Merhaba Next.web.tr Misafiri! Forum Sitemize Hoşgeldin.

Sitemize üye olarak ayrıcalıklarımızdan yararlanabilirsiniz.

or Kayıt ol

NEXT KANKY GOLD – Yanlış Yazılım Sonrası USB Kurtarma Çözümü

inat

0
Üye
24 Nis 2012
22
2
3
NEXT KANKY GOLD – Yanlış Yazılım Sonrası USB Kurtarma Çözümü

Next Kanky Gold cihazıma yanlışlıkla Next 2023 yazılımı yükledim. Sonrasında cihaz Kanky Gold recovery dosyasını (recovery.kankygold) USB'den algılamıyordu.

USB belleği görüyordu ve eski seri Kanky'nin 4 MB recovery.kankyhd yazılımını yükleyince cihaz Kanky olarak çalışıyordu. Fakat Kanky Gold 8 MB recovery dosyası hiçbir şekilde algılanmıyordu.

4 MB Kanky HD ve 8 MB Kanky Gold recovery dosyalarının binary/loader içerikleri karşılaştırıldığında her iki loader içerisinde de ortak bir kurtarma dosya adı bulundu:

recovery.any.force

Çözüm:

1. Servisten/üreticiden temin edilmiş cihazınıza uygun orijinal Kanky Gold recovery dosyasını kullanın.
  2. Orijinal dosyanın bir kopyasını alın.
  3. recovery.kankygold dosyasının adını recovery.any.force olarak değiştirin.
  4. FAT32 biçimlendirilmiş USB belleğin kök dizinine koyun.
  5. Cihazın elektriğini tamamen kesin.
  6. USB belleği cihaza takın.
  7. Cihaza tekrar elektrik verin.
  8. Recovery ekranı geldiğinde işlemi başlatın ve tamamlanana kadar elektriği kesmeyin.
  9. İşlem tamamlandıktan sonra USB'yi çıkarıp cihazı yeniden başlatın.
SONUÇ: Benim 8 MB flash'lı Next Kanky Gold cihazım tekrar Kanky Gold yazılımına döndü ve normal çalışmaya başladı. RS232 veya anakart değişimi gerekmedi.

Önemli: recovery.any.force zorunlu/force recovery mekanizmasıdır. Yanlış modele ait recovery dosyasını bu isimle yüklemek cihazı kullanılmaz hale getirebilir. Buradaki yöntem yalnızca doğru Kanky Gold recovery dosyasının, yanlış yazılım/boot nedeniyle normal recovery.kankygold adıyla algılanmadığı durum içindir. Kullandığınız recovery dosyasının cihazınıza uygun olduğundan emin olun.

Bu yöntem benim cihazımda uygulanmış ve başarıyla sonuçlanmıştır; farklı donanım revizyonlarında aynı sonucu garanti etmez.