Merhaba Next.web.tr Misafiri! Forum Sitemize Hoşgeldin.

Sitemize üye olarak ayrıcalıklarımızdan yararlanabilirsiniz.

or Kayıt ol

Mutluluk veren yiyecekler

collo1

0
Moderator
11 Ocak 2012
5,011
12,252
113
ALMANYA
Mutluluğunuzun, ruh halinizin yediğiniz besinlerle de alakası var desek ne dersiniz? Bugüne kadar sadece çikolatanın mutlulukla alakası olduğu düşünülüyordu ancak öyle değil. Bu besinler mutluluk veriyor, ruh halinizi düzeltiyor.

İNCİR

İçerisinde bulunan Triptofan aminoasidiyle beyne uyarı göndererek mutluluk hissi sağlar. İncirin diğer bir yararı da cildi beslemesi ve bağırsakları olduğundan daha iyi biçimde çalıştırmasıdır.


images

PROBİYOTİK YİYECEKLER
Bilim adamlarına göre ikinci beynimiz bağırsaklarımızdır. Probiyotik besinler tüketen, kefir, ayran, yoğurt gibi besinleri daha fazla alan insanlarda iritabl yani huzursuz bağırsak sendromu daha az görülüyor. Bu sendromun ise depresyonla yakından ilişkisi olduğu biliniyor.

MAKARNA
İçinde bulunan karbonhidrat beyinde mutluluk hissini tetikleyen seratonin hormonunu etkiliyor.

ÇİKOLATA
Bitter çikolata içinde bulunan “feniletilamin” isimli maddenin uyarıcı etkisi bulunuyor ve bu madde kişinin daha mutlu hissetmesine neden oluyor. Hatta çikolataya olan bağımlılığın bu maddeden kaynaklandığı da söylenebilir.

MUZ
Potasyum açısından yüksek olan bir meyvedir. Beden ve zihin sağlığı açısından etkisi büyük olduğundan ,çocuk gelişiminde uzmanlar tarafından önerilir. Muzun 2 günde bir adet düzenli olarak tüketimesi önerilir.

ISPANAK
İçeriğindeki potasyum, kalsiyum ve magnezyum içeriğiyle beyne kan akışı sağlayarak moral sağlar.Ayrıca vücudun kan eksikliğini giderme özelliği sayesinde demir eksikliği tedavisinde yenmesi önerilir.

BEZELYE
Bezelye serotonin üretmek amacıyla vücuda yardımcı olan yüksek miktarda folat ( Yeşil yapraklı sebzelerde bolca bulunan bir B vitamini türü) içerir.

CEVİZ
Yapısında bulunan triptofan isimli aminoasit ,vücudun serotonin üretimini arttırdığından ceviz,mutluluk hormonu sağlar.

SOMON BALIĞI
Somon balığı,dünyanın en iyi antidepresanlarından biri kabul edilen omega-3 esansiyel yağ asitleri bakımından çok zengin olduğundan depresyonla mücadele konusunda mücadelecidir.
 
Üst