Merhaba Next.web.tr Misafiri! Forum Sitemize Hoşgeldin.

Sitemize üye olarak ayrıcalıklarımızdan yararlanabilirsiniz.

or Kayıt ol

Next Minix HD - Pembe /// Açılmıyor

enkidu

0
Üye
21 May 2018
3
0
1
Merhaba,
Yaklaşık 15 gün önce evde temizlikçi uydu cihazının elektrik kablosunu çıkarmış. Akşam eve geldiğimde kabloyu taktım ancak uydu açılmadı. Kumanda gözünde yeşil ışık yandı ancak televizyonda sinyal yok uyarısı yazıyordu. Uyduya gelen kabloyu değiştirdim acaba kablo mu bozuldu diye. Yok yine açılmadı. Acaba televizyon mu bozuldu dedim, sitenin anten girişine taktım, sinyal geldi. Sonra aklıma geldi, uydu sanki hiç açılmıyor. sinyal olmasa bile next & next star yazısı çıkardı. Kumandadan kapatıp açıyorum. Yeşil ışık kırmızıya dönüyor. Sonra tekrar yeşil oluyor ama sinyal yok yazısı değilmiyor. Başka HDMI portlarına taktım yine olmadı.
En sonunda gidip yeni uydu aldım yine next star. Onu takar takmaz kanallar geldi.
3-4 gün kullandım. Sonra onunda kumandadan kapatmışlar. Kırmızı olmuş, ancak açmaya çalışınca yine açılmamış. 2 gün yine kapalı kaldı. Isınma problemleri olduğunu okumuştum. Eskiyi tekrar takıp deneyim dedim. Çat açıldı. 1 hafta izledim. sadece tv'yi kapattım. Uydu hep açık kaldı. Sonra bi deneme yapayım dedim. Uydu kısmını kapattım. Tekrar açtım, göz yeşil ışık oldu ama yine sinyal yok. Sonra bi ara geldi. Şimdi tekrar gitti... Diğer uyduyuda iade ettim. (Onda da sıkıntı oluyor diye)
Şimdi açılmıyor, kablodan çektim 2 gün soğusun diye. Taktım yine sinyal yok. Sizce ne yapmalıyım. Güncelleme filan uğraşmadım.
Tamire götürsem yine 100 tl isteyecek sanki. yerine yeni aldım onda da sıkıntı çıktı.

--------------------

Bu arada uydunun ana ekranı hiç gelmiyor. Açma kapama çalışıyor ama bazen zorlanıyor. Pil zayıf diye düşündüm ama değil.
 

Karbon

Administrator
Yönetici
Administrator
22 Eki 2011
7,176
2,420
113
Öncelikle uydu alıcınızın tüm aksamlarını çıkarıp tekrar yuvalarına tam olarak yerleştirin, cihaz TV ye takıldığında doğru HDMI portunun televizyondan seçildiğinden emin olun, bu şekilde bağlantıyı sağlayıp çalıştırdığınızda TV den görüntü alamazsanız uydu alıcının kumandasında V.Format(Yeşil) tuşuna basarak cihazın çözünürlüğü değiştirip deneme yapın,diğer HDMI girişlerini kullanarakta deneme yapın, bunlardan sonuç alamazsanız cihazınızı başka bir sistem üzerinden komşunuz yada bir akrabanızın sistemi üzerinde deneyerek gözlemleyin, böyle bir durumun bir çok nedeni olabilir hatta kullandığınız topraklama hattı bile durumu etkileyebilir.İkinci kullandığınız cihazında buna benzer bir sorun yapması cihaz dışında başka bir etkininde olma ihtimalini akla getiriyor.Başka sistemde denediğinizde cihaz çalışmaz ise cihazınızı yetkili bir servise gösterin.
Kolay gelsin.
 
Üst