Merhaba Next.web.tr Misafiri! Forum Sitemize Hoşgeldin.

Sitemize üye olarak ayrıcalıklarımızdan yararlanabilirsiniz.

or Kayıt ol

Koronavirüs ile polen alerjisini nasıl ayırt edebilirsiniz?

kaptan-8

0
Moderator
10 Ocak 2018
7,513
22,576
113
Adana
Dünya genelinde koronavirüs salgını devam ederken, havaların ısınmasıyla birlikte, polen alerjisi mevsimi de başladı.

koronavirus-ile-polen-alerjisini-nasil-ayirt-13091194_osd.jpg


Dünya genelinde koronavirüs salgını devam ederken, havaların ısınmasıyla birlikte, polen alerjisi mevsimi de başladı.
Her iki hastalık da solunum sorunlarına yol açtığı için benzerlik taşıyor.
Uzmanlar, polen alerjisine bağlı solunum sıkıntısı ve diğer rahatsızlıkları yaşayan kişilerin, "koronavirüs şüphesiyle" hastanelere akın edebileceğini, bunun da zaten var olan hasta yükünü daha da arttıracağı görüşünde.
Belçika'nın Flaman kesimindeki Leuven Üniversitesi Tıp Fakültesi uzmanları, koronavirüsle, polen alerjisinin biririnden kolayca ayırt edilebileceğini söylüyor.
HLN gazetesine konuşan kulak, burun boğaz hastalıkları (KBB) uzmanı Prof. Dr. Peter Hellings'e göre, koronavirüs ve polen alerjisinin ortak belirtileri şunlar:

Prof. Dr. Hellings, koronavirüs enfeksiyonunu polen alerjisinden ayıran en önemli üç etkeni ise şöyle sıralıyor:

Prof. Dr. Peter Hellings, bilinen alerji belirtilerine ek olarak; ateş, koku kaybı ve kas ağrısı şikayeti bulunanların, koronavirüs şüphesiyle doktoruna başvurabileceğini belirtiyor.

sondakika.com
 

tomyblack

0
Özel Üye
12 Ağu 2016
808
1,734
93
France
Evet sevgili kardesim birde bu vardi.
Eskiden cok *** grip olan birisiydim hele tozlu ortamlarda, 2 haftada gribi atlatamazdim 7 yil once sigarayi biraktim simdi yine polen ve toza karsi alerjim var grip oluyorum ama 1 gun sonra defolup gidiyor, anladimki sigara vucudun direncini tamamen yok ediyordu. Hele 2 paket icersen fena durum.Bu arada kaynamis suda bol limonlu karabiberli karisimi iciyorum, birde mentollu 1 pastis var kokusu vicks tarzi bir sey onu kaynamis suya atiyor legene bosaltiyorum carsaf ile basimi kapatiyorum aci aci terliyorusunuz dayanmasi zor ama yumusatiyor. sinuslere iyi geliyor.
Normal mevsimsel grip ile korona farkli bir durum, bu arada gecen yil Fransada 8000 den fazla ihtiyar normal mevsimsel gripden olmus onuda belirteyim.
Yani suan ulkemizde bazi insanlar yazip ciziyor ulkemizde olumler avrupadan az diye onlem alinmaz ise Allah muhafaza diyeyim ben. Alinan onlemler bence yetersiz kaldi.
 
Üst