Merhaba Next.web.tr Misafiri! Forum Sitemize Hoşgeldin.

Sitemize üye olarak ayrıcalıklarımızdan yararlanabilirsiniz.

or Kayıt ol

[macOS] MacOS 10.14 Yenilikleri Ortaya Çıktı

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
MacOS-10.14-1.jpg



WWDC 2018 etkinliği için artık saatler kaldı. Apple’ın her yıl düzenlediği en önemli etkinliklerden biri olarak gösterilen WWDC 2018 etkinliğine kısa bir süre kalmasıyla beraber tanıtılacak olan ürünlerde detaylı bir şekilde ortaya çıkmaya başladı. Son olarak yeni işletim sistemleri hakkında bazı önemli bilgilerin paylaşıldığını görmüştük. iOS 12 bir yana şimdi ise MacOS 10.14 işletim sisteminin özellikleri konusunda detaylar ortaya çıktı. MacOS 10.14 işletim sistemi için iddialar ise oldukça dikkat çekici baştan belirtelim. MacOS 10.14 işletim sisteminin ortaya çıkan bu özelliklerinden söz edelim.
[h=2]MacOS 10.14 Neler Sunacak?[/h]Yeni işletim sistemi konusunda detaylar bir YouTube videosuyla ortaya çıktı. İddialara göre Apple’ın sunucusundan alınan videolara göre MacOS 10.14 işletim sistemi özel bir temaya sahip olacak. Tema kısmında uzun süredir beklenen koyu tema özelliğinin kullanıma gireceğinden söz ediliyor. Dock kısmından çöp kutusu kısmına kadar tüm tasarımın koyu tema ile yeni yüzüne kavuşturulabildiği görülüyor. Bunun dışında genel olarak da koyu temanın hakim olduğu bir tasarım benimseneceğinden söz ediliyor.
MacOS-10.14-640x400.jpg

Bunun dışında yeni sürümde Mojave Çölü’nün resmi arka plan olarak kullanılmış durumda. Bir öncesi sürümden örnek alacak olursak, bu görsele göre MacOS 10.14 işletim sisteminin adı da Mojave olacak. Apple Haberler logosu gibi artı logoların görüldüğü videoda, ekstra uygulamaların kullanıma sunulacağı da net bir şekilde gözükmüş oluyor.
Tüm bu yeniliklerin dışında iOS 12 ile tam uyumlu halde çalışması beklenen MacOS 10.14işletim sisteminin, detayları şimdilik bu kadar. Bunun dışında yeni işletim sisteminin neler sunacağını çok kısa bir süre sonra öğrenmemiz mümkün olacak.
 
Üst