Akşam detaylıca kurcaladım cihazı.
MKV oynatıyor. Sorunsuz şekilde filmleri çalıştırdım.
USB butonuna bastığımızda cihaz öncelikle cihaz üzerinden kaydedilmiş dosyaları gösterecek şekilde filtre uyguluyor bu sebepten dosyaları göremiyormuşum.
Ekranın en sağ alt tarafında belirtilen buton'a kulanda üzerinden tıklayınca video,müzik,resim gibi filtre seçimi geliyor. Video'yu seçince harddiskteki tüm dosyaları görebildim.
Performans konusunda hiç bir sıkıntı yok, 1080p DTS sesli AVATAR filminde hiç bir performans kaybı takılma vs görmedim. Film atyazısında türkçe karakter sorunu vardı. Kumandadan txt tuşuna basınca ilk seçili dil ingilizce, bu seçimi türkçe yapınca karakter sorunu da ortadan kalkıyor.
Tek can sıkıcı konu DTS sesli filmlerden ses gelmiyor. Bunun bir çözümü var mıdır bilmiyorum. Ses ayarlarında iki seçenek var. sesi doğrudan ver ve donanım üzerinden ver şeklinde. Donanım üzerinden ver ses ver'i seçince 5+1 kodlanmış bir sesi stereo olarak ses çıkışından veriyor.(hdmi veya optik çıkıştan)
Optik çıkıştan ses sistemine bağladım cihazı. Normal şartlarda sesi doğrudan ver seçeneği ile sesin orijinal haliyle aktarılması gerekiyor. DOLBY DIGITAL kodlanmış filmlerden 5+1 ses çıkışı alınıyor burada herhangi bir sorun yok fakat DTS'lerde hiç bir şekilde ses yok.
Cihazı film için de kullanırım diyenlere açıklayıcı bir yazı olmuştur umarım.