.

Tiyatro Modu'nun yer alacak olması beni mutlu etmişti. iOS 10 ile gelmesi beklenen karanlık mod olduğu düşünülmüştü. Ancak beta sürümlerinde Apple, cephesinde herhangi bir süpriz olmadı. Bekleyenler benim gibi hayal kırıklığına uğradı.

Peki tiyatro modu ne zaman gelecek?
Apple'ın açıklamasına göre Apple Watch'da tiyatro modu yer alacak. Kullanıcıların uyanık kalma işlevini devre dışı bırakmasını sağlayacak olup ayrıca cihazlarını hızla susturmasını sağlayacak. Tiyatro modunun sinemada telefonu sessize almak için uğraşmamak adına kullanabileceğimizi de düşünmüştüm ancak böyle bir yenilik ile ilgili birşey yok. Ayrıca tiyatro modunun sinema ortamında iPhone'u kullanılabilmek amacıyla Kontrol Merkezi'nde eklenecek popcorn simgesiyle geleceği söylentilerle birlikte kullanıcıları heyecanlandırdı.

Apple Watch'a yanlışlıkla uyandırma özelliğini etkinleştirdiğiniz zaman ekran aydınlatıldığında sinema yada tiyatro esnasında sinir bozucu olabiliyordu. Apple Watch'ın ekran ışığı bile ince düşünenler için karanlık bir ortamda rahatsızlık verici olabilir.

Peki iOS'a gelecek mi?
Tiyatro Modu hakkında konuşmak için biraz ümitsizim. Şimdilik sadece watchOS sürümüne gelebileceğini söylemek mümkün. iOS cihazlara gelip gelmeyeceği hakkında elle tutulur birşey yok. Bu bağlamda Apple'dan ümidimizi kesebiliriz. Ancak bir süpriz olur mu o da küçük bir ihtimal olarak kalsın..
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Apple’ın en çok kullanılan işletim sistemi mobil işletim sistemi olan iOS işletim sistemi olarak biliniyor. Sadece Apple’ın ürünleri ve yazılımları içerisinde değil bunun dışında dünya genelinde de en çok kullanılan işletim sistemlerinden de biri olduğunu söylemek gerekiyor.
Haliyle iOS işletim sisteminde kullanılan uygulamalar, Apple’ın sunduğu yazılımlar gibi birçok özellikte iOS’un popülerliği ile beraber ön plana çıkabiliyor. Bu noktada Apple’ın en çok öne çıkardığı uygulamaları arasında ise ilk sırada Safari tarayıcılar geliyor. Mozilla, Google ve Opera gibi dev internet tarayıcılarına rakip olarak çıkan ve Apple’a özgü olan Safari tarayıcı markanın bir hayli öne çıkan uygulamalarından biri halline geldi.

Google Yarışta Öne Geçmeye Çalışıyor

Tabi Apple’ın dev kullanıcı kitlesini düşünecek olursak diğer tarayıcılar Safari yerine kendi tarayıcılarının kullanılması için birçok yeni adım atıyor. Bunlardan birisi de Google. Apple cihazlarında hatırı sayılır bir derece de kullanım oranına sahip olsa da daha fazlasını isteyen Google’ın bu konuda yeni adımlar atmaya başladığı da ortaya çıktı. Firma tarafından atılan ilk adım ise tarayıcının geliştirici sürümü üzerine oldu.


Google yaptığı açıklamada tarayıcının iOS sürümü için artık açık kaynak kodlu bir kullanıma gideceğini belirtti. iOS sürümü açık kaynak kodlu olacak olan tarayıcıya bu sayede Apple geliştiricileri de birçok yenilik ekleyebilecek.

Google iOS Sürümü Nasıl Değişir?

Google’ın iOS sürümünün açık kayak olarak kullanılması ise tarayıcının sistemini de tamamen değiştirecek. Şöyle ki artık iOS uygulama geliştiricileri Google tarayıcıların iOS sürümü için çok daha fazla geliştirme yapabilecek. Yeni eklentiler, yeni düzenlemeler, belki performans artışları için yeni sistemler gibi liste uzayı gidiyor.

Genel olarak böyle bir desteği verilmesi durumunda Google’ın Safari tarayıcısı ile girdiği yarışta da epey bir güç kazanmasını sağlayacağı düşünülen yeni sistem için kullanım detayları nasıl olacak. Ne gibi değişiklikler bekleniyor ve Google’ın bundan sonra atacağı adımlar neler olacak? Hepsi merakla beklenmekte. Fakat kesin olan bir şey var ki birçok firma Apple’ın popülerliğinden yararlanmak istiyor ve bu konu hakkında yeni çalışmalar yapıyor.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Apple iOS’in içerisine koymuş olduğu iCihaz’ımı Bul özelliği ile(Bu isim cihaza göre değişir. Örneğin iPhone’da iPhone’umu Bul) cihazlarımızın çalınması, kaybolması ve buna benzer durumlarda bize yardımcı olmuştu. Bu özellik bazen şifresini unutan , 2. el cihaz alıp etkinleştirme kilidi ile karşı karşıya kalan kullanıcılar için tam bir eziyet olmuştu.

Apple bu eziyetlere karşı kullanıcıların mağdur olmaması için iCloud sayfasına etkinleştirme kilidi kontrolunun yapılabilmesi için link ekledi. Bu link üzerinden kullanıcılar IMEI numarasını girdikleri takdirde iCihazların etkinleştirme kilidi ile ilgili bilgi alabiliyorlardı. iCloud.com’a girdiğimizde bu linki maalesef göremiyoruz.




Ayrıca sayfaya URL olarak ulaşmak istediğimizde ise “iCloud bu sayfayı bulamıyor” yazısıyla karşılaşıyoruz.

Apple’ın bu sayfayı geçici olarak mı yoksa kalıcı olarak mı kaldırdı bilinmiyor . Görünen o ki Apple bunu kalıcı olarak iCloud.com üzerinden kaldırmış. Umarız Apple bu sayfayı tekrar devreye sokar.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Microsoft, iOS için Outlook uygulamasının ikinci yaşını kutlarken, son güncellemesiyle oldukça işlevsel bir özelliği kullanıcılarına sunmuş durumda. Outlook e-posta uygulamasında bundan böyle ilk kez kullanıcılar, aynen masaüstü sürümünde olduğu gibi eklentileri kullanabilecekler.

iOS için Microsoft Outlook artık eklenti desteği sunuyor

iOS için Outlook, artık sevdiğiniz uygulamaları doğrudan gelen kutunuzda kullanmanızı sağlıyor. Outlook’taki eklentiler sayesinde, e-postalarınızı Trello kartlarına dönüştürebilecek, konuşmaları Evernote’a kaydedebilecek, iletileri saniyeler içinde başka dile çevirebilecek ve çok daha fazlasını gerçekleştirebileceksiniz.
Microsoft, ideal bir gelen kutusunun en önemli özelliğinin bağlantıları olduğunun altını çiziyor. Şirket farklı ihtiyaçları karşılayacak eklentilerle çeşitliliğini artırmayı hedefliyor. Sunulan ilk eklentiler arasındaysa Dynamics 365, Translator, Nimble, Trello, Evernote, Smartsheet ve GIPHY yer alıyor.




Eklenti listesini incelemek ve etkinleştirmek içinse uygulamanın Ayarlar > Eklentiler seçeneğine gitmeniz gerekiyor. Bu arada Microsoft, şu anda Office 365’te kullanılabilen bu özelliğin, Outlook.com için aşamalı olarak sunulacağını belirtiyor.
Microsoft, geliştiricilerin iOS için ekstra uygulamalar oluşturmasına olanak sağlıyor. Bunun için yönergeler ise office dev center’dan edinilebilecek. Microsoft’un, Android için Outlook uygulamasına eklentiler özelliğinin çok yakında geleceğini ifade ettiğini de belirtelim.

--------------------

Yaklaşık 2 hafta önce yayınlanan İOS 10.2 Yalu jailbreak, untethered olmayan henüz beta bir yöntem. Fakat başka seçenek olmadığı için jailbreak bekleyen bir çok kullanıcı bu yöntemle cihazlarını jailbreak yaptı.
Güncellemelerle stabil hale gelen yöntem ile jailbreakin özgürlüğüne kavuşan kullanıcılar için YouTube kanalı EverythingApplePro en iyi 20 tweaki bir araya getirdiği bir video yayınladı. Videoda yer alan tweaklerin işlevlerini kısaca açıkladık.
Not: Bu tweak listesi genel kullanıcı düşünülerek hazırlanmıştır. Kişilerin kullanım alışkanlıklarına göre daha iyi olduğunu düşündükleri farklı tweakler olabilir.

İOS 10.2 en iyi tweakler



Horseshoe: iOS 10 ile birlikte müzik, Homekit gibi sekmelere ayrılan kontrol merkezindeki bütün fonksiyonları tek sekmede veriyor.

Noctis: iOS 10'a beklenen karanlık modu kısmi de olsa getiriyor.(kontrol merkezi, bildirimler vs)

Platters: Kontrol merkezine arka planda çalışan uygulamaların ve favori uygulamaların olduğu iki yeni sekme ekler.

FlipControlCenter: Kontrol merkezine 3G de dahil bir çok kısayol eklemenizi sağlar.

WormHole: Kontrol merkezindeki simgelere basılı tuttuğunuzda ilgili ayarları açar.

Aeternum hives: iPhone'a Apple Watch arayüzünü getirir.

Darkmessages: Mesajlar uygulamasına koyu tema ekler.

TapticKeys: Klavyeye dokunduğunuzda taptic geri bildirim sağlar. iPhone 6s/Plus ve iPhone 7/Plus modellerinde çalışır.

Boxy3: Ana ekran uygulamalarını istediğiniz gibi yerleştirmenizi sağlar.

Sleek'n'bouncy10: Ana ekrana çeşitli animasyonlar ekler.

Anemone: iOS cihazınıza tema yüklemenizi sağlar.

App Admin: AppStore'dan uygulamaların eski versiyonlarını indirmenizi sağlar.

iCleaner: Dosya temizliği yaparak sistemde yer açmanızı sağlar.

Rocket for instagram: İnstagram'daki resim ve videoları kaybetme de dahil bir çok ekstra özelliği instagram uygulamasına ekler.

Speedy: Uygulamalara hızlı giriş ve çıkış yapmanızı sağlar.

Lithium ion: Batarya simgesini değiştirmeye yarar.

Zeppelin: Operatör logosunu veya ismini değiştirmenizi sağlar. Futbol takımları, Türk bayrağı, Atatürk resmi vb logo olarak kullanılabilir.

Grasshopper: Resim içinde resim özelliğini yani aynı anda iki farklı uygulama kullanabilme özelliğini iPhone'a getirir.

Sleipnizer: Safari'yi özelleştirmenizi sağlar.

Peek-a-boo: iPhone 6s'ten önceki cihazlara Peek and Pop özelliğini getirir.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
iOS 10’un pek çok farklı sürümü için Jailbreak kullanılabilir ama Cydia’da herhangi bir tweak satın almak mümkün değildi. Bu genellikle, Jailbreak’in yeni olması ile alakalı bir durum. Uyumsuz tweaklerin satın alınması durumunda sorunların yaşanabilir ve bu şekilde önlem alınıyor diyebiliriz.
Neyse ki, artık Cydia 1.1.28 sürümü kullanılabilir durumda ve bugün itibariyle tweak satın almak mümkün. Yani artık herhangi bir kısıtlama olmadan Cydia üzerinden favori tweaklerinizi satın alabilirsiniz.
Tüm bunlara ek olarak, Cydia bu sürümü ile tam olarak iOS 10 desteğini de almış durumda. Cydia’nızı güncellemek isterseniz Değişiklikler sekmesine giderek, yayınlanan bu güncellemeyi bulabilirsiniz. Eğer ki iOS 10 sürümüne geçiş yapmadıysanız sorunlarla karşılaşmamanız için satın alımların devre dışı olması muhtemel.
Biz, iOS 10 Jailbreak kullanıcılarının bu Cydia sürümüne güncelleme yapmalarını öneriyoruz.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
iOS 10.3‘ün, iPhone ve iPad’lere Karanlık Mod (Dark Mode) özelliğini getireceği yönünde söylentiler vardı ancak maalesef bu gerçekleşmedi. Aslında bu Karanlık Mod iddialarının popüler Jailbreak tweaki olan Eclipse’den esinlenilerek ortaya atıldığı anlaşılıyor.
Ne yazık ki, Eclipse henüz iOS 10’u desteklemiyor ancak Eclipse’in küçük bir bölümünü iOS 10’a bağlayan yeni bir tweak var. DarkMessages olarak adlandırılan bu Jailbreak tweaki, karanlık modu iOS 10 Mesajlar uygulamasına getiriyor.
Tweak, Mesajlar uygulamasının tüm arayüzünü gri koyu tonlara dönüştürüyor ve geceleri Mesajlar uygulamasını kullanırken gözü alan o beyaz tonu azaltmış oluyor. Kişisel olarak, bu görünümü varsayılan arayüze göre daha çok sevmeye başladım.
Tweak, arayüzü, gezinti çubuğunu, metin alanını, mesaj balonlarını ve şaşırtıcı bir şekilde klavyeyi de içerecek şekilde Mesajlar uygulamasının neredeyse her öğesini siyah tonlara bürüyor.
DarkMessages’i yüklediğinizde varsayılan olarak etkinleşecektir. Bir noktada hafif temaya dönmek istediğinizi düşünüyorsanız, tweak ayarlarındaki tercihler bölmesinden bu özelliği devre dışı bırakabilirsiniz.
DarkMessages, reklamı yapılan şekliyle mükemmel bir şekilde çalışır ve denemeye değiyor. Tweaki Cydia’nın BigBoss Repo’su aracılığıyla ücretsiz olarak indirebilirsin.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Apple ürünleriyle ile ilgili bazenleri bir takım sorunlar yaşarız. Bu sorunlarla özellikle acil bir işlem gerçekleştirirken karşılaşırsak iyice can sıkıcı, dayanılmaz bir duruma gelir. Peki günlük yaşamda karşılaştığımız bu sorunların tamamı iOS ile mi alakalı ?


Orijinal boyotunu görüntülemek için buraya tıklayın 800x450px.


Apple 23 Ocak 2017 ‘de iOS 10.2.1 ‘i iOS cihazları için yayınladı.Bu güncelleme ile hata düzeltmeleri,performans iyileştirmeleri yapıldı ve güvenlik zaafiyetleri giderildi.
Yeni Yazılım İle Yaşanan Bir Takım Sıkıntılar

Bir çok kullanıcı bu güncellemenin cihazlarının performansını düşürdüğünü, batarya süresi ile ilgili düşüş yaşadığını, ani kapanmalar gibi pek çok sıkıntı yaşadığını dile getirdi. Peki işin görünen yüzü böyle mi ?
App Store Uygulamaları

2 sene önce Apple Store ile ilgili virüs sıkıntısı yaşandı. Bu virüs sıkıntısı ise bir takım Çinli geliştirici Xcode kırmayı başararak App Store’a popüler olan uygulamaları yüklediler. Bu sayede pek çok kullanıcı bu yüklenen virüslü popüler uygulamaları indirerek cihazlarına virüs bulaştırmış oldular. Buna karşı Pangu ekibi ise bir yazılım çıkartarak bunun tespitini kullanıcılar için kolaylaştırdılar. Peki Apple güvenli ise bu uygulamalar nasıl iOS’e müdahale edebildi ?
Kütüphaneler

Çinli geliştiriciler uygulamların içerine enjekte ettikleri kütüphane yardımıyla bunu gerçekleştirdiler. Bu kütüphane yardımı ile cihazınızla ilgili bir takım veriyi sunucularına depoladılar.
Yaşadığınız Sıkıntılara Herhangi Bir Uygulama Sebep Olabilir.

Pangu Jailbreak ekibi Jailbreak uygulamasını App Store ‘da yayınlamayı başarmıştı. Yani bu demek oluyor ki bazı durumlarda bir takım şeyler Apple’ın gözünden kaçabiliyor. Bu yüzden bilmediğiniz uygulamaları cihazlarınıza indirmeyin. Cihazınız ısınıyorsa ve donmalar kasmalar yaşıyorsanız bunun nedeni iOS değil indirdiğiniz bir uygulama da neden olabilir.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Apple’ın en çok kullanılan işletim sistemi olan iOS, iPhone kullanımının zirve yapması ile beraber sürekli olarak işletim sistemi kullanımı da artıyor. iOS işletim sisteminin kullanımının bu denli artış göstermesi ise en çok geliştiricilerin uygulamaya gösterdikleri ilgiyi arttırmaya başladı.
Yeni işletim sistemi için sürekli olarak uygulamalar yayınlanırken bu uygulamalar içerisinde bazen can sıkıcı sorunlarla da karşılaşabiliyorsunuz. Bu noktada geçtiğimiz günlerde birçok uygulamada da güvenlik sorunları yaşandığı ortaya çıktı. Uygulamalarda yaşanan bu sorunların neler olduğu konusunda da belli başlı bilgiler verilmeye başlandı.
76 Uygulama Etkilendi

Söz konusu güvenlik açığı hakkında yapılan açıklamada geliştiricilerin uygulamalar içerisinde güvenliği sağlamak için oluşturmaları gereken TLS sertifika güvenliğinin doğru bir şekilde sağlanmadığı da belirtildi.
Yapılan açıklama ayrıca yaşanan bu sorunun sunucu ile istemci arasındaki veri denetiminde sorunlar oluşturabileceğini ve akıllı telefonlar içinde bu durumun oldukça tehlikeli olabileceği de belirtildi. TLS sertifikasında yaşanan sorun için ne yazık ki Apple tarafından da atılacak bir adım olmadığını belirtelim.

Yani hatanın sorumluluğu Apple üzerinde olmadığı gibi yaşanan güvenlik sorunu doğrudan da Apple’ın müdahale edebileceği bir sorun değil. Bunun için geliştiricilerin hata düzenlemeleri yapmaları gerekiyor ki zaten Apple bunun içinde geliştiricileri hata düzenlemeleri yapmaları konusunda uyardı. Toplamda ise 76 adet uygulamanın bu gibi bir sorun ile karşı karşıya olduğu açıklandı.
Apple Uygulamaları Kaldıracak Mı?

Tüm bunlarla beraber Apple’ın söz konusu uygulamaları kaldırıp kaldırmayacağı da merak konusu oldu. İlk uyarılardan sonra hataları düzeltmeyen geliştiricilerin uygulamalarının kesin olarak kaldırılacağı belirtiliyor. Fakat bunun için Apple henüz nasıl bir yol izleyeceğini de belirtmiş değil. Ayrıca sorun yaşanan uygulamalarda ne gibi bir düzenleme yapılacağı da henüz netlik kazanmış değil. Güvenlik güncelleştirmeleri ile uygulama içerisinde bu sorunun çözülebileceği düşünülüyor. Kaldı ki zaten Apple’ın yaşadığı sorunlarda da benzer düzenleme yöntemleri uygulanmakta. Söz konusu uygulamalar içerisinde ise Snapchat için geliştirilen uygulamalar ise ilk sıralarda güvenlik açığı konusunda.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Jailbreak severleri hasrete boğan Appsync sonund geliyor.
Apple’ın kısıtlı olan diğer her şeyi gibi uygulama kurma olayında da bir kısıtlama olduğundan android telefonlardaki gibi apk kurma mantığı yok.
Jailbreak ile bu işlemi sağlayan tweak, iOS 10 da bootloop sorununa neden oluyordu. Appsync yükleyenler cihazlarındaki jailbreak’ı kaybetmek zorunda kalıyorlardı.
Appsync geliştiricisi çok yakında 10.2 uyumlu sürümün Cydia’da bulunabileceğini açıkladı.

Apk indirip kurma olayı bir hırsızlık olarak sayılabildildiğinden, iOS de ücretli uygulamaların iPA’larını indirmekte iyi görünmeyebilir. Appsync bu olaya izin verdiğinden onu seviyor yada nefret ediyor olabilirsiniz.
Ancak gerçek şu ki Appsync jailbreak’ın bir parçası haline geldi.

--------------------

Apple’ın işletim sistemi güncellemeleri hızlı bir şekilde yayınlanmaya devam ediyor. Çok kısa aralıklarla yeni işletim sistemi güncellemeleri yayınlayan Apple’ın genelde test aşaması yani beta sürümleri şeklinde olan bu işletim sistemleri arasındaki sürenin iyiden iyiye kısalması ile birlikte sürekli yeni sürümlerde de ne gibi yeniliklerin olduğu merak ediliyor. Genelde iOS 10.3 beta sürümleri için gelen düzenlemeler gündeme gelirken son olarak ise MacOS Sierra 10.12.4 Beta 2 sürümü yayınlanınca bir kez daha gözler MacOS Sierra işletim sistemine çevrildi.
MacOS Sierra 10.12.4 Beta 2 Neleri Değiştirdi?

Yayınlanan yeni işletim sistemi test sürümü ile beraber aslında Apple’ın birçok yenilik sunduğunu düşünebilirsiniz. Fakat her zaman olduğu gibi yeni işletim sistemi beta sürümünde Apple sadece belli başlı düzenlemeler yaptı. Yani bu sürümde ilk beta versiyonunda olduğu gibi değişiklikler beklemek yanlış olur. MacOS Sierra 10.12.4 Beta 1 sürümüyle beraber gelen hatalar ise tam olarak olmasa da büyük ölçüde giderilmiş oldu.

Yeni işletim sistemi sürümüyle beraber en büyük iyileştirme ise beta 1 ile ortaya çıkan ünlü mod Night Shift özelliğine geldi. Daha fazla seçenek daha fazla ekran kontrolü gibi birçok özelliği kullanıcılara sunan beta 2 modunda ayrıca genel çalışmayı durdurdu hatası da gideriliyor. Ek olarak sistemde bir iyileştirmede söz konusu. Touch Bar üzerinde yapılan hata giderilmeleri ve yeni mod uyumlarını da unutmayalım.
MacOS Sierra 10.12.4 Final Sürümü Ne Zaman Gelir?

Yeni MacOS Sierra 10.12.4 Beta 2 versiyonunu beta 1 serisini yüklemişseniz hata iyileştirmeleri için mutlaka yüklemeniz gerekiyor. Bununla beraber artık yeni işletim sistemi sürümünün çok kısa bir süre sonra final versiyonunun da yayınlanması bekleniyor. Final versiyonu tam olarak hangi tarihte yayınlanır bunun için net bilgi yok fakat genel kanı 2-3 beta sürümden sonra final sürümün geleceği.

--------------------

Akıllı telefonlar içerisinde en iddialı markalardan biri olan Apple’ın geçtiğimiz günlerde akıllı telefon ve tabletleri için yeni seri işletim sistemleri ortaya çıkmıştı. Ortaya çıkan yeni işletim sistemi sürümü ise Apple’ın bir hayli beğeni toplamasını sağladı. Apple’ın iOS 10 serisinin son versiyonu olarak gösterilen iOS 10.3 yeni işletim sistemi sürümünün markaya birçok ayrıcalık kattığını da belirtelim. Özellikle yayınlanan beta sürümünden sonra yeni seri işletim sisteminin özellikleri ile ilgili olarak birçok detayda kullanıcılara sunulmuş oldu.
AirPods kulaklıklarımı bul uygulaması, yeni menü yüzleri, depolama alan göstergeleri gibi birçok yeniliği kullanıcılara sunan işletim sistemi için yapılan tüm açıklamalar ise şimdiden Apple’ın çok daha fazla beğeni toplamasını sağlamıştı.
iOS 10.3 Yeni Beta Sürümü

Bu noktada ilk olarak yeni işletim sisteminin beta 1 sürümünü de gördüğümüzü belirtmiştik. Tabi her seferinde olduğu gibi beta 1 sürümünün belli başlı hatalar ile beraber geldiği ve bu hatalarında gelen yeniliklerin önüne geçebildiğini de görmüştük.


Orijinal boyotunu görüntülemek için buraya tıklayın 781x439px.


Apple ise bu kez hataları düzeltmek için elini çabuk tuttu. Henüz marka tarafından final sürümü için tarih verilmese de kısa süre önce yapılan açıklama ile beraber Apple’ın iOS 10.3 için beta 2 sürümünün yayınlandığı da belirtildi. Yeni beta sürümünün ortaya çıkmasının hemen ardından ne gibi yenilikleri kullanıcılara sunacağı da merak konusu oldu. Fakat bu noktada yeni sürüm için beklentileri çok yükseltmemek gerekiyor.
Genel Hata Düzenlemeleri

Bu noktada yeni seri işletim sistemi sürümüyle beraber genel hata iyileştirmeleri yapıldığını da belirtelim. Birçok konuda sıkı bir çalışma yapan Apple’ın beta 1 serisinde yaşanan sorunları bu sürüm ile beraber tamamen ortadan kaldırdığı da belirtiliyor.
Ayrıca çok daha stabil çalıştığı belirtilen yeni işletim sistemi sürümünün beta versiyonu ile beraber iOS 10.3 final sürümüne de çok daha fazla yaklaşıldığını da söylemek gerekiyor. Yeni sürümün bu noktada ne zaman net olarak yayınlanabileceği ve tam olarak daha ne gibi yeniliklerle beraber gündeme geleceği ise şimdilik merak konusu olarak karşımıza çıkıyor. İlerleyen günlerde Apple’ın bu konuda kararları da kesinleşmiş olacak gibi.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Microsoft, iOS platformu için OneDrive uygulamasını güncelledi. Güncelleme ile birlikte uygulama 8.8.9 sürümüne yükseltilmiş oldu ve birçok değişikliği de beraberinde getirdi. Bunlardan biri de hareketli GIF görsel desteği.
Hesaplar arası geçiş artık çok kolay!



Orijinal boyotunu görüntülemek için buraya tıklayın 960x540px.


Hareketli GIF görselleri desteğinin dışında uygulama bizlere birçok yeni özellik de tanıtmış oldu. Bunlardan biri tek dokunuşla hesap değiştirme özelliği. Me yani Ben sekmesinin üzerine tıklayıp basılı tuttuğunuzda karşınıza çıkacak olan menüden istediğiniz hesaba geçiş yapabiliyorsunuz.
Ayrıca siteler sekmesinde de artık anlık ön izleme opsiyonu mevcut. Son olarak da Microsoft'un OneDrive'ın bilinen bazı belli başlı hatalarını düzelttiğini ve uygulamanın çökmesine neden olan çoğu şeyin de ortadan kaldırıldığını belirtelim.
Uygulamanın güncellenmiş halini AppStore'dan indirebilirsiniz.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Microsoft, iOS platformu için OneDrive uygulamasını güncelledi. Güncelleme ile birlikte uygulama 8.8.9 sürümüne yükseltilmiş oldu ve birçok değişikliği de beraberinde getirdi. Bunlardan biri de hareketli GIF görsel desteği.
Hesaplar arası geçiş artık çok kolay!



.


Hareketli GIF görselleri desteğinin dışında uygulama bizlere birçok yeni özellik de tanıtmış oldu. Bunlardan biri tek dokunuşla hesap değiştirme özelliği. Me yani Ben sekmesinin üzerine tıklayıp basılı tuttuğunuzda karşınıza çıkacak olan menüden istediğiniz hesaba geçiş yapabiliyorsunuz.
Ayrıca siteler sekmesinde de artık anlık ön izleme opsiyonu mevcut. Son olarak da Microsoft'un OneDrive'ın bilinen bazı belli başlı hatalarını düzelttiğini ve uygulamanın çökmesine neden olan çoğu şeyin de ortadan kaldırıldığını belirtelim.
Uygulamanın güncellenmiş halini AppStore'dan indirebilirsiniz.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Apple, iOS'ta güvenliğe büyük önem veriyor. Güvenlik açıklarını bulmak için geliştiricileri teşvik ederken bir yandan da her yeni iOS sürümünde bir çok güvenlik iyileştirmeleri yapıyor. iOS 10.3'te de güvenliği ön planda tutan şirket, beta kullanıcılarına cihazlarını daha güvenli tutmaları konusunda uyarılarda bulunuyor.
İki faktörlü kimlik doğrulama uyarısı

Apple, iOS 10.3 ile birlikte iki faktörlü kimlik doğrulamasının etkinleştirilmesine büyük önem veriyor. iOS 10.3 beta kullanıcıları iki gündür kilit ekranında ve Ayarlar uygulamasında konu ile ilgili bildirimler alıyorlar.

Bildirim açıldığında iki faktörlü kimlik doğrulamanın ne olduğunu ve maksimum güvenliği sağlamak için nasıl etkinleştireceğinizi açıklayan bir ekran görünüyor. Buna ek olarak, daha fazla bilgi edinmek için bir seçenek var. Bu da bu işlem hakkında daha uzun bir açıklama getiriyor.

Ayrıca, Ayarlar uygulamasını açarsanız ve iki faktörlü kimlik doğrulama etkin değilse, üst tarafta Apple kimliğinizin hemen altında bununla ilgili uyarı yer alıyor.
İki faktörlü doğrulama neden önemli?

İki faktörlü kimlik doğrulama, hesabınızı güvende tutmanın en iyi yolu. Şifreniz çalınsa bile hesabınızı korumanız mümkün. Oturum açarken kimliğinizi diğer cihazlarınızdan veya telefon numaranızdan doğrulayabilirsiniz.
İki faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirmek çok kolay. Ayarlardan Apple Kimliğine, oradan da güvenlik bölümüne girerek iki faktörlü doğrulamayı aç dedikten sonra telefon numaranızı onaylamanız yeterli. İki faktörlü kimlik doğrulamasının etkinleştirildiğini bildiren bir onay e-postası alacaksınız. Böylece işlem tamamlanmış olacak.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Sony, ilk olarak 2014 yılında satışına başladığı iXpand Flash Drive ile iPhone ve iPad'de yer alan verileri harici bir cihaza aktarma şansı sunarak, kullanıcıların depolama sorununa kolay bir çözüm bulmasını sağlamıştı.
Geçtiğimiz yıl tasarımı yenilenen ve USB 3.0 desteğine kavuşan iXpand USB Bellek, Sandisk tarafından bu yıl yenilenerek daha yüksek depolama kapasitesi ile karşımıza çıktı.
SanDisk mobil cihazlar için depolama çözümlerini yeniledi!

Dün başlayan MWC 2017 etkinliğinde yani Mobil Dünya Kongresi'nde bir duyuru gerçekleştiren SanDisk, iXpand ve Connect Wireless isimli ürünlerini yenileyerek depolama kapasitesini 256 GB'a kadar çıkardığını açıkladı.
Yani, Lightning ve USB 3.0 portları üzerinden cihazlar ile bağlantı sağlayan Sandisk iXpand, 16 GB, 32 GB, 64 GB, 128 GB ve yeni 256 GB seçenekleri ile kullanıcıların karşısına çıkıyor


256 GB depolama kapasitesine sahip olan ürünün ABD fiyatı, 197 dolar olarak belirlenmiş durumda.
Yine, benzer depolama seçeneklerine sahip olan ancak, kablosuz bağlantı ile dosya aktarımı gerçekleştirmenizi sağlayarak bir adım öne çıkan Connect Wireless Stick'in 256 GB'lık versiyonu 280 dolar fiyat etiketine sahip.
 
Üst