Merhaba Next.web.tr Misafiri! Forum Sitemize Hoşgeldin.

Sitemize üye olarak ayrıcalıklarımızdan yararlanabilirsiniz.

or Kayıt ol

NEXT 2071 Deneyimi

taneralkan

0
Üye
16 Kas 2012
16
5
3
Uzun zamandır kullandığım Next Machina Super 3D cihazımı, NEXT 2071 ile değiştireli 1 hafta oldu. Bu yeni cihaz ile ilgili fikirlerimi paylaşmayı doğru buldum. Öncelikle yapımında emeği geçenlere çok çok teşekkür ederim. Cihazda Türksat ve Hellas uydularını kullanmaktayım. 2071 eski cihazıma göre 30 yakın yeni kanal izlememi sağladı. Bu bakımdan minnettarım. Tivibu Sinema paketi abonesi olmama rağmen o cihazı sadece History Tv için açıyorum. Diğer yayınları 2071 tarafından izliyorum. Görüntü kalitesi kesinlikle çok daha iyi. 1 haftada yaşadığım birkaç olay oldu. İlki kumanda ile ilgili. Toshiba marka tv kullaniyorum.Regza Link denilen özellik mevcut. Cihaz açık iken HDMİ2 gidip Tivibu açmak istediğimde, 2071 kendini kapatıyor. Tekrar HDMİ1'e gelince tekrar logo ve yeniden açılış ekranı görüyorum. Keşke böyle olmasa diyorum. 2071 kapatınca TV de otomatik kapatıyor. Oysa ben Tivibu ya geçiş yapacağım. Tekrar TV kumandasından TV açıyorum. Bu da olmasa diyorum. Uzaktan kumanda ses açma tuşuna basınca kanal değiştirdi birkaç kez, yada ortadaki yukarı tuşuna basınca o kanala 2 dk. timer açtı. Kumanda da ile ufak sorunlar var gibi gözüküyor. İçerik olarak Türksat yayınlarında Machina Süper 3D de izlediğim kanalları burada da açınca anında yayın geliyor, ancak bu cihaza özel kanallar Dis.Sci gibi bazen açık bazen sifreli uyarısı alıyorum. İyileştirilmesi mümkün ise rica ederim. Aynı sorun Hellas pakatinden gelen birçok kanalda da mevcut. Hergün en az iki defa Key1, Key 2 güncellemesi yapıyorum. Bir ilginç sorunda kanal listesinden sildiğim kanallar ile ilgili. Arapça yayın kanallarını izlemediģimden sildim. Ancak yine yüklüyor. Siliyorum. Yine yüklüyor. Sebebini çözemedim. Uyduya arama yaptırmıyorum, kendi geri alıyor. Bunlar 1 haftalık tecrübelerim.
Bambaşka bir konu M+ , İPTV... Bu konuda çok az bilgi sahibiyim. İnternetten free İptv listesi bulup cihaza yükleyeceğim kadar. Ama bu cihaz bundan cok fazlası gibi. Tecrübe edemiyorum çünkü JOKER: Bu hesaba ait bilgiler girilmemiş. Xtream Codes ve Stalker:Tamamen boş ekran (Sanırım Ayarları bilmediģimden) D-IPTV ve IPFox: Kod istiyor. Acaba bu ikinci paragraf için bilgi verecek ve yardımcı olacak yetkili bir teknisyen arkadasimiz var mı?
Kısaca deneyim ve cihaz ile sorularımı tüm kullanıcı arkadaşlarla bu şekilde paylaştım. Cihazda emeği geçen tüm Next ailesine yine sonsuz teşekkürimi sunar. Çalışmalarınızda başarılar dilerim. Saygılarımla Taner
 
Üst